Příspěvky uživatele Michaela _8

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Ahojte, letěl teď někdo z Vídně v 6.00 do Barcelony či jinam a zároveň přijel prvním vlakem z Parktiegeru v 4.42?

Ráno je docela dost odletů, stíhá se v pohodě pasovka a kontroly za tu hodinu? Mám jen příručák.

Díky moc 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahojte, sice bylo toto téma bez odpovědi, ale ať nezakládám nové..

 

Vy, co jste prodělali covid, za jak dlouho po nemoci jste si zaletěli na výlet? 

Ležím teď týden s moribundusem, a 13.11. mám letět do Španělska. Tak přemýšlím, jestli to vůbec hrotit nebo nechat tak. Infekční už bych zdá se býti neměla, ale případný test by ještě mohl odhalit ještě nějaký zbytkáč.

Za jak dlouho jste se vykurýrovali a vydali do světa?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

mikir napsal(a):

Mrkni na cestopis Katky Ostre , ta byla ted v dubnu  a pujcovali si auto az na letisti, bez rezervace dopredu ,ale zalezi kdy chces letet  a vubec jak se  budou ty podminky vyvijet

Ten jsem četla, ale mimo sezonu jsou ty ceny jinde. Já tam byla v lednu a to bylo skoro zadarmo. Teď jede bratr za 14 dní, a ty ceny už jsou fakt nesmysl, od 10.000 kč za týden. Klasika sezona. Tak jen koumáme jak by se to dalo očesat.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahojte, zkoušeli jste si někdo pronajat auto až na letišti? Jak to vychází cenově oproti onlinu?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

jaj, to sme sa vlastně o den minuli :D No jinak vidím že syslíci došli až k vám. V úterý už asi byli přežraní z celého víkendu a k plotu nám nedošel ani jeden :D

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Super, v úterý jsem si dala podobný výlet. NR - Detva - Muráň. Ta cesta z Hrinovej na Kokavu je fakt parádní, akorát jsem do auta naskládala 5 lidí, tak se nedalo moc vyblbnout :D

Ty Magnetizovce jsem taky chtěla ale už jsem nestihla, příště :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Michal napsal(a):

Nemělo by se to spíš jmenovat Vaše zrušené lety 2021...?

01/ Vídeň-Jerevan
02/ Vídeň-Marrákeš
07/ Vídeň-Gdaňsk
07/ Vídeň-Kutaisi

Na nějaké si určitě ještě vzpomenu. Tyhle mi zrušila sama aerolinka. Bez možnosti alternativní trasy. Pak ještě mám slušnou řádku posunutých letů a letů, co jsem kvůli tomu měnil.


Ty už na to musíš mít nějakou excelovskou tabulku ne? :D

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

mikir napsal(a):

@ Michaela   Tak se vratis  do  CR   do toho  7.9. by  to  jit  melo  

Jako.. Popravdě nevím. Vracím se 6.9. Musím se vrátit na Slovensko. Jako je to moc ojeb když se vrátím z HR do ČR a ráno Slovensko do Práce? pobyt v SR nemám, ale tak ojeb by to svým způsobem byl. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Slovensko už má Chorvatsko od 1.9. v rizikových... mám po prdeli :D

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jakub Langer napsal(a):

To jsou mi nápady, když lounge slouží k relaxaci a drobnému občerstvení. Myslím, že by z vaší párty ostatní hosté moc nadšení nebyli. Krom toho i nabídka ve Sky-lounge ve Vídni je slabší než před pandemii (březen 2020).


To byl samozřejmě vtip, proto i ty uvozovky ;-)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Heh.. teď jsem si uvědomila, že vlastně mám vstup gratis do salonků ve Vídni, myslela jsem že má karta toho není hodna a nikdy jsem v žádném nebyla. Ach, kolikrát už jsem tam mohla zevlit :D

Zároveň s tim mě napadlo - tam je nějak časově omezený vstup? To by pak mohla být dobrá "párty" - koupit nějakou 10€ letenku a dát sraz v salonku :D

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak ten Prešov a Košice dnes získaly nový rozměr.. v práci na intranetu dnes vyšel článek o tom co vidět v těchto krajích. Díky tomu jsem tam objevila soutěž, která má za cíl navštívit nejvíc zajímavostí z těchto článků.. články jsou asi na všechny kraje na SVK :D Končí to za 10 dní. To je výzva! :D :D

--

4.5. Piata kategória: Krajinou našich elektrární

Počas trvania súťaže musí zamestnanec preukázateľne navštíviť minimálne šesť z odporúčaných turistických zaujímavostí, ktoré budú uverejnené na intranete v seriáli „Krajinou našich elektrární“. Presun na odporúčané zaujímavosti v rámci Slovenska je ľubovoľný (vlak, autobus, auto).

V bodovacej súťaži získava za každú prírodnú, kultúrnu či historickú zaujímavosť 5 bodov bez povinnosti zakúpenia vstupenky. Za každú jednu zakúpenú vstupenku (počítame aj rodinného príslušníka) získava ďalších 5 bodov extra.


0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak jo, díky, tak mrknu i do Košic s Prešovem tedy :) Ten web vypadá super, prozkoumám zitra přes oběd v práci :D

Hrozně mě baví to, že mám víc objeté Slovensko než Česko :D ale když u vás je tak hezky :))


0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Super článek i výlet :)

 inspirovalo mě to na sváteční trip směr východ, hlavně teda na Poloniny :) Hodím si viadukty, nějaké vyhlídkové serpentiny, lom,,, ještě nějaký zajímavý tip pocestě? Má cenu se třeba zastavovat v Košicích, stojí to za návštěvu? :)


svk.jpg

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já se nejvíc asi bojím toho, že až se svět časem nějak rozlétá, a bude nějakým způsobem možné cestovat třeba do Asie, tak možná bude trochu depka, že místňáci na nás budou hledět jako na nakažené parazity a budou nepříjemní. Jako jo, přivezeme tam zase nějaký kapitál, ze kterého žijou, ale i tak.. nevím, mám z toho takový divný pocit, že nám to dají možná sežrat a už nebudou tak přátelští.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Krása krása, jen škoda těch brzkých odletů, polovina všeho letí v 6 ráno,, tím to pro mě odpadá. Šla jsem tam spát jednou, a stejně nezamhouřila oko, takže na víkendovky kdy jeden den člověk bude rozbitý po noci na letišti je v pasti.

Tak jsem pokupila Ohrid, a ještě si brousím zuby na Lisabon, díky :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

mato napsal(a):

keby frajeri aspon napisali, ci budem musiet mat so sebou danove priznania za poslednych 5r a niekolko notarsky overenych vypovedi obcanov CR, ktori ma poznaju, alebo mi konecne postaci pracovna a najomna zmluva bez colnikovych kecov, ked sa chcem zo Slovenska vratit ako rezident, nie ako 48hodinovy navstevnik .. 

A máš v ČR přechodný nebo trvalý pobyt? Mám totiž opačný případ, jsem teď na SVK, pracovní smlouva, nájemní, ale nemám vyřízený přechodný pobyt. Takže kdybych teď jela do ČR navštívit rodinu, tak mě pak pustí zpět na Slovensko jen na ty 2 dny ne? :D


0
Citovat Zobrazit ve vláknu

pěkný report, ty rozhledny vypadají dost dobře, díky za tip

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, jste tady někdo kdo má trvalý pobyt v ČR a pracuje na Slovensku? Bydlím a pracuju na SVK, a z těch informací na mzv jsem jelen.

Když bych si nechala udělat na SVK test, a jela na víkend domů do ČR, vyhnu se tedy karanténě v ČR i na SVK?

0
Zobrazit ve vláknu

Josefína napsal(a):

ČAUU, hele a můžu nahoře stanovat? Prý je tam i ohniště, ale chatky s pivkem po cestě asi zavřené, že? DÍKY!!!

jaké chatky s pivem po cestě? Tam je akorát Holubyho chata na Slovenské straně...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jee super, to Sitno vypadá fakt dobře.

Katka, chtěla jsem spíš někam do přírody, ale podle tvého popisu se teda asi vydám i do města :) 

Chtěla bych to asi pojat tak, že bych zůstala někde spát v autě, někde s hezkým výhledem,  nebo na fajn místě, akorát teda nemám představu vůbec kde by se tak dalo, v autě jsem spala jen jednou a jediný strach z tohohle mám ten, že mi někdo zatuka v noci na okýnko a já vyletim z kůže :D

Odtud bych se pak ráno vydala na nějakou vycházku.. Nemáte něco ozkouseneho? Zajedu na Slovensku kamkoliv, už mi to řízení skrz home office fakt dost chybí :D

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

díky za tip, hezký článek a fotky. Zrovna přemýšlím kam se po Slovensku vydat na výlet..

Slyšela jsem že je to hezké na Štiavnici, nemáte tip co tam kde tam třeba?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

mato napsal(a):

hlasim, ze dnesna Velka Javorina dopadla nad ocakavanie dobre, akurat treba ist skoro, bo o jednej to tam zacinalo byt plne, ale o 11 sme tam boli prakticky sami a hrali cezhranicne frisbee :)

hranice - kontrola veskera zadna a vsetci okrem nas na nejaku ciaru beztak totalne prdeli, takze ak uzavera zostane dlhsie, cakal by som, ze prituhne a zacnu to tam strazit.

Super, vypadá že jste si to užili :) Ze slovenské strany se dá v pohodě dostat autem až k Holubyho chatě? Nebo tam je nějaký zákaz?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Michal napsal(a):

Bacha, přesnost GPSky bývá jen 2-3 metry, tak ať si neustelete deku na špatné straně ;D

tak samo že mobil by zůstal někde dál :D už tak bych budila podezření u hranic s českou SPZ :D

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

hlásím že Javořina o víkendu dost nabitá, přes týden to jde

0
Citovat Zobrazit ve vláknu