Příspěvky uživatele kedar

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

funguje, dík

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

zdar, nepamatujete si někdo link na tu starou verzi webu Ryanairu? Nějak se mi na ten ofic web nedaří od včerejška připojit. Mám takovej dojem, že mě odstřihli, protože jsem doma poslední dobou prakticky denně sledoval vývoj cen a obsazenost jedné trasy v jeden termín a nic nekoupil. V práci to šlo bez problémů, ale doma zase nic. Myslím, že mám BAN na IP (dokázat to ale nemůžu). Potřeboval bych udělat check-in a přes apku v mobilu se mi moc nechce. dík

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak jsem ti to prubnul. Mám koupený OW let PRG-MXP přes Tripstu, nejlevnější tarif bez zavazadla. Když se přihlásím do rezervace na stránkách ČSA, tak dokoupit zavazadlo lze. Cena 25€/osobu (případně 50€ za 32kg)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

mám AIRBANK a EQUABANK . Jediné 2 banky, které v současné době kreditní karty nenabízí smiley
Aspoň podle tohodle seznamu, co jsem narychlo vygúglil: http://www.skrblik.cz/uvery/kreditni-ka ... ich-karet/

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

tak poraďte, jaká je to kreditka?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

nepsal jsem "nízkonákladových", psal jsem "jiných" .... omlouvám se, nevýjádřil jsem se dostatečně přesně smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Asi 2 měsíce zpět jsem tuhle řadu "schytal" taky na trase TSF-BCN. U FR je to podobný místo, jako kdekoliv jinde. Problém bývá u jiných společností, kde poslední řada sedadel, narozdíl od jiných řad, nejde sklápět.
Bágl můžeš dát kamkoliv jinam kde je místo, třeba 5 řad před tebou.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

@cestovatel89:
Dříve jsem tam párkrát byl. Nikdy žádný problém, ale subjektivně jsou mi příjemnější parkoviště. Tady je to parkoviště dost malý, auta nahňácaný tak, že jsem měl občas dost problémů vyjet. Obsluha (majitel ?) vždy vyšla až asi po 15ti minutách po zavolání z baráku naproti a týpek velkou profesionalitou neoplýval. Na druhou stranu ale když jsem potřeboval nechat auto na 3 týdny (mimo sezonu), dokázal jsem si tam vyjednat o 1/3 nižší cenu oproti ceníku.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

v případě zrušení nebo změny letu lze volat na č. 225 850 035 (normální sazba)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

nedávno jsem absolvoval lety BCN-MXP a MXP-PRG, bez problémů ma mobil BP. S ženou jsme je měli v jednom telefonu a na gejtu jsme si ten telefon předali, aby mohl jít druhý z nás. Vše v poho.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Asi už vím, jak to pořeším:

Tu Gruzii si nechám refundovat a mrknu se tam jindy. A na ty lety do a z MXP navážu Ibizu. Na můj termín to aktuálně vychází na necelých 1700,- pro 2 osoby s U2. Na zpáteční cestě je tam sice delší čekání na Malpense, ale nějak se zabavíme. V květnu by tam mělo být i na koupání (porovnávám s Malorkou, kde jsme byli před pár lety ve stejným termínu).

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

já to mám v květnu. Středa tam a následující středu zpět. Oboje přesunuto na pondělí

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

WIZZ zrušil středeční rotaci MXP-KUT smiley

Pokud někdo máte tyhle letenky, zkontrolujte si rezervace. Mail mi zatím žádný nedorazil, ale po přihlášení na webu už hlásí: "Došlo ke změně časového plánu, která ovlivní váš rezervovaný let!" ... a lety přesunuty na pondělí. Měl jsem na to vázané přípoje s Easyjetem do Prahy, což je teď k hov*u.

Jak velká je pravděpodobnost, že ten středeční let do KUT vrátí do systému?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Měli jsme 1:20h přestup na vnitrostátní let PRG-IST-Antalya (oboje TK) a vše stihatelné na pohodu. Stíhal jsem i vybrat nějaký liry z bankomatu a chvíli posedět před gejtem.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

jen jsem přečetl název topicu a okamžitě mě napadli Balijci. Čtu, čtu, ... a ono je to Bali tady už několikrát zmíněný smiley Tak vtíraví a nepříjemný lidi nejsou nikde jinde na světě. Byl jsem z nich otrávenej už po dvou dnech. Takže za mě taky suverénně Bali.
Čekal jsem něco podobnýho i v Maroku, ale tam to bylo v pohodě. Stačilo slušně odmítat cokoliv.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

jaký komfort vám dopřeje letenka v první třídě za 531 000 Kč smiley

http://virality.cz/letenka-za-pul-milionu/

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

btw: tady je docela fajn apka pro jednoduchou orientaci a komunikaci i v cizině bez znalosti jazyka

https://play.google.com/store/apps/deta ... avel&hl=cs

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Správně by si kartu nechávat neměl. Není to naše vlastnictví. Vlastníkem karty je vždy banka, případně karetní vydavatel. Na každé kartě je to zezadu napsáno. Většina bank je v tomto benevolentví a expirovanou kartu zpět nevyžaduje, ale má na její vrácení nárok.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Udělal jsem to jednou - hotel v Pise

Asi 2 měsíce jsem měl rezervovaný pokoj, na kartě žádná blokace. Pak ho zlevnili, rezervoval jsem ho znovu bez problémů. Karta opět bez blokace částky. Asi za další měsíc, pár dní před příjezdem, zlevnil ještě. Takže jsem totéž provedl potřetí. Vždy na svoje jméno a stejnou platební kartou. Napotřetí už danou částku na kartě hotel na 14 dní bloknul. Platil jsem pak na místě keš a vše OK.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

přelít do deseti 100ml lahviček smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

jo a ještě jeden tip: občas, hlavně přes léto na poslední chvíli, bývá výhodnější búknout parkování v PRG přes web Ryanairu nebo Wizzairu. Mívají lepší ceny než přímo na stránkách daného parkoviště.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

když se parkuje dlouhodobě mimo sezonu (!), třeba víc než 14 dní, tak se mi vyplatilo kontaktovat parkoviště a dohodnout individuální cenu. Dá se to o pár stovek srazit dolů.

V sezoně ale slevu nečekejte nikde

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

My byli před 2 a 1/2 lety v CALEM. Doporučil nám ho na můj dotaz recepční na hotelu. Vstup 4€, prohlídka v několika jazycích (v různých časech, čeština bohužel ne) cca hodinu, ochutnávka 1dcl červeného + 1dcl bílého v ceně.
Byli jsme v pravé poledne (anglický výklad) jen ve čtyřech, my 2 a nějací 2 mladí slováci. Během chvilky jsme si nádherně sedli. Všichni jsme uměli anglicky jen základy a spolu se super průvodcem to byla občas dost sranda. Často jsme ho svýma stupidníma dotazama doháněli až k slzám smíchu smiley Vše ale ustál na jedničku a někdy nám i oplácel podobnou ironií. Prostě supr.
1/2 hodiny po nás se ale na další prohlídku navalilo snad 30 lidí - masakr. Být tehdá v té skupině, tak mám z té samé prohlídky asi totálně obrácený zážitek.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

pěšky jsem to šel před měsícem asi hodinku tudy:
http://1url.cz/LtWNU
nic zajímavýho cestou není. Dost pomůže navigace v mobilu.

btw: když jsem byl tady u toho přístřešku taxíků http://1url.cz/wtWNZ začalo fest pršet. Chvíli jsem se bavil s taxikářema pod tím stanem. Nejdříve mě chtěli na letiště odvézt, když jsem odmítl, poradili mi, že si mám chytit shuttle bus, co pendluje mezi letištěm a tímhle sousedním parkovištěm grátis. Netuším jak často jezdí, ale stačilo mávnout když vyjížděl z parkoviště a bez problémů mě nabral. Ono to moc daleko není, ale v tom lijáku to bodlo smiley

Jinak bacha u té 7 denní artecard mám dojem, že neobsahovala dopravu! ale jen vstupy do památek. Raději si to ověř. Já koupil 3-denní a volné vstupy využil do Pompejí a Galeria Borbonica ( http://www.galleriaborbonica.com/en/home/ ). Trochu se o takovýhle věci zajímám.
V Pompejích musíš stejně vystát frontu u pokladny. Pouze ty 2 levé (v těch vpravo tě odkážou na pokladny vlevo) ti po předložení artecard vyjedou vstupenku a tu pak předkládáš u vstupu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

přesně si už nevzpomenu, je to skoro 2 roky zpět. Dali jsme si tam 2 drinky, poseděli, pokoukali a udělali pár fotek. Rozhodně nás to nezrujnovalo. Vyhlídku na Maríně jsem zkusil taky, ale bez drinku.
To, co bys dal za vstup na terasu Maríny, tak můžeš propít tam. A navíc pak později doma oceníš spíš fotku s panoramaten Singapuru s Marínou než z Maríny smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu