Příspěvky uživatele pavelkja _1

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Libor_S napsal(a):

@pavelkja_1: Díky za upřesnění. Ohledně ceny je ale hlavně rozdíl v tom, že předem objednané auto bude většinou výrazně levnější než auto objednané v den půjčení (ať už přes internet nebo přímo na pobočce).

Jo, to je jasný... já jsem to tehdy porovnával s cenou rezervace udělanou dříve před příjezdem vs. ceny na pobočce. Hlavně mě tam provokovala vystavená Cupra :D

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Libor_S napsal(a):

Rezervoval jsem si auto na Kanárech (Lanzarote a Fuerteventura) a náhodou jsem narazil na půjčovnu Cabrera Medina, což je to samé co Cicar (už dávno se nějak tyto firmy sloučily). Je mi divné, že je někdy i výrazně levnější než Cicar, ale podle všeho má úplně stejné podmínky, auta a pobočky. Kupodivu se tu tento název téměř nikdy nezmínil. Možná dřív nebyly takové rozdíly. Když jsem zkusil Tenerife v září, rozdíl moc velký není, ale třeba na Lanzarote a Fuerteventuře mají např. na 3 dny Opel Crossland X za 80 eur a na webu Cicaru to samé za téměř 117 eur.

Cabrera Medina vznikla jako autopůjčovna někdy v 50. letech na Lanzarote a pak se rozšířili po celých kanárech pod značkou CICAR. Na Lanzarote značka CICAR prakticky není a kanceláře Cabrera Medina jsou v turistických letoviscích na každém kroku. Já jsem právě na Lanzarote zkoušel porovnávat cenu předem objednaného auta s tím, co nabízí přímo na pobočce a nějaký rozdíl jsem tam nenašel. Ale je pravda, že ty ceny se samozřejmě mění podle sezóny.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Byli jsme tam začátkem února. Nabídka půjčoven je velice špatná, jak asi zjišťuješ z vyhledávání. Měli jsme přes Rentalcars u Thrifty ve městě půjčené to nejlevnější - Kia Picanto automat za cca 55 EUR/den ale se základním pojištěním. Případnou spoluúčast jsem se rozhodl, že by pokrylo připojištění v rámci cestovního pojištění AXA. Otevírací doby půjčoven jak na letišti tak ve městě jsou hodně random (zavřeno při šabatu, nebo denně vrácení auta do 16 hodin). Místní specifika půjčení jsem nezaznamenal. Jen pozor, že u těch kratších a levnějších výpůjček mívají limitovaný nájezd. My jsme měli na 3 dny 700 km a stačilo to na cestu do Jeruzaléma podél Mrtvého moře a zpět přes Mitzpe Ramon. Jeli jsme po bezpečné silnici 90 a 1 na Západním břehu. Ale tehdy byl v Izraeli až na pár útoků v Jeruzalémě docela klid. Benzín stojí podobně jako u nás, přímo v Eilatu je levnější kvůli bezcelní zóně. Tankování je pomocí automatů, což je blbý, když je na nich všechno hebrejsky, ale naštěstí mi obsluha vždy nějak pomohla.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Michal Černý: Mám dobrou zkušenost s RecordGo (https://www.recordrentacar.com/en/). Když máš štěstí, seženeš slušný slevy i na tarify s nulovou spoluúčastí.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu