Příspěvky uživatele Adam

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Tak snažím se to eliminovat výběrem destinací a věřím, že všude se dají najít hezká místa, ale:

1) Manila - i na JV asii opravdu smrad, smog, strašně žebráků, prý až několik milionů lidí žije na ulici .. minimum historie, většina zničena 2.WW.

2) Rimini, Bibione - celá tato oblast, mělké, kalné moře, komerce, okolí nezajímavé.

3) Paříž - tak nějak jsem čekal více. Otravní prodejci a 2 pokusy vás okrást dokáže pokazit náladu. Atmosféru měli snad jen zapadlé uličky Montmartru.

4) Ao Nang beach, Krabi - špinavá pláž, plná odpadků a spousty naháněčů. Na druhou stranu dobrá základna pro úžasné okolí.

5 ) trasa Pustevny - Radhošť o víkendu: mraky lidí celé letní období, jenom se uhýbáte a okolí si moc neužijete smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Opravdu se není čeho bát smiley. Hada určitě nepotkáš, jedině v národních parcích a to se o to budeš muset opravdu snažit. Pavoučka jsme viděli jednoho na Ko Tarutau a po dlouhým boji jsem ho koštětem vyhnal smiley. Pro mě jsou největší "svině" opice a před nima bych byl trochu ostražitý ( kradou a hrozí pokousání ). A jeden typ na závěr, vždycky kouknu do plavek a do bot než si je natahnu smiley. Záleží v jaký kvalitě budete spát. No a v Bangkoku uvidíš maximálně švába u kanálu.
Ber to jako dobrodružství, po pár dnech už to řešit nebudeš..

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

těžko takto radit bez bližších informací, ale cenově je asi nejzajíměvší hledat cestu jednosměrnými letenkami přes Dubaj ..
Praha - Dubaj
Praha - Kyjev - Dubaj
Praha - Istanbul - Dubaj
a potom Dubaj - Colombo nebo Dubaj - Manila nebo Dubaj - Indie ( prozkoumej jednosměrky u flydubai) .

Potom je také varinata s pegasus airlines přes istanbul a další města blízkého východu či asie.

Vyhledej si tady na fóru příspěvky a témata pro cestu kolem světa a určitě dostaneš zajímavou inspiraci jak to vymyslet za lepší peníze ... smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

My letíme 31.10. Předběžněj nástřel je asi takovej : Po příletu rovnou na hotel, druhý den hokejová síň slávy a prohlídka Toronta. Večer přejedem megabusem na kanadskou stranu Niagara falls a druhou noc dáme tam ( levné hotely, večerní ohnostroj ). Třetí den strávíme na niagárech a navečer přejedeme linkou 40 do Buffala. V 22h pak megabusem do New yorku .. cesta je kolem 9h. Je to holt náročné, ale ušetříme jednu noc. Pak už jen new york, případně 1 den naotočku do washingtonu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Letíme stejnou trasu začátkem Listopadu .. pro české občany do Kanady platí bezvízový vstup, proto předpokládám, že po příletu bude následovat pouze pohovor s imigračním úředníkem. Pro klid duše si vytiskni kde budete spát, připrav kam a na jak dlouho jedete, případně mít připravenou vytisklou letenku. Do Usa přejedeš po zemi, Estu si vytiskni, ikdyž si myslím, že to nebude potřeba. Načtou si to s tvého biometrického pasu. Opět mít připravené odpovědi a podklady jako do Kanady smiley. S Estou bych v klidu počkal a vyřizoval ji cca 2 měsíce předem ( schválení je otázkou minut ).. Zkontroluj platnost pasu, nevoz jídlo a hlavně si užívejte cestu smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Kupuj jako jednotlivé letenky .. žádná sleva není. Tak jako u většiny lowcostů ... smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ve vašem případě chytnete poslední Van do El nida ( cesta trvá 5 až 6h ). Takže dojedete před půlnocí. Následně budete mít 4 celé dny na El Nido, což jsme měli i my a myslím, že je to dostačující. 25.2 můžete jet Vanem v 5h ráno a stihnout letadlo. Na Palawanu je možností i míst spousty ( Sabang, Port Burton, Honda bay, Puerto Princessa ). Zaleží co Vás láká, Boracay je párty ostrov ( více lidí, vyšší ceny ), proto jsme ho vynechali. Bohol a panglao - Alona beach není nic moc a je tam mraky lidí. Ale nabízí se pláž Dumuluan, šnorchlovací výlety a poznávání ostrova Bohol.
Filipíny nabízí spoustu míst, ale přesuny jsou holt zdlouhavé. Pokud máte 14 dní, tak bych možná volil jenom 2 místa ať si to užijete.
Za mě osobně byl Palawan jasně nejlepší .. smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Poté co jsme si před dvěma lety s přítelkyní velmi užili putování po Thajsku, věděli jsme, že se musíme do JV Asie vrátit. Po přečtení spousty cestopisů a vyhledání informací, padla volba na Filipíny. Popsal jsem v rychlosti naši cestu, nejedná se úplně o popis zážitků se spoustou vtipů, ale doufám, že to někomu pomůže, třeba i při sestavování itineráře smiley

Letenku jsme kupovali v předstihu s China Southern Airlines v ceně 12 750 kč s trasováním Praha – Amsterdam – Guangzhou – Manila – Xiamen – Peking – Amstredam – Mnichov. Při zpáteční cestě nás čekala 3 denní návštěva Pekingu.

Po dlouhých a důkladných přípravách, kdy jsme se tentokrát nechali očkovat, koupili letenky, rezervovali většinu hotelů a celkem jasně naplánovali trasu, se přiblížil den odletu.

Ve čtvrtek 19.2 vyrážíme směr Praha a díky pracovním kontaktům si užijeme večeři a přespání v Marriottu přímo na letišti za velmi nízký peníz smiley. Ráno odpočatí odletáme v 7h směr Amsterdam a následné lety do Manili nějak přežijem. Aerolinky nás mile překvapily, celkově hodnotíme velmi kladně.

V sobotu v 11h dosedáme na terminál 1 v Manile, s úlevou vyzvedáváme bágly, měníme dolary za pesos v kurzu 44,10 za dolar a přesouváme se zdarma shuttle busem na terminál 2.
Typickou ťafku od tepla už jsme překonali, převlékneme se a už nasedáme do airbusu philippines airlines, který letí přímo na ostrov Bohol do Tagbilirianu. Let byl v pohodě a po dosednutí na malinké letiště začínáme poznávat krásné i úsměvné situace v této úžasné zemi.

Z letiště bereme tricykla za 300php k našemu Ashyiana resortu v blízkosti Alona beach na ostrově Panglao, kde budeme ubytování 4 noci. V ceně 700kč/noc je to naše nejdražší ubytování, ale opravdu jsme byli nadšení. Snídaně na terase před pokojem, 3 minuty na pláž i do „centra“ a zároveň tam byl klid.
V neděli 22.2 jsme vyrazili na 1. šnorchlovací výlet na ostrov Baligcasang, cena 400php osoba, při 6 lidech na lodi. Výlet byl super, viděli jsme i želvy, ale zároveň jsme začali zjišťovat, že Filipínci naslibují všechno smiley .
Další den nás čekal výlet na ostrov Bohol, kdy jsme si pronajali na celý den auto s řidičem za 2000php + cca 200php byly poplatky na osobu za vstupy. Oba výlety s námi absolovovala česká kamarádka a po návštěve Tarsierů, motýlí farmy, mini zoo a chocolate hills byly holky nadšené. Ještě jsme stihli výlet lodí s obědem po řece Loboc, ale to byl pro mě opravdu komerční shit. ( 400php osoba ).
3 den jsme měli v plánu 4 km vzdálenou pláž Dumaluan, ráno nakoupili zásoby a šli smlouvat tricykla. Domluvená sazba je prý 150php jedna cesta. My se dostali nejníž na 80, tak jsme nakonec naskočili ve dvou na motorku a za 50 nás tam odvezl. Pro filipínce je prý sazba cca 8-10p za km. Pláž je opravdu úžasná a celý den to byl parádní relax.
Ve středu 25.2. jsme se přesunuli lodí do Oslobu na jih ostrova Cebu, které je známé pro šnorchlování s velrybími žraloky. Vyráželi jsme kolem 5,30h ráno a cena za cestu byla 1000php na osobu. Museli jsme se sice vracet s dírou v lodi a nakonec vyrazit s mnohem menší, ale naštěstí jsme nějak dopluli smiley. Samotné šnorchlování stojí dalších 1000php, ale je to opravdu neuvěřitelný zážitek a i přesto, že jsme tam byli až v 11h a bylo dost lidí a vlny, tak jsme si to opravdu užili. Po oběde jsme na místě nechali bágly a vyrazili za 150php osoba na výlet na Tumalog falls. Nádherný vodopád, který opravdu stojí za to. Celkem unavení jsme potom naskočili do linkového autobusu do Cebu a 3 hodky se kochali krajinou a užívali pocitu jedinečnosti, jako jediný bílý huby smiley . V Cebu city jsme taxíkem dojeli na hotel Orchard Cebu, který jsme měli přes aplikaci hotel quickly za 250 kč. Zašli jsme na jídlo, okoukli místní 7cm šváby a po těžkým dnu zalehli.
Ve čtvrtek 26.2. jsme přeletěli s Cebu pacific na úžasný ostrov Palawan, kde nás čekalo dobrodružství po dalších 10 dní. V Puerto Princessa jsme si našli ubytování v Subly guest Cabin, což byla super volba. Opět skvělí majitelé, poradili, zařídili, odvezli nás zdrama do města i na terminál. Ostatně skoro ve všech našich ubytkách jsme byli takhle nadšení a cítili se jako doma smiley . Večer jsme si prošli centrum a došli na baywalk. Opravdu jsem neměl pocit turistické destinace, když jsme klidně 15 minut neviděli turistu a moje blonďatá Péťa budila opravdu pozornost.
Následující den jsme vyrazili na další šnorchlovací výlet do zátoky Honda bay. 1300php osoba, ale hrozně jsme si to užili. Krásné scenérie ostrova, dobré šnorchlování, super oběd i posádka. Večer masáž a další ochutnávka jídel a plánování na další dny.
Ráno 28.2. jsme se vanem společnosti lexus shuttle přesunuli do Sabangu. Cesta trvala cca 2h a cena byla 200php na osobu. V Sabangu jsme strávili 2 celé dny a noc v chatce Sunbird cottage. Pláž v Sabangu je naprosto úchvatná. Vyblbli jsme se ve vlnách, obdivovali okolní hory a dořešili výlet na podzemní řeku.
Následující den jsme vyrazili na opjevovanou Undergroud river, bohužel už i v 8 ráno při otvíračce byli připraveni korejci s cestovkami a byla to celkem masovka. I přesto to určitě stojí zato a v okolí jsme viděli i varany. Kdyby bylo více času, tak je zřejmě lepší se vidat po svých tzv. Monkey trail. Odpoledne ještě válečka na pláži a poté dlouhý přesun do El Nida na sever Palawanu. Opět Lexus a cena 800php osoba.
V El Nidu jsme měli rezervovaný Biolina Guest house a za cenu 800php to byla skvělá volba. Úžásní majitelé, strategická poloha a pěkné pokoje.
V El Nidu jsem vyzkoušeli šnorchlovací výlety A a C, jeden den jsme na skůtru vyrazili na Nacpan Beach a jeden den se váleli na Las Cabanas beach.
Nacpan beach je opravdu neskutečná a lepší pláž jsem nikdy neviděl. Výlety přes hotel za 1200 a 1400php na osobu ( +200php poplatek za vstup do NP na 10 dní ), ale byli jsme v 5 na lodi a měli super posádku. Večer jsme popíjeli drinky na pláži, nebo šli na basket, nebo do místní gamblerský ulice smiley . V El nidu je více turistů, je slyšet čeština, ale na to, že byla sezóna mi to nepřišlo nějak hrozný a člověk se cejtil tak akorát smiley .
Po návratu do Puerta jsme opět využili hotel quickly, tentokrát Lotus garden hotel za 369kč. Je skoro u letiště a přímo vedle něj je vyhlášená restaurace Kalui. Doporučuju zajít. Jídlo bylo skvělý a k tomu krásný interiér.
V sobotu 7.3 jsme ještě před odletem stihli návštěvu krokodýlí farmy. Tricyklem za 250php zpátečka a nízký vstup to pro nás, co to ještě nevyděli, byl zajímavý zážitek. Odpoledne odlet s Cebu do Manili a z letiště přesun na Ohayami bus terminál odkud se vyráží na rýžové terasy do Banaue. Lístky jsem platil předem z čech a měl vytisklé vouchery a byla to dobrá volba. Odjezd v 22h a bohužel očekávaný 9h morbidní zážitek v mrazícím autobuse. Zimní bunda a čepice nebyla na škodu smiley . Dorazili jsme v 7 ráno a ubytovali se v Brookside inn u Randyho. Skvělá volba za 400php noc. První den jsme prošli terasy v Banaue a druhý den vyrazili do dechberoucího Batadu. Nohy bolely, ale skvělé treky po terasách, zakončené koupačkou pod vodopádem s jedovatým hadem k nezaplacení smiley .
Po návratu jsme strávili celý den v Manile a opravdu není o co stát. Do třetice hotel Executiv plaza přes hotel quickly za 700kč. Ráno odjezd na letiště a odlet vstříc dalším zážitkům do Pekingu.

Celkově jsme byli z Filipín opravdu nadšení a hrozně si to užili. Byli jsme zdraví, nic se neposralo a počasí nám neskutečně vyšlo. Byl jsem rád, že jsme měli spoustu věcí dopředu zařízených a na většinu „ záludností“ jsme se připravili smiley . Filipínci jsou usměvavý a velmi milý lidé, neustále se sice smlouvá, ceny jsou každou chvíli jiný, ale když s tím člověk počítá, stojí si za svým, rozkouká se, tak už ho nemůže nic rozhodit a na spoustou věcí jsem se spíš usmíval.

Náklady : Letenka : 12 750
Letenka manila – tagbilirian 1350
Letenka Cebu – Puerto Princessa 750
Letenka Puerto Princessa – Manila 670
Přeprava Tagbilirian – Panglao 80
Výlet Balicasan : 250
Výlet Bohol : 750
Trajekt Oslob : 550
Šnorchlování se žraloky : 550
Výlet Tumalog falls : 80
Bus do Cebu : 80
Výlet Honda Bay : 650
Van do Sabangu : 110
Loď k podzemní řece: 80
Podzemní řeka permit: 150
Van do El Nida : 400
2x výlet El Nido : 1500
Van do Puerto Princessa : 300
Bus do Banaue : 270
Tricykl do Batadu a zpět: 270
Bus do Manili : 270
Taxi Manila : 3x 100
Vlak Praha : 100
Mnichov – Pce : 700
Odletová taxa 80 puerto + 300 manila
Skůtr El Nido : 350
Ubytko : Panglao : 4x 360
Cebu : 125
Puerto Princessa : 2x 160 + 180
Sabang : 1 x 180
El Nido: 5 x 200
Banaue : 1x 100
Manila: 1 x 350

Jídlo : 14 x 150 ( + několik obědů v rámci výletů a snidaně v ceně hotelů ).

Vše je uvedeno v kč na osobu. Chybí drobné vstupy či poplatky. Celkově jsme se pohybovali kolem 30 tis. na osobu za 17 dní. Rád poradím se vším co budu vědět .. smiley

0
Zobrazit ve vláknu

Ahoj, myslím, že je ještě na rezervaci čas. Zkus si pro své termíny vyhledat např. na www.hostelcombined.cz , kde to vychází cca 3-5tis. za noc. Levnější hotely v diskuzi byly v rámci letní akce ( mimo sezónu ). V únoru bych takové ceny možná neočekával. Zkus to průběžně kontrolovat a až tě něco zaujme, tak to zarezervuj s možností storna zdarma. Poté bych možná čekal a v posledním týdnu před odletem zkoušel a třeba se nějaká super nabídka objeví.
Těžko radit, každý má jiné požadavky .. centrum x pláž x mimo město x bazén atd. smiley Co jsem koukal, tak v Dubaji také moc hotely snídaně nenabízejí, nebo za takovou cenu, že to nemá smysl smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Období je do konce září 2015 .. dají se najít také tři 5* v Abu Dhabí ... smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, je to bezpečná společnost. Létají s novými letadly, klasická nízkonákladovka ( doplácíš zavazadlo dle velikosti, bez jídla ). Můžu jen doporučit. Některé stížnosti se týkájí komunikace. Když Vám něco změní nebo zazlobí počasí, tak dělají trochu mrtvého brouka. smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jen potvrzuji funkčnost aplikace. Vyzkoušeno 3x na Filipínách, vždy bez problémů. Minimum pro rezervaci je 15$ a ceny uváděné v prvním kroku jsou již včetně použitého vašeho kreditu. V hotelu vždy stačilo říct jméno a kód rezervace uvádění v aplikaci. ( zobrazení vaší rezervace běží také offline ).
Pozor, načtené kredity mají platnost většinou maximálně 3 měsíce a u kodu SURVYAY mi byla bezduvodne zkracena expirace z 31.12.15 na 5 dní. Naopak při jedné rezervaci se nějak vymazala ta podmínka minimální ceny a platil jsem pouze 250 za noc. Drtiva většina rezervací je bez snídaně.
Pro styl cestování po asii je to velmi zajímavá aplikace, ikdyž obsahuje pouze "kvalitnější a prověřené" hotely.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Mnohokrát opakováno. Pokud máte vše na jedné letence ( rezervaci ), tak pokud vynecháte jakýkoli segment, zbytek letenky propadá.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

asi úplně neporadim, ale tak alespoň nějaký postřehy smiley . Byli jsme na Adangu v červnu 2013 a poté jsme také pokračovali na Tarutao. proto jsme zvolili variantu spát na Lipe a na Adang jet přes den. Ráno jsme na Sunrise beach ukecali loďku, která nás odvezla tam a v 5 večer pro nás na smluvené místo přijel ( cena 150bth komplet). Po příjezdu se dá jít vlevo, kde přelezete menší útesy a jste sami na malých plážích, bylo tam i celkem dobré šnorchlování. Odpoledne jsme šli do "pravé části" z pohledu od Lipe na krásnou kilometrovou pláž kde jsme byli celé odpoledne sami ( nádherná voda, bílý písek ).
Vše dle mého funguje jako na Tarutau. Zaplatit dopředu nebo až na místě. Obecně se říkalo, že na Adangu je méně ubytovacích kapacit a je to o štěstí. Ceny stejné. My viděli velké množství stanu, jak vlastních, tak také půjčují ( už bylo vše připraveno - cca 10 stanů ).
Je tam jeden "bufáč", kde koupíš drobnosti a uvaří pár jídel ( snad ještě menší než na Ao Son na Tarutau ). Ceny stejné či vyšší než na Lipe. Myslím v té době cca 130bth za jídlo.
Možnost treků není tak velká, především ten na vodopád ( prý celkem náročný ), ale my jsme nic nešli. Adang je také více "hornatý, strmý" smiley.
Adang je nádherný a určitě všem co budou v této oblasti doporučuju.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Z Boholu do Cebu určitě trajektem či speedboatem.( z Tagbilirianu do Cebu pier). Provozujeto několik společností po celý den ...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Souhlasím ... myšleno, že mimo ty 3 dny v bangkoku se dá vyrazit i do relativně blízkých oblastí.
No my se tam stratili taky asi na 4 hodiny, ale nakonec nás to někde vyplivlo a pak už jsme dojeli smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

My tam strávili cca 2,5 dne .. což je asi dostačující .. za jeden den stihneš královský palác, Wat Pho, Wat Arun, čínskou čtvrť apod.
Druhý den jsme dali v "nové" části + nákupy .. možnost je vyrazit na nějaké výlety - plovoucí trhy, park Erewan, Kanchanaburi apod.

Po večerech Khao sun road a podobný uličky .. jestli jedeš sám, nebo máš přítelkyni s "chci vidět všechno" povahou, tak i tu ping pong show stihneš smiley

Více kdyžtak poradím přes SZ ..

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Kickassone +1
Jen promysli cestu ze Samui ( Nok air, Airasia létá na letiště Don Muang ) a v tom případě bych ten přestup určitě neriskoval. V létě to může být super, jen můžeš zrovna trefit tu jednu bouřku před odletem a mít zpoždění smiley . Já se držím pravidla, že před odletem do Evropy si nechám raději den či opravdu více hodit na přepravu do odletové destinace.

Taky mě třeba vyhovuje se nejdříve dostat k moři, tam se v klidu aklimatizovat, orazit po tom letu a ten Bangkok si nechat na konec, kdy už jsi na teplo a "hallo my friendy" zvyklej smiley .

Ale to jen tak pro přemejšlení, každý jsme jiný smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Cena je to určitě parádní. Pokud se neobjeví nějaký chybový tarif, tak se níž nedostaneš. Neuvádíš více informací, ale sám musíš zvážit - leteckou společnost, délku přestupu, čas příletu, odletu - návaznost na další lety apod. smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Někoho by mohla zaujmout promo od FlyDubai. Jedná se o nízkonákladovku létající s menšími letadly, v ceně 20kg zavazadlo.

Praha - Dubaj - 5 500 Kč
Praha - Kathmándů - 11 900 Kč
Praha - Colombo - 12 500 Kč

půjde zřejmě více zajímavých destinací smiley s možností udělat si libovolně stopover v Dubaji.

rezervace do pátku 23.1 pro období do 30.4.2015.

0
Zobrazit ve vláknu

Ahoj, od dubna začíná do Manily létat Turkish airlines ... dají se najít termíny z Prahy za 517e, např 21.4. - 11.5. smiley . Myslím, že ideální volba .. nenapsal si na jak dlouho.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Dá se říci, že ta akce trvá již od začátku listopadu. Kód se vygeneruje po absolovování té "soutěže". Osobně vyzkoušeno pro Palawan, hotel rezervaci i platbu potvrdil. smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, aplikace vyzkoušena v Miláně, Berlíně a Praze a nikdy si hotel ani HTN nic neblokoval. Dá se předpokládat, že v evropě se to neděje. smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Psal jsem mail s žádostí pouze o provedení výběru sedaček. Odepsali druhy den.
Jinak samotny check-in nelze delat dopredu ( až 30h před odletem online nebo potom na letišti ).
Já pochopil, že když nám to změnili, tak máme ty sedačky již zarezervované a bude stačit příjit na přepážku na letišti.
Informace se mění - původně se šlo odbavit pouze do Amsterdamu a tam se muselo znovu. Aktuální info je že bágly odbaví až do cílové destinace. Odbavit se prý lze dokonce online na stránkách csa den dopředu ( 1. let operovaný čsa ).
No každopádně bych zkusil hlavně napsat mail pro změnu sedaček a pak už by mělo všechno dobře dopadnout ....
Koukni se třeba ještě na stránku www.seatguru.com kde si vyhledáš společnost China southern airlines a zadáš číslo letu nebo typ letadla.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, tak v provozovat se to dá spoustě míst smiley . Já byl na jihozápadě a tam byla možnost v Krabi a na ostrově Lanta. Určitě je také velká nabídka na severu v okolí Chiang Mai. (vícedenní výlety s průvodcem a noclehem u "domorodců").

0
Citovat Zobrazit ve vláknu