Příspěvky uživatele LukasAK

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Twe nestraš a nepřivolávej to!:-)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

petr.kopcem napsal(a):

Díky za smysluplné reakce. Musíte se nudit :)

No konečně někdo, kdo umí za reakce zkušenějších poděkovat! Předpokládám, že jsi z těch reakcí pochopil, co si ti zkušenější o tvém nápadu myslí.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

No ja doufam, ze ta linka aspon do toho 5.2. vydrzi a nezrusi mi hned prvni letosni let😆

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Mikire, viz. SZ!

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

@Lucie91: rádo se stalo. Šance umírá poslední;-) Držím pěsti!

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

@Breathe: podle mne se pletes. Ty podminky karetni asociace se aplikuji na vztah asociace - banka, ne na klienta banky. Klient souhlasi s VOP banky, ne karetni asociace. Takze klient ma ve vztahu l bance lhutu bez zbytecneho odkladu, max 13 mesicu. Banka ve vztahu k asociaci ale jen 120 dnu a pak muze asociace namitat opozdene podani. Proto to zrejme Lucii banka zamitla. Ta lhuta 120 dnu v zakone o platebnim styku uvedena neni a VOPkama nemuzes 13 mesicu zkratit na 120 dnu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Toto řeší zák. č. 370/2017 Sb., o platebním styku. Promlčecí lhůta je 13 měsíců od data provedení platby, ale musíš to bance oznámit bez zbytečného odkladu. Ty to máš ještě hratelné, protože můžeš uvést, že jsi požádala bez zbytečného odkladu poté, co sis uvědomila, že peníze ti přes příslib TAPu vráceny nebudou. Horší by byla situace, kdyby ti TAP napsal, že peníze nevrátí a poskytuje pouze vouchery a ty bys o chargeback požádala až s odstupem několika měsíců po obdržení této informace. Rozdíl u tebe je v tom, že TAP vrácení slíbil, ty chápeš složitou situaci a přetížení refundačních oddělení, dáváš jim čas, urguješ bez reakce (opět toho mají moc, což chápeš), až pohár trpělivosti přeteče, uvědomíš si, že tě tahají za nos a bez zbytečného odkladu po svém procitnutí žádáš o chargeback... V tomto smyslu bych podal odvolání proti zamítnutí nároku a žádal o přehodnocení stanoviska.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Hele padrino, zrovna dnes jsem psal @Cali, ze nemit na tyden Schladming v lednu a tyden Stubai v unoru, tak bych s tebou i jel. Takhle si me ale rovnou skrtni z dlouheho seznamu zajemcu🤷‍♂️

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Asterix napsal(a):

Jde mi i to jestli na odškodnění nárok mám ( pak si to vyřešil sám před Ryanair ) a nebo nárok nemám a pak uzavírám debatu 

Narok na kompenzaci nemas, zrusili az zpatecni let, tedy vice nez 14 dnu predem.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Hlásím úspěšný full refund letenek od Swissu (za cca 60t Kč). Požádáno začátkem května, nárok na refund potvrzen, ale mám prý být trpělivý, mají toho hodně... Pravidelné urgence, sem tam jsem dostal odpověď, kde mě stále žádali o trpělivost. Ta mi došla minulý týden, kdy jsem v pondělí požádal banku o chargeback. V úterý potvrdili, že karetní společnost požádala Swiss o vyjádření. V pátek Swiss poslal mail, že nám vrací peníze v plné výši. Dnes připsáno na účet.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

@mikir: takze CC chce na podilovce pro sebe cca 500,- Kc za to, ze ti ten tvuj narok na refund vysoudi. Kolik si myslis, ze s tim stravi casu? Lustrum podkladu, predzalobni upominka, zaloba, lustrum vyjadreni LH, vyjadreni k vyjadreni LH, ucast na jednani soudu a cesta tam a zpet, zadost o dolozku PM, vyzva k plneni dle rozsudku, pripadne vymahani ve vykonavacim rizeni. Pokud by jim nespadl do klina i prisudek nakladu rizeni, poslali by te do p****e rovnou, protoze za 500,- ti to nikdo neudela

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

@Andrea: klidne potvrd zruseni rezervace. Oni zrusili let. Rezervace a prava z ni vyplyvajici ale stale plati (mas narok treba na rebooking, pokud bys na nem trvala). Zrusenim rezervace z duvodu zruseni letu z jejich strany ztratis ostatni naroky a zustane ti jen ten narok na refund. Pro jistotu bych ale udelal screeny z manage my bookings, ze let zrusili oni (ale to mas asi potvrzene v mailu)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Že zrovna vy dva budete takoví pesimisti, to jsem teda nečekal. Osobně mimo soutež tipuji, že otevřeou hranice pro turisty z EU nejpozději 1.8.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ta retro fotka z holzklasse LH je super!🤣 To se jeste letalo v obleku s kravatou.

@Michal: taky na leto ted nic neplanuju, podzim v C uz mam a s plany na pristi rok jeste pockam

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

@divan: ale ja nepisu o tom, jestli dodrzuji sve povinnosti nebo ne. Na refund narok je. Tecka. Pokud ti ho dopravce nechce poskytnout, musis se soudit a urcite vyhrajes. Vydolovat z TAPu penize i s pravomocnym a vykonatelnym rozhodnutim soudu, to uz je jiny pribeh (hodne dlouhy a s otevrenym koncem).

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

No u nas se taky v dubnu strasilo, ze hranice mohou byt zavrene az do konce roku... 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

A jakou to má souvislost s Michalovým případem? OTA si nechala rezervační poplatek v momentě, kdy Michalovi poslala peníze za refund od dopravce. Tedy refund dopravce snížila o rezervační poplatek a sníženou částku poslala Michalovi.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Myslím OTA. Ale za zrušení letu nemůže ani ten dopravce. On by tě taky rád přepravil, ale nemůže z důvodu vyšší moci/politického rozhodnutí. Je to ale jeho podnikatelské riziko, takže ti cenu služby, kterou jsi nevyužil, musí vrátit. Službu OTA jsi ale využil (zajistili ti letenku), proto není důvod rezervační poplatek vracet.


Nebo jinak: dáš kámošovi láhev svého oblíbeného růžového vína za to, že ti zajistil levnější vstupenky na koncert. Ten koncert následně přadatel zrušil a vrátil ti peníze za vstupenky. Půjdeš ještě za kámošem, aby ti vrátil tu láhev růžového?
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

@Michal: A ty jsi čekal nějaký jiný výsledek? Zprostředkovali ti službu a za to si v souladu s VOP naúčtovali poplatek, který je součástí ceny, kterou jsi za službu zaplatil. Proč by ho měli vracet v momentě, kdy službu nevyužiješ z důvodu nikoliv na jejich straně?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

@kickass1: moje slova, uvažuju nad tím úplně stejně

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

No zalezi na tom, s cim mas problem. Pokud chces letet, tak se nakazy asi nebojis. Pokud se budes v Portugalsku pohybovat mimo davy v uzavarenych prostorech, tak se asi nenakazis. Pokud ti nevadi absolvovat po navratu test (+den doma do vysledku), tak nevidim duvod, proc neletet.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

@Mandarinka: zajimava otazka s nejednoznacnou odpovedi. Osobne to budu drzet tak, ze pokud budou otevrene hranice a let mezi otevrenymi staty bude zrusen (obvykle z duvodu nenaplneni kapacity) mene nez 14 dnu pred odletem, budu vymahat refund+kompenzaci. Pak bude otazka tzv. retezeni pricinnych souvislosti. Zase uznavam, ze k nenaplneni kapacity dojde v dusledku mimoradne okolnosti. Zalezi na tom, jak se k tomu soudy postavi. Kdyz mi to budou chtit zamitat, navrhnu podani predbezne otazky k SDEU. A pak uz bude 100% jasno.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

No hlavne kazdy vi, ze byli pred krachem uz pred covidem. Snad jim ta vymluva na covid neprojde. Nemam nic proti zachrane zdravych firem, ktete covid poslal do kolen, ale prici se mi pod zaklinadlem covidu sypat penize nas vsech do firmy, ktera poskytuje shitovy produkt a nedokaze byt v zisku

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

@michal: to bylo zadarmo?😜 To bych se proletel taky

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

app jsem neaktualizoval, uložené jsem už nějaké hotely měl, Genius 2, iPhone s aktuální verzí IOS

0
Citovat Zobrazit ve vláknu