Příspěvky uživatele McLovin

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Ahoj! Cestovka BUBO organizuje fotografickú súťaž, kde sa dá vyhrať letenka kamkoľvek do sveta. Môžete skúsiť šťastie ;) Ja som sa tiež zapojil a budem rád, za každý váš hlas ak sa vám moja fotografia páči. Nedávno som sa vrátil z Ománu, kde som nesmel vynechať návštevu neskutočného kaňonu Al Nakhr a fotku odtiaľ som zapojil do súťaže. Tak som zvedavý aká silná je táto komunita cestovateľov a či mi pomôžete dostať sa aspoň to užšieho finále. Vopred veľmi pekne ďakujem za každý hlas :)

https://bubo.sk/competition/detail?id=2030

PS: Nikde som akosi nenašiel pravidlá fóra, tak ak je takýto príspevok proti pravidlám, kľudne ho vymažte.

0
Zobrazit ve vláknu

eremi napsal(a):

Tak zrovna v Ayutthaya je auto s řidičem celkem zbytečný myslím, je to tam všechno relativně na malé ploše. Úplně v pohodě se dá objet na skůtru nebo pro sportovce na kole (skůtr tak za 300 THB, kolo 50 THB na den), případně, pokud si netroufáš sám do provozu, tak tuk-tuk. 800 THB je celkem ranec (na Thajsko), navíc tam 5 hodin podle mě není co dělat, ale dle vkusu...

Jinak ale pokud nejsi opravdu znalec historie a nevyžíváš se v jednotlivých historických etapách království, tak Sukhothai je výrazně lepší zážitek po všech stránkách.

Úplne súhlasím. V hosteli kde som býval som si požičal bicykel a všetko obehal na bicykli. Auto nie je pre batôžkárov ale pre lenivcov :D No offense :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Už tretí krát som využil zľavu 40/80, takže som celkovo ušetril 120$ :) 80$ už mám na účte, na ďalších 40$ ešte čakám.

Chcel by som sa spýtať, či neviete, koľkokrát môžem túto akciu použiť? Niekde som čítal, že na jednu platobnú kartu mi pošlú peniaze iba raz. Preto mám teraz na bookingu tri registrácie a každá s inou kartou.

PS: prikladám aj zľavu 10% ak by niekto potreboval :)

https://booking.com/s/39_6/mclovi87

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Neviete, či sú ešte k dispozícii tie väčšie zľavy? 40-80, 70-225 alebo niečo podobné? Díky :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Využil som zľavu 40USD pri rezervácii nad 80USD, ktorú som tu niekde našiel a práve dnes mi vrátili tých 40USD na kartu :)

Tak prikladám aj moju zľavu na 10% :)

https://booking.com/s/39_6/mclovi87

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak nakoniec som to našiel. Keď zruším daný sektor, tak mi vrátia takmer polovicu ceny letenky mínus pokuta 1895czk

Takže aspoň 50€ dostanem naspäť :D

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zdar. Mám kúpenú spiatočnú letenku Praha - Muscat a let do Ománu som už absolvoval. Spiatočný let by som chcel ale zmeniť, resp. zrušiť pretože zmena by bola drahšia ako nová jednosmerná letenka so Smartwings. Takže moja otázka znie, či sa dá ten spiatočný let zrušiť a prípadne by mi vrátili aspoň nejakú časť peňazí alebo ak sa to nedá a jednoducho na spiatočný let nenastúpim, či mi dajú ešte nejakú pokutu alebo niečo podobné. Ďakujem :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Martin Hric napsal(a):

treba si aktuálne rezervovať ubytovanie (nejaké staršie rezervácie sa nepočítajú), hneď potom pribudne v menu ponuka s referral kódom.

Super, ďakujem za info.

A ako je to s využívaním tých kódov? Je to nejako obmedzené alebo môžem kód použiť pri každej rezervácii?

//tak už som našiel tie podmienky a aj odpoveď :)

"Each Referee may only make use once of a Referral Link, also if the Referee received or had access to separate Referral Links from different Advocates."

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj. Môže mi niekto v skratke vysvetliť ako to funguje? Predpokladám, že ten čo zdieľa odkaz môže na tom niečo zarobiť a ten čo ho použije môže ušetriť... ale keď sa prihlásim do svojho profilu na booking.com tak tam nikde nemôžem nájsť žiadny refferal program... Prípadne stačí ak mi sem hodíte odkaz na podmienky programu a ja si to naštudujem :) Ja to akosi neviem nájsť :D Vďaka.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zdar :) Nechystáte sa niekto do Ománu? Budem tam celý október a rád sa s niekým dohodnem na spoločnom cestovaní. Či už na pár dní alebo týždeň aj viac... Mám 29 a chcem to poňať čo najviac lowcost, aj keď viem, že v Ománe najmä ubytko nie je lacné. Rozmýšľam teda, že zoberiem aj stan. Spolucestovateľa hľadám aj preto, aby sme ušetrili na prípadnom prenajatí auta :) Takže ak má niekto podobný plán, kľudne napíšte ;)

0
Zobrazit ve vláknu

01 RYR Bratislava - Milan
01 ETH Milan - Rome
01 ETH Rome - Addis Ababa
01 ETH Addis Ababa - Dar Es Salaam
01 PRF Dar Es Salaam - Kilimanjaro
01 PRF Kilimanjaro - Dar Es Salaam
01 UAE Dar Es Salaam - Dubai
02 UAE Dubai - Mumbai
02 AIC Mumbai - Delhi
02 AMT Jaipur - Singapore
02 JSA Singapore - Yangon
03 KBR Yangon - Thandwe
03 AIQ Mandalay - Bangkok
04 RSL Chiang Rai - Bangkok
04 ETH Bangkok - Addis Ababa
04 ETH Addis Ababa - Vienna
04 ETH Vienna - Milan
09 FDB Prague - Dubai
09 FDB Dubai - Muscat
10 FDB Muscat - Dubai
10 FDB Dubai - Prague

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zdar. Ešte pred Vianocami som si bookoval letenky do Muscatu, prišlo mi aj potvrdenie na email aj mi z účtu strhlo peniaze ale keď sa prihlásim do môjho OPEN účtu, tak tam mám napísané You don't have any bookings. Mám to nejako riešiť alebo ak mám potvrdenie na emaily, tak by to malo byť v pohode? Díky.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Pred kontrolou budeš mať k dispozícií odpadkové koše, kde môžeš bez následkov zahodiť všetko, čo je zakázané smiley Všetko jedlo, ktoré nezahodíš musíš potom priznať a označiť to v Arrival Card. Ak to nepriznáš a pri prehliadke ti to nájdu zaplatíš 400$ pokutu a riskuješ, že ťa nevpustia do krajiny prípadne ďalšie pokuty až do 10,000$ tuším. Takže si tú kartu potom poriadne prečítaj a všetko priznaj, aj keď si niesi istá.

Ja som tam bol na working-holiday a teraz pred Vianocami som sa vrátil domov po 15 mesiacoch smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Dve cestovné tašky spojené fóliou do jednej som skúšal u Eurowings a nemali s tým žiadny problém smiley Na letisku v Phukete mali na to dokonca vypísaný osobitný cenník, keď si chcel spojiť dva batohy tak cena bola dvojnásobná, tri batohy trojnásobná... Takže je to asi úplne bežná vec smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Skúsenosť:

Pred Vianocami som letel z Phuketu do Viedne aj s bicyklom a mal som ešte ďalšie dva kusy batožiny. Za bicykel som si priplatil a priplatil som si aj za 23kg batožiny, keďže som kupoval basic fare. Bol som ale v tom, že tých 23kg môžem mať viac kusov batožiny - mal som približne 10+10kg. Pri check-ine mi ale nechceli zobrať druhý kus batožiny, lebo vraj môžem mať iba jeden kus, tak sme to tam chvíľu riešili a nakoniec som zobral moje dve batožiny a išiel ich obaliť fóliou, aby som mal jeden kus smiley Na letisku mali 4 stroje, ktoré to robili ale všetky 4 mali zrovna prestávku, tak som musel čakať. No a kým som čakal, dobehla za mnou slečna z check-inu, že je všetko v poriadku a môžu mi zobrať obidve moje batožiny a to vraj preto, lebo som si kúpil prepravu dvoch bicyklov. Mal som samozrejme iba jeden, takže namiesto jedného bicykla som si mohol zobrať druhú batožinu smiley

Dva bicykle som si samozrejme nebookoval a už vtedy som sa čudoval, prečo mi tam nahodilo "2 x Bicycle", keď som zo zoznamu vybral číslo 1. Ale cena bola v poriadku, tak som to neriešil a nakoniec dobre že to tak zabugovalo smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Na Zélande majú celkom prísne kontroly, takže ľahko sa môže stať, že sa tam zdržíš. Mne prehľadávali batožinu, vypytovali sa na lieky, kontrola čistoty topánok je samozrejmosťou! Ale ten čas čo tam máš, by mal byť dostatočný.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

No to je pravda. Členstvo v takýchto skupinách vraj môže byť dôvodom na nevpustenie do krajiny (ak ideš na turistu).

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nájdi si na facebooku skupinu Nový Zéland Working Holiday a skús sa spýtať tam, či by ti auto niekto nepožičal. Alebo ak sa chystáš sám, tak čekni skupinu Backpackers alone in New Zealand a tam môžeš nájsť parťáka na cestovanie aj s autom smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zdar smiley Mám prestup v Phuket ale iba 10 hodín od 22:00 do 8:00, dá sa tam niečo zaujímavé v tomto čase podniknúť?
Díky

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Mne kartu kontrolovali. A skoro ma kvôli tomu nepustili do lietadla... Po zakúpení letenky som si totiž účet zrušil a kartu odovzdal, takže som ju už fyzicky nemal ale spravil som si jej fotokópiu aj s mojim pasom lebo niečo také majú tuším v podmienkach. No ale pani pri check-ine sa to nepozdávalo a povedala, že ma nemôže pustiť do lietadla, tak potom musel prísť nejaký jej nadriadený a ten našťastie povedal, že tá fotokópia stačí smiley A ešte som mal pre istotu spravený aj výpis z účtu, kde bolo vidieť, že som to zaplatil.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

No mne sa to už práveže stalo v Prahe, keď som letel na Sri Lanku s FlyDubai. Platil som to svojou kartou ale potom som si zrušil účet v banke a kartu odovzdal a potom pri check-ine mi ju konktrolovali. Mal som spravenú iba fotokópiu spoločne aj s mojim pasom a pustili ma našťastie. Aj keď zo začiatku robili problémy, že ma nemožu pustiť do lietadla ale mal som naštudované ich podmienky, takže potom prišiel nejaký manažér a ten ma pustil smiley

U Eurowings to ale vyzerá, že sa to tak nedá a musím byť majiteľom tej karty... smiley Takže si asi za bicykel budem musieť zaplatiť. Skúšal som si tú kartu narýchlo vybaviť ale web majú iba po nemecky a podľa prekladača to vyzerá tak, že to je iba pre ľudí, ktorí majú adresu a existujúci účet v banke v Nemecku...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

No jo, musí to byť Eurowings. Takéto:

alebo

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zdar. Chcel by som sa spýtať, či niekto z vás nemá Eurowings Visa alebo MasterCard platobnú kartu. Bookujem si totiž jednu letenku aj s bicyklom a ak by som to zaplatil tou ich kartou, tak budem mať prepravu bicykla zadarmo. Inak si účtujú až 170€. Poslal by som na účet peniaze za letenku + 50€ naviac za pomoc smiley Ďakujem.

0
Zobrazit ve vláknu

Zdar. Nemáte niekto skúsenosti s prepravou bicykla letecky? Konkrétne by ma zaujímala trasa z Nového Zélandu alebo Austrálie do Európy. Budem letieť domov niekedy pred Vianocami a čo som pozeral letenky, tak si môžem vybrať China Airlines, Turkish Airlines alebo Air China. Neviete ako sa to pohybuje cenovo za bicykel pri spomenutých prepravcoch? Vopred díky za info smiley

0
Zobrazit ve vláknu

Niečo od Čechov a Slovákov smiley
https://www.youtube.com/channel/UCZvB4v ... TV7Sw2rOjQ
https://www.youtube.com/channel/UC9Jgpw ... lNY6fYsVpg
https://www.youtube.com/channel/UChjTZL ... 4cVkSgQV0Q

0
Citovat Zobrazit ve vláknu