Příspěvky uživatele tonic

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

inak toto velka pravda, fakt napr. nechapem, preco sa ludia s detmi do 6 rokov trepu niekam cez letne prazdniny (teda ak nie su obmedzeni povedzme celozavodnou dovolenkou). Teraz som cital niekde odporucenie na 5* hotel v Egypte v juli pre trojrocne dieta ...  

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

@Marek_31 - Malemu dietatu staci mama (resp. jej prso :-) )

Ved to je to, vzdy si to "odserie" aj tak mama :D Otec len do poctu. A zase velka pravda je, ze ked je dieta kojene a nie je na nutrilone, tak cele cestovanie s babatkami je minimalne o polovicu lahsie.

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

Pláže, hřiště, zvířata - to všechno jsou věci co už v tomhle věku děti baví.

Co ja viem, to mame aj na kupalisku v Trnave a maju tam aj langose :) Tiez si nemyslim ze moja mala o nieco prisla, ked sme zacali lietat "az" v dvoch rokoch a aj to len po Europe. Dovtedy len autom a vlastne to mi stale pride najlepsi sposob cestovania s detmi, samozrejme ked ich dobre zvladaju.

 

10
Citovat Zobrazit ve vláknu

SAW na to ake to je hnusne a predrazene letisko, tak prestup v pohode, nejak dlho sa na tranzitnej kontrole necaka, mozno tak desat minut som maximalne

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

vsak screenshoty QR boarding passov a poslem cez messenger/whatsapp

 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

tam si to nedovolia kvoli kompenzaciam, co mam skusenost, tak vzdy to je aspon dva mesiace vopred .. aj ked to nie je pravidlo

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

urcite uz to je par hodin, myslim ze 5? ale niekedy to bolo uz pri par minutach

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

niemandos_1 napsal(a):

Nevím v čem je cesta na letiště z vlakáče  v BUD horší než v PRG? Už jsem z BUD pár let neletěl, ale co si vzpomínám, tak metro a pak bus na letiště. Totožné co v Praze a i čas byl podobný.



Este lepsi je sposob, z Nyugati premavaju priamo vlaky na Kobany Kispest a netreba tak ani metrom sa trepat :D

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

mirjur napsal(a):

Právě... dá se přehodit (jen) na Budapest. To není žádná výhra. Jednak je to o pěkný kus cesty dál pro nás ze západu, a druhak pokud člověk nechce jet autem, tak cesta na budapešťské letiště hromadnou dopravou je dost tristní. Uvažoval jsem o změně Vídeň-Neapol na Bud-Neapol, ale je to o ničem... Na opačnou stranu nabízí změnu jen na Řím. 



To som reagoval priamo na stareho vychodniara Voughna, ktory preferuje Budapest

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

voughne napsal(a):

Takze Vieden v tom ide docela casto, dik za inspiraciu. Skoda, ze tych zaujimavych letov je z tohto letiska poskromne ...



tak investicne sa da kupit Jerevan z Viedne a potom lahko prehodis aj na Baku alebo Kutaisi z Budapesti. Rovnako sa dali aj tie Saudske. Co si kupil vo Viedni, dalo sa prehodit na Budapest.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Audit, ved preto sme nejaki "travelhackeri" nie? Ubytko v Jerevane, Podgorici alebo Gize bude rovnako lacne ako den pred priletom alebo polroka dopredu. Ale jasne, ze moze clovek dopadnut ako kamos co si kupil pol roka dopredu Madeiru, super ubytka nasiel, auto lacne a potom pomenili dni ... a teda uz to az tak vyhodne nebolo. 

Je to taka hra, Wizzair ojebava "amaterov" a my Wizzair. 

7
Citovat Zobrazit ve vláknu

som myslel ze na tomto fore su cestovatelski "strelci" a nie "snowflakes" :D

ja osobne by som napr. nikdy neriesil ziadny pripoj s Wizz (maximalne par tyzdnov vopred), no inak ako Bic bozi pise, system WDS mi celkom vyhovuje najma pri kupe lacnych leteniek smerom na vychod dlhe mesiace dopredu. 

6
Citovat Zobrazit ve vláknu

predpokladam, ze ten problem je asi ovela vacsi ako sa myslelo. Zial maju najvacsiu letku Neo na svete, tak to asi urobilo skrt cez rozpocet. Ako mne osobne to len zo sebeckeho hladiska vyhovuje, kedze vsetky letenky co mam s Wizz a planoval som ze budu flexi tak sa aj stali flexi - Damman, 3x Jerevan, 1x Tirana. Najvacsi problem ale nebudeme mat my ale rozni nestastnici s Kiwi, co nakupili "lacne" prestupy v Dammame napriklad... 

3
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ale tak na Wizz nadavame (aj ked uz je to moja "najlietanejsia" aerolinka), no v tomto je trochu nevinne, kedze tieto rusenia a zmeny letov su pravdepodobne sposobene kontrolami tych nestastnych motorov od Pratt & Whitney

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

vdakabohu za ten zakaz nocnych letov, to by bolo, plny Schwechat hekerov o druhej rano cakajucich na 10 eurovy let na Charleroi s odletom o 3:25 a prilet z Bergama o 4:10

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

Priznajte sa, kto z vas je tento strelec

https://en.trend.az/azerbaijan/p...57115.html

7
Citovat Zobrazit ve vláknu

ku koncu "brezna" bude Velka noc, takze s tym ratajte ze aj ubytka mozu byt drahsie. S malou chodime na taketo roadtripy od cca tiez 7-8 mesiacov (to bola Zemplinska sirava :) ale stale 6 hodin na ceste so zastavkami). Odvtedy zvycajne ten Balkan, ci uz Cierna Hora alebo Albansko, prip. Srbsko/Bosna a klasika Chorvatsko. Zvladla v relativnej pohode aj Ukrajinu pred vojnou. 

Ked vasa dcera dobre zvlada cestu autom a zena koji (to si malokto tuto z bezdetnych chlapov uvedomuje aka je to extremna vyhoda neriesit sunary a prikrmy na cestach), tak by som vybral nejaku destinaciu kde ta velka noc sa az tak neriesi. Napr. ten Balkan, kde je aj velka sanca ze pocasie uz bude fajn. Ubytko by som riesil par dni dopredu max podla pocasia a podla toho by som sa rozhodol kam pojdem. Tak to robime vzdy. Nema zmysel bookovat dopredu tyzdne, potom zistit ze tam bude zle pocasie a vybavene.  

Chapem ze z Ceska to mate o par hodin dalej, ale tak za mna by som riesil nejake dve tri destinacie a podla tej predpovede by som sa rozhodol - napr. Transylvania, velmi sa mne osobne pacil Dunaj medzi Rumunskom a Srbskom s hradom Golubac a juzne Srbsko. A ked nieco "normalnejsie" tak kludne aj velkonocne Chorvatsko na severe. Ved auto budete mat, tak nemusite hned byvat pri "vode" a tak aj bude vacsia sanca ze ubytka za dobru cenu najdete.

 

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

tak co je 20 eur teraz ze R/T v hongkongu z letiska. ked si vezmes, ze slovak lines na Schwechate kupujes u vodica za 15 eur a pivo na Sabihe stoji 17 :D za tych par hodin v tranzite na HKG prezeries viac ako tych 20e (ak nemas volny vstup do saloniku samozrejme)

3
Citovat Zobrazit ve vláknu

co ja viem, ved z BKK nebude rozbity ako keby letel z Europy a ak by bola rychla imigracka .. a airport express premava kazdu chvilu, by som mozno aj skusil sa previezt do HK a povozit sa lodkami po Victoria Harbour :D

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

V hotovosti som jedine platil tie loďky za pár dinárov v Diere na Dubai creek, ktoré inak veľmi odporúčam 

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

5000 AED to asi tak z Euronet Haram siete alebo co, kde to svieti ako najnizsia volba na uvodnej obrazovke. Urcite musi ist aj menej.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

no co som zistoval, len na nejake povolenie cez OSN
https://unficyp.unmissions.org/b...ne-permits

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Najlepšie riešenie:) 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ota Plk napsal(a):

Byl by hřích něco z téhle akce nevyužít. Stojí Biškek na pár dní za to? Je to kus cesty, ranní přílet ...

 


130789209-56a131fa3df78cf772684e53.jpg

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

toto je velky luxus, nepamatam si kedy naposledy boli taketo ceny mimo akcii na zimnu sezonu

1
Citovat Zobrazit ve vláknu