Příspěvky uživatele Tonda 2

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Dobrý tip, jinak z Emirátu na jih Ománu se taky dá s Rotana jet, já s nimi letěl ( AUH-SLL-AUH), ale to bylo kolem 3 tisíc Kč zpátečka

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak tos mel fakt smůlu, .... No přeji ti at brzy koupis a proletis nějakou super chybovku alespoň v C a se startem , někde v EU

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

La Palma je hodně členitá, připomíná trochu sever Tenerife, nebo Madeiru. Ideální je samozřejmě auto na celý pobyt jako na ostatních Kanárských ostrovech, bydleli jsme kousek od letiště v Los Cancajos, apartmány Las Olas . Ubytování výborné, v letovisku je hezká promenáda nad mořem.
Celá La Palma je hodně zelená, vegetace se mění s nadmořskou výškou, dole banánové plantáže, pak smíšené lesy, poté borovice, a až v nejvyšších polohách skály. Díky velkým horám a malé ploše ostrova to působí fantasticky, je důležité počítat s nižší průměrnou rychlostí při pohybu autem je to samá zatáčka. Silniční síť kvalitní, pump dost i ve vnitrozemí.
Na koupání se nám asi nejvíce líbila pláž v Puerto Naos, černý vulkanický písek, ideální na pozdní odpoledne- západní orientace ( nejlepší vstup do moře severní strana pláže, kde je málo kamenů).
Samozřejmě největší zážitek je asi národní park Caldera Taburiente- krásná příroda, , ty observatoře nahoře jsou hodně fotogenické, srovnatelné s Havají s Mauna Kea.
Jinak my byli jen na tři dny, tak to byla jen taková ochutnavka..

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ten flightor to je pravda, jsem si toho také všiml. To je dočasně, nebo trvale?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zatím je to pro mě nepřehledné, těmi profily mi to připomíná trochu typově něco jako orbion, ta původní podoba fóra mi vyhovovala více, taky se mi moc nelíbí ty striktně multikulturní ikonky k profilům, ale to je dost subjektivní.... Změna hlavní stránky, mi nevadí.
Fórum by mělo být co nejvíce jednoduché, přehledné, jde hlavně o obsah. Něco jak má airways, nebo akčníletenky.
Seznam států potřebuje dotáhnout, Kosovo třeba určitě ano, rozhodně odpovídá definici státu mnohem více, než některé jiné, co v obsahu jsou...
Tyhle nové věci nejsou prdel, většinou to schytá kritiku. Chápu, že je nějaká vize a snaha rozkročit se šířeji a nabídnout více, ale přimlouval bych se aspoň k tomu, zachovat fórum co nejvíce podobné původní formě.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

jako super, je to takový hodně zajímavý mix (kultur, náboženství i krajiny..),akorát ta doprava mi připadala dost psycho :-)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Good. :-) my byli už v únoru, náš víkend byl tedy ještě takový před-jarní :-). Nahoře v horách spousta sněhu, dole u moře na tričko.
Naše dojmy a fota zde:

http://www.mojecesty.com/clanky/postrehy-z-cest/prodlouzeny-vikend-v-libanonu.html

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Hlavně není business jako business, jsou tam velké rozdíly, taky ber v úvahu délku letu a typ letadla. Zrovna třeba ti zmínění Etiopané jsou z Evropy 6,5 hod a z ADD na SEZ 3,5hod. Může to letět taky 737-800. (což byl třeba můj případ tam ten business není asi ten pravý, co čekáš), salónek v ADD taky nicmoc

Podle mě pravý požitek z C: dlouhý let alespoň 8 hod a déle, dobrý typ letadla, kde C je opravdu C a samozřejmě dobrá společnost.

Já bych cenu do 20 K, úplně nevylučoval, těch akcí a chyb co prošly bylo dost, dokonce Rusáci snad tak před dvěma lety drželi BKK z PRG asi dva měsíce za 20tis , to snad nebyla ani chyba, ale nějaké promo...

Za mne největší zážitek byl můj první let v C s AF CDG-CUN a pak řadím až Korejce v A380 v druhém patře smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Od fotky 21 do cca 63 je ten nas výlet autem z pujcovny na Coffete, cesta tam jde dost často vidět

http://www.mojecesty.com/fotoalbum/fuer ... eden-2012/

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Úplně v pohodě, normální nezpevněná cesta, když jedeš opatrně, nic nehrozí

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já byl v Oděse letos v říjnu, byla tam taky mimořádná zima, říkali, ze takto je tam v prosinci, tak si umím představit aktuální počasí smiley Naštěstí dobrá káva z těch jejich prodejních aut, vždy, zahřála a a ani moc nestála smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Mé dojmy z Bukurešti byly taky nicmoc, a to se mi líbí skoro všude, hodně udělalo počasí, za celou dobu jsem neviděl modrou oblohu a občas pršelo. Každopádně dojem z Constanty byl naopak dobrý, možná to dělá to moře, nevím...

Zpětně jsem rád, že jsem nezůstal jen v Bukurešti.

Dojmy z Constanty zde:

http://www.mojecesty.com/clanky/postreh ... tanty.html

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jordan pass stačí, fungoval dobře na hranicích, i v Petře a Wadi rum ( byli jsme letos v květnu).

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ten jih Ománu je fakt zajímavý, prázdné pláže, zeleň, super lidi. Chce to bezpodmínečně auto, řídí se dobře, silniční síť skvělá, benzín levný.
To ubytování, co jsme byli my, je úplně v pohodě, velký pokoj, plus kuchyň, výhled na moře ( pláž je tak 300metru ), čisto, snídaně takový normální standard. Jsou to vlastně takové vilky a v každé je asi 6 tech apartmánu, je to hodně rozlehlé, na snídani jsme jezdili autem).

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Před dvěma lety o vánocích jsme letěli do Dubaje,tam byli dva dny,pak prejeli busem do Abu Dhabi, odtud jsme přeletěli do Salalahu( společnost Rotana).
Postřehů z vanocniho jizniho Ománu zde:
http://www.mojecesty.com/clanky/postreh ... omanu.html

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nejlepší počasí v zimě je v oblasti Playa Taurito na GC, nejhůře je na severu Tenerife, studenejsi je i Lanzarote.
Fue je bez srážek, teploty 18-22, vetrno. Pokud je člověk v závětří, da se to.
Každopádně vůči středoevropské zimě je počasí skvělé, okoupal jsem se vždy.
Voda není pocitove studená, je podobná teplotě vzduchu.
Největší zimu jsem zažil v únoru na Lanzarote, 3 dny bylo jen cca 15-17C, zataženo vítr.
U toho Tenerife je velký rozdíl mezi jihem a severem, v Puertu jsem i v létě v červenci mel jen 21c, přiletěli jsme ten den z GC kde bylo 33c.Jižní část Tenerife mívá klidně o 5c vice, akorát sever je zase mohem pěknějsi.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ujištění hledej třeba u jiného lékaře, to je asi nejlepší postup.

Už jsme tohle řešili a letenky za celkem 25tis ( dvě letenky do Thajska)jsem nechal raději propadnout, přítelkyni tehdy chytil slepák, operace laparoskopicky cca 2,5-3 týdny před odletem. Doktori nam to důrazně nedoporucovali, musela by si nechat napsat injekce na ředění krve....Pokud bychom leželi kratší let po Evropě, tak by to bylo OK. Takže sice minus 25 tis, ale lepší než nějaké problémy, případně pokud by ji chytil slepak v Thajsku, taky by to nebyla výhra, tak to hodnotíme pozitivně:-)

Kamarád, cca měsíc po operaci kolene, ( PRG-FRA-TLS) doktor řekl OK, ale předepsal mu navíc nějaké prášky .

Já komplikovanější ( neotevřena) zlomenina ruky, ale konzervativní léčba, celkem 3 měsíce sádra, tak s tím jsem párkrát letěl priskok po Evropě s FR i se sádrou..

Takže řešit s doktory

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

My byli minulý rok v březnu, jeli jsme Singapur-Ko Lanta- Ko Kradan- Ko Bulon- Ko Lipe- Langkawi- KUL, náš itinerář nebyl náročný na přesuny, vcelku pohodovka.
Doporučuji nakombinovat za sebou rušné a opuštěné ostrovy, třeba Ko-Lipe+ Ko Bulon, nebo Ko Kradan + Ko Lipe, my měli za sebou Kradan a Bulon, to bych zpětně změnil.
Ty přesuny po vodě jsou v pohodě, pokud se jede ze severu (třeba z té Lanty) postupně k Langkawi, člověk je na lodi většinou hodinu až dvě a jezdí to rozumných časech.
Z těch prázdnějších ostrovů se nám nejvíce líbil Ko Bulon.
Lipe je rušné, ale po Ko Kradanu a Ko Bulonu jsme z toho ruchu a výběru restaurací,obchodů byli nadšeni. Hodně se nám líbilo i v KUL
Naše dojmy,postřehy s rozpisem nákladů a fotkami zde:
http://www.mojecesty.com/clanky/postreh ... -2015.html

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ty zase nečtes, co píšu Eremi, tak ještě jednou, pokud se objeví kreditka se zajímavým bonusem, rad si ji pořídim. Žádné ne a ne smiley
Jediná výhoda z mého pohledu je ten cashback.

Jinak při platbách v zahraničí lze debetní kartu naparovat s eurovým/dolarovym účtem, to u kreditky nelze a pak netratis na kurzu..

Ale to mas jedno, oba přístupy lze použít, chápu, ze lidi maji kreditky a využívají je, kreditku CSA mám zrušenou asi čtyři roky a zatím jsem si novou nezaridil a funguji pri cestovani bez omezeni.( cca 8-10 cest rocne).
Přidávám odkaz na databázi, kde se dá mrknout,jestli se vaše karta se tváří jak debetní nebo kreditní.

https://www.bindb.com/bin-database.html

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Eremi, tak si aspoň přečti pořádně, co tady píšu. Vzdyt jsem napsal několikrát, ze ten cashback beru, a že to je z meho pohledu jediná výhoda kreditek, ale toto půjde asi stejně výhledově do kytek.
Zároveň jsem napsal, ze pokud se objeví kreditka s nejakym super bunusem, tak to zvažím.
Do salónku se dostanu na T1 pres debetni,světě div se, MasterCard a na T2 zase přes debetní visu infinite , v zahraničí pak přes priority pass.
Poslání peněz v rámci jedne banky: připsání je okamžité, internet v nouzové situaci holt normálně z dat, ale jednodusii je tam tu rezervu poslat před cestou do zahraničí.
To bývalo možná právě v těch osmdesátkach, ze na půjčení auta byla nutná kreditka, ted se většina normálních debetek tváří jako kreditka.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Eremi, já píšu, ze to lze tak i tak, není to černobílé, s embosovanou debetní kartou v dnešní době můžeš fungovat už stejně dobře jako s kreditní..bez jakékoliv omezení.

Salonky,pojištění máš taky už i debetkam.

Chápu, ze to lze delat jinak, ale není nic špatného na tom když jedes pres debetky, není to žádný problém.

Jaké milióny, jaký polštář,: jak to souvisí, to ses nechal asi trochu unést, co. smiley)?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

opověď k autu, kde jsem ho půjčoval, nebyla tobě eremi, ale tomu filipovi 08, chápu, že to tobě může být jedno smiley smiley

add kreditky teď pro tebe smiley :

Kreditka je předjednaný ÚVĚR, to znamená, pokud jí použiješ, používáš CIZÍ peníze z předjednaného úvěrového rámce, to, že máš nějaké bezúročné období nemění nic na tom, že peníze jsou cizí, ne tvé. Já raději jedu vždy za svoje.
Pokud používáš peníze z kreditky jen v takové výši, jaké máš na běžném účtu (případně jaké můžeš utratit), tak to je samozřejmě v pořádku, ale pro mě je jednoduší takto použít rovnou své peníze, které mám na cestovatelském účtu.

Podle mě je ideální mít rezervu třeba na spořícím účtu, nebo jiném účtu ve svých penězích, než rezervu v cizích (úvěrových penězích). Dosažitelnost je okamžitá, jen si to přes net přepošleš.

Chápu, že jsou lidé, kteří třeba pomocí vratky 1-2% můžou na kreditkách profitovat, i když tato vratka půjde podle mě dolů kvůli novým omezením EU, ale jinak tam já žádné další benefity, které by mě přesvědčily nevidím. Pokud se v budoucnu objeví nějaký super bonus, tak si ji určitě pořídím, něco jako bylo třeba 50tis mil od CITi do OK PLus smiley , ale pro běžné fungování ji nepotřebuji

Pojištění: mám pojištění kvalitní už k účtu

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Koukni na mé povídání výše, tam vidíš,kde jsem hledal auto.Co se týče tech kreditek, já osobně jedu raději za své peníze, než za cizí ze schváleného úvěrového rámce, pokud bude problém, jsem přinejhorším na nule,ne v minusu. Kreditku jsem měl jednou, Citi ČSA, diky velké mílové bonifikaci, po Havaji jsem ji zrušil.
Chápu, ze pokud se s kreditkou dobře nakládá, tak se dá dobře využít, ale cestování bez ní je také možné a žádné komplikace mi to nepřináší.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Za posledních cca několik let, kdy nevedu kreditku, beru auta na embosovanou debetní kartu, a to včetně Ománu a neměl jsem nikdy problém.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Z Ománu jsme byli nadšeni, proti předražené Dubaji je to krásné a autentické prostředí, jedny z nejprázdnějších pláží, co jsme kdy viděli, příjemní lidé, málo turistů.

Naše dojmy a fota z Jižního Ománu zde:

http://www.mojecesty.com/clanky/postreh ... omanu.html

0
Citovat Zobrazit ve vláknu