Příspěvky uživatele Afleben

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Míle od Marokáncov môžeš zapísať do Iberie a odtiaľ presunúť do British Airways.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Za mojich mladých čias som mohol maximálne do Bulharska. Zo zemepisu som temer prepadal, pretože som nechápal, načo mi to kedy bude. Známi, čo emigrovali, nám posielali pohľadnicu z každej dovolenky. Ani ma to nevedelo naštvať, pretože mi to prišlo strašne sci-fi sa zobrať a odletieť niekam na druhý koniec sveta.

No a možno preto, že si to stále pamätám, moje wow je stále aj o tom, že áno dá sa to. Zbaliť sa a odletieť na týždeň na druhý koniec sveta. Len tak, pre radosť z cesty samotnej. Nepotrebujem prípravu, najlepšie sú prekvapenia na mieste.

Je však pravda, že už som spohodlnel. Pri tej ponuke "akčných" leteniek v kombinácii s prídelom dovolenky zamestnanca už ani nemám šancu zobrať všetko. Takže nová výzva: zohnať letenku, ideálne v lepšej triede do destinácie, kde by som sa chcel pozrieť.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

DOH - AKL: 14550 km

Seattle/Lake Union - Kenmore/Lake Washington, Netuším vzdialenosť, možno 30 km, letelo to max. 10 minút

Kenmore air, vrtuľové lietadlo len pre nás dvoch :)
Za akciovú cenu 35 USD za jedného aj s odvozom zo SEA. Ako spestrenie čakania na lietadlo zo SEA domov.

2
Citovat Zobrazit ve vláknu
janicek napsal(a):

Ten hotel je v ramci tranzitnej zony letiska? Neda sa to vykecat az tam po prilete? Mame 9 hodin prestup...

Nám dali hotel mimo letiska, v meste. Neviem, či sa to nedá vykecať až po prílete. Ja som radšej zavolal na qatar infolinku pred cestou a dostal som potvrdenie s uvedením hotela .... Na mieste potom qatar vybavil také špeci víza (na ten účel). My sme mali prestup čisto v noci takže sme skutočne len prespali.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu
David Eiselt napsal(a):

Byla nějaká zajímavá akcička? :)

Áno, bolo to za 1350 euro (cena priamo na stránke qatar, inde asi aj nižšie)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Absolvoval som nedávno z PISA. Odporúčam :) Ak máte v DOHA prestup dlhší, ako 8 hodín, dostanete ubytko v hoteli (treba si dopredu vytelefonovať). Aj keď je to cesta v C, trocha oddychu a sprcha sa hodí.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

pekny preklep (pritulkou) v prvej vete

challenge pre koho? ty si nasiel co?

podla mna zadanie nema riesenie

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

A kde si nechal:

Saudia, Oman air - suché aerolinky. A základným cieľom každej cesty je predsa ožrať sa.

A teraz vážne:
pozrite si na seatguru konfiguráciu lietadiel Oman air, myslím hlavne biznis triedu. To by som bral. Dokonca som mal kúpený ich chybný biznis tarif, ale zrušili ho smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tiež sa snažím vyhýbať sa podobným pochybným predajcom leteniek, ale dnes ma veru riadne cukalo smiley
https://www.kayak.de/flights/MUC-PPT/20 ... 2017-07-09

Tá cena je jasná chyba práve v systémoch tých pochybných predajov.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ked som cital prispevok Michalisa nado mnou, tak rozmyslam, preco sa niekto vybera na miesta, ktore potom skoncia v takomto zozname.

Ked mam podobny pocit, snazim sa pochopit, preco sa mi tam nepaci. Aby som sa v buducnosti podobnym zazitkom vyhol. Proste "problem" hladam u seba, nie v danom mieste.

Zatial viem s urcitostou, ze pre mna rozhodne nie je:

Puste a pustne krajiny. Boli sme v jordanskej Petre, tam to bolo super. Ale cestou tam a spat (z/do Ammanu) som si vybral cestu pusrnou krajinou. Pre mna (zdoraznujem cisto subjektivny pocit) depka ako svet.
Boli sme potom este v Dubaji sa vo februari okupat. Je to asi najblizsie miesto na kupanie v nasej zime, ale zial, je to tiez pustna krajina a mesto. Moja smola.

Co sa tyka miest, uz z cestovatelskej pripravy som pochopil, ze tie americke (az na vynimky) nesplnaju definiciu mesta, ako ju bezne chape Europan. Takze som sa vyhol sklamaniu, proste sa mi obcasnych kratkych zastavkach len potvrdilo, ze si pod pojmom mesto predstavujem nieco ine.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Na fluege.de nakupujem pravidelne, žiadny problém.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tiež používam miestnu SIM kartu v "cestovateľskom" mobile, ktorý slúži ako Wifi hotspot a bežia na ňom cestovateľké apky (napr. akutálne info o letoch), ktoré potrebujú internet.
Tu sú informácie o miestnych SIM kartách, cenách a súvisiacich veciach v krajinách po celom svete:
http://prepaid-data-sim-card.wikia.com/ ... _with_data

Inak dnes už ani dátový romaming nie je nezaplatiteľný. Ale len pre istú množinu krajín a pre objemy max. v stovkách MByte.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

No malými písmenami to možno niekde skutočne majú.
Ja som toho odlietal už hodne a nikdy, skutočne ani raz z tých stoviek letov odo mňa platobnú kartu, ktorou som letenky kupoval nechceli.
Nechcem tvrdiť, že je to celé hoax, ale báť sa skutočne nemáš čoho.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

My chodíme aj k moru individuálne. Ale mňa baví aj znáňanie leteniek, ubytovania, vybavovanie .... Inak uznávam, že v lete k moru sa môže oplatiť aj cestovka, predsa len nakupujú vo väčších balíkoch. Kam a za koľko si našla tú drahú letenku?
Ubytovanie okrem booking.com ešte aj na alpharooms.com. A samozrejme treba preveriť aj cez hotelscombined.com

Srí Lanka asi nie na naše leto, alebo?
Inak je to celkom dobrá destinácia pre prvú cestu do iného sveta (exotiky). Akurát ak kúpať tak hodne na juhu, pretože Negombo pri hlavnom letisku je komercia jak prasiatko smiley Alebo potom poznávacia časť vo vnútrozemí. Ja odporúčam si dohodnúť privátne šoféra s autom. Cestovku na Srí Lanku by som rozhodne nebral.

Ak na leto exotika k moru, tak Bali. Lebo tam sa dá okrem kúpania aj niečo vidieť. A cez naše leto je tam relatívne suché obdobie.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Bolo to už síce veľmi dávno, ale my sme boli v lete (práve kvôli počasiu bez dažďov) s malých dieťaťom na Bali. Neviem, ako to tam vyzerá dnes. Ale páčilo sa nám, že sa dali jednodenné, dokonca aj poldenné výlety, ktoré boli skutočne zaujímavé (a cenovo prístupné). Bola to naša prvá exotika a na takýto účel Bali odporúčam.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ešte, aby som úplne nezatratil Miles and More:
Občas sa nájdu bonusovky LOT, napríklad WAW - JFK, ktoré stoja 30k míl plus tuším cca 150 eur poplatky. Toto by sa ešte dalo, ak už niekto tie míle má.

No a zaujímavosť k tomu United:
pre zbieranie míl z letov iných členov Star Alliance je to dobré. Ale akonáhle máte letenku priamo od UA (e-tix začína 016), tak je to 5 míl za každý dolár, čo tá letenka stála. Ja mám napríklad priamy let VIE-ORD, ktorý operuje OS, ale kúpil som ho práve pri "akcii" priamo od UA a pri tej cene (cca 320e) vychádza oveľa horšie, ako keby som mal tú letenku od OS smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nedávno som s Austrianom presne takto (letenka do Prahy, vystúpil som vo Viedni) letel z Maledív. Tam som pri check-ine požiadal, aby mi kufre poslali len do Viedne. Pracovníčka s tým nemala žiadny problém, akurát mi povedala, že palubný lístok na posledný segment (VIE-PRG) si mám vypýtať až vo Viedni. Na ten som však neplánoval nastúpiť, takže to ma netrápilo.

Ale poznamenávam, že som si zámerne kúpil tú spiatočnú letenku tak, že medzi príletom do VIE a odletom do PRG bola jedna noc. Aby som mal výhovorku, že potrebujem batožinu. V každom prípade si myslím, že v BKK by si nemal mať žiadny problém. Im to môže byť jedno a nemajú prečo ti nevyhovieť.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Mne zasa genius funguje dobre. Čo mám pár rezervácií (aj odbývaných) s touto "dodatočnou" zľavou, tak to vždy bola skutočne najlepšia cena (často skutočne o tých inzerovaných 10%). Ceny porovnávam cez hotelscombined a/alebo trivago.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tiež mi príde úsmevné nazývať snahu o dobrý pomer cena/kvalita módnym slovkom "hacking", ale asi každý z nás má svoje postupy, ako sa dostať k optimálnej ponuke.

V prvom rade podľa mňa záleží na tom, čo človek hľadá, aký typ ubytovania. Ja sa napríklad orientujem na lepšiu strednú triedu (3-4*). Nie je problém cez vyhľadávače nájsť dobrú cenu, ťažšie je už získať informáciu, prečo je cena daného hotela nižšia oproti iným, zdanlivo podobným hotelom. Lebo 2/3-nová cena za polovičnú kvalitu nie je zrovna to, čo si človek želá smiley

Osobne sa mi už pár krát podarilo nájsť hotel, ktorý bol novo-otvorený, po rekonštrukcii a podobne. A potreboval získať hostí nejakou uvádzacou ponukou. Tiež sa nerozpakujem používať storno už rezervovaného hotela, ak nájdem lepšiu ponuku. Pre môj typ ubytovania vo väčších mestách mi tiež poslúžil lmtclub.com, ktorý zvykne mať v ponuke nejakú perličku, t.j. hotel vyššej kategórie za výrazne lepšiu cenu, ako bežné portály, ktoré sú vo vyhľadávačoch.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Pekná táma smiley

Mojich zopár miest, kde už radšej nie:

Gibraltar - nechápem tie davy, čo sa tam hrnú

Toronto - proti mrakodrapom nemám nič, NY sa mi celkom páči. Ale Toronto som asi nepochopil

Ženeva - v Švajčiarsku je spústa iných krásnych miest, tak prečo si kaziť dojem

Brusel - tu som získal imunitu voči euro-nadšeniu. Proti tomu je sovietska architektúra 50. rokov minulého storočia krásna

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Takto sa spýtam: poznáte krajinu, kde je (z nášho pohľadu) ešte drahšie, ako v Nórsku? Lebo na ten šok, čo sme zažili, keď sme tam prvý krát prišli a potrebovali si kúpiť fľašu vody, to si budem pamätať snáď nadosmrti. smiley Akože sú to len peniaze, ale proste bol to šok.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ja by som ešte doplnil, že tieto spoločnosti nevystavujú letenky okamžite, ale trvá im to pár hodín. Čo je v prípadoch skutočne "akčného" tarifu, ktorý má zvyčajne veľmi krátku životnosť problém. Vy si myslíte, že ste letenku zaplatili, ale kým sa oni dostanú k reálnemu nákupu letenky pre vás, tarif už môže byť opravený.

Čiže skutočne tam kupovať len vtedy, keď sa výrazne výhodnejšia (chybová) cena objaví len tam.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Mňa odradila vízová povinnosť. Však na prestup v DOH, keď priletíš na jednu letenku a odlietať budeš na druhú potrebuješ regulérne víza, nie?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Na Floride som používal www.66.com na androide. Pri prvej inštalácii je tuším mesiac bez nutnosti platiť. Moje hodnotenie tejto navigácie je: vynikajúca.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Používam DC už zopár rokov. Podmienky pre vstup do salónikov sa postupne zhoršujú. Dnes už vydávajú aj karty bez tejto možnosti, bez poistenia, ale samozrejme lacnejšie. Aktuálne sú podmienky (klasickej DC) také, že k bezplatnému vstupu do salónika je potrebná istá výška obratu na karte, nie je to veľa (neviem presne), ale aj tak to stačí len na 5 voľných vstupov do roka. Samozrejme voľný vstup platí len pre držiteľa karty. Istý čas bola ponuka na bezplatnú dodatkovú kartu, spätne aj mierne ľutujem, že som nevyužil.

Čo hodnotím pozitívne, je šírka ponuky salónikov. Ja som zo začiatku salóniky používal len v prípadoch, že som niekde neočakávane musel čakať veľmi dlho, postupne si hlavne moja milá na tento spôsob trávenia času na letisku zvykla smiley Ani si nepamätám na letisko, kde by sa salónik so vstupom pre držiteľov DC nenašiel.

Sumárne: DC je pre cestovateľa dobrá voľba, okrem vstupu do salónikov má aj veľmi dobré cestovné poistenie. Ktoré pre držiteľa už dnes nevyžaduje zaplatiť kartou časť cesty (to platí pre poistenie spolucestujúcich), stačí mať na karte pravidelné obraty. Z ekonomického hľadiska sa DC podľa mňa oplatí, len ak ju človek dostane nejako zadarmo / s výraznou zľavou.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu