Příspěvky uživatele rsaf

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Aluška napsal(a):

To rozhodně nejsou :-) nemluvím o mušlích, který si vylovím při potápění, mušle velkých rozměrů, ty rozhodně NE!

Já si vozím jen ty, co najdete všude na plážích a na ty vám nikdo nikdy nic neřekne, to by jste jich museli mít asi celej kufr, ale pár mušlí na památku není problém.

No když myslíš... Realita je taková, že to je prostě ve většině zemí zakázané a jsou za to poměrně tvrdé tresty. Je velmi pravděpodobné, že si pár mušlí nevšimnou, případně to nechají být nebo to jen vyhodí. Neznamená to ale, že to není porušení. Korály jsou problém, u mušlí taky nikdy nemůžeš vědět, jestli to není úplnou náhodou něco vzácnějšího... 

Ať si každý doveze co chce, ale rizika je dobré znát. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Roiman4: abychom byli v obraze: busy provozuje kdo? (letiště/handling?) dopravce si objednává kolik busů chce (2/3/4...?) a platí "za kus"? Platí dopravce handlingu nějakou extra fee za naložení "zabavených" příručáhů dolů nebo je vše v nějakém bundle?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Protože  Berlín je moc blízko na to, aby tam mělo smysl z Brna letět. Protože nabídka lowcostů po Evropě z Berlína není bůh ví jaká a cesty s přestupem se neúměrně prodlužují/prodražují, navíc málokdy to dobře navazuje. Protože "doskakovat" na dálkový let lowcostem je na hovno (cenově výhodný dálkový let je většinou s přestupem, toto by byl už druhý přestup, negarantovaný, navíc při platbě za zavazadlo to cenově opět nevychází).

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Taky si myslím, že by bylo rychlejší poslat k letadlu o jeden bus více, busy méně nacpané lidma a posílat je tam s drobným rozestupem, případně více pohlídat nástup předkem/zadkem. Omezily by se tlačenice, možná by se to celé zrychlilo.

mikir: Ty k***y z Ryanairu to mají vykryté: Priority & 2 Cabin Bags gives customers the benefit of boarding the plane via the Priority Queue and carrying...

Takže ne prioritní nástup. ale nástup prioritní frontou.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

LOT drží poměrně zajímavé ceny, takže mi přijde, že OSR-WAW není úplně nejhorší linka. 

Ostravská aglomerace má téměř milion obyvatel (minimálně půl milionu bude mít k dispozici auto) a tohle všichni se do hodiny a půl dostanou do Katowic na letiště.


0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Mikire to je zase volovina. Určitě tam před security stojí imigrační úředník a kontroluje pasy :D :D

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nasraná paní si přišla vylít emoce na pojišťovnu, která se nechová jako oslíčku otřes se ;-)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Aluška napsal(a):

vždy jen pár mušlí :-) 

Zrovna ty mušle jsou ve většině zemí na pořádný průšvih.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Надежда Константиновна Крупская napsal(a):

Proto mě to tak překvapilo - jezdili jsme s ním v poušti a skákali po dunách, ale nic nenašli. 

Možná právě proto to tak kontrolovali. V Dubaji je ježdění autem v dunách lidová zábava, tam nějaká škoda na podvozku vznikne jedna dvě. Předpokládám, že to bylo nějaké SUV protože se sedanem by jste asi v dunách moc neposkákali.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Podle mě si přední sedadla nechávají co nejdéle pro případy, že by se objevil nějaký "nečekaný" infant příp. pro přesun nějakého zaměstnance. 

Mikir: nemá cenu to komentovat, ale nerozumím tomu vůbec. Levný (přitom kvalitní a spolehlivý) repasovaný notebook schopný běhu soudobých aplikací koupíš třeba za 4000Kč, nějaké základní mobilní data (bez kterých se stejně blbě cestuje a jako záloha pro případ poruchy inetu doma to bohatě stačí) stojí tak dvě stovky měsíčně. Nevím, co by se mělo připlácet za šifrovaní spojení, příp. jaký jaký je problém se připojit z vlastního (soudobého) zařízení přes nějakou pofiderní wifinu když je stejně vše již šifrované. Za mě je to debilita a zbytečná paranoia. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Na většině trajektů je půlhodina málo (to jim tak zabere zajištění celého trajektu po nalodění posledního auta), takže to bude minimálně hodina! 

A většinou se do přístaviště projíždí  nějakou branou nebo tam jsou "pikolíci" a řídí si, jak se auta postaví (větší auta potřebují postavit jinam...)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Diskuze o 4e? ;-)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

A všechno v azbuce ;-)

++ pro Chanthaburi 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Podle toho webu ambasády - dochází k nějaké změně pravidel od 1.12.2019?

Pochybuji o tom, že by check-in agent mohl ten vstup do země nějak "připravit". To by na to musel mít v systému nějaké kolonky...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Myslím, že je to poměrně přehledně a v češtině popsáno např. zde: http://www.vietnamista.cz/visa-do-vietnamu/

Buďto si uděláš eVisa přes oficiální web (https://evisa.xuatnhapcanh.gov.v...g-chu-ttdt) - toto je vždy jen jednovstupové vízum na 30 dní a do země je na něj možné vstoupit jen na některých přechodech. Pokud ti jeho podmínky vyhovují, je to nejjednodušší varianta.
Nebo si zařídíš Approval letter (zajišťují ho různé agentury za různé ceny), ten potom předložíš při vstupu do země a za poplatek 25(50)USD v hotovosti ti dají nálepku do pasu. Potřebuješ ještě dvě pasové fotky.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Je to zbytečná diskuze. Kdyby měli na USA letištích transitní zóny jako "ve zbytku civilizovaného světa", nemuselo by se to řešit, ale ale bohužel to tak prostě je a těžko s tím někdo něco nadělá. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Doplnil bych, že to není žádné tlačítko pro únos letadla ale vyhrazený kód nastavený na transpondéru. Běžně kód přiděluje ATC, ale jsou konkrétní kódy, které mají speciální význam (7700 emergency, 7600 problém s vysílačkou, 7500 únos). Vidím to tak, že pilot na zemi někomu ukazoval "a když tady natočím 7500 a potvrdím to, signalizuji tím únos". Bohužel to potom omylem potvrdil.

Bezpečnostní složky pak musí řešit i krátké vyslání takového kódu a to i když by to pilot přes vysílačku odvolal. Nikdy nemůžou vědět, že mu někdo nedrží pistoli u hlavy, stejně tak se do vysílačky neptají "jako vás fakt unesli"? protože únosce může poslouchat a to by mohlo způsobit další nebezpečí.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

A taky bude ta cesta s Qatarem zbytečně dlouhá. Ale 14 tisíc o prázdninách je rozumná cena. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jak moc to pojišťovna prověřuje? U pojistné události pár hodin po uzavření pojištění bych jejich zájem chápal, ale jinak si myslím, že jim není nic do toho kdy a jak jsem se do zahraničí dostal...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

To není pravda. Sjednáno je dopředu, pouze se aktivuje (a zpoplatňuje) překročením hranice. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jasně že se ubytovat mimo Amsterdam, nebo si tam dát třeba jen jednu noc  (to záleží na času příletu/odletu). 

Roman Trach napsal(a):

Nechapu jak lide mužou platit 2800,- Kč za noc pro dva, šilená cena, stačí jen něco vyhledat.

Někdo to řeší na příjmové stránce.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Samozřejmě letenky bez možnosti změny jména, nebo s poplatkem vyšším, než byla cena letenky.

Vždyť to nemusí být taková tragédie. Sedněte na vlak, klidně hned na letišti, a jeďte někam jinam. V závislosti na časech letů možná stihnete i do města a jeden den ty davy nějak přežijete. 

Proč vlastně plánujete v srpnu dovolenou ve velkoměstě na vodě, když máte problém s davy a loděmi? 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

A taky je u TK potřeba dávat pozor na "okružní" lety s techstopem, jako  např. IST-SGN-HAN-IST nebo podobná kombinace Kuby a Venezuely. Na to jsou experti. Většinou se čeká v letadle (během toho proběhne úklid, kuřáky nepustí ani na cigáro) a let to natáhne klidně o 4 hodiny. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Děcko z toho stejně bude mít kulový, žádný celoživotní trauma. Na rozdíl od rodičů a/nebo ostatních pasažérů. 

Uřvaného otravného parchanta na 2hod letu nějak přežiju, na 8hod letu budu vážně uvažovat o tom, že mu zlomím vaz, na 12hod letu minimálně na slovní incident dojde zcela jistě. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Pokud chceš někoho ubytovávat, vystav pokoj na AirBNB. A pokud chceš ve "své zemi" poskytovat průvodcovské služby, tak vlez do odpovídající skupiny na Facebooku (většinou se jmenuje Češi a Slováci XXX). Už jsem nějaké průvodce párkrát využil, nebylo to úplně za babku ale utracené koruny jsem nikdy nelitoval.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu