Příspěvky uživatele Ivan

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Lidka R napsal(a):

SPANÍ V HAMACE - komáři?

Ahoj, my máme koupený letenky na druhou půlku ledna, ještě jsme pořádně neřešili nic jinýho než to "že tam doletíme a odletíme a asi si půjčíme auto". Nicméně občas brouzdám a  hledám vhodný ubytování s tím, že by mě lákalo tam párkrát přespat v hamace. ALE, kamarádi, co na Martiniku byli teď  v červnu, vyprávěli, že tam bylo hrozně moc komárů a kamarád, co v hamace spal, byl poštípanej i když měl moskytiéru... Tak mě zajímá víc zkušeností - jestli jsou komáři úporný celej rok a jak moc a tak, případně jestli tam jde spát ve stanu (kempy?) nebo jestli je lepší si zaplatit postel...

BTW, zásuvky tam jsou francouzský (=takže stejný jako naše) že jo?

K tomu kde - Martinik má karibské pobřeží, kde je moře prohřátější a klidnější, a atlantické, které je chladnější a vlnovatější. Já preferuju ubytko někde na jihu kolem Sainte Luce a Sainte Anne. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Mám zkušenost s francouzskou mutací. Koupil jsem u nich v dubnu error na Martinik k proletění v listopadu, zatím stále drží. Dokonce jsem nějakou nejasnost kolem rezervace s nimi úspěšně vyřešil na Twitteru.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

toMas napsal(a):

a to patři k tomu C2-C3 nebo k tomu C2-C6 to BF 10 Euro?

C2-C3

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Matio_S napsal(a):

HINT: BF 10 Euro jednym smerom...

PS: C2-C3, rovnaky odlet, iny ciel, 88 Eur ;) 

Skvělý. Už jsem našel to dotyčné, co má BF 10€ jedním směrem, akorát všechny moje pokusy, jak odpárat palivový příplatek, končí cenou tak 1300€ 😂

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Kataři mají na svém webu nějaké promo z Prahy do KUL lehce přes 12 tis, to není špatná cena.


screenshot-20190706-113016.jpg

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

L_K napsal(a):

Tohle je top notch:

Priority travelhacker klub
https://travelhacker.blog/eshop/...-priority/


Neocenitelný rady prakticky zadarmo 😀

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tuhle letenku nemám, ptám se spíš ze zvědavosti - jak dlouho od zakoupení už lze počítat s tím, že to nezruší?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

xmas napsal(a):


Mr to tedy přišlo super, Corsair - jídlo i pití ok, servis super. I náhradní vamosair byl prima :) priskoky s Liatem paráda. 

Já jsem s Corsairem letěl před lety na Réunion a bylo to docela OK. Jinak jsem to s pomocí Lukáše Horáka (ještě jednou dík!) dořešil a všechno mám potvrzené. Jinak dokonce ten Lastminute.fr docela čile komunikoval přes Twitter a dostal jsem z nich ten chybějící PNR Liatu i touhle cestou. Tak už jen zbývá, aby tam v listopadu nebyly ty řasy...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

OK, pánové, to jste mě docela nalili optimismus do žil.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak jsem se stal oslíkem i já 🙂 Na Lastminute.fr jsem narazil na hezkou chybku ORY-FDF za neodolatelných cca 5 tis. Kč s tím, že let tam je přímý s Corsairem a zpět z FDF s LIAT do Bridgetownu, odtamtud opět s LIAT do PTP a z PTP s Corsairem do Paříže. Od Lastminute.fr mi přišel v pořádku potvrzený itinerář a když jsem překontroloval rezervaci na stránkách Corsairu, tam chybí první zpáteční segment z FDF na Barbados a cesta zpět podle jejich e-ticketu začíná až na Barbadosu. Aby toho nebylo málo, Checkmytrip vidí začátek mojí zpáteční cesty dokonce až z PTP a LIAT pro změnu můj e-ticket nezná vůbec. Corsair mi napsal, ať si to vyřídím s Lastminute.fr a s těmi jiná komunikace než přes call centrum francouzsky zřejmě není možná, na což se moc netěším, ale zkusím to. Přiznám se, že pokud se mi nepodaří najít řešení s Lastminute.fr, zkusím u své banky reklamaci platby, protože jsem dostal jinou letenku, než jsem si objednal. Přiznám se, že mě vlastně nikdy nenapadlo, že může dojít k takovéhle situaci - objednáte si letenku z bodu A do bodu B a oni vám vystaví letenku z C do B 🙂 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já především chci varovat před představou, že to vyřeší nějaká "pokuta " Mám vlastní zkušenost s cestou do Indonésie, kdy jsem tam během 24 h musel služebně odletět a firma nějak zapomněla správně spočítat dny. Z Prahy jsem sice odletěl, ale ve Frankfurtu mě už nenechali nastoupit další let. Musel jsem přímo na gate koupit let CGK - KUL.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Furt čekám na nějaký Řecko nebo Portugalsko...  a oni Bordeaux 😐

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zajímavá informace k no show:

http://forum24.cz/korporat-mimo-...a-k-soudu/

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

A že experimentuješ s takovou sumou peněz je nějaký druh masochismu?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak po návratu z Mallorcy můžu jen doporučit Wiber rent car. Vše, co se tady píše, je pravda - slušné jednání bez záludnosti, žádné skryté platby, při full cover nechtějí žádnou blokaci a lze uhradit debetní kartou. Velmi zánovní Quasqai s navi za 23 € / den. Velká spokojenost.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nadezhda Konstantinovna Krupskaya napsal(a):

Za kolik vlastně PA prodávala letenky? 

Za pár rublů...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Řeš to se svou bankou - reklamuj, že jsi zaplatil kartou službu, kterou jsi nedostal. Banka, resp. kartová společnost, za nedodání služby ručí, jmenuje se to chargeback. Reklamoval jsem kdysi úspěšně u ČS zaplacenou letenku u Sky Europe poté, co zbankrotovaly.  Ty 2 tis. Kč mi spořka vrátila. Podrobněji třeba zde, i ty Sky Europe jsou tam zmíněné:

https://www.irozhlas.cz/ekonomik...191317_kro

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Michal napsal(a):

Kamarádka se snaží u Ryanairu koupit letenku Catania-Milan. Od včerejšího večera ji neprošla žádná platba. Netušíte, co by mohlo dělat špatně? Zkoušela různé účty,SEPA platbu, různé karty, různé prohlížeče, mobilní verzi webu i aplikaci. Volala do banky - tam u ní žádnou blokaci nevidí, ani žádný pokus o stržení peněz z karty. Na webu se objeví jen hláška o tom, že se transakce nezdařila. 

Stalo se mi u Ryanairu to samé u letu Timisoara - Bukurešť. Byl tam nějaký bug, který mi znemožňoval zaplatit jakoukoli kartou. Po týdnu pokusů jsem rezignoval a koupil si 2x tak drahý let s Tarom

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ty vole, tady se člověk v diskuzích fakt nenudí. Když mu neprodaj kořalku v krámě, tak si jde pro špiritus do lékárny. Tak hlavně abys pak někde nedostal 100 ran bičem.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Chytil jsem teď akci s Laudamotion  Vídeň - Mallorca, tak se chci zeptat znalců tohoto ostrova - bývá  ještě půlka října na koupání?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

El Zorro napsal(a):

Ahoj, mohu doporučit půjčovnu Wiber rent a car. S jejich programem "allinclusive" nemusíte nic řešit, auto je kompletně pojištěné, nebudou si tedy ani blokovat depozit na kartě.  Při vrácení slečna jen zkontroluje stav benzínu a auto ani neobchází. 

Ceny jsou v průměru okolo 30 € na den, zajímavostí je, že rozdíl mezi třídami jednotlivých aut je ve výsledné ceně mizivý. Můžete si půjčit Toyotu Aygo, Nissan Micra aj.  nebo si připlatit 3 -4 € za BMW serie 1 nebo Mini Cooper nebo naopak nějaké SUV. Zde si jen dovolím podotknout, jste na ostrově => uličky jsou zde opravdu malé, kdo se vydá do pohoří, brzy zjistí že i okresky a serpentiny jsou velice úzké, proto doporučuji menší typ auta... ;-) 


Jedinou nevýhodu vidím v nutnosti auto vyzvednout a vrátit na jejich centrále viz google. Mají sice shuttle bus ale jen na letiště. 

Po pročtení všech možných zkušeností dám na tebe 🙂 Zrovna maji dnes na Qashqaie akci s full cover za 23€ na den.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Až doběhne vyhledání, ťukni na symbol trychtýře vlevo nahoře a odkryjí se ti vyhledané letenky.

Thom@s napsal(a):

Nějak špatně se zobrazuje vyhledávač letenek na mobilu. Žádné letenky se nezobrazí 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Kupuju přelet Timisoara - Bukurešť na říjen. Podle mě je nějaká chyba u Ryanairu -nakonec jsem zkusil dnes koupit přes jednu letenkovou agenturu, u které to vycházelo na stejné peníze. Přišel mi mail, že letenku se nepodařilo i přes úspěšnou platbu vystavit a teď mi volala operátorka, že to je nějaká chyba na straně Ryanu a vrací mi peníze.

mikir napsal(a):

@ Ivan zkus vic upresnit, co jsi vlastne chtel koupit ,takto se neda analyzovat chyba ,bude to nejspis neco , co jsi si neuvedomil nebo opomnel ,takze te system nepustil , vetsinou v takovych pripadech jde o nejakou banalitu

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ačkoli jsem  včera v pohodě koupil na webu Ryanu dvě letenky, dnes mi to zaboha nechce prodat třetí - platba vždycky ztroskotá při platbě kartou, která je odmítnutá. Už jsem vystřídal čtyři karty a připadám si jako blázen.... máte pro to někdo nějaké vysvětlení?  Odpovědi, že tam nemám peníze nebo nemám povolené platby na webu, si můžete nechat od cesty :-) A zkouším appku i web....

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jízdenku Letiště - Wien Hbf kupuju v aplikaci ÖBB. Jízdenku z Wien Hbf obvykle kupuju v eshopu ČD jednu do Břeclavi a druhou pak z Břeclavi dál, většinou to vyjde trochu líp takhle rozdělené.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu