Příspěvky uživatele Honza _2

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

ondrach napsal(a):

Máte někdo zkušenost s tím, že vám změnili sedadlo i po jeho rezervaci? 

Naprosto běžné, dělá se kvůli vyvážení letadla nebo když je potřeba popřesazovat například rodinu k sobě. Někdy i při samotném boardování vyhlásí brána SEATTING ISSUE a obsluha ti vytiskne nové palubenky s jiným místem. Experti jsou na to zejména americké aerolinky na vnitrostátních letech, u nás se mi to stává častěji snad jen u LOTu.

Pokud sis za původní sedadla platitl, měl bys dostat peníze zpět.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Petr Dobeš napsal(a):

Chel bych se zeptat zda nekdo mel popripade ma osobni zkusenost s podobnou situaci.Cena je evidentne CHYBNA


Ne přímo s hotels, ale booking.com a myslím, že to bude stejné... Booknul jsem nějaké ubytko, kde byla cena o nulu méně. Napsali mi z hotelu, že zaplatím o nulu více, nebo že to mám zrušit. Odpověděl jsem jim, že nic rušit nebudu, nechť mi to zruší oni, pokud nechtějí akceptovat původní nabídku. Druhý den volali z bookingu, že je to chyba a že pobyt ruší a mám si booknout něco jiného. Asi jsem se mohl hádat o nějaký kupón, ale bral jsem to sportovně, všichni byli milí a vstřícní - ale kdyby to na mě bafli až na místě, asi dost řvu. :-)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

tonic napsal(a):

no s aeroflotom to je v pohode, kedze na palube nenalievaju. a s tymi letmi "na vychod" by som to az tak neprahanal.


Jsem totálně OT, ale budiž: můj arménský kamarád staršího data narození vždycky rád vypráví, jak se za starých dobrých časů, kdy se ještě v aflotu chlastalo jako všude jinde v sajůzu, létalo. Jeho nejoblíbenější historka je let Moskva - Vladivostok, kdy se to po pár hodinkách servalo, kapitán přistál a nechal za Uralem vyházet pár chlapů. Letělo se dál a druhá ožralecká bitka přišla nad Sibiří, kde při dalším neplánovaném přistání vyhodili i zbytek nalitých lidí a zabavili veškerý chlast a letělo se dál. :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Je dokonce žádoucí mít přesah 2-3 dny, pro případné vykrytí změny odletu/příletu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Platnost celý svět není problém, musí být ze seznamu povolených pojišťoven, dokonce se dá bez problému přejít i na české potvrzení, ale musí se umět rusky, aby se to s pohraničníkem domluvilo. Jinak pojištění přímo na hranici za cca 1 EUR/den.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, byl jsem tam asi dva roky zpátky. Přílet Turkem, fronta na půl hoďky (bacha, ve které stojíš), trochu se ptali, kam jedu, do pasu jsem dostal asi tři razítka (pseudovíza, vstupní a nějaké třetí s délkou pobytu). Nechtějí nic, pokračuje se tágem do města. ;)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Má zkušenost je, že pokud patříte do skupiny profesí/lidí, která "si tu práci za pár měsíců prostě najde", nebude vás na prcáku nikdo příliš řešit a při slušném chování se domluvíte na schůzkách, jak budou vyhovovat vám a to časem i datumem. Ale myslím, že všechno má své meze a na schůzce za 2 měsíce se dohodnete, ale za 6 už nikoli.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Lukáš Horák napsal(a):

Máte někdo podobnou zkušenost, že by bylo potřeba dvouvstupových víz, když chcete třeba na Krym nebo do Kaliningradu a pak letecky do vlastního Ruska?

Nikolivek, potřebuješ jednovstupy. Pokud ale bude port of entry KGD (případně pozemní alternativa) musí být na zvacím dopise výslovně uveden (s výjimkou toho, pokud by zvací instituce sídlila právě v místě). A stejně tak musíš mít KGD výslovně uveden na vízovém formuláři. Řeším tohle každoročně, avšak přes VFS G a kdysi přes VHS (já mám na zvacím dopise na multivstupy seznam všech měst, kam je přímé letecké spojení z PRG a nazdar bazar:).

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

romanbrn napsal(a):

bude jednoduche pozadat o dokoupeni preshranicni casti do Bohumina...

Problém je v tom, že tzv. "přejščuvku" (przejściówka) není možné koupit pro vlaky typu EC. Musí se vždy kupovat lístek v mezinárodním tarifu z existujících stanic (nikoli virtuální hraniční body) a to se zaprvé prodraží a zadruhé prodraží ještě více z důvodu nutnosti zakoupit k lístku místenku. Takže jestli tě nechali přejet, měl si štěstí. ;)

edit: jenom poznamenám, že takhle to fungovalo před cca čtyřmi lety, kdy jsem tu relaci jezdil vlakem.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

superweb . napsal(a): 2) nesouhlasim. Privrit oci mohla a mohla kdykoliv tvrdit ze tu fotku videla.

Jenom hodně na okraj, nemohla. Po vyostřeném sporu, do kterého se zapojilo více lidí, který by mohl mít konsekvence a je na kamerách, opravdu nemohla. To mohla udělat maximálně tak v první chvíli před tím, než řekla, že bez fotky neletíte. Pokud by po téhle hádce podstatu sporu nevyřešila (nevytiskla vám fotku sama, whatever), prostě vás pustit nemůže, tohle jsou základy zodpovědností, řešení krizových situací a komunikace se zákazníkem. Naopak zaměstnanec může přimhouřit oči v případě, pokud budete mít fotku na běžném papíru, neboť to není předmětem sporu a bod jedna je zde sporný, takže je možné zde v bodě dva přivřít oči a zákazníka pustit s něčím, co pravděpodobně není správě, ale také není nikde kodifikované.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Špatný humor o českém způsobu  uvažování: Hele kluci a co to otočit a stěžovat si na tu tetu, že ostatním nekontrolovala xy peněz v místní měně, které jsou taky v Timaticu?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

mikir napsal(a): kdyby tato urednice mela trosku lidsky pristup

Když jsme u toho lidského přístupu, poznamenal bych něco jiného. Dělal jsem dost let supervisora ve službách a byl jsem volán přesně k takovýmto případům, abych je rozhodl, protože na rozdíl od tetky za přepážkou jsem měl finální slovo (a plnou zodpovědnost za jeho následky). V tu chvíli by přede mnou stály odpovědi na tři otázky:

1, má zákazník pravdu? (zde nemá)

2, přivřu oči a povolím porušení pravidel? (zde nemohu)

3, vyfotím zákazníka na telefon a dojdu to do kanclu vytiskout? (zde by záleželo na chování zákazníka).

Pokud bych skončil u otázky jedna negativně od té chvíle se nemusím ptát na nic jiného a mohu s klidnou duší zapsat do knihy incidentů nacionále zákazníka, důvod odepření nástupu, podepsat, jít si dát další kafe a pokud dojde na soud, dát si ještě jedno, protože mě samozřejmě zastupuje zaměstnavatel. Pokud bych uvažoval dál, tak zda-li vyhodnotím trojku pozitivně, je jenom a jenom na mě a nikdo mi to nikdy nemůže přikázat nebo naopak zazlívat i přes kodex prozákaznického přístupu a milion dalších nařízení a oběžníků.

A upřímně, pokud by zákazník přišel se slušnou omluvou, vytisknu mu tu fotku rád a popřeju příjemný let; pokud by mě obvinil z inkompetence či čehokoli jiného, hledá si nové letenky – tyhle situace jsou vždycky o přístupu a profesionalitě všech zúčastněných.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak kamarádi, kdo stošestkne tu přílohu? ;)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Když to zkrátím: po rizikovém kontaktu se zvířetem musíš do cca 12 hodin vyhledat lékařskou pomoc, pokud si očkován, tak se doba prodlužuje na cca 24 hodin. V každém případě však musíš být přeočkován, pokud ne… Vzteklina je neléčitelná… 

Poučení od mé cestovní lékařky tedy zní: pokud jsi v dosahu lékařské péče, očkování není potřeba; je však silně doporučováno při pobytu v extrémních podmínkách, zejména hory, pralesy atd., kde by transport do nejbližšího lékařského zařízení mohl trvat déle, než několik hodin.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Řízečky bývají jenom během dne, k večeru šunka/sýr bagety a cosi vypadajícího jako hodně olezlá smaženka, nebo co to je (krom tohohle je vše dobré). Za mě zdarma na business kartu skvělé, pokud bych měl stanovit hodnotu, byl bych ochoten platit cca 200-300 korun.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Na DOH jsou hezké spací zóny, jsou tam k dispozici lehátka, ale i přikrývky a polštářky z letadel (nevím, jestli je tam dávají zaměstnanci, nebo si je lidé půjčují z letadel a pak je tam nechávaj); město bych na noc osobně asi nedoporučil (ne kvůli bezpečnosti, bezpečné je, ale moc tam toho není), možná si projít hlavní trh a projít se kolem moře. Ale osobně mě Doha neoslovila, takže bych to spíš prospal. :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

W6 vše bez problémů, přiltěl jsem před pár dny. Jenom v izraelském vzdušném prostoru se nesmí běhat po letadle a při cestě zpátky projdete asi miliardou kontrol. Ale jako bonus si s sebou na palubu můžete vzít vody, co hrdlo ráčí. ;)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Poplatky zjistíš v běžném vyhledávání, když potvrdíš lety. Jinak letenky za míle jsou se zavazadly a je tam nějaký omezený flex. U mnoha letů, zejména v exponovanějších obdobích, se dostaneš pouze na čekací listinu a pak musíš uhánět nějaké další oddělení, aby ti vystavilo letenku. Jako byl to zážitek, ale za ušetření těch tří litrů to stálo, zejména, když člověk neví, co s těma mílema…

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

SATA airlines nedávají letenky pouze podle nejbližšího odletu, ale také podle obsazenosti. U těchto letenek "zdarma" vás občas šoupnou na pozdější let, který třeba nemá návaznosti na další ostrovy a tím pádem je prázdnější.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Sám jsem pro kvalitu a souhlasím s názory výše, pokud mám letět na letní dovolenou, prostě chci kufr, odlet z Prahy a cestou jídlo. Na druhou stranu člověk nezatracuje ani trochu punkovější akce, protože odlet z některého z blízkých letišť nemusí být vždy na škodu. Třeba přespání ve WRO, KTW či WAW je pro mě vždy milým zpestřením, člověk zajde na pivko s kamarády, nebo si o pár dní posune služební cestu, po které místo zpátky do Prahy zamíří na výlet.

Co tím ale chci říct: nezatracoval bych okolní letiště a nějaké obskuritky, prostě bych je šoupal někam bokem do fóra, aby si je lidé, kterým se hodí, mohli najít. Sám mám třeba oblíbené "vlákno" chartery z polských letišť – ano, kvůli pěti lístkům za onu cenu nemá smysl psát na hlavní stránku, ale třeba já si je rád booknu, protože zrovna v té WAW jsem a nedělá mi problém na pár dní otočit Kanáry. :) Stejně tak když mám dlouhý přestup na nějakém zajímavém letišti, rád si projdu město, užiju si ho, rád přespím a tak – ale když mám na AMS více, než 50 minut, jdu vyskočit z kůže, protože mě to letiště ani město prostě nebaví.

A zase – věřím tomu, že někomu přijde den v Amstru jako super výlet (třeba jako mému ukrajinskému kolegovi, kterému jsem bookoval letenky a který vysloveně odmítl directy a chtěl se podívat na WAWu).

Nebál bych se tedy akce, které jsou zjevně výhodné pouze pro malinký okruh lidí házet do fóra, neboť lidé, kteří zde jsou pravidelně, si jistě dovedou dopočítat cenu ubytování, nebo dohledat vízové povinnosti. A ano, je super, že v příspěvcích pro "general public" tohle všechno najdeme.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

1, https://www.megabus.com/, cena okolo 5 dolarů

2, autobusem k vodopádům a přejít Rainbow bridge

3, mimochodem bez ohledu na to, co kdo říká, dle mého osobního názoru, jsou vodopády krásněješí ze strany Států, neboť se nejedná o zábavní park, ale velmi pěkný přírodní park a prostředí i výhledy jsou jednoduše také úžasné

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Mandarinka napsal(a):

A co se týče toho cestovního pojištění, využili jste někdo jen toho, co máte k platební kartě?

Ano, v pohodě, nutno ale mít u některé z bank/pojišťovacích institucí, které nalezneš na stránkách Velvyslanectví RB v ČR.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

fevlad napsal(a):

robime to stale takto, nejaka stara bunda, ktora potom ide do kosa

Mohu se zeptat na tvojí roční spotřebu starých bund? :D

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Beru si s sebou vždycky termo oblečení. U nás/na přesutpech si ho navlíknu pod kraťasy a triko a v teple je v batohu mnohem menší, než bunda nebo teplé kalhoty. :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Mám nějaký let s TAP, kde mám nárok na kompenzaci dle EC 261/2004, ale na letišti jsem místo pozdějšího letu do cílové destinace požádal a přijal divert na jiné letiště (bez divertu dle jimi navrženého itineráře bych doletěl o 12 hodin později, tako o 5, takže nárok vzniká v obou případech). Otázka je, jestli mi změnou trasování na vlastní žádost zaniká nárok na kompenzaci či nikoli.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu