Příspěvky uživatele bugr

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

teď jsou podle mě jen 7/4. Na tom Korfu opravdu skoro ntestujou. Každý ostrov to má jinak. Ale je to celkem všechno v pohodě, já byl nervózní před odletem a pak to bylo v pohodě. Lidi jsou fakt rádi, že aspoň někdo letí. I lidi na letišti mi přišli dost v pohodě, oni si taky možná uvědomují, že jejich práce teď není samozřejmost...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Martin napsal(a):

Ahoj, je teď někdo na Korfu a může se podělit o celkovou situaci ? Díky :)

no Korfu tu řešíme několik stránek :) Co je myšleno celkovou covidovou situací? Já se včera vrátil a mimo letiště a některých obchodů je to bez roušek. V hodně obchodech se nenosí protože část Řeků má rozum a ví, že zapařený hadr na obličeji celý den nemá význam. A nikde jsem žádné mrtvé na ulicích neviděl tak to tam bude asi jako tady. Panika hlavně v médiích.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

mirjur napsal(a):

To by mě zajímalo - na paddleboardu si taky člověk musí hlídat příliv/odliv, spodní proudy atd.? Nemůže se stát, že by nebyl schopen se vrátit ke břehu? Nevím, nikdy jsem na tom nejel...

já si nic nehlídám, na spodní proudy bych musel mít ponorku asi :) V Řecku jsou přílivy/odlivy minimální, na Korfu je to v řádu centimetrů. Hlavně na tom jedu rychlejš než plavec takže můžu případný proud vracející se vlny přeprat.. 

Něco jiného je to třeba v Atlantiku, ale zatím jsem problém neměl, proto tu můžu psát..

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

no my jsme ve dvou a tyhle činnosti dělám když jedu na paddleoardu. My jsme si projeli všechna místa podle mapy, no mě tam bavilo hlavně to ježdění. A taky se mi nechtělo moc házet kotvu potom co jsem tu četl o vytahování zpět do lodi.....

Samozřejmě s dětma je asi úplně jiný :)


BTW: dnes jsou úžasný vlny, udělalo se od včerejška supr teplo, evidnentně mě chtěj naštvat když letíme zítra domů. Jo a včera jsem viděl při šnorchlování chobotnici, podle mě poprvé naživo. Snažila se schovat do nějaké škvíry ve skále, vypadá ten tvor hodně podivně. A dnes rybu, která se tvářila jako písek.. A vlastně včera ještě velkou medůzu kolem které plavala spousta malých ryb. bylo to dál na moři...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Takze dik vsem za rady ohledne clunu. Dlouho jsem to tu resil, nakonec jsem se rozhodl pro kratkodoby pronajem. Zadny parkovani a snorchlovani, jen se projet. Zavolal jsem Edite Kachlovy co tu bydli a domluvil si to na 2 hodiny v Paleiokastritse, cena 20eur za hodinu plus benzin.

Dorazil jsem do pristavu v pul sesty s tim, ze to dame na dve hodiny, typek prej 60. Tak jsme si to vysvetlili, dal jsem 40, lod mi predali hodne rychle, zadny vysvetlovani. Ale byl jsme to den predem pozorovat tak jsme vedel jak to funguje... 30hp teda neni zadny dravec, jsem rad, ze jsem si nevzal tu slabsi. Jako bavilo me to, projeli jsme si vsechny atrakce podle mapy, hodne me bavilo jak to skace na vlnach. Jen fakt netusim co bych na ty lodi delal cely den.. Snorchlovat jezdim na paddleboardu nebo si dojdu....

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Dotaz ohledne Recka je uplne o nicem. Chce to presne misto, ostrov, pevnina, vsude je to jinak.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

tohle je nějaká seznamka? 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

zdravím z Korfu. Tak cesta úplně v pohodě, už jsem si před odletem nadával do čeho jsem se to uvrtal ale problém je v rámci kovidu jen v hlavě. Odměnou je fakt klídek na místě, neumím posoudit o kolik je tu míň lidí ale určitě je to obrovský propad. Stavil jsme se v Kavosu a tam chcíp pes. 

Jo a nakonec jsem sehnal ubytování v Glyfadě, evidentně měla spousta lidí zrušitelnou rezervaci. Najednou se objevila spousta pokojů, i s výhledem na moře a za normální cenu. Dokonce mám svůj oblíbený, imho tady nejlepší :)


Možná se vybodnu na další místa a zůstanu tu celý týden. Jinak s rouškama jsou Rekové asi jako my. Nosí to tu v obchodech tak nějak na bradě, někdo poctivě a někdo vůbec. Včetně prodavaček. Oni asi většinou ví, že je to k ničemu. 

Karantény jsem se přestal bát, stačí říct, že jsem od případně nakaženého seděl daleko a že jsme větrali :-)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

to mikir: no mě jde o to, že chci vždy bydlet přímo u moře, hlavně  kvůli paddleboardu. Mě stačí když ho musím táhnout 30 metrů. Kdybych neměl tuhle podmínku tak je samozřejmě je ubytování dost. No ono tam toho má spoustu vyhlídku na moře jen je to nad hladinou 50 nebo 100 metrů výškových :) Ale jak jsem psal už jinde, budu řešit až budu fakt na místě. Asi až zítra přes den jestli dnes vše klapne a nebude test.

Já vůbec nevím kde chci letos být, jestli nějaké známé místo nebo jih, který vůbec neznám. Mám nějaká vytypovaná místa ale byly to samé nezrušitelné rezervace tak teď jen doufám, že něco zůstane volné.

Nejlepší bylo na Agios Georgios ale nevím jak to tam letos vypadá. Kdyby tam bylo míň lidí než běžně tak bych chtěl tam.


0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Letiště si žádný plán odletů nesestavuje.

Maximálně můžou v různých časech dávat různé ceny a tím aerolinky tlačit do přesouvání letů na časy kdy je na letišti prd provoz.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Už jsem to psal jinde, ještě má FR trik, že při přebukování, pokud máte placená zavazadla, jsou na jiném letu zavazadla vždy dražší. Takže jsem mohl přebukovat zdarma ale ta zavazadla stála co ten poplatek, hodně velká prasárna.. A další problém je limit 7 dnů do odletu.  Vzhledem k tomu jak se teď podmínky mění ze dne na den :(

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

díky, díky, si říkám, že si hlavně nesmím dát k snídani vykulín a ono to půjde :D


Je otázka jak je COrfu prázdný protože nejsem schopen si sehnat ubytování v mých oblíbených místech. A vše dražší než loni. Takže letos poprvé vynechám Glyfadu :(

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ještě mám jeden dotaz pro zkušené.

Pokud si chci zajet s člunem do hotelu na oběd, dá se prostě zaparkovat člun u pláže pomocí a kotvy a jít na břeh?¨


Nebo pokud tam bude přístav dá se tam člun nechat nebo tam může jen člověk, který má zaplacené místo?

To je hrozné jak nejsme ten mořský národ a člověk nezná základní věci :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Rouška jako všelék na vše. Politic jsou evidentně nadšený jak můžou ovládat davy. Bohužel cestování radši už do konce roku neplánuju, normálně bych v říjnu dal asi Mallorku nebo Kanáry. Takhle asi vlakem na Křivoklát max :(

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

aha, pokud je to na prd tak to samozřejmě nechci. No omezenej, jsem drobnej škudlil ) Ale třeba u auta nikdy neberu to nejmenší abych to uvařil někde v kopci.

Ono to bude chtít opravdu asi až na místě. Já jsme překvapenej, že to maji vůbec na webu...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

tyhle nabízej rovnou za 65eur, píšou 20koní. To jsme zvědav jak to bude na místě.

https://rentaboatcorfu.gr/book-o...iew=korali


A když už jsme v dotazech, kolik stojí surfová plachta půjčit na dvě hodiny? Prkno mám svoje.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

no bojím se, že teď se snaží cenam azachránit sezonu. I ubytování dražší než loni, auto tak odpovídá. no nebudu to hrotit, pokud nepůjdou pod 100 EUR tak budu jezdit jen na paddelboardu a za ušetřený peníz si zajdeme na pořádnou večeři :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

asi je otázka kolik zrovna mají zákazníků atd. V Červenci bylo dost prázdno, srpen je asi plnější tak nemají chuť zlevňovat. No budeme tam 12 dnů tak musím hledat a porovnávat ceny. Asi je to cesta přijít večer a domluvit si to v klidu dopředu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

díky za info. Jinak jsem se u toho seahorse ptal na jejich chatu na cenu a píšou mi 4 hodiny 120EUR. Tak to chce asi na místě...

Jinak ten kousek na Angelokastra upádluju i na prkně, na to nemusím mít člun :))))


Jinak loni jsme bydleli přímo v přístavu 3 dny, Napoleon on the beach. A půjčovnu jsem tam opravdu neviděl. Jsem myslel, že lodě půjčujou v té malé koupací zátoce (Agios Spiridon myslím)...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak já jsem ak túplně slepej, že jsem si toho v Paleokastritse nevšim.


 mě někdo psal, že si půjčoval za 100EUR (ale bylo to 30HP). Poloviční cena by mi nevadila. No na to jsem se chtěl zeptat, myšleno kotvení. S tím nemám žádnou zkušenost.. Si říkám, že radši jeden z nás bude pořád v lodi. Já maximálně tak šnorchlo hloubka, metr pod hladinu mě nikdo nedostane...


Co se týká té mapy. Je to teda omezené jen na pár kilometrů od konkrétního přístavu? Já teda moc velké ambice nemám, přece jen je to moře. já se i kolikrát bojím na paddleboardu když zajedu dál od břehu a začne to pěkně houpat :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Máte někdo zkušenost s půjčením motorového člunu na Korfu? Nějaké konkrétní místo, budu po ostrově cestovat takže si můžu přizpůsobit místo kde budu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nevíte jak to je teď s voucheram a jejich použití? Kupoval jsem na jaře letenky pro sebe a mou ženu, všechno nám padlo(řešeno voucherem od FR). A když jsem chtěl použít vouchery tak to šlo jen na moje letenky. Což mi přišlo jako dobrá prasárna když to byly zrušené lety nás dvou.

Ale v červenci jsem něco zkoušel zas nakoupit a už jsem měl pocit, že tam to omezení není. Tak netuším jaká je teď jejich politika.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Máte někdo zkušenost se změnou letenky zdarma v rámci koronavirové nabídky u FR? Chtěl jsem posunout letenky na Korfu kvůli problémem s testy a sice je to zdarma ale připočte mi to změny ceny u zavazadla. Tak bych rád viděl jestli je to další levá nebo jsem si náhodou vybral let kde je zavazadlo dražší.

I když i to mi přijde trochu jako prasárna a ne změna zdarma :-(

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Lucie B napsal(a):

Dobry vecer, mam prikoupene priority (batoh a maly kufr na kolecka), ale potrebuju jeste jedno zavazadlo. V nabidce baggage mam ze si za 15€ muzu dokoupit mensi 10kg kufr na koleckach k odbaveni nebo vetsi za €25. Je toto opravdu mozne mit na palube dve  zavazadla a jedno mensi do 10kg si jeste nechat odbavit? Nebo koupenim odbaveneho 10kg mensiho kufru mi automaticky odeberou kufr z priority a odbavi jej? Dekuji za odpoved


samozřejmě když si doplatíš odbavené zavazadlo tak ti ho prostě odbaví. Prioritka se tím neruší.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

asi to tak vypadá, jo ta zpět je, koukám fakt dobrá cena. Takže jí asi koupím a cestu tam ještě vymyslím. S Aegeanem za ty Prachy to je paráda!

0
Citovat Zobrazit ve vláknu