Příspěvky uživatele superweb .

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

floodland napsal(a):

Stejný ceny neznamenají, že nemají z prodeje marži. 

 

Kiwi nikdy nezilo z primych marzi..ty maji casto i zaporne. Oni ziji z prodeje tech sluzeb navic - uzamkni cenu, garance kiwi, predpokladam ze budou nabizet i auto a ubytko..

Jenze tohle byl zvdycky i slusny zdroj prijmu pro Ryanair. A nemohli to svym zakaznikum nabidnout, kdyz letenku neobjednavali na jejich webu.

To bylo jadro problemu.

Pak tam jsou jeste ty mene eticke casti byznysu, jako je znovu prodat zavazadlo, co uz je u aerolinky v cene a tak.

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

martin-K napsal(a):

A kolik by to asi bylo bez dotací?

Bez dotaci a zaruk za uvery uz by Kiwi podle me nebylo..

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Peťaňaak napsal(a):

Dá se objednat předem Bolt s autosedačkou?

Myslim ze pro taxi po meste neni autosedacka povinna - je na to vyjimka.

Jinak pro deti 4+ docela vychytavka na cesty https://www.detskypas.cz/cs/ - nekolikanasobna navratnost po prvnim nepujceni sedacky v autopujcovne :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ten Airport Express se dal vzdycky jeste o neco levneji koupit pres Klook.com. Jinak od 3 lidi vice se vyplati spis Uber.

Nejlevnejsi je bus, jede do centra podle me pres hodinu, ale pri prvni navsteve je na co koukat okolo.

Radeji nez Peak mam vyhlidku na panorama mrakodrapu ze strany Kowloonu mezi Tsim Sha Tsui Star Ferry Pier a Avenue of Stars. Navic je to zdarma a se sochou Bruce Lee jako bonus.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

jonapet napsal(a):

Přátelé, nemáte někdo aktuální zkušenost s výletem z HK do Schenzenu?

 

Pokud vim, tak byly bezvizove vyjimky pred nejakymi roky zpet zruseny, alespon pro Cechy.

Jinak tam uz par let jezdi z Kowloonu rychlovlak, vyrazne pohodlnejsi nez stare spojeni pomalymi vlaky pres Lo Wu, kde nebylo ani rezervovane sezeni a jelo to docela dlouho.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Kdyz jste navazu na 4 roky starou diskuzi k fastfoodum, docela me zaujal Sizzlers. Takovy mix mezi fastfoodem a restauraci. Slusny steaky s prilohou od 20USD nebo neomezny salato-jidelni bar za cca 15USD (ke steaku asi za polovinu). Rib Eye za cca 25USD byl fakt slusnej flak masa.

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

V nedeli jsem se vratil z mensiho roadtripu LV-SF. Uprimne daleko vice ztrozkontancu jsem videl ve Vegas. V SF jsem stravil tri dny a nejakou vetsi koncentraci bezdomovcu jsem tam nikde nevidel. Pohybovali jsme se vsude mozne po centru, nevim tedy, jestli sjme zablodili do nektere z vyse uvedenych mini ctvrti.

Nakonec, v cem jsou ty bezdomovci problem pro turisty? Ve Vegas me akorat dvakrat pozadali o cigaretu a slusne za ni podekovali..

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Obavam se ze bezny taxik(auto) odkudkoliv z EU na JFK by mel celkem komplikovanou cestu.. :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Pred cca 25 lety jsem s otcem objel cele Spanelsko a Portugalsko po pobrezi. Zadne navigace ani internety, Skoda Felicie bez klimatizace. Nezapomenutelny zazitek.

Tehdy jsme to V Barcelone vzdali a zkratili jsme si cestu trajektem do Janova - co jsem koukal, tak stale jezdi. Clovek se na trajektu vyspi a odpocaty pokracuje v rizeni.. Tak jen ze je to taky moznost

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Je to asi jako pojisti si barak po tom co shorel a chtit skodu po pojistovne.

 

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nevim jestli si to pamatuji dobre, ale myslim ze slo volit sedadlo normalne pri online checkinu. Pokud se tedy povedlo online checkin dokoncit, nebyl to uplne jednoduchy proces..

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

"Takze ovema viac sa to oplati na priamo u FR."

 

Ono to nekdy bylo jinak?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jeli jsme asi 6 let zpet pujcenou dodavkou z Bangkoku na jih do Surat Thani a pak trajektem na ostrovy (Ko Samui, Ko Pha Ngan).

Bangkok je dost silenej, ale spis tim, ze furt stojis v zacpe. Pohybuje se to pomalu a tak to neni zas tak nebezpecny, hrozi spis tukance od tuktuku apod.

Dalnice je docela zazitek, zejmena pak po tme. Mistni kamiony maji rady na zdanich vratech co nejvice blikajicich svetylek vsech barev, coz trochu oslnuje.

Najdou se ale i taci, kteri osvetlenim dost setri a maji naklad treba o par metru delsich ocelovych nosniku nez je naves. Mimo krizeni dalnice s dalnici prakticky neexistuji mimourovnove krizovatky. Proto kdyz chces odbocit vpravo (jezdi se vlevo), otocis se na nejblizsim u-turnu, prejedes pres oba protijeoduci pruhy a zaradis se do odstavneho, kde se rozjedes a zaradis do jizdniho pruhu. A na nejblzisim sjezdu sjedes. Je to trochu vrazedne v kombinaci s precuhujicim neosvetlenym nakladem otacejicicho se kamionu cekajiciho az bude v protismeru volno.

Mensi mesta, lokalni silnice, ostrovy, to uz je vcelku pohodicka,

Jinak ja obecne vice verim svym ridicskym schopnostem a schopnostem lidi, ktere znam, takze auto bereme take skoro vsude. Chce to opatrnost a pocitat s neprevidatelnym chovanim vsech ucastniku provozu, ktere vidis, to ale tak nejak delam i u nas.

Porad povazuji za rozumnejsi pujcit si v JV Asii auto nez motorku. V pripade nehody muzou byt oplitacky s policajtama, ale na motorce se taky muzes celkem snadno zabit (kamarad se takhle vratil z Thajska bez brachy pred nejakou dobou).

Btw. neni spatne vzit si autokameru..

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

Firemni konstelace to je nejaka fuze mezi astrologii a managmentem?

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ono to bude mozna zastresene cestovkou a tak clovek snad alespon neprijde o penize. Zmiuje tam sluzby pruvodce cestovky BonTon a nektere casti textu jsou zkopirovane tady z tohoto zajezdu :)

https://www.bontonck.cz/dovolena...d=24360104

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Chapu, je to tu o levnem cestovani a kazda koruna se hodi..ale vzdyt parkovani na 10 dni se da sehnat i do 1000 Kc vcetne shuttle na letiste a pak zpet k autu. Clovek vetsinou nejede sam, kdyz se to vydeli poctem lidi, je to podle me zanedbatelmy vydaj.

Auto stoji nekde pod dozorem a nehrozi, ze nekoho nezadouciho zacne zajimat, jako kdyz je tech 10 dni opustene nekde u supermarketu.. Nehlede na to pohodli, ze nemsuite resit jak z parkoviste na letiste.. Ale kazdy sveho stesti strujcem :)

Ja sice bydlim od ruzynskeho letiste co by kamenem dohodil, ale kdyz odlitam z jineho letiste v okoli, tak fakt radeji zaplatim, nez pak resit v lepsim pripade vyfoukle gumy..Jeste nez jsme tu meli modre zony, tak tady v okoli auta stojici delsi dobu s mimoprazskou spz byly predmetem tohoto utoku celkem bezne.

5
Citovat Zobrazit ve vláknu

Stoji za to kouknout i primo na stranky jednotlivych motelovych siti..Treba Motel6 mival ty lastminute vcelku vyhodne v dany den odpoledne. Nevim jestli jeste funguje, ale kdyz clovek zacal delat rezervaci a v druhem kroku si tak na 5-10min odskocil od PC, nabidlo to jeste 10% slevu (zjisteno nahodou, pak vyuzito parkrat cilene :) )

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

Mandre napsal(a):

Nemusi to byt v jedne castce, nicmene by to mel byt prijem, tzn. z nejake firmy nebo od jine osoby. Co ja mam zkusenost, tak preposilani nefunguje z uctu, kde majitelem jsem ja, hned mi nauctovali mesicni poplatek (banker vratil).

 

Asi dva roky posilam z RB tam a za tyden zpet, oboji moje ucty a nemel jsem problem. Na RB mam pak diky obratu nejaky lepsi urok na sporicim uctu. Jeste je potreba splnit nejaky ten minimalni zustatek na uctech, nevim uz kolik.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

JanaV _1 napsal(a):

@Ketsirkova

U téhle karty je vysoký úrok, takže pokud nesplatíte včas, tak musíte zaplatit velký úrok. A spousta lidí má se splácením včas problémy. Mi se to nikdy nestalo, takže je ta karta pro mě zajímavá, ale pokud by ji někdo chtěl používat a splácet postupně, tak se mu pěkně prodraží.

Kreditku od Komercky nemam, ale u vsech kreditek co jsem mel jde nastavit automaticke splaceni celeho dluhu z bezneho uctu.

Pravda, ze u Komercky bych se nedivil kdyby to neslo, stejne jako jine jinde bezne sluzby.

 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Rozhodne kvuli tomu nejedu driv na letiste, nebo nehledam delsi prestupy a nevybiram banky. Ale kdyz uz ten delsi prestup je v dane cenove kategorii letenky nutny, tak ten Loungekey pouziju, kdyz uz ho ke karte od ruznych bank mam. Proc se zdarma nenajist, nedat si pivko a nesednout si do kresla. Jako kurak ocenim i mene obsazenou kurarnu, pokud ji dany salonek nabizi.

Stava se to ale malokdy, zatim 2x za zivot a proletal jsem toho vcelku dost

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ceska Sportlena mivala drive fast track security na Ruzyni pro drzitele jejich premiovych kreditek, ale pred nejakou dobou to myslim zrusili

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jak jsem uz psal, priste bych v terminalu necekal a vzal to taxikem. Na nas tam nekolikrat zapomneli a po pripomenuti se divili, ze tam cekame a stalo nas to na letisti pres 2 hodiny casu. Cestou zpet uz jsme radeji jeli vlakem do centra a pak do hotelu samostatne a vyuzili jen shuttle zpatky na letiste.

Dobry dat si tam sprchu a pak vzit nejakeho ridice, vylet treba k Velky zdi(v pripade Pekingu), pak chvili vyspat a na letiste :)

Na druhou stranu, jaka jina aeorlinka dneska takovou sluzbu nabizipro Economy pasazery.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Aha, blbe ctu. to vysvetluje, proc nam tehdy hotel dali :) Jen na transfer jsme cekali par hodin, kdy na nas parkrat zapomneli. Mozna lepsi vzit taxi(prip DiDi - cinsky uber)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Vzpominam si, ze 999 na zacatku pred covidem znamenalo, ze neni narok na tranzitni hotel (a i kdyz jsme 999 letenky meli, hotel nam jejich system pridelil :)), koukam ze asi jeste stale plati https://www.airchina.com.cn/vase...hotels.jsp

Nicmene letenka by mela byt ok ne?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Lord Pitzbudka napsal(a):

Nicmene, domena je registrovana na fischera… vlastnikem je A.M.F. Aircraftleasing Meier &amp Fischer GmbH …

Pri regsitraci domeny muzes zadat klidne Julius Caesar a ta regsitrace projde..

1
Citovat Zobrazit ve vláknu