Příspěvky uživatele Petr _3

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

J0x napsal(a):

Kdyby to náhodou ještě někdo nevěděl a vědět chtěl, návštěva salonku v Burgasu stojí za námahu jen v případě, že máte přebytečný LoungeKey vstup zdarma, který by vám jinak propadl. Můžete se pak uvnitř ze samého smutku nad luxusem, kterého se vám rozhodně nedostalo, namazat těmi pár nedopitými flaškami alkoholu, které tam při troše štěstí mezi oplatkami a krabicáky najdete nebo přinejhorším vydyndáte z tajných zásob u obsluhy. Není tam ale pak kde vrhnout, tak pozor na správné načasování odchodu. 🤣
Zavíračku nestanovuje oficiální údaj, ale recepční, která už chce jít domů.

 

Tak ve Varně je v salonku jen nealko, jedna flaška vína pro všechny, nějaký to pivo, balené mini chalvy a občas tyčinky nebo oříšky. Vše doplňováno tak často, jak si početný personál chce všimnout...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, nepřestupovali jste teď někdo na STN? Stačí ukázat boarding pass na další let a pustí vás do UK bez testu/jakýchkoliv dalších požadavků, abyste mohli zase přes security a celníky jít na další let? Nebo je tam "už" nějaký možný transit bez vstupu do UK?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

15 % na všechny autobusové linky jedoucí přes ČR:

CEH66NBZYZ4

CEH66B7GYPL

Kupony uplatníte nejpozději 31.10.2020, ale i na jízdy po tomto datu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

voughne napsal(a):

Investovat do letenky na Jun ... to si prave darovala peniaze v dobrocinnej akcii "Zachran svoje lietadlo".  Sam som zvedavy, ako zareaguje Wizz na rusenie letov. Dufam, ze nie ako Ryan - mega podpasovka vcera. Zruseny let (o 2,5 tyzdna) mi idu kompenzovat s tym, ze si mozem velkoryso prebookovat o dalsie 3 mesiace zadarmo , ale navyse musim doplatit pripadny cenovy rozdiel (a ze tie ceny narastli). Toto berem ako cielene okradanie zakaznikov, snad im este unia klepne po prstoch.


Ano, a porovnej např. cenu u Ryanairu, když přebookováváš zrušenou letenku na určitý let v budoucnosti a když se snažíš ten samý let zabookovat na novou letenku - v případě přebookingu je cena vždy vyšší a vždy je třeba doplatit. Nenašel jsem datum/destinaci, u kterého by to po mně nechtělo doplatek.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Renča napsal(a):

Já už si přes týden dopisuji s hotelem na letišti v Oslu bez kladného výsledku.  Rezervace byla dělaná přes booking, hotel stáhnul peníze z karty hned a nyní se ohrazuje "force majeure" a přitom hotel zavřeli a rezervaci mi zrušily.  Dle mého je to prachsprostá zlodějna.   Známa z Norska se pokouší s nima spojit, ale neberou telefon.  Přes booking rezervuju už dost dlouho a nikdy jsem neměla problémy se zrušením i nevratných rezervací (sice šlo vetšinou o USA), hotely nebo motely nikdy neprotestovaly a ani nediskutovaly o vrácení plné ceny.  Norové mě opět utvrdili v mém mínění o nich.



V tomto případě je to dle mého akorát tak jasné na charge back - neposkytnutá služba. Pokud je hotel zavřený a nedokáže ubytovat kohokoliv v zaplaceném termínu,  není vo čem.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Aha, tak mně to šlo v pohodě odeslat, poté, co  jsem ten claim formulář vyplnil.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

matt napsal(a):

Fungují vám stránky Ryanu? Když v rezervaci kliknu na refund, tak mě to vrátí na hlavní stránku, v aplikaci v mobilu to zase háže nějakou chybu...


Klikni na tu rezervaci někde mimo tlačítka vrátit peníze a změnit let ;)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Třeba se někomu bude hodit kupón 15 % s platností do 31.3. :-D

CEF686GPMMC

CEF6899ZPAB

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Adam napsal(a):

Ahoj, hledal bych radu k transferum v case coronaviru - mam zacatkem pristiho tydne letet domu z Mauricia (bezpecna destinace) do Phy pres Pariz (rizikova destinace). 


Kdyz pominu, zda vubec let Pariz-Pha odleti, resim primarne rodice letici se mnou, obcane SK bez pobytu v CR. Me chapani narizeni je, ze z Francie je jako cizince na uzemi CR vubec nepuzti.


Hamacek ale vcera na tiskovce nejak zminoval, ze transfer zony se nebudou povazovat za uzemi daneho statu - mate s tim nekdo zkusenost? Hlavne ten dotaz smeroval na cestovani smerem ven, nikoliv na smer dovnitr, tak si fakt nejsem jisty.


Budu rad za jakoukoli radu.


Diky,

A


Rodiče do Čech pustí, pokud jsou lety na jedný letence. Pak ovšem na Slovensku budou muset jít tak jako tak do 14 denní karantény.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

@divan: Ano, ale v některých lokalitách (už) nejde zabookovat hotel s rozumným termínem zrušení, proto mi vadí, že tady pranýřujete lidi, co maj bez zrušení zdarma. Ty termíny jsou kolikrát víc jak měsíc a kolikrát už není ani jiné volné ubytování než bez zrušení zdarma. Nevím, jak moc cestujete a kam, ale v poslední době se s tím dost často setkávám, a to i po Evropě.

@michaelp: Standard to taky úplně není, co se týče Booking.com, protože některá ubytování nemají možnost ke kartě přistoupit a strhnout si částku, přestože rezervaci kartou zaručíte. Typicky např. na odlehlých ostrovech nebo malé "zapadlé" hotýlky. V tomto případě většinou přijde upozornění z Booking.com, hlavně po termínu nejzažšího zrušení, zda opravdu na rezervaci trváte, že ji můžete zrušit, ale samozřejmě, z karty by se pak strhlY peníze. Ohledně voucheru, ne vždy je to voucher, kolikrát peníze na účet, příp. "nepropadnutí" peněz.


Očekával bych tady spíš snahu pomoci uživateli sarka_c, než mít blbý řeči, že si to měla rozmyslet dřív. Na to asi umí přijít sama.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

sarka_c napsal(a):

Ahoj. Chtěla bych zrušit nevratnou rezervaci na duben. Mám jí zaručenou platební kartou. Ale platnost karty končí teď v březnu. Myslíte, že by  mi prošlo, kdybych rezervaci v dubnu zrušila, a číslo své nové platební karty jim prostě nedala? Nebo je to trestné a peníze by pak na mě mohli vymáhat? Děkuji za radu. 


Nová karta by měla mít stejné číslo, avšak jinou platnost a CVC kód. Pokud jsi vyplnila platnost (což snad hraničí s jistotou 100 %) a CVC kód (ten se ne vždy vyplňuje), měl by Tě Booking.com upozornit na konec platnosti karty a v případě včasného neopravení rezervaci do 24 hodin bez reakce zruší.


Co se týče moralizátorů ohledně zrušení rezervace zdarma. Já si takhle rezervuju hotely běžně, ale na únor, březen i duben jsem si rezervoval ubytování několik měsíců dopředu s možností zrušení, ale v dost oblíbených lokalitách, kde prostě bylo s možností zrušení, ale jen víc jak měsíc dopředu. A musíte uznat, že kolikrát nastane taková situace, že prostě odletět nemůžete, viz např. teď Itálie v některých případech.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já to řešil přes AirBaltic SIM, speciálně Istanbul. Jsou tam dost drahý, co se týče SIM karet. Takže se vyplatil právě ten AirBaltic balíček 1 GB.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

FC Baník Ostrava napsal(a):

  • Má někdo zkušenost se společností KEDDY BY EUROPCAR na Martiniku? Díky za info Aleš


Ano, naprosto žádnej problém. Dokonce ani s angličtinou. :) Prostě, Europcar. :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zlomík napsal(a):

Spis neumis cist, protoze muj puvodni prispevek hovoril ciste o hlavnim meste Roseau a ze tomu se mate vyhnout, nic tam neni. Jinak je ostrov uzasny, ale to jsem taky psala. V Laudatu jsme stravili v horach nekolik dni a bylo to nebe a dudy. Ty jsi ocividne v jejich hlavnim meste ani nebyl, takze dekuji za bezpredmetnou diskuzi. Bydleli jsme nasledne v horach a tam opravdu zadne restaurace nejsou :))) proto nutnost zasob z marketu.


Minulou neděli jsem se vrátil z Dominiky a zkušenosti "Zlomik" z Dominiky můžu jen potvrdit. I po místních chtěl náš taxikář neuvěřitelný prachy - jela třetinu cesty, co my (tak 10 minut), a řekl jí za to 35 ECD. My platili z letiště 100 ECD. I na ubytování nám potvrdili, že pronajmout auto na letišti nejde (majitelka byla Evropanka, její manžel místní). Tak nějak nevím, kde si ho Lacko pronajal na letišti. Celkově v restauracích cena pod 60 ECD za normální jídlo snad ani nešla. V minisupermarketech ty ceny ale zase tak hrozný nebyly, i když, jak kde. Kde měli ceny na výrobcích, tam vám je tak naúčtovali. Kde ty ceny neměli...bůhví... Ostrov je celkově závislý dost na dovozu, z toho vyplývají i ty ceny. Jinak místní byli hooodně přátelští.

A k tématu - Dominika je fakt nádherná. Doporučuju si tam nějak půjčit auto a projet si ji. Je to v podstatě ráj. Bacha na řízení, místní se s tím nepářou. Holt, znaj terén :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, do konce roku platí:

30 % - CEE96ENBJKE

15 % - CEE94H3VAUX

Neplatí na spoje v období Vánoc!!!

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

CED28X34HEC

15% sleva na všechny autobusové linky jedoucí přes ČR :-D

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

A další 3 kupóny s 20% slevou do 30.9.:

CGL66ZBY72R

CGL66C2LPPG

CDZ37YHZEFT

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

a další 20 % do 30.9.:

CGP46GRNANY

CGL66Z7H8CZ

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

20 % do 30.9.:

CGP6289KECB

CGP46YUPTHC

CDV68TZGFAM

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Martina Kupková napsal(a):

Tak jsem to postoupila ještě Claimcloud a jde to k soudu....Tak jsem zvědavá, jak to dopadne....

Dej pak vědět.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

matej15 napsal(a):

Já bych to koupil. Jednosměrná letenka bez přestupu, tam je minimální šance na nějaké problémy. 

Souhlas!

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

15 % do 30.9.2019:

CEB42THV2X2

CEB42BRG4EM

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

nikca.svob napsal(a):

Ahoj,

diskuze velmi zajimava :-D (nejvice se mi libil prispevek s prasky a kondomy).

Muj dotaz - jak je to s proteinovym praskem, popripade jidlem v prasku v kabinovem zavazadle. Prevazela bych to v neporusenem puvodnim obalu. Nekdo nejake zkusenosti?

Diky


Naprosto v pohodě. Jen v Izraeli s tím můžou dělat problémy, pokud je to nad 100 gramů/sáček.
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

renata.stredova napsal(a):

Ahoj,


stala se mi taková nepříjemnost. Volotea mi přesunula let a nový termín se mi bohužel nehodil, tak jsem let musela zrušit. Už je to měsíc a ještě mi nepřišly peníze zpět. Když jsem jim posílala e-maily, tak mi ani nepřišla odpověď a proto se obracím s dotazem na vás. Má už s tím někdo zkušenosti a jak dlouho vrácení trvalo?


Předem děkuji za odpověď.


Měl jsem to podobně. Zrušili mi let, peníze že vrátí do měsíce, a když ani do tý doby nepřišly, kontaktoval jsem je přes webový formulář. Do 3 dnů byly zpátky na účtě. E-maily jsi posílala kam? Přišla Ti na ně automatická odpověď?
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

20 % do 31.8.:

CEA77TKZD2T

CDU36ZCGF2X

CGE23E4GHFZ

0
Citovat Zobrazit ve vláknu