Příspěvky uživatele Aguero

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Ptát se na českém webu, zda vás americký imigrační úředník neotočí po vědomě zatajované návštěvě Kuby je totálně mimo mísu. Podmínky pro udělení víza/esty po návštěvě těchto zemí jsou z pohledu USA naprosto jasné, tak nevím proč podmínky nedodržovat :) 

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

BA je dobrej adrenalin, co se týče rušení letů ... :D Good luck ! 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Dawid: Díky za info.. :) myslel jsem si, že to tak nějak asi bude :D 

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj,

dokázal by někdo říci, jak je to tam s chováním vůči ženám - cizinkám/turistkám? SA mne dost láká, ale jelikož jezdím s přítelkyní tak mne to malinko odrazuje :D

Co mne zajimá je, jestli musí být celou dobu zahalená od hlavy až k patě či stačí šátek, případně zda to jde i bez obojího? Co se týče hotelů - dvoulůžkový pokoj pro nesezdaný pár je problém? V případě, že má hotel vlastní pláž je problém pro cizinku se tam koupat? případně ve standardních plavkách či musí mít takové ty jejich burkini nebo jak se to jmenuje? 

Vím, že je to hodně dotazů ale SA je stále taková tajemná a co se týče female travellingu jaksi nepřehledná :D

Když bude mít někdo jakékoliv info budu rád :) 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

[/citace]

Děkuji bačovi za komentář a posílám klíčenku. Asii mám docela procestovanou a Kambodža je zcela po právu jedním z nejchudších států na světě. Země kromě Angkor Vat nemá co nabídnout. Jídlo je v pohodě, ceny také, ale tím to končí. Pobývat tam déle, než je nezbytně nutné, je prostě ztráta času. V Asii jsou zajímavější destinace. 

[/citace]

 

Pravil evidentně sebezvaný asijský guru...To, že Vám nemá Kambodža co nabídnout, neznamená že ostatním taktéž :) trochu méně sebestřednosti by to chtělo...

9
Citovat Zobrazit ve vláknu

Dotaz na cestovatele s Equa bank kartou - ten zákaz výběru s poplatkem se někde musí nastavit, nebo to blokuje ta karta automaticky? Případně od kdy to tak je? v sprnu v UZB jsem ještě semtam nějaké poplatky totiž měl :D 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Žádný vstup vyčerpán nebude a můžete se vracet zpět do Malajsie jak chcete a vždy se začne počítat znovu těch max. 90 dnů. Rozhodovat se, že vy si necháte dát razízko - tak takhle to taky uplně nechodí...to razítko při opuštění Malajsie dostanete tak či tak - chtě nechtě :) 

Takže žádný problém, když se bude v každé té zemi bližit váš limit dnů pro vízum, jednoduše zemi opustíte a můžete se do ní kdykoliv znovu vrátit. 

3
Citovat Zobrazit ve vláknu

I přes to všechno, co se od něj kolikrát nedalo číst, si Mikir zaslouží respekt a uznání, a to především, že si vždy stál za svými názory. Ať odpočívá v pokoji a věřím, že si na něj spousta lidí vzpomene, ať už ve spojitosti s Ryanem, Kanáry či Irskem. 

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

Pod 100 euro za oneway je to dobrá cena...:)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, z Taškentu (a obecně UZB) jsem se vrátil minulý týden, takže nějaké informace mohu případně předat. Letěl jsem s Turkish a pohoda...ono obecně těch spojení do Uzbekistánu je poměrně málo , potom, co odpadlo spojení s Belavii přes Minsk a případně Aeroflot přes Moskvu.

Uzbekistán už covidem vůbec nežije, takže nějakých omezeních se určitě nemusíš bát a letenky tudíž můžes zakoupit kdykoliv uznáš za vhodné...dobrá cena je s Turkish kolem 12 tisíc za zpátečku. :) 

 

Kdyby něco, klidně napiš.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Přesně tak. Restrikce ohledně tekutin neplatí pokud bude zavazadlo odbavené na přepážce a ano, vyzvednete si ho v cílové destinaci. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Michal napsal(a):

K tomu, kde je jistota, že jsou pravé, že...?

@greenwork: Bez urážky, jsi tu nový a jeden z prvních příspěvků je, že chceš poslat poštou větší obnos za (snad) prošlé švýcarské franky. 

Nemyslím si, že by byl novým členem na fóru, když se přidal před 4 lety. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

floodland napsal(a):

Třeba to bylo myšleno na tu letenku, kterou teoreticky za tu cenu z Evropy sežene. Jinak na Hawaii jsou to tak náklady na jeden den pobytu (ubytování, jídlo, auto, benzín). Představa, že se celý pobyt dá prospat v autě, je naprosto mimo. Američani jsou neuvěřitelný bonzáci, stačí zaparkovat obráceně a ráno už je za sklem upozornění. Ale když si někdo nedá říct.....

Fakt jde dostat pokutu za obráceně zaparkované auto jo? Jako že všichni jsou zajetí po čumáku, já tam zacouvám a je problém? To jsem snad ještě nikdy neslyšel..velkej bizár 😂

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

A ten HES kód je povinný pro zahraniční turisty? TK ani PC ho nevyžadují při cestě do Turecka, ale zajímala by mě zkušenost s vnitrostátní dopravou na místě. Tzn. zda je povinný například v městské dopravě v IST či pro jízdu vlakem/busem mezi městy v Turecku. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Od 26. února do 11. dubna je až na neodkladné výjimky zakázán vstup do zemí s extrémním rizikem výskytu těchto mutací.

„Konkrétně se jedná o Botswanu, Brazílii, Eswatini (Svazijsko), Jihoafrickou republiku, Keňu, Lesotho, Malawi, Mosambik, Tanzanii (včetně ostrovů Zanzibar a Pemba), Zambii a Zimbabwe,“ uvedlo tiskové oddělení vlády. Právě u turistů, kteří se vrátili ze Zanzibaru, byl první český záchyt takzvané jihoafrické mutace.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Chci se zeptat, zda již padlo nějaké rozhodnutí o směru vedení tohoto fóra? 

Přestává to být únosné, viz. poslední příspěvek nade mnou.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Už mě opravdu nebaví se prodírat těma jeho blábolama, když si chci udržet informovanost, nedej bože hledat něco konkrétního. V každém vlákně píše pořád dokola ty samé sr*čky. Tady to dopadne tak, že cestovatelé, kteří chtějí řešit reálně věci ohledně cestovaní sem radši nebudou chodit vůbec. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Leoš Literák napsal(a):

Zajímavé, M+M mají stejné názory, zážitky, oblíbený Ryanair a navíc píší ve stejný čas. Náhoda?

Tvoje zjištění je zajímavé, takhle do hloubky jsem to nezkoumal. Asi proto, že nemám sílu číst ty jejich slohové bláboly. :D 

Nicméně, když už jsem se odhodlal, narazil jsem u ''příspěvku'' od Mig. na zmínku o Corku a Dublinu. Tam jsem začal mít podezření, jestli nás tu mikir náhodou netrolí. :D 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

tbu napsal(a):

Dokud na něj někdo bude reagovat, bude sem ty žvásty psát furt. A nejen to, má tu nového kamaráda...

Teď jsem si říkal úplně to samé :D když se na ně nebude reagovat, třeba bude klid :D 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Paráda... :)

bylo u zdroje napsáno také to, jak často budou upravovat seznam zemí? 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Mikire budeš to asi muset prubnout a zjistit si to sám. Pochybuju, že teď někdo cestuje přes BUD..

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Dík za info. Maltu mám taky v plánu, pokud se to celé znovu nesesype :D 

A pes na drogy před gatem je docela zajímavé, to jsem ještě neviděl :D Co by se z Malty asi tak vyváželo? :D 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Prázdný salónek? Myslíš ve Vídni nebo někde jinde? Já abych měl představu jak to v dnešní době je :D 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Celkove, je ta cenotvorba v Australii ponekud zvlastni.. ty ceny jsou tam dost vysoke v porovnani s Evropou :D 

Dobry, tak ja jeste nejakou dobu pockam..dik za odpoved :)


0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj,

ma nekdo zkusenosti, jak moc dopredu je vyhodne kupovat letenky po Australii? Potrebuji koupit par preletu v Lednu, tak nevim zda zacit s kupovanim uz ted, ci cekat..Qantas,Virgin,Jetstar.


0
Zobrazit ve vláknu