Příspěvky uživatele Kuba S

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Bohužel jsem teď propásl tu nedávnou akci do Limy za 13,5 tis. Kč. Mám celkem omezený časový okno, kdy můžu odcestovat. Na Kiwi jsem našel letenky i s odbaveným zavazadlem a celkem krátkými lety za 15,9 tis. Kč. Tak jsem to vzal. Stejně většinou ty přímé lety do Limy pod 13,5 tis. Kč moc nepadají. Za 16k mi to přijde ok. Letíme v termínu 15.4. až 7.5., tedy na 23 dnů, z čehož nám 2 dny ukousne cesta.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

My jsme tuhle trasu byli loni v září a naprostá paráda. Ve všech parcích jsme chodili v tričku, včetně Sequoia np. Největší zima nám byla asi v San Francisco, kde bylo 13°C. Ale pak jsme se hned sjeli ohřát do Los Angeles, kde jsem se na pláži spálil jako prase. Za květen nemůžu mluvit, ale září byla perfektní volba. Parky byly téměř poloprázdné, takže jsme se nikde nemačkali s turisty.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, myslíte, že je ještě šance, že se objeví nějaké akční Letenky do Peru na duben/květen? Rádi bychom tam strávili alespoň 3 týdny, nebo 2 a týden v Chile. To Chile bude ale asi problém, protože ceny letenek v rámci Jižní Ameriky jsou docela drahý, oproti Evropě. Ideální by tedy byl nějaký dlouhy "přestup" v Chile. Nevím, jestli čekat, nebo raději něco nekoupit už teď.

0
Zobrazit ve vláknu

Čauvec, připravujeme se na zířijovou svatební cestu na západ USA. Takové ty klasické zastávky, s tím, že 3/5 cesty bude spíše turistického charakteru (národní parky) a 2/5 cesty relax na západním pobřeží. Trochu mi ale vrtá hlavou ubytování. Září je tam off season. Američanům skončí prázdniny a nemělo by to už být tak přeplněné lidmi. Nicméně nevím, jestli si raději zarezervovat, třeba přes Booking, ubytko s předstihem už teď, nebo ho raději řešit "last minute" až na místě. Hledisko je samozřejmě cena. Takže ubytování v max 3* motelech. Potřebujeme se vždy jen vyspat a osprchovat. Já se momentálně kloním k last minute bookovačkám. Taky přemýšlím, jestli zařadit AirBnB. AirBnB používám poměrně často, ale vždy na ubytování v délce 3 noci a více. Nevím jestli je to úplně vhodné používat na ubytování na jedno noc, skrz flexibilitu ubytovatelů atd. Jak byste to řešili vy? West USA, září, ubytování vždy jen na jednu, max 2 noci. Last minute nebo booking s předstihem?

0
Zobrazit ve vláknu

AndreaZ: souhlasím s tebou, podle mého názoru by to na letenky taky mělo jít, ale jedná se prostě o velkou korporaci a ta rozhodla, že na samosatné letenky prostě přispívat nebude. :-)

Brouk: díky! tohle je hodně super! Pravděpodobně asi tedy využijeme. :-)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj,

neměl byste někdo tip na českou společnost, co je schopna zajistit ubytování (ideálně v JV Asii) a vystavit k němu fakturu s českým IČ?

Přítelkyně dostává od zaměstnavatele příspěvek 20 tis. Kč na dovolenou. Tento příspěvek bohužel nelze použít na nákup samostatných letek. Pouze na kompletní zájed od CK (což nechceme) nebo na ubytování.

Má to ale zásadní háček, příspěvek je poskytován pouze na nepeněžní plnění, tj. peníze přítelkyni nevyplatí, ale proplatí ji pouze právě například ono ubytování (přímo prodejci ubytování). A to ještě za předpokladu, že fakturu vystaví česká společnost s českým IČ.

Plán je utratit příspěvek za ubytování, případně za nějaké další služby (půjčení motorek na dobu pobytu, snídaně apod.) s tím, že letenky si už koupíme sami.

Zatím jsme takto našli pouze relaxbali.cz, bohužel cena letenek v červenci/srpnu, kdy máme oba možnost urvat se z práce - ona dovolenou, já relativně klidné místo v roce v rámci mé podnikatelské činnost, nejde pod 22 tis. Kč. Což je nad náš buget. Hledáme proto další destinace, kam bychom se mohli podívat za cenu letenek pod 20k/os, ale nedaří se mi najít ubytování na FA s českým IČ.

Za všechny tipy od vás, zkušených cestovatelů, budeme moc vděční.

Díky, 

Kuba. :-)

0
Zobrazit ve vláknu