Příspěvky uživatele Eliška Bernardová

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Triglavský národní park je super, ale v sezóně trochu přelidněnější. Mnohem klidnější jsou Kamnicko-Savinsjké Alpy. Pro turisty ale stejná výzva. Jsou vyhlášené náročnými treky, takže si tam rozhodně přijdou na své i náročnější :). Nejlepší střediska jsou Jezersko (https://www.objevuj-slovinsko.cz/jezersko/) a překrásná je Logarská dolina a Solčavsko (https://www.objevuj-slovinsko.cz...solcavsko/). Na obou místech najdete ferraty, lezecké trasy, náročné túry i krásné nenáročné procházky v dolinách :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, na Sarajevo stačí jeden den nebo dva, aby se člověk nadýchal místního koloritu. My jsme prošli hlavně staré muslimské centrum (baščaršija), to je nejzajímavější. Příště bych se ještě podívala do bývalého olympijského městečka a do muzea tunelu, který za války v 90. letech sloužil jako jediná spojnice města s okolním světem. Co se týče jídla, doporučuju všude v Bosně grilované dobroty z mletého masa - čevapi, pljeskavica. Super čevapi v Sarajevu najdeš v restauraci Kod Željo (https://goo.gl/maps/pcZi7zcx8Dk), čevapi tu pořídíš za 100 Kč. K tomu se tam pije kyselé mléko. Doporučuju. Je to sice neobvyklá kombinace, ale neboj se toho, je to výborný smiley.
Ze Sarajeva se dá dojet na výlet do Visoka. Jsou tam údajně největší pyramidy na světě (zarostlé lesem). Je to moc zajímavé místo, doporučuju navštívit tunel pod pyramidama.
Mostar je pěkný, ale je tam hodně turistů. Stačí tam pobýt tak dvě hoďky. Zajímavé je městečko Blagaj kousek odtud. Je tam krásný muslimský klášter pod obroskou skálou u pramene říčky a je to trochu stranou zájmu turistů.
Co se týče cen, je Bosna relativně levná. Jídlo pořídíš za podobné ceny jako u nás (když se vyhneš turistickým místům). Jen pivo je dražší, ale to všude.
Orientační ceny najdeš třeba tady: https://www.cestolet.cz/bosna-a-hercegovina/. Jsou tam i tipy na zajímavá místa.
Co se týče dopravy, jeli jsme autem, takže o hromadné dopravě bohužel nic nevím...
Tak šťastnou cestu, Bosna je super!

0
Citovat Zobrazit ve vláknu