Příspěvky uživatele yellow

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Lucie napsal(a):

Ahoj, taky se chystáme do Švédska. Využiju tak tento příspěvek a chtěla bych od Vás radu. Kromě Malma se rozhodujeme jestli navštívit město Ystad nebo Helsingborg. Které je podle vás hezčí a je zde více míst k vidění? Nebo byste mi doporučili ještě nějaké lepší švédské město, kromě Stockholmu, to už je pro nás trošku z ruky. Díky za radu. 


Mně přišlo, že není nic moc ani v Ystadu, ani v Helsingborgu. Víc se mi líbilo v Ystadu, což ovlivnilo hodně i jeho okolí, které jsme navštívili (Ales stenar a celkově pobřeží). 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Víceméně všude i ve většině stánků šlo platit kartou, že by brali někde eura jsem neviděla. My všude platili kartou a nakonec jsme málem zapomněli utratit vyměněnou hotovost.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Taky bych doporučila více času věnovat Kodani, v Malmö toho k vidění až tolik není. A nebo ještě lépe si půjčit třeba na den auto a podívat se po Skåne.  Rozhodně bych doporučila kamennou loď Ales stenar  kousek od Ystadu. A dole ve vesničce mají v Fiskgörsäljning výborného uzeného lososa , což říkám jako někdo, kdo se rybám vyhýbá obloukem.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Kromě výše zmíněného vozíme třeba knížku s fotografiemi České republiky nebo Prahy, jednou jsem vezla kamarádovi českou kuchařku v angličtině a teď naposledy jsme vezli do Indie náušnice s českými granáty a líbily se nám i s vltavíny.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

tonic napsal(a):

ved presne, ked nerobim  fyzicky  a cele dni sedim na zadku pred kompom, tak nemam narok oddychovat na vyletoch :D


Tak to on určitě nesedí. :D Vždycky tak smutně vzpomíná na bývalé přítelkyně, se kterými se jezdil plácnout do tepla k moři. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

yess napsal(a):

Právě proto. Máte nějaký check-in a check-out. Nebudou to 4 plnohodnotné dny. Vloni jsme tam byli týden při skvělém počasí (pouze jeden den déšť) a měli jsme problém zajet všude, kam jsme chtěli (žádné extra tracky v horách, jen Storr a Quiraing, což se dá zvládnout i s dítětem). Glen Affric je fajn, ale dá se jen projet "cestou", stejně jako Glen Etive.


Loch Ness není zase tak špatné. Já bych se tam určitě zastavila. A na Skye by byly 4 dny skvělé, pokud člověk nechytí počasí jako my před 2 lety v září, kdy nám tam 4 dny v tahu lilo tak, že se nedalo vylézt, aniž by nebyl člověk do 5 minut kompletně promočený i pod nepromokavou bundou. Ještě bych dodala, že normálně nám déšť nijak extra nevadí, za 2 roky v Anglii jsme si zvykli, takže nás vytrvalý dvoutýdenní déšť provázející nás po celém Skotsku nijak moc neodradil. Ale na tom Skye se to doopravdy nedalo. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Dříve jsem cestovala s kamarádkou, posledních pár let s manželem. Vždy něco vyberu, vymyslím a koupím, pak ho s tím seznámím a on mi do toho začne montovat další lidi (většinou někoho z rodiny nebo kamarády), takže musím rychle shánět letenky a ubytování pro další lidi a musím podle nich upravovat program. Myslím, že se se mnou bojí cestovat sám, protože když jedeme sami, tak je to vždy mnohem víc fyzicky náročné, než když jedeme s někým. Vždy si stěžuje, že se z dovolené vrací víc unavený, než když na ni odjížděl. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, může to být náhoda, ale já na náhody moc nevěřím... Dejte si pozor na kartu, se kterou platíte lístky na IRCTC. Mně i sestřence ji napadli - já ji za posledních x měsíců použila pouze na platbu lístků na vlak a objednání taxi v Indii, ona pouze na platbu vlaků.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

My byli v Římě předloni koncem května a bylo doopravdy horko. A přestože jsme byli ve všední dny, tak bylo všude spousta lidí. Kdybychom s sebou nebrali tchyni a tchána, kteří byli poprvé v zahraničí a projevili zájem se vykoupat v moři, tak rozhodně volíme termín buď v únoru/ březnu nebo naopak třeba v říjnu/listopadu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Taky bych radila vyhnout se Jet Airways, pokud to bude možné.  Servis na palubě a chování posádky bylo tristní a jídlo nechutné. Nic horšího jsem snad nejedla.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

My byli v březnu na Lanzarote a úplná paráda a to jsme zrovna chytli ten nejchladnější týden, co byl. Byli jsme ubytování úplně na severu ostrova a byl tam krásný klid a ne moc lidí na plážích. Na jihu bylo hodně turistů a pláže na můj vkus docela přeplněné. Každopádně mohu určitě doporučit. Lanzarote je krásné. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Michal napsal(a):

Pak tu mas ještě variantu B - najít si práci za t+3 měsíce a k úředníci rovnou přijít s tím, že máš smlouvu za další tři měsíce a mezitím cestovat. Čistě teoreticky by tě mezitím už neměli nikam zvát ani tě posílat na pohovory. 

Tak tohle taky neprojde. Loni jsem končila na konci srpna v práci, novou jsem měla domluvenou od 1.10, mezitím jsem měla v plánu cestovat. Ve staré práci mi řekli, že se musím asi do týdne nahlásit na ÚP, tak jsem tam šla. Všichni strašně "příjemní" a absolutně je nezajímalo, že už mám domluvenou novou práci a  o podporu nestojím a nemám si ji v úmyslu na ten měsíc ani  vyřizovat. Paní za přepážkou mi řekla, že je absolutně nezajímá, že už práci mám, že si mě i tak pozvou za týden, a že budu muset každý týden dokazovat, kde všude jsem byla na pohovoru kvůli práci. A že bych někam jela prý absolutně nepřipadá v úvahu. No naštěstí z ní taky dost jedovatě vypadlo, že není povinné se na ÚP registrovat, že stačí, když si sama zaplatím zdravotní pojištění, tak proč k nim vůbec lezu a otravuju.  Tak jsem šla na pojišťovnu, zaplatila si zdravotní a na pracák se vykašlala.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

to mikir: Odpověď od CCA jsem dostala cca po 45 dnech. Paní, která má na starosti odškodnění mi psala, že je zavalená případy a po zaevidování stížnosti trvá cca měsíc, než se k ní vůbec dostane. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Pokud má dítě problémy s autoimunitou a je doporučeno neočkovat, tak podle mě padají v podstatě všechny možnosti s výjimkou jižní Evropy.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Skotsko je strašně nepředvídatelné na počasí. My jsme ho projížděli loni na začátku září a celých 14 dnů nám propršelo. Nejhorší to bylo na Skye, kde jsme kompletně promokli během pěti minut, a to i skrze nepromokavé bundy, které všechny ostatní dny udržely vodu na povrchu. Bavila jsem se s místními a říkali, že tak špatný začátek září nepamatují, a že rok předtím tam v období od srpna až někdy do října skoro ani nekáplo. Naopak když jsem byla ve Skotsku v květnu 2006, tak jsme měli celých 9 dní sluníčko a s výjimkou jedné cca hodinové bouřky ani nekáplo. Místní tehdy říkali, že tak slunečný květen už dlouho nepamatují. Sestřenka rok předtím ve stejném termínu tak dobré počasí neměla. :)

Musím říct, že mě ty dva týdny neustálého deště dost otrávily, i když jsem ze života v Anglii byla na častý déšť docela zvyklá. Každopádně jak plynou měsíce, tak člověk zapomíná, jaký měl hrozný počasí a vzpomíná jen na to, jaké to tam bylo krásné. Takže Skotsku určitě ještě šanci dám. 
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Taky jsme byli koncem února a lidi před námi se ptali toho výběrčího a ten říkal, že berou jen hotovost, že pokud chtějí jet na kartu, tak musí na nějakou tu linku MDHčka z letiště, co jede na metro. A na stránkách ke kartě také Havatas nejsou vypsané. http://istanbulkart.iett.gov.tr/en/ista ... s/menu/427

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Lítačka na Havatas neplatí a na letišti jsem nikde neviděla, že by se dala koupit. Havatas se platí v hotovosti a z letiště do centra se platilo 14 lir za osobu.
Lítačku jsme pak měli problém sehnat i na Taksimu a na dalších zastávkách, ale je pravda, že jsme přiletěli pozdě. Tak třeba byly ve všech automatech vyprodané. Ale spíš si myslím, že je to tak naschvál, aby si člověk musel koupit žetony.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já zatím moc nalétáno nemám a vše bylo v pohodě. Ale pro mamku byl infarktový zážitek, když jsme ji kdysi po dvou letech přemlouvání přemluvili na vyhlídkový let nad naším městem, celá rodina jsme nasedli do letadýlka, mamka vystresovaná, protože má panickou hrůzu z letadel a létání a ono nenastartovalo. Následující hodinu jsme seděli v letadle a pilot s ještě někým se vrtali v motoru a následně nám řekli, že si máme přesednout do vedlejšího letadýlka. Docela jsme koukali, že mamka celkem bez remcání přesedla, a pak už bylo všechno v pohodě. Jen taťka měl celou rozmačkanou ruku. smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Moc pěkné video. Džus z granátového jablka je mňamózní.
Byli jste u Modré mešity v noci? Jak ona, tak Hagia Sofia jsou krásně nasvětlené a fontána mezi nimi krásně mění barvy. Pro mě to bylo asi to nejlepší z Istanbulu, pokud nepočítám jídlo. smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Před několika týdny jsem ho využila poprvé, když jsme letěli do Istanbulu, jinak při cestách po Evropě mi to nepřišlo až tak důležité.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já osobně bych si na Bruggy nechala času nejvíc, letos jsem tam byla již podruhé, a pro mně jsou Bruggy ze všech zmiňovaných měst prostě nejkrásnější. Mají pro mě tak úžasnou atmosféru, že mi stačí toulat se uličkami. Ale dají se projít za den.
Gent je také krásný, ale až tolik k vidění v něm podle mého není. My ho prošly za odpoledne a to jsme se tam doopravdy hodně motaly, protože jsem šly najednou několik turistických keší.
Brusel má také své kouzlo, ale Bruggy a Gent mě zaujaly víc. Zajímavé jsou kromě výše zmíněného třeba panenky Marie na domech. Šly jsme s kamarádkou multikeš a viděly jich desítky a každá byla jiná. A taky jsme se tak dostaly do pěkných míst, kam moc turistů nechodí. Jestli chcete jak do Atomia (+miniatur), tak do centra, tak bych si na Brusel být vámi nechala celý den. V Bruselu možná pozor na to, že ta jejich elektronická karta je nevratná (i když vám někteří budou tvrdit, že je vratná), takže pokud nebude jezdit víc, vyplatí se spíš jednotlivé lístky.
Kdyby vás zajímalo něco víc, tak se klidně ozvěte, na jaře jsme s kamarádkou jely Brusel - Bruggy - Oostende - Gent - Antwerpy - Brusel.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Kdo dřív přijde, ten jede. A ti, co by se nevešli, čekají na další. Aspoň tak to bylo u nás.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jestli vám jde o cenu, tak jeďte raději to Brugge. smiley Město je to krásné, hotel nás tam vyšel levněji než v Bruselu, kde toho k vidění až tolik není. Myslím, že mezi Charleroi a Bruselem se levněji než za 14 éček nedostanete.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zkus kouknout na flibco.com, tak seženeš jízdenky do Bruselu, čím dřív koupíš, tím levnější bývají a z Bruselu pak do Amsterodamu mi to ukazuje od 8 éček zpáteční na osobu na flixbus.com.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, do Velké Británie stačí občanka, na Island je potřeba pas, který má platnost ještě minimálně tři měsíce.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu