Příspěvky uživatele Áčko

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

To máte všichni Erste kreditky? :D  Nemáte kontakt na bankéře kterej by mi odpustil těch 250k vkladu k založení té kreditky? :D 

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, minulej rok teda s jídlem byla hrůza.. Málo restaurací, divný otevíračky, tak na to si dejte pozor. Hlavně v přírodě u hor, na Skye a tak.

Ale k tématu, fish & chips nebo burgery v restauraci 12-14, ve fast foodu s sebou 7-12, pivko 5, polévky 5-7, normální jídla 15+, ale těch tam fakt moc na výběr nebylo :D  kebab 7, pizza 12.

Tesca ale v pohodě ceny podobné jak u nás, tak je levnější a zdravější to občas proložit něčím odsud a nebo si uvařit když je kde. 

Každopádně na 14 dní to úplně levně nevyjde :) 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

U Ryanairu záleží i na destinaci, taková Itálie je z nějakého důvodu (tedy důvod bude asi menší zájem cestujících, pokud v tom nehrají roli nějaké dotace z italské strany) aktuálně výrazně levnější než třeba Řecko, Španělsko nebo různé ostrovy. Nedávno tu byly akce na Rimini, Pescaru nebo Neapol za pár šupů i o prázdninách.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Hustý, to jsem nevěděl že tam jsou s tím takové problémy. Možná tam kde měli být, tak jsem měl vždycky zataženo/větrno/mokro, tak byli schovaní :D 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já tam byl 11 dní začátkem minulého srpna, od Ben Nevise po Skye a Inverness a nepotkal sem jediného komára :D  Kde že se mají vyskytovat?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já mám teď zase opačné zkušenosti, Regio u "peak times" , což je cca polovina jízdního řádu, zvýšil tu první minimální cenu u vlaku na dvojnásobek oproti 2020-2021, takže Flix s kuponem vyjde klidně na polovinu.. Spíš to vypadá, že ty vysoké ceny jsou nový standart a maximálně dá někdo sem tam akci nebo výhodnou cenu za první místa. Praha-Brno zajedu levněji sám autem než regio vlak, natož když jedeme 2 nebo naberu někoho na spolujízdu.. Je to ostuda, vlaky by měly být levnější, ale tak nabídka/poptávka, když jsou lowcost vlaky plný i za 400 a standart za 500-600 Kč, proč by to prodávali levněji..

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nevíte od kdy RJ takhle pumpnul ceník? Potřebuju po roce Brno-Praha a koukám skoro 400 za lowcost :D  Před rokem-dvouma jsem se občas dostal i na 99 kč, ale do 200 to byla vždycky jistota takhle týden předem (nejsem student, abych si mohl dovolit standart :D ).

Zrovna nedávno jsem si to počítal a za 400 jsem door2door autem a o hodinu rychleji :(  To už jsou ČD s in25 lehce nad polovinou ceny RJ.


1.jpg

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Používáte to připojištění často/vždycky? Posledních 10 půjček jsem riskl bez toho, většinou je spoluúčast kolem 1000€ a pojištění na kreditce mi pokryje 10k, takže reálně bych pojišťoval cca 15k.. zatím bez nehody, ale asi mám hlavně štěstí :D  

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak to bych se zase zastal - když člověk letí 3+ hodin lowcostem a je v zemi, kde se nepije voda z kohoutku a v návaznosti na to stojí půl litry vody v automatu 2-3€, tak nevzít si ze salonku vodu (nebo jiné nealko, ve výsledku s tím má stejně salonek stejné náklady) je jako okrádat rodinu! :D  Vsadím se, že to dělají i mnohem bohatší lidi než sem já :D 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, zrovna jsem po dvou týdnech vyzvedával auto a bez škrábnutí a pokut, 20 minutová příjemná procházka lesem přímo na terminál, viz obrázek :D 

Parkoval sem dle zdejších rad naproti Tucherlandu (ne přímo v něm, tam je závora), je tam několik menších parkovišť pro místní firmy, ale neoznačené a bez jakýchkoliv omezujících cedulí. V 1 ráno tam svítila firma i pouliční osvětlení, tak snad je to tam jistota vždy.

https://goo.gl/maps/gMZSKSTHqibwZ8wr6

Také jsem viděl mnoho aut o trošku blíž stát na této ulici, taky bez cedulí, ale to už bylo plnější:

https://goo.gl/maps/xjs9yruGy5c6T2Ta7


1.jpg

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

To stejné a evidentně většina lidí na přepážce check inu taky naštvaná :D  Ale tak co by člověk chtěl za tu cenu.. nakonec oba lety tuším na minutu přesně, letěl bych s nimi příště znova. Nakonec jsem nabral i spolujízdu z Nur letiště přes blablacar :D  PS: Nekontrolovali cabin bags ani na kanárech, tzn. projde s cabin kufrem i ten co si ho nepřikoupil za 10€ a neměří nikomu váhu žádných zavazadel, vypadalo to, že ani nemají info co má vůbec jaký zákazník za zavazadlo. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

To je hrozný, teda ne ten cestopis, ale jak to tam vypadá a co tam je za lidi, tam by mě nikdo nedostal, a to jsem přežil i 14 dní ve smradlavé Kalkatě :D 

I to co tam má být hezký mi teda moc hezký nepřijde, to už radši podesáté pěknou pláž na kanárech s pohodovou čistou skleničkou něčeho dobrýho než ty odpadkové pláže tam :D  Ale na rozšíření obzorů dobrý, ti lidi si sami musí uvědomit, že okolí kolem sebe tvoří sami a dělat něco aspoň s těmi odpadky na ulicích..

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, asi píšu pozdě, ale všechno v pohodě. Nekoukali na velikost zavazadel - ty malé 3 kg tam někteří lidi měli i jako krosny a dávali je nahoru :D  Kdybych to věděl, tak ani nekupuju ten cabin bag. Já s ním prošel a ani se na něj nepodívali, těžko říct, jestli jí vůbec někde vyskočilo, že ten kufřík můžu mít. I tak jsem měl místo 3 kg asi 7 a ten kufřík místo 8 tak 12, tak jsem rád :D 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Sorry za offtopic, taky bych bral tu Erste místo ČSOB Premium, ale vadí mi těch 250k co tam musím mít na účtě - ty jejich spořicí úroky stojí za nic a když to dám jinam za 5,5% tak mi to hodí 13k ročně. Nejde to nějak počekovat, abych splňoval jen ten měsíční příjem 70k?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já 8-18, tak se přecejen potkáme na cestě zpět :D  Máme 2 místa v autě do Prahy, kdyby byl zájem, pojedeme ještě v noci po příletu :) 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

V pohodě, zatím to není smazané :D  Tak to máme stejnou cestu, kdy letíš? :D 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já si koupil to 2x 10€ kabinové, je to i na faktuře na oba směry, ale ukazuje se v rezervaci jen při cestě tam, tak v tom asi spíš mají jen bordel. Ale jestli vám nepřišlo ani emailem potvrzení o tom dokoupení a není to v rezervaci, tak je raději kontaktujte. Mají tuším anglické i německé operátory. Možná platba neproběhla a nemáte nic :-)

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Mě příjde že Ryanair v Praze už na sezonu akce nemá. Lepší když se kupuje v zimě na jaro nebo na jaře na podzim, není problém ulovit něco zajímavýho kolem 1-2 tisíc. Levnější je jedině nová destinace nebo rotace. 

Zajímavější ceny na léto má Wizz a EasyJet, když se kupují už v zimě, letos mám Sicílii a Malpensu za 500 kč a Wales za litr, všechno červen-srpen a všechno se posunulo, takže jsem ještě mohl zdarma doladit termín později :D  Na to, jak jsem Ryanem lítal vždycky aspoň 3x ročně, tak poslední 3 roky jsem neletěl ani jednou. 

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ono to zní asi blbě chtít ty vstupy navíc, ale k čemu mi ta jejich služba je, když přijdu na letiště a ty jejich salonky jsou vždy zavřené, i když ostatní jedou? Jakoby nestačilo, že na spoustě letišť má LK ty nejhorší salonky, kde se o jídlu nedá ani mluvit. Jako například parodie na salonek YotelAir na CDG. Já si jak blbec plánuju dřívejší příchod na letiště dle dat v jejich aplikaci, abych pak 3-4 hodiny seděl před zavřeným salonkem. Já tam tedy prostor na "kompenzaci" vidím. 

3
Citovat Zobrazit ve vláknu

Podařilo se vám někdy přes LoungeKey dostat kompenzaci/vstupy navíc?

Už potřetí v řadě se mi stalo, že salonek byl zavřenej (dočasně/trvale), i když podle LK mělo být otevřeno. Vlastní webovky lounge většinou nemají, aby to člověk sám překontroloval. Tím se pro mě stává LK takřka nepoužitelným, když se na to nedá spolehnout a málokde mají salonek na výběr. Vždy mi ale odpoví, že to jen na stránkách změní...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Když už je tady toto téma - jak řešíte ty sáčky, do kterých to dáváte? Jak vejít 1 litr - tj 10ks 100ml lahviček různých velikostí do toho pidisáčku, který všude dávají?

Včera jsem musel vyhodit několik věcí proto, že sáček nešel zavřít, jak byl plný. Přitom jsem nepřekročil ani 500 ml.

Když jsem si párkrát obstaral megasvačinový sáček (klasický zavírací průhledný), tak mě to nutili narvat do menšího, kam se to nevešlo - zbytek vyhodit.

Když jsem to dal do dvou klasických, tak mě nutili to přendat do jednoho a co se nevejde vyhodit.

Čekám kdy je pošlu do prdele a nechám se zavřít :D 

5
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ty open jaw, aspoň v rámci nízkonákladovek přece umí, sám to také používám. Není to ideál, ale sám nevím, jak bych to jinak naprogramoval jinak. 

Rozklikl sis pokročilé parametry vyhledávání? 

A ty 1-2 denní přestupy a přelety, moc nevím, jak by takový vyhledávač měl fungovat, to už si asi docela náročný. Osobně vyhledám jednosměrnou letenku do destinace X, a z ní zase vyhledám "kamkoliv" atd. Víc okýnek v prohlížeči to jistí :D 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Azair už zase funguje, až na upozornění to splňuje všechno :D  I když teda nevím, jak moc je s těma cenama spolehlivej, nutno si to ověřit na pár letenkách :)  

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, podařilo se někomu převést LoungeKey do nového roku? Trhá mi srdce to nechat propadnout, když bych to rád využil hned v lednu :D  Jinak má někdo zkušenosti se salonkem na CDG? Když budu přestupovat z AF do AF, oba terminál 2, mám na výběr pouze ten salonek YotelAir nebo si můžu zajet i na terminál 1? Díky
https://www.loungekey.com/en/cso...rtcode=CDG

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Mě to přesměrovalo na homosexuální pornostránky :( 

1
Citovat Zobrazit ve vláknu