Příspěvky uživatele Blanka _1

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Díky za uklidnění, právě, že mi přišlo, že ho sebrali, ještě pro větší blbost než je dovoz léků, takže jsem kvůli lékům začala lehce nervit.

Do země ho nakonec vpustili, ale prostě nechat se držet někde v čekárně, kde se člověk nemůže podívat na hodinky ani na telefon (slova toho kamaráda) 5 hodin je fakt mazec, který nechci zažít. Celkově jsem ten přístup prostě nechápala, že nás ani nenechali ho podpořit výpovědí o společném harmonogramu, účelu cesty... Vše jsme měli zařízené a dohodnuté předem (booknuté hotely, lístky, itinerář, kam pojedeme, co chceme vidět). 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Lord Pitzbudka napsal(a):

Tak ty extra požadavky jste určitě na tom googlu našla

- originální balení
- papír od doktora (v angličtině)
- ne přehnané množství
- ověřit si, že nejsou na seznamu zakázaných

Splnte to, co co američani chtěj, a na čem trvají, a budete mít klid a nemusíte řešit, co by kdyby :)  Denně jim tam projdou stovky  lidí, co cestujou s lékama, a určitě nemaj detence plný lidí, co si tam vezou prášky. Není to nic, kvůli čemu by se člověk měl hroutit :)

PS: Ten kamarád, co ho tam 5 hodin drželi, ten se řídil tím, co chtěli američani, nebo se řídil tím, co někdo poradil na netu ve stylu "jed, stejne to nekontrolují"?



Tam to podle mě bylo celé nedorozumění. On byl v té době nezaměstnaný, ale cestovali jsme ve skupině. Imigrační mu už vracel pas s potvrzením a ještě se ho zeptal na tu práci a on odpověděl popravdě i podle toho co dal do ESTY, že teď žádnou nemá a tak se rozhodl využít čas a cestovat. Po té chtěl úředník vědět peníze kolik má s sebou a kolik na účtu a a i když měl na účtu k dispozici přes půl milionu a s sebou cash asi 300dolarů, tak se to zdálo úředníkovi málo (trip byl na 8dní se zpáteční letenkou!!) a prostě ho sbalili. Chtěli jsme mu pomoct, že třeba dosvědčíme, podpoříme, vysvětlíme, nenechali nás. Tak jsem od té doby prostě z té kontroly vyklepaná. :(

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Dobrý den, máte někdo zkušenosti s dovozem léků na předpis do USA? Letíme do LA a mám předepsané léky, které musím denně brát. Liší se kontrola? Nějaké extra požadavky/nahlašování? Když jsme letěli minule (léky jsem ještě nebrala), tak nám sebrali kamaráda a drželi ho na výslechu 5 hodin, nechci aby mě potkalo něco podobného jen kvůli lékům, který můj zdravotní stav vyžaduje. Googlila jsem, ale chci vědět konkrétní zkušenosti lidí. Děkuji. 

0
Zobrazit ve vláknu

firefly+ napsal(a):

F1 byla jednorázovka, teď už ty tribuny bourají. Nemělo by jim to trvat nijak extrémně dlouho. Když jsem byla teď ve Vegas, 12.-16.10., tak ty tribuny akorát začínali stavět, vypadalo to teda dost hnusně. Například chodník u Bellagia, kde jindy stojí hrozny lidí a dívají se na fontánu, tak byl úplně uzavřený a stavěli na něm velkou tribunu.  



Super, díky, díky :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Děkuju všem za názory, ještě mě zajímá jestli někdo neví jak dlouho bude Las Vegas "zastavěné" F1. Nemohu najít jestli ten závod nedávno byla jednorázovka nebo to to tam na nějákou dobu "pernamentní". Nejsem fanouškem F1 tak tomu vůbec nerozumím (jestli se to staví na jednorázové akce nebo to je na nějákou dobu). To by asi také ovlivnilo náš čas strávený v LV.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Super, moc děkuji za tip jak na ubytování, tak na zajímavá místa. :) V Vagabond Inn, je bohužel ubytování nedostupné v termínu, který hledáme (konec dubna). Ale dám si ho do hledáčku, třeba se uvolní. :) Jinak trochu hloupá otázka, pojedeme ve 3 osobách, ale občas narazím na bookingu na ubytování pro 4 osoby za super cenu, nebudou mít v hotelu problém, že nakonec přijedeme 3 a ne 4? Vím, že je to asi hloupý dotaz, teoreticky by hotelu mělo být jedno i když by se v pokoji pro 4 ubytoval jen jeden člověk, když si to zaplatí, ale stejně je to jiný kontinent - jiná pravidla. :D 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zdravím! :) Máte někdo zkušenost s cenovým "trendem" hotelů a ubytování v rámci času na západu USA(LA, Las Vegas, Palm Springs, San Diego)? Jde mi o to, jestli s objednáním přes booking čekat (ceny jdou s časem dolů) nebo jestli se ceny spíše zvyšují s blížícím se termínem a je lepší čím dřív tím líp? Do začátku tipu máme cca 5 měsíců. Předem děkuji za každou zkušenost.

0
Zobrazit ve vláknu

Ahojky, aktuálně návrat z USA (Praha->Amsterdam->Los Angeles a stejnou cestou zpět). Při cestě tam nám v Praze kontrolovali očkování a testy-antigen (covid).

Při cestě zpět už po nás nikdo nechtěl test a co mě překvapilo, tak ani očkování. Před gatem v Los Angeles nařídili nasadit roušky, stejně je lidi neměli na sobě😂😂 a navíc si jí u brány zase člověk měl sundat, protože byla automatická brána na doklad a vyblejsknutí. 🤷‍♀️

Jsem ráda, že nás nepotkalo to peklo na přestupu v Amsterdamu jak o něm všichni mluví. Popravdě jsem se hodně vyděsila, když mi letuška ještě před odchodem z letadla, které letělo z LA vyprávěla, jak projít letištěm může zabrat i 7 hodin. My měli na přestup 2 hodiny, do toho jsme byli samozřejmě na zadku letadla a kvůli vysokému počtu letadel nám nebyl poskytnut vystupující tubus, ale svážely autobusy.

Tak rychle jsem letištěm snad ještě neprolítla jak jsme se báli, aby jsme stíhali, ale nakonec naprosto standartní. 😄😄 Letiště má prý ohromné personální problémy,  údajně propustilo své zaměstnance (covid) a teď má problém je nabrat zpět. 🤦‍♀️


Jinak oba lety byly přes KLM a já musím říct, že po mých zážitcích s nízkonákladovkami jsem byla učarovaná. Měla jsem pocit, že nás celou cestu jen krmí. Stevardi a letušky byli extrémě milí a nápomocní, bez problému nás přesadili v rámci většího komfortu, přítel má 2 metry a myslím, že i člověk co seděl s námi jako třetí byl šťastný, že jsme vypadli a nemusí se s námi mačkat. :D

4
Citovat Zobrazit ve vláknu