Příspěvky uživatele David _23

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

L_K napsal(a):

 Ja si koupil listek na 3 dny Hola BCN! je v tom i dojezd/odjezd na let. terminal. Koupil jsem si to online v predstihu takze jsem usetril 2 eura...cca 10 procent - a vytisknete voucher. Prijdete k automatu a tam se vas to pta - jestli chcete koupit listek anebo mate voucher, date voucher, natukate id a vytisknou se karticky na dopravu. Behem 1 minuty jste done.

Nezapomente, ze se platnost pocita k pulnoci daneho dne. Tedy kdyz mate 3 denni a pouzijete poprve kartu v treba 23 hodin....tak o pulnoci zacina druhy den ze tri.


Je tu někdo, kdo by mohl potvrdit/vyvrátit toto tvrzení? Přilétáme 30.9 večer a odlet máme 4.10. večer, tzn. 5 dní, ale čistého času pouze 96 hodin (4 dny!). Pokud je pravda, co je psáno výše, musel bych i tak koupit 5-denní, jenže na https://www.holabarcelona.com/ti...ravel-card je uvedeno: "Start using your Hola Barcelona Travel Card at any time of day and take advantage of unlimited journeys for 48, 72, 96 or 120 hours from the first time you validate it.", což se tak trochu mlátí s tvrzením výše.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

eremi napsal(a):

Dle meho nazoru je takovyhle auto na Malorce spis otrava. Čím menší,tím lepší.


Záleží na preferencích. Osobně nejezdím na dovolenou, abych se mačkal někde v Pandě nebo Smartu, to si raději připlatím za lepší výhled, bezpečnost a výbavu ;)


Mimochodem, s Qashqiem jsme to v klidu projeli i do Sa Calobra (ale nepotkali jsme žádný bus, jinak všechno pohodka) nebo nahoru k majáku Cala Figuera. Jediný problém byla jedna odbočka v centru nějaké vesničky, kam nás do centra zavedla navigace, která ještě nebyla schopna vstřebat, že je tam obchvat :D

dsc-1084.jpg

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ivan napsal(a):

Po pročtení všech možných zkušeností dám na tebe 🙂 Zrovna maji dnes na Qashqaie akci s full cover za 22€ na den.


Měli jsme a mohu potvrdit, že je to luxus.. V plné palbě s automatem + full cover, takže je vůbec nezajímá stav.. Jediné, co mi pak vadilo bylo tankování plné nádrže za 68 EUR 😱 Nevýhoda toho, že to byl benzín. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Valentýna napsal(a):

Ahoj, mohla bych dostat informaci zdali potřebuji nějaký souhlas manžela když cestuju na dovolenou do dubaje SAMA s 8letou dcerou? Nebude prosím nikde žádný problém? Moc díky za info


https://www.umpod.cz/unosy-deti/...zahranici/


https://www.mzv.cz/jnp/cz/encykl...index.html


Pokud tam není nějaké varování, tak asi OK, ale klidně napiš na náš konzulát ☺

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Daniel Reichel napsal(a):


No letenky jsou koupil a teprve dodatečně si budu sjednávat pohovor na vyřízení víz na ambasádě:)


Tak doufej, že jsi v poslední době nenavštívil nějaký "shithole" :D

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

cali napsal(a):

Nejen deštník... https://www.bbc.com/news/world-a...a-40577923


Měla mu na pás dojet vypitá 😀

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Terez Š. napsal(a):

Ještě je varianta koupit kartu Navigo - ta vychází z dopravy nejlevnějš a jde s ní dojet i do Versailles...my jsme ji použili loni viz. https://www.nebudvorvan.cz/2018/...pariz.html :)


Přimlouvám se za toto. Měli jsme oba letos v únoru a paráda + platí i na RER do Versailles :)
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

tonic napsal(a):

ako sa nam zije dobre, ked uz taketo truby maju cash na cestovanie do thajska. ale zase asi si zabudne pas vybavit, tak nikam aj tak nepoleti.


Co peníze, ale volební právo :D
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Leoš Literák napsal(a):

Pozor, peníze musí zůstat na účtě ČSOB nejméně jeden den. Není možné je hned přeposlat nebo utratit.


Jop, teď jsem volal na infolinku. Navíc klasika - stačí peníze převést ze svého běžného účtu (mimo ČSOB), popř. využít někoho z rodiny atp. Vzhledem k tomu, že ČSOB už prakticky nevyužívám (krom onoho přeposílání peněz), vůbec mě nenapadla jako primární volba, ale je fakt, že ty výhody za to stojí (navíc když je to opravdu zdarma). Všem děkuji za užitečné informace.
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Roman napsal(a):

Pochopil jsem, že chceš mít kartu jenom jako "zálohu" k půjčení auta apod. V tom případě tě nezajímají žádné další služby (VIP salonky, pojištění...), protože nic není zadarmo. nejdříve bych se zeptal ve tvé bance, kde máš nějaký účet, co ti nabídnou. To bývá většinou nejjednodušší (nemusíš nic moc dokládat, zřejmě máš internet banking, kde vše nastavíš...). Pokud tvoje banka nic kloudného nenabídne, podívej se jinde, ale opravdu nevěř, že je něco zdarma. Např. ty salonky na letišti - u některých bank platí pouze pro držitele karty, další osoba za příplatek...

Já osobně mám kartu vydanou ještě CITI Bank, dnes už je to RB. Myslím, že teď se jmenuje EASY. Leží mi doma v šuplíku a beru ji jen na dovolenou. Celý rok o ní nevím, nic neplatím. Nemá žádné výhody, které stejně nechci. Mě stačí že je zdarma, protože je opravdu jen pro "strýčka příhodu".



Naneštěstí používám primárně Equa bank která, snad jako jediná v téhle zemi, kreditní karty vůbec nevede. Další účet mám právě u zmíněné ČSOB, kam mi chodí mzda, která je následně přeposlána na onen účet u Equa bank (dříve to bylo nutné z logistických důvodů, dnes to postrádá logiku, ale zatím to nehodlám měnit), takže i na ČSOB účtu mám slušný income (přes těch 50k potřebných k Premium bych měl v klidu jít). Ale jinak máš pravdu, vzhledem k faktu, že primárně kreditku hodlám použít víceméně jen na placení depositu v autopůjčovnách, stačilo by cokoliv, co je opravdu "zdarma" (tedy vedení karty 0,- kč).


Jinak díky všem za přinosnou diskusi! :))
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

romanbrn napsal(a):

CSOB - na kreditce neslo nastavit zadny limit, bylo mi receno, ze u nich nemam ucet a ze zustatek zjistim v bankomatu anebo na telefonni lince


Na tu jsem také koukal, mám od ČSOB účet už snad desetiletí - sice obyčejný, ale dal by se upgradovat na Premium (podmínky splňuji)  a získal bych tak nárok na Premium Kartu, která by v tom případě měla být zdarma. Navíc salonky ve Vídni by še šikly i vzdhledem k nadcházejícímu letu do Barcelony.


Díky!

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Mandarinka napsal(a):

Přijde mi, že si občas lidi ani neuvědomují, kolik vlastně za dovolenou dali, protože jednotlivé segmenty platí postupně, střídají hotovost a karty atp.


Sakra, to zní přesně jako moje dovolená :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Trochu bych oživil toto téma dotazem na aktuální stav na poli kreditních karet. Pohybuje se někdo odborně v tomto oboru a má tip na to, která kreditní karta se aktuálně nejvíce vyplatí pro běžného uživatele?


Rozhodně nepotřebuji a nebudu sbírat míle (tak často, bohužel, nelétám), kreditku vlastně potřebuji spíše kvůli kaucím pro autopůjčovny v zahraničí (kde neberou debet), proto bych byl radši za žádné/minimální měsíční poplatky. Pravděpodobně bych asi ani nijak extra nevyužil nějaký extra/bonus program (neříkám, že by se salónky v Praze nebo Vídni nehodily) :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Bože, to je bolest.. 


dmnce.png

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Kryštof Hájek napsal(a):

Tak když už jsme u toho... Moje plány na první půlku roku 2019 se pomalu taky finalizují.

Zakoupeno

Leden

  • Praha - Brusel, ČSA, 319
  • Brusel - Kodaň - Palanga, SAS, 320 + CR9
  • Liepaja - Riga - Poprad, AirBaltic, DH4 + DH4

Únor/březen

  • Praha - Paříž CDG, ČSA
  • Paříž CDG - San Francisco, United, 788
  • San Francisco - Sydney, United, 789
  • Sydney - Wellington, Qantas, 738
  • Whanganui - Auckland, Air Chathams, Convair
  • Auckland - New Plymouth, Jetstar, DH4
  • New Plymouth - Wellington, Air New Zealand, DH3
  • Wellington - Sydney, Air New Zealand, 320
  • Canberra - Brisbane - Townsville, Virgin Australia, 738 + 738
  • Townsville - Cairns, Qantas, DH4
  • Cairns - Port Moresby - Singapore, Air Niugini, F100 + 763
  • Johor Bahru - Subang, Firefly, AT7
  • Kuala Lumpur - Penang, Air Asia, 320
  • Penang - Langkawi, Air Asia, 320
  • Langkawi - Kuala Lumpur, Malaysia Airlines, 738
  • Kuala Lumpur - Bangkok BKK, Thai, 772
  • Bangkok - Kolkata, Bhutan Airlines, 319
  • Delhi - Bikaner - Jaipur - Agra, Air India, AT7 + AT7 + AT7
  • Delhi - Ahmedabad, Indigo, 320
  • Ahmedabad - Singapore, SQ, 333,  C Class
  • Singapore - New York EWR, SQ, 359, C Class

Plánováno

  • nějaký skok z Kalkaty do Dillí
  • New York EWR - Abidjan - Addis Abeba - Brusel, Ethiopian, 788 + 788 + 788 (kvůli mílím :D )


To ale každou destinaci uvidíš akorát z okénka, ne? :D
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

sonic napsal(a):

skusal som asi 5-10minut potom ako sa to objavilo a neuspesne :) ( tak snad nabuduce ) 


Kde se to objevilo? Klidně pm pleaseeeee :P
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zdravím všechny,


chtěl jsem se zeptat, zda nemátě někdo nějakou pozitivní osobní zkušenost nebo tip na půjčení auta v Barceloně. Ideálně vynechání Rentalcars a velkých hráčů, takže spíš např. výhodné nabídky nějakých místních či menších společností?


Zatím jsem našel viz. obrázky, tak něco obdobného, ale levnějšího :). Máme 4 denní  trip a plánujeme jeden den razit do Montmartu + nějaký park nebo hory po okolí (tak +-100km od BCN).


Díky.


yute.png
gf.png

0
Zobrazit ve vláknu

tomesso napsal(a):

Když jsem jel loni do Německa, tak po nás chtěli už v Praze vidět pas (občanka nestačila), ale byl to Flixbus. Máte podobnou zkušenost z poslední doby i u Studenta? Díky!


Ahoj, teď v červenci jsme jeli Praha - Berlín a zpět. Tam studentagency (žádná kontrola dokládů), zpět nočním FlixBusem (co pokračoval až do Záhřebu - česká dvojice řidíčů a opět žádná kontrola dokladů).


Myslím, že na doklady se zaměřují u potencionálně problémových cestujících, hlavně cizinců, aby se v případě policejní kontroly v Německu vyhnuli nemilému zjištění, že osoba nemá vízum pro pobyt v Schengenu (například). Vím z praxe (asi tak 2 měsíce zpět), že jednoho američana (černocha), který u sebe neměl svůj pas (měl americký řidičák + ofocený pas v mobilu), odmítl FlixBus pustit na palubu ve směru do Berlína. Vtipné je, že stejná společnost mu umožnila přijet do Prahy o pár dní dříve, samozřejmě rovněž bez pasu :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

guessWho napsal(a):

Kupón určite funguje iba na tvoj účet :o)


Ale letenky mohu koupit na cizí jména :)
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Michal napsal(a):

Říkal jsem si, že bych zkusil něco najít s těmi 40% / 15% promo kódy, co nedávno rozdával Scoot. Podle informací, které s nimi přišly v e-mailu by měly být validní ještě necelý měsíc.

Scoot Insider Voucher Terms & Conditions: Vouchers can only be used once and are applicable to base fare only. Usage is also subject to selected fare types. Blackout periods may apply during school holidays and event periods for Scoot Insider vouchers. Voucher will expire in 30 days from the date of this email.

Zkoušel jsem na trase Berlín - Ho Chi Minh. Zkusil jsem leden, únor, listopad, nakonec i září a pokaždé mi jejich websajta hlásí:

Promotion Not Applied : Promotional fares are unavailable for your selected dates. Please amend your travel dates or continue your booking with the next best fares displayed.

Napadá někoho, čím by to mohlo být nebo období, kdy platí? Zatím se mi zdá, že v mailu lhali a promokódy už validní nejsou.


Já jsem včera našel Berlín - Bali na 18 dní za 16.800,- pro 2 osoby, takže ještě se uplatnit dají. ;)


Možná to nakonec nevyužiji, tak ten kód odprodám :D
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Byli jsme na začátku července na týden. Lidí jak sraček (samej Helmut), ale dalo se. Rozhodně to tak brutální hlava na hlavě nebyla. Auto jsme půjčili výhodně na WiberRentalCars (62 eur za 2 dny s full insurance - Nissan Quashqai v plné palbě!). Podle mého nejhezčí pláže jsou nahoře na severu ostrova jak jsou ty dvě zátoky. Co se týče takových těch "Best beaches of 20xx", pár jsme viděli a povětšinou zklamání. Mě se například Playa de Formentor ;)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, v sobotu jsme se vrátili z týdenního pobytu. K tématu autopůjčoven - využili jsme služeb Wiber Rental Car a musím říci, že naprostá spokojenost! Vzhledem k tomu, že tam je aktuálně opravdu hlava na hlavě, měli jsme k půjčení nový model Nissan Quasqai (vyrobený 02/2018, najeto 3500km) v plné palbě (panoramatické okno, automat, navigace v češtině, kamery kolem celého auta) na 2 dny včetně jejich nejlepšího pojištění za 31 EUR/den. Pokud bychom zvolili to obyčejné pojištění, platili bychom asi 8 EUR/den, ale chtěl jsem to na jistotu.


Měli poměrně dost solidních recenzí, tak jsme to risknuli. Jezdí jim shuttle bus (dodávka) zdarma přímo z/na letiště, ca. každých 10 minut. Je to asi 5 minut cesty od letiště. Co se samotného odbavení týče, nikdy jsem nezažil větší pohodu. Při přebírání auta opsali doklady (řidičák/pas), zaplatil jsem kreditkou, dali mi klíče a řekli, že vzhledem k tomu, že mám jejich "full insurance" tak se vlastně nemám o nic starat a že auto je v prostřední řadě na místě č. 14. Auto jsem si obešel a bylo v pohodě, bez jakéhokoliv většího poškození.


Návrat vozidla byl ještě bizarnější. Příjedu, někde zaparkuji (č.14 bylo obsazené), jdu do kanceláře a odevzdám klíče - týpek byl v pohodě, ptal se mě jaká byla cesta, jestli auto bylo v pohodě  a jestli jsem natankoval full. Když jsem vše potvrdil, dostal jsem razítko "returned - no damage" a šel jsem. Celkově proces získání/vrácení auta zabralo max. 10 minut a navzdory některým recenzím proběhlo maximálně efektivně, příjemně i profesionálně.


Ve finále mě natankování plné nádrže stálo více (68 EUR), než samotný pronájem auta :))


Kdo by to byl řekl, že na takovém malém ostrově, jako je Mallorca, kde je vše tak do 80km od Palmy, člověk za 2 dny najede přes 500 kilometrů o,O

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

UŠÁci to mají na ambasádě též na počkání (Temporary passport), pokud hoří termín. Ale cenově tuším 140 nebo 160 USD?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Můj pas mi v normálním režimu vyřídili za tuším 12-14 dní (nespěchal jsem na to).. Ale těžko říct, možná zkusit zavolat někam na magistrát, jaká je reálná čekačka..

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Petr76 napsal(a):

Sorryjako, ale to co tady dovozuješ je absurdní hypotetizování vs. realita každodenní operativy. Kdekdo tady nadává (z neznámého důvodu i sprostě) obsluze přepážky odbavení, ale že má někdo letenky půl roku a mezitím si není schopen udělat "domácí úkol" , nad tím se nikdo nepozastavuje.

Nenadávám obsluze. Stejně tak jako souhlasím s tím, že si měl udělal onen "domácí úkol". Na druhou stranu, ono nařízení hovoří jasně - "make full use of IATA's Timatic database and consult the public authorities" - to, jestli takové ověření bude dělat teta na check-inu nebo manažer někde v Dubaji se svým týmem týden předem je mě, jako zákazníkovi úplně jedno. 

Prostě je tam dovětek o tom, že "and consult the public authorities", takže je evidentní, že se aerolinka nemá spoléhat pouze na Timatic, přece jen i tam to zadávají lidé a ani ti nejsou neomylní.

Takže, podle mého názoru, pokud se mu podařilo získat vyjádření od Thajské ambasády o tom, že není potřeba fotku (a tedy info v Timaticu nebylo aktuální/správné) a aerolinka tedy nesplnila onu povinnost uloženou EK, mohl by se zkusit domáhat náhrady škody.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu