Příspěvky uživatele panda

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

i v pripade ze by se vetsina letu zastavila, tak dal zustava Leo Express ktery jezdi denne do Uzhorodu a Mukaceva. A ze Lvova jizdi East West Eurolines do Prahy.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Flixbus zase neni ten nejlepsi dopravce, no bohuzel na teto trati neni dost dopravcu. Jestli ne flixbus tak zustava vlakovy monopol v podobe EC vlaku Mnichov - Milan, jizdenky Sparschine zacinaji na 29 nebo 39 eurech. Drive CD a jizdenky od 360 korun do Mnichova. Na konec jeste zustava vlak nebo bus do Janova.

Pokud prestup tak stejne Milan a Mnichov maji hnusne autobusove nadrazi a zadne ne muzu doporucit, nicmene kdyz cesta bude flixbusem, tak rozhodne pres Mnichov, v pripade opozdeni nebo dalsich problemu tak maji tam centralu a primo na AN lze prerezervovat jizdenku na jine spojeni. A do toho maji vlastnou cekarnu (pro tak cca. 6 lidi).

 

Akce ve flixbusu od vypuku pandemie temer nejsou, na Black Friday treba jizdenky byly... drazsi! JR se dodava hromadne jednou na nekolik mesicu a v prvni den obcas maji maximalni ceny, pak po 3-4 dnech ceny padaji nize. Kdyz se presna linka dlouhodobe ne prodava, tak obcas se stane ze je levnej poprve nekolik tydnu pred odjezdem, proto je nutne jednotlive useky sledovat.

 

Vouchery slevove taky od zacatku pandemie temer nejsou. Slevy jak -10 nebo -15% se obcas objevuji v ramci akci externich znacek, ktere s flixbusem spolupracuji. Jinak ale ja muzu prodat vouchery pochazejici ze storna v ruznych hodnotach, levnej o 30% - proto ze ja osobne ne chci uz cestovat s tak hnusnou firmou jakou je flixbus.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nevim jak Vam ale u mne to na nove verze ("v2") ne jde, po prihlaseni cislem rezervace stranka prestava fungovat, drivejsi verze na ktere jeste v lednu vsechno fungovalo skvele ted uz neni pristupni nebo proste nevim jak ji zvolit.

Kdyz si vzpomenu na posledni zazitek s ridicem z Talianska v zari, tak mne ne poustil na palubu proto ze ne mluvil anglicky a ne rozumel co je napsane na mem covid testu. Pozdejsi flixbus a francouzsky rididc uz ne mel zaden problem s stejnym testem.

Opozdeni? I kdyz bude, tak Vas stranka flixbusu bude klamat ze linka je uz temer u zastavky a zpozdeni se muze menit kazdou chvili. V listopadu takhle na jednou z 20 minut se stalo 8 hodin a po nekolika hodinech se opet menilo na... 1 hodinu. Sitznost dodnes nebyla pres flixbus spracovana.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nabizim voucher na temer libovolnou castku (jak vyse, vouchery lze sloucit), Vami zvolenou castku dostanete v hodnote 125% (+25%). Tyto vouchery muzete vyuzivat i na vice objednavek, az do precerpani celkove hodnoty. Platnost slev je vetsinou do 2. pulky pristiho roku, az date mi vedet kolik presne potrebujete, budu schopny Vam rict datum do kdy plati kod. Do toho zdarma pridavam 2x slevu 10% (pro platby 60 az 250 Kc resp. pod 10€ - pouze jednou) na libovolnou cestu. Takove slevy plati jen do 15.12. (vyprseni kodu), nicmene cestovat lze kdykoliv.

 

Mate nejake otazky? Nevachejte se mne kontaktovat tady nebo pres SZ.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ja jsem jednou skousel jet Barcelona - Budapest. I kdyz cesta je uzasna, ja bych uz nikdy vic opet ne nastoupil do takyho flixbusu... Ridic ne mluvil anglictinu, jen rumunstina, tak isto vice nez 90% cestujucich, kteri vlastni kulturu meli.... hluboko odlysnu. Kdyz jsem chtel na zachod, tak poprve nekteri spici v pruchodu (!) otevreli oci a hovorili na svoj jazyk dost neprijemne. Celou cestu nejaka rumunska hudba na tech TV, tak spat pohodlne taky ne lze. Odstup mezi sedadlami jako u Leo Expressu ve vlacich nebo v letadlach ryanairu. Pres celou cestu mimo pravidelnych zastavek (prijezd - nikdo ne vystupuje, nastup - hned odjezd) jenom jedna zastavka v Talliansku na 30 minut.

 

Jinak kdyz se koupi jizdenky v CZK nebo PLN tak opravdu ty jizdenky lze vratit bez poplatku pred odjezdem a novy voucher je platny pak dalsi rok i kdyz treba vyuzity voucher zitra mel vyprset.

V nemeckych flixshopeh stavajici voouchery, bezne i te ktere vyprsely, Vam taky prodlozi oo 3 roky. Pak ale po 3 letech uz opakovne nic s tim ne udelaji.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

baca12 napsal(a):

Upozornujem, ze regiojet zrusil bus ba - vie letisko min do 18/11

Takze uz zostava len dost okresany slovak lines. Ten co som zhruba pozeral, zvysil cenu na 7.9€, tento mesiac startuju ceny na 9.9€

Ked ale priamo si vyhladate spoj cez wanderu tak uz plati sa len polovicu - 4,90 ;) V pripade ze to zrusia a RJ neobnovi linky (na ktorej BTW od septembra uz nie bolo vobec listkov za 1 Eur) tak zostava len koupit rakouskou Vorteilscard a pokracovat vlakom z Wolfsthalu (3-4 eura za listok do Fischamendu a Schwechatu, len karta za rok stoji 19 az 99 EUR). 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

J0x napsal(a):

LE mě začne zajímat, až přestanou předstírat, že 2. největší město ČR neexistuje. 

Kdyz oni to skutecne chci, jenom VUZ im to znemoznuje a bude drzet ty jejich cinske vlaky 'nejlip' jeste 200 let.

Jak mile ty vlaky budou schvalene, tak rovnou vyjedou na usek do Bratislavy, sice cast mmo Brna ale pres Breclav.

Jinak do unora zajizdil Leo do Brna, tak neni to az tak dlouho kdyz Brno 'neexistuje' (a ten pocit to hlavne maji Prazaci :D :D )

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jenom dovolim si pripomnet, nabidka stale plati. Vyplati se zrejme, kdyz mate naplanovanou cestu do Pobalti a je docela pravdepodobne ze na letisti Vas pak nebo nasmeruji zpet doma nebod do karanteny. Pak na hranici s Lotysskem a Estonskem nikdo neni, a i kdyz nekdo by se objevil a vas zastavil (coz asi je velmi scepticky scenar), pak vas jenom vrati do sousedu :) 

400 az 500 korun za cestu tam a zpet kdyz chcete, nikdo Vam ne brani letet :) 

Ja asi i beze techto omezeni doporucuji vyzkouset Lux Express!

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jeste krat zopakujem, nikdo na cestach neni a ne chyta kdyz cestujes z Lotysska autobusem nebo autem. Tak kterou karantenu chces dodrzovat kdyz nikdo Te na ni ne poslal? Nevim co vnimas pres trpeni kdyz pohybuji se beze omezeni... Nebo ocekavas ze Estonsko kvoli Cechum stahnelo tysice agentu FBI a nechava jim sledovat vsechny, kteri prijedou a prave, vubec jak zjisti ze prijedou?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

A muzu se zeptat co pak vadi v ceste po zem? Asi tak velmi dlouho to neni a treba Lux Express ma autobusy lepsi nez jakykoliv jinej dopravce v EU... 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Automaticky vracet penize, nekdo tady ma rad vtipovani :D :D :D

flix jedinecne co zajima je kdyz co nejvic lidi zapomni o pozadat o vraceni a necha penize lezet v zelene kapse.


Ja dostavam mail o zruseni od nekolika mesicu prakticky vzdy na 7 az 1,5 dne pred odjezdem. Tak kdyz to zrusi na posledni chvilu, doporucil bych vzit alternativni dopravu a pak jim poslat pozadavku o vraceni za ty jizdenky, shodne s jejich T&C kde rikaji ze cestujici v pripade ze spoj je odreknout nebo opozden o vice ne 2 hodky, ma narok na alternativni prepravu do cilu co nejrychlej.

Bohuzel snadnej, ze treba sam flix posle jizdenky na vlak etc. neni co ocekavat.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Prave jsem v EE a kdyz tady prijedete, ne probihaji vubec kontroly, nikdo na hranici neni. Takze muzu doporucit, kdyz jste nuceni jet do Estonska, cestu jinak nez letadlem.


Pak ale je to dost mozne, ze i kdyz je receno o nutnosti karanteny, nikdo po priletu Vas do teto ne posle, Estonsko je v Schengenu a lety proto do a z jinych zem (s letami z CR zatim v obdobi koronaviru jeste jsem ne mel zkousenost) funguji jako obvykle. 


Kdyz potrebujete pomoc s dopravou do Estonska po silnici, tak urcite Vam muzu poradit a pomoct, staci napsat SZ ;)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

ale pak by se dalo vubec vybrat STN.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

toto spojeni prevzal National Express od easybusu

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Když už nekteři chci zustat v ČR, tak proč nevyrazit nekam do vnitra, třeba pak okoli Plzňe? 

Arriva do konce června nabizi od ponděli fixni cenu 12 korun za jizdu - kamkoliv v ramci jedne linky/cesty :)

0
Zobrazit ve vláknu

Ja len ako zajumavost pridam ze aj Slovak Lines ma na nabidku: za 39 eur jazdime cely rok 2020 mezi Bratislavou, Viedni aj Budapest :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

 Opet prodavam voucher na libovolnou jizdu kamkoliv a kdykoliv v 2020 a pak az do brezna 2021. Sice Lux uz ne zajizdi do CR/SR ale z Varsavy lze klidne vyuzit jejich spoje. Riga nebo Petrohrad jsou ale dal dostupne. Sam0zrejme lze prestupit (neni nutny 2. voucher pokud prestupime). Pokud treba ne chcete jet do 'ceske' Rijeky (kdyz tam se sveze na jednou tisice Cechu...) ale chcete zazit nejake more ;)


Za kolik prodam?

  • 395 Kc / 14,50 eur/kus, voucheru mam celkem hodne tak klidne muzu prodat ihned nekolik
  • 495 Kc / 18,50 eur/kus v pripade voucheru na tridu Longue (dostupna ne nekterych odjezdech, vice prostoru a sedadla bez sousedu).

Alternativne muzeme se domluvit ne vymenu voucheru na flixbus (pokud mate koupeny nebo jinak zajisteny voucher na volnou jizdu ve flixbusu za 14 ecek a se vymenime) :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Presnie jak uz bylo napsane, nejlepsi je okoli Boscoverde (Tarvisio) ale to je dost dal, a taky kdyz se da za 14 eur s CD dojet pak nevim at Italie vam tak isto vychovuje. Blize je uzasna cesta dle Dunaje a premava tam taky cyklovlak od Vidne smerem na Pasov.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Sice lze ocekavat ze hlavne CD bude mit zajem, ale nikdo ne rika ze prave CD jsou jedine ktere maji o ni ten zajem. Flixtrain ( = Flixmobility celkove) by se mohl snazit koupit licence LE, a pak leasing vlaku prevest na dalsich partneru. Stejne cinske vlaky.

Pak nevim at DB s Arrivou i nadale maji zajem o roust nebo ted chteji uz poprve ji prodat a pak nech si novy vlastnik dela s ni co bude chtet... Ale treba SNCF s dcerinou Westbahnem taky muze se rozhodnout na expanze pres hranici a pak treba linku Praha - Salzburg misto autobusu spojit vlakem. Pokud Leo umi tady vydelavat (je to ale sice hlavne diky zastavce v Krumlove kde vlak by cestou do Rakouska uz ne zastavil) tak proc Westbahn s akci nastavenou na Rakusany s jizdenky dejme na to od 19,90 eur mel ne vydelavat? U Salcburku jim to jde docela skvele, obcas ceny stoupaji pod 10, jinde se zacinaji nad 20 euro.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ma povoleni na mnoho zajimavych useku, po 2. je paterni casti flixtrainu a flix urcite bude mit dost penez nebo financovani a taky zajem o vstup do Rakouska (v vetsim rozsahu) a taky vubec na Ukrajinu jinak nez pres polske prechody. To vsechno jim prevzati Leo zajisti. Nadto pokud ty cinske vlaky budou  konecne schvaleny, a budou opravdu tak zajimave tak predstav si kolik cetujicich by bylo schopnych prestupit ze statnich drach (tady uz ne mluvim jen o Cesku) do takovych, treba levnejsich nez dosud, vlaku.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

To asi neni tak velmi moc pravdepodobne ze Leo proste zkrachuje a penize zakazniku budou pryc. Kdyz ji uz nekdo (CD?) koupi tak urcite nabidne nebo alternativni cestu nebo vrateni penez.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

a ani mobil bezne pouzivat, jinak Vas vlada najde? 😆

A, ne, promin/prepac, to plati jen pro tech v karantene. Zatim... :D :D 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Bohuzel takto ve flixbusu bezne funguje. Slevy nejsou pro lidi, kteri chci jet za min nez je bezna uroven na dane trati, slevy flix drzi jenom pro srovnani cen s temi u konkurence, pak cestujici maji vyber ale proste "at maji slevu na flixbus, tak berou flixbus, protoze jinak sleva propadne". A jeste usetri 50 haleru oproti treba RJ!


Ktery usek Vas zajimava?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Hodne stastia! Nekteri asi by radse sedeli doma a vubec cele obdobi stravili jenom pri pocitace, nekteri se bouri ze to nelze porusovat podminky 'statni karanteny' (ktera uz de-facto ne plati v CR ale tusim na Slovensku je vice 'rezim' (?) . Ja bych sice vyrazil ale ne na kole a pak beze spanku ven :/ :/  

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

U lesniho baru kolem Adamova (sice neni to Brno, ale neni to az tak dal) povstava prave samoobsluzni hotel, podle majitele bude celkem levny, Jenom 8 mist zase mit nebude, ale prave proto muzete usetrit kdyz v te skupine treba nekdo bude chcit spat spolu. Nebo jina moznost je pokud cast bude spat proste na zem.Veskere podrobnosti asi nevim, kazdopadne tusim ze za nekolik mesicu hotel otevre, proto ze jsem uz nekam videl fotky z uvnitr.


A - taky samoobsluzni bar - je samozrejme samotne taky skvelej tip na srpnovy vecer a stoji za navstevu :)
0
Citovat Zobrazit ve vláknu