Příspěvky uživatele tirionek

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Sice docela pozdě, ale třeba to někomu pomůže.

Navštívil jsem Mauritius v září 2014 a v tu dobu je tam klima příjemné. V horách je to super na cestování, protože tam občas maličko sprchne a obecně je střed ostrova krásně zelený v tuhle dobu.

K cestování nejlépe využijte místní taxi, které je levné, když si ho odchytíte mimo hotel. A zároveň je vám ještě řidič za velmi dobrou cenu udělá i průvodce a dostane vás tam, kde byste se normálně nedostali. Navíc jsou Mauricijští taxikáři fajn lidi - ne jako jinde. Jsou usměvaví a nesnaží se vás natáhnout - tedy ne moc, stále jsou to taxikáři, které živí cizinec.

Co se týče míst, které stojí za to, kromě koupání smiley >>

Port Luis - jsou tam památky spíš koloniální, ale člověk by je snadno přehlédl, protože tak nějak zapadají do současné zástavby. Město není veliké a tak na jeho návštěvu budete potřebovat ani ne půl dne.

Botanická zahrada v Pamplemousses - nádherná zahrada, opravdu. Vemte si průvodce. Jsou levní, ale do práce zapálení a řeknou Vám mnoho zajímavého.

Hory - tam je k vidění mnohé - čajové plantáže Bois Cheri, tamilské posvátné jezero Grand Bassin, park Black River Gorges s nádhernými vodopády, africko-jihoamerickou florou, opicemi a Sedmibarevnou zemí, k vidění tam jsou také kávové plantáže.

Rumerie Chamarel a Chamarel obecně - pěkná prohlídka + velká, opravdu velká ochutnávka, krásné výhledy.

Pláže a příroda kolem hory Le Morne - milovník tropické přírody zde zaplesá smiley

Rád poradím dál. Snad to někomu poslouží!

0
Citovat Zobrazit ve vláknu