Příspěvky uživatele kizkiz

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Ahoj, za posledních 15 let jsem již zlikvidoval na cestách cca 6 kufrů a tak moje postřehy a pozorování i toho co vyjíždí na pásech na letištích. Kufr textilní ( existují i nepromokavé verze) několikrát jsem pozoroval kufry na stojánce u letadla v lijáku, dvě kolečka podobné těm jenž se použivají na in line bruslích ( čím větší, tím lepší), čtyřkolečkové kufry o kolečka přicházejí velmi často. Pevné madlo na horní hraně a jedno na boční, výsuvné madlo co možná nejmohutnější. Pokud možno bez nějakých kapes a ozdob kderé se mohou zachytit při manipulaci na letišti. Na uzamčení používám stahovací silonky které provleču konci zipu a po příletu přecvaknu cvakačkama na nehty. Osvědčila se mi také potravinářská fólie do které kufry doma, případně v hotelu a nebo až na letišti zabalím, cenově mnohem levnější než nachat balit na letišti. Momentálně použivám ( asi 6 letů) nějaký no name v ceně do 1.000,-Kč, myslím že více jak 2.000,- Kč za kufr je zbytečnost protože i Louis Vuitton jednoho dne doslouží.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já používám předpověď z http://www.wunderground.com, kde je historie počasí ve vybrané lokalitě. Koupání na přelomu 4/5 měsíc v evropě asi nebude nic moc. Možná jih Španělska např. Malaga nebo sever Afriky např. Maroko. Ve Španělsku jsou ceny srovnatelné jaku u nás.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Dubaj 16.2.-20.2.2015
Původní příspěvek od scook3 je naprosto vyčerpavající a proto jen pár postřehů. Navštívili jsme Dubaj ve výše uvedeném termínu odlet Praha společnost Smartwings jsme z Ostravy a žádný vlakový spoj nepasoval, takže jsme parkovali na parkovišti Parkia u letiště (400,-Kč). Let naprosto bez problému a servis také v poho. Letadlo plně obsazené tam i zpět. Cestovali jsme 4 dospělí a 13 let dítě. Z letiště do hotelu metrem 2 zóny, jedna zóna 6 AED + 2 AED za papírovou kartičku červenou (dá se dobíjet, ale jen zase na dvě zóny). Hotel Xclusive Hotel Apartments blízko stanice metra (400m) Tesco (300m) Spinneys (200m).
Ve Spinneys je McDonald, bufet s hotovým jídle a dvě jídelny otevřeno 24h. Koupání na pláži Jumeirah Beach v blízkosti Burj Al Arab, pláž dobrá málo převlekáren jeden záchod na 300m občerstvení žádné. Za taxik do hotelu 28 km 40 AED jedna cesta. Vyhlídka Burj Khalifa hrůza od stanice metra 800m po pojízdných chodnících do Dubai Mall, tam vyzvednout vstupenky, zakoupeny v předstihu na internetu na západ slunce. Čekání na vstup do výtahu 90 minut po objednaném čase, výtah kapacita 20 osob, po výjezdu do 124 patra byla již úplná tma. U oken spousty turistů nalepené na skle, takže hledat nějaké místo po někom kdo se již nafotil a nabažil výhledu 15min. Okno na vyhlídce je zhruba ve výšce 160 cm přerušeno asi 30 cm mezerou na focení, během naší prohlídky jsem osobně viděl jak vypadnul turistovi jenž fotil směrem dolů mobil. Asi jich tam muselo zahučet již mnohem více. Na výtah dolů řada 30 minut. Shrnutí: za ty prachy to rozhodně nestojí (v pátek mírná písečná bouře dohled 100m, chudáci co měli zaplacené lístky). Návštěva Atlantis Aquaventure Waterpark, doprava metrem do stanice Dubai Internet City a odtud taxi 25 AED. Vstupné na internetu 250 AED na místě 285 AED (údajně cena na internetu je neplatná a ještě to nezměnili) opět řada na lístky 55 minut. Akvapark jinak je super, líbilo se mi že sedneš na kruh do řeky, celý park obepluješ a vrátíš se na svou pláž. Výškové převýšení vzhůru je řešeno pojizdnými chodníky na které vpluješ, i s kruhem tě vyveze nahoru a vyplivne do řeky na další cestu. Atrakce super. U vchodu mi sebrali lupínky a pití jsem musel vypít před před vstupem (filcung dokonalý). Ceny v parku astronomické 2 x větší něž před parkem ( 1/2l vody 20 AED (140,-Kč). Po odchodu z parku řada cca 90 minut na TAXI, přišel nějaký týpek, že nám sežene dopravu bez řady. Přijela 7 místná Toyota naložil nás šofér a říká k metru 150 AED začli jsme smlouvat a po 10 min. jsme byli na 120 AED, tak jsme ho poslali do zadku. Zašli před hotel Atlantis cca 200m a chytli TAXI za 28 AED k metru. Origo TAXI mají taxametry a ceny jsou celkem přijatelné. Celkový dojem, v únoru bylo teplo okolo 30 stupňů a to je dobrý, nákupy nic moc všechno jde koupit levněji u nás. Lidi celkem v pohodě. Myslím že čechů v Dubaji bude přibývat.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Parkování v blízkosti letiště cca 50 EUR na dva týdny včetně hlídání a dopravy na a z letiště. Pokud zaparkuješ v obytné zóně s českou RZ po týdnu tě klidně odtáhnou prý z důvodů údržby komunikací. Kolegu takhle odtáhli v Berlíně za 150 EUR.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ano, při odbavení do letadla z Evropy do USA jsem osobně zažil kontrolu elektroniky z otázkama: je funkční veškeré vaše elektronické zařízení, bylo v poslední době v servisu, mohl někdo cizí manipulovat s tímto zařízením? K tomu jsou dva důvody 1, v elektronice jde do letadla přinést výbušné zařízení viz let 858 dne 29. listopadu 1987 2, ACTA kontrola globálního obchodu s padělaným zbožím a nelegálně šířenými autorsky chráněnými díly.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, na Islandu budu od 9.5. do 16.5. cestujeme dva dospělí a dcera, plán cesty ještě nemám. Tak už mám 9.5.-13.5. Reykjavík ( Grettisborg Apartments) a jednodenní výpravy do zajímavých oblastí do vzdálenosti cca 100km. 13.5.-16.5 v blízskosti Vík (Vestri Pétursey) prozkoumání jihovýchodní části ostrova.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj Medvěde, některé jižní ostrovy Thajska jsem navštívil, Ko Tarutao, Ko A Dang a Koh Lipe. Ubytování je opravdu velice omezené pokud se týká hotelového typu ubytování. Problém s pitnou vodou, el.energií a tím také teplá voda a klimatizace. Jedině na Ko Lipe je kompletní servis. Pokud ti ale nevadí spaní někde v síti, tak si myslím, že se asi domluvíš na místě. Každopádně se jedná o oblast kde můžeš šnorchlovat a koupat se v průzračné vodě.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jestli by tě zaujalo mám objednanou plachetnici na konec června Jadran z Chorvatska. Zatím nemám jistou posádku, loď je max. pro 8 osob.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, na Mauriciu jsem byl v roce 2011. Podzim je nejméně vhodné období pro cestování na jižní polokouli, je tam období monzunových dešťů. Jsem velký fanda cestování a také nemám s kým.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu