Příspěvky uživatele Marquetita

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Ahoj, v Mexiku jsem rok bydlela, opakovaně jsem tam jezdila i pracovně a mám ho procestované od severu na jih a od východu na západ. Upřímně řečeno bych se tam do půjčení auta nepouštěla. Autobusová síť je dost rozsáhlá, pohodlná a spolehlivá, plus jak je zmíněno výše, vnitrostátní lety se dají sehnat za fajn ceny (Viva Aerobus, Volaris nebo Interjet). Taky záleží, kde se budete pohybovat, Yucatán bych ještě považovala za celkem ok oblast, kde byste jako "běloši" mohli autem jezdit, ale jinak to moc nedoporučuju. Nejde asi úplně tak o provoz, co tam je, nebo styl řízení Mexičanů; to je možná třeba Neapol na stejné úrovni. :) Musím říct, že Mexiko miluju, ale policie je neskutečně zkorumpovaná a pokud byste s nimi měli mít co do činění (není neobvyklé, že vás jako cizince zastaví a vymyslí si na vás nějaký přestupek) a navíc třeba nemluvíte moc španělsky, není to úplně příjemná záležitost. Pokud byste si auto půjčili, rozhodně bych nejezdila v noci.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, centrum Mexico City urcite stoji za to, Zocalo, Templo Mayor, Palacio de Bellas Artes; pokud by nebyla fronta a byla dobra viditelnost, tak vyhled z Torre Latinoamericana je fakt super. Je ale potreba si hlidat cas a mit rezervu, doprava v Mexico City je velmi nevyzpytatelna, muzete jet (taxikem) z centra na letiste 20min nebo taky pres hodinu. Nepocitam to, ze pri priletu do Mexika byvaji na imigracnim casto dlouhe fronty. Jinak z letiste jede i metro, ale tam bych si dala velky pozor, protoze pokud prestupujete, tak predpokladam, ze u sebe budete mit pas a cenne veci...a to by fakt nestalo za to, pokud by vas tam okradli. Mluvim z nekolikanasobne zkusenosti, v Mexiku jsem bydlela a nekolikrat do roka tam jezdim. smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Dobrý den, pokud se domnívám správně, tak už téměř měsíc El Al operuje lety z PRG do TLV svou nízkonákladovkou Fly Up. Letíme s nimi za dva týdny a chtěla jsem se zeptat, zda už s nimi někdo máte zkušenost. Zajímalo by mě, zda u gatu (nebo v průběhu pohovorů) kontrolovali hmotnost palubního zavazadla, která je 8kg (původně jsem žila v domnění, že to je jen 6kg, ale při dnešní návštěvě stránky Fly Up jsem se přesvědčila o 8kg). Myslím si, že 8kg nepřesáhnu, ale jen pro info. smiley Mně osobně nikdy nikde palubní zavazadlo nevážili, ale ve svém okolí jsem slyšela opačné zkušenosti. Díky za případné odpovědi!

0
Zobrazit ve vláknu