Příspěvky uživatele Simona _2

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Ahoj, měl by někdo aktuální informace ze Seychel, jak to tam vypadá s turismem po zrušení covidových opatření vloni v prosinci? Pohrávám si s myšlenkou na dovolenou během září/října. Co jsem dohledala, tak ceny u transferů mezi ostrovy šly (asi jako všechno) nahoru oproti uvedeným informacím, které tu jsou, dle MZV tedy již není potřeba kromě pojištění žádné očkování/testy apod., pokud se nepletu. Pročetla jsem samozřejmě cestopisy, ze kterých jsem si pobrala informace/doporučení, které se příliš nemění v čase, ale uvítám jakoukoliv radu nebo poznatek, pokud se v těchto končinách někdo nedávno pohyboval :)

0
Zobrazit ve vláknu

Perfektní, tohle mi uniklo. Díky moc!

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, vážně se na tohle letiště nedá dostat ve 4 ráno jinak jak taxíkem? Máme odlet v 6 a v téhle době bych tam ráda měla rezervu, ale 4:30 odjezd autobusu už se mi moc nezdá, když se má gate zavírat 5:40. Samozřejmě zvažujeme i variantu s příjezdem tím posledním.

0
Zobrazit ve vláknu

všem moc děkuju - takhle mi to úplně stačí na rozjezd :) dalším návrhům nebo tipům se samozřejmě nebráním

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

děkuju vám - zvážím i tu evropu, ale thajsko vypadá, že by mohlo splnit očekávání :) s očkováním počítám mimo rozpočet

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

mirjur napsal(a):

Říjen-listopad bych volil západní část - od Phuketu přes Krabi a oblíbené ostrovy Phi Phi, Lanta, Lipe klidně až na Langkawi, je to vcelku jedno, pokud jde o počasí. Taky se dá se zůstat chvíli v Bangkoku. Pokud byste chtěli více přírody a méně moře, tak lze přeletět na sever do oblasti Chiang-Mai. Ubytování všude bez problémů přes booking.com v libovolné kategorii.

díky moc - určitě se na to mrknu

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

ano, o kreditní (vím, že ne všichni je rozeznávají, ale tohle není zrovna můj případ :) ) představa je okolo 10dní - nemusí být nutně celé dva týdny (když se podaří, tak super, když ne, nevadí) a kombinace válení se u moře i poznávání

eremi - dobrá, kdybych upustila od exotiky a vrátila bych se do evropy, dokázal bys mi poradit, kde bude v říjnu fajn? krásná mi přijde sardinie, ale přijde mi na ni už pozdě. vynechala bych ráda egypt, turecko, tunisko

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

díky - měl bys nějaký tip, které oblasti se v thajsku případně vyhnout? pokud ne, nevadí a zkusím pohledat ve fóru

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

omlouvám se všem, kdo trpí mojí evidentně stupidní otázkou. šlo mi čistě o období říjen/listopad, kde je reálné se za tuhle přibližnou cenu dostat, aby tam bylo příjemně, protože nemám přehled, kde je třeba touhle dobou deštivé období a není vhodné tam v tuhle dobu jezdit. jindy bych si zjišťování a vyhledávání o zemích užívala, ale teď mi to čas nedovolí a myslela jsem, že tohle bude snazší cesta. peníze problém nejsou, ale nemyslím si, že 30k na jednu osobu je zrovna málo.

tonic - nastevení svých karet bych tu nerada rozebírala, ale děkuju alespoň za pár tipů :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Pod klasickou destinací si představuji např. španělsko, řecko apod. - ty bych nenazvala exotičtější. ohledně platby mám vše pozjišťované a v případě kupování mimo ck je to momentálně tak, jak jsem napsala - platbě převodem se chci vyhnout z jiných důvodů, proto jsem si zařídila kreditku.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zdravím všechny zkušené cestovatele!

Ráda bych si od vás nechala poradit, kam touhle dobou na svatební cestu? Rozpočet - rádi bychom se vešli do 30k za osobu. Ideálně něco exotičtějšího, protože touhle dobou mi přijde, že v "klasických" destinacích už nebude moc teplo. Původně jsme chtěli jet bez cestovky, ale narazili jsme na problém - kreditka má momentálně limit 20k, což znamená, že letenky by nesměly na jednoho přesáhnout 10k. Přiznám se, že už mi z toho začíná jít hlava kolem a už mi přijde všechno na chlup stejný :D Další otázky tedy jsou - je tohle dostatečná částka na nějakou lepší cestu? Je vhodná doba tohle řešit nebo mám ještě vydržet? Předem děkuju za každou dobrou radu nebo nápad! :)

0
Zobrazit ve vláknu