Příspěvky uživatele Aleš _2

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Mikire, to jsem řešil já :-) Lukáš měl pravdu, systém mě následně skutečně nepustil dál, takže zpáteční letenka rozdělit opravdu nešla.

Teď jsem je zkusil vyměnit za jiné a následně zkusil v nové rezervaci udělat další změnu (kterou jsem samozřejmě již nepotvrdil) a vypadá to, že u zpátečních letenek bere Ryanair jejich kompletní výměnu za jednu jedinou změnu, což je super :-)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, omlouvám se, pokud se to tu již řešilo, ale potřeboval bych se ujistit, že rozumím správně obchodním podmínkám v souvislosti s bezplatnou změnou letu pro lety zakoupené před 30. zářím 2021. Píše se zde, že jsou umožněny celkem 2 bezplatné změny v rezervaci, jenomže se zde zmiňuje směr jak odchozí, zpáteční nebo oba úseky.

Když mám zakoupeny zpáteční letenky v rámci jedné rezervace, můžu je kompletně změnit (jiný čas i jiná destinace) dvakrát anebo pouze jednou? Netuším totiž, zdali Ryanair bere změnu zpátečního letu za dvě změny anebo pouze jednu?

Mockrát díky! :-)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Letím až v půlce července, takže této možnosti určitě využiju! :-)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Mikire, Matej15 má pravdu. Zkusil jsem jít do správy rezervace a opravdu jde změnit jen zvolený úsek cesty, tzn. systém dokáže zpáteční letenku rozdělit. Škoda, že jsem toto nevěděl dřív, mohl jsem ušetřit pár kaček. Vyčkám, zdali ještě nenahrají nové lety nazpátek a kdyžtak bych to aplikoval na novou cestu zpět :-) Každopádně bych dal vědět :-)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

No nevím, jestli by byli ochotní takhle letenky rozdělit a ještě je za něco vyměnit. Uvidím, jestli ještě přidají nové spoje zpět. Kdyby se mi trefili do zpátečního termínu, určitě by to za pokus stálo. Každopádně díky! ;-)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Vidíš, to mě nenapadlo, díky za tip do budoucna :-) Naštěstí o moc nepřijdu, ten samotný segment PRG - BGY - CFU mě stál nějakých 800 Kč, tak to tolik nebolí.
A jen ještě drobný dotaz - nemusím tedy ani dělat online check-in u těch nevyužitých letenek? Trochu se bojím, aby se zpáteční odbavení poté "odemklo", když první část neabsolvuji :-)

Mockrát díky! :-)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, chtěl bych se jen ujistit - mám u Ryanairu zakoupené zpáteční letenky na Korfu. Ceny z Prahy jsou však letos docela přestřelené, tak jsem si nakombinoval lety s mezipřistáním v Miláně (dva samostatné segmenty cesty, tzn. negarantovaný přestup), které vyšly o dost levněji. Včera jsem si všiml, že Ryanair nasadil do letového řádu na Korfu nějaké nové spoje z Prahy a shodou okolností v ten samý den, kdy jsem měl odcestovat. Cena směšná, nějakých 500 Kč. Letenku jsem tak zakoupil, aspoň budu mít cestu tam o dost jednodušší. Konečně má otázka - když neproletím původní část letenek Praha - Miláno - Corfu, budu moct cestu absolvovat alespoň ve zpátečním směru?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já stále doufám, že se jedná jen o nějakou formu nedorozumění a že platí, že naočkování skutečně budou moci (alespoň po Evropě) cestovat bez omezení.

A pokud se o nedorozumění nejedná, nedovedu si představit, jak by toto mohla ČR po svých občanech vyžadovat a po druhých nikoliv. Jednalo by se o diskriminační opatření jako prase, které by každý soud musel smést ze stolu (alespoň teoreticky, vím).

Navíc - vznikla by tady opravdu velmi paradoxní situace, kdy například Maďar naočkovány pochybným Sputnikem, by na naše území mohl přicestovat bez omezení a Čech, naočkovaný Pfizerem, vracející se z dovolené z Maďarska, by musel postupovat testy.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Upřímně, nechápu, jak si toto představují? Na jednu stranu celá Evropa mele cosi o covidpassu a tihle šmejdi by chtěli testovat vlastní občany nad rámec toho všeho? Takže k nám do ČR již nyní mohou jezdit očkovaní občané několika států a my budeme muset postupovat PCR testy navíc? To jako že v červenci přiletí např. letadlo z Itálie, všichni cizinci budou moci jít a naší občané povinně šup na testy?? To je jak zlý sen tohleto...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Přidám také svou zkušenost ze včerejšího letu z PRG na CFU (Ryanair). V Praze kontrola QR kódů před nástupem. Zavazadla nikdo nijak neřešil (díky bohu). Po příletu do Řecka a vstupu do terminálu rychlé rozřazování. 7 = test, 4 = bez testu. Ta sms o případné jednodenní karanténě mi přišla také, nicméně jsem se 4 testován nebyl. A co bylo nejvtipnější, sms přišla dnes, pár minut po příletu do Prahy :-)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Michale, zadneho prudeni bych se nebal. Sice jsem minuly tyden letel pres CIA, ale verim, ze na FCO to bude vicemene stejne, tzn. zadna extra opatreni ani kontroly :-)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Michal napsal(a):

No, Terravision má nevýhodu v tom, že se musí koupit na přesný čas a u letu tam, nikdy nevíš, jestli nebudeš mít zpoždění nebo tě teď nezdrží korona kontrola. Plus v průvodci píšou, že lístek musí být vytištěný. Tak to vypadá na vlak, co podle Katky teď stojí 8 €.


To je nějaká novinka s tím přesným časem? Loni jsem využil Terravision jak v Římě, tak Bergamu a nebyl problém nastoupit na jakýkoliv spoj v daném dnu. Dokonce jsem dohledal e-tickety a je tam přímo uvedeno: "Tickets purchased online are valid for the booked journey.  In the event of delay, tickets are valid on all journeys on the date displayed on the ticket."

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Michal napsal(a):


Večer před odletem zpátky (8:55), bych rád zakotvil u moře. Je to s ohledem na následnou dopravu na letiště lepší v Lido Ostia nebo Fiumicino? A taky jestli tam to moře za něco stojí aspoň na koukání - to mám starost zejména u Fiumicino. 


Ahoj Michale, ve čtvrtek jsem navštívil Lido di Ostia a popravdě mě zdejší místo nijak nenadchlo. Drtivá většina pláží je soukromá (vstup údajně od 10 do 30€), je tam však i malinkatý kousek veřejné pláže, která je však rychle zaplněná (kvůli koronaviru je zde navíc kapacitní omezení). Moře bylo teplé, ale zdejší scenérie opravdu ničím neohromí. Počítej také s velmi vysokou návštěvností.
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zdravím všechny,


včera jsem se vrátil z Říma.


Let tam (PRG - CIA): Ryanair několikrát před odletem upozorňoval na vyplnění potřebných dokumentů pro vstup na italské území (jednalo se něco ve smyslu čestného prohlášení o bezinfekčnosti). U gatu ještě zaměstnanci letiště zapomětlivcům toto prohlášení rozdávali, aby ho mohli vyplnit. Po příletu do Itálie samozřejmě nikdo nic nechtěl :-)

Obsazenost letadla cca 90 %.


Řím: Roušky jsou povinné ve všech prostředcích MHD, navíc se zde musí dodržovat metrové odstupy (alespoň při sezení - na sedačkách jsou samolepky, kde se smí sedět a kde ne). Nutnost nosit roušky je také ve všech uzavřených prostorech a tam, kde nelze dodržet metrový odstup. Opatření dodržují prakticky všichni - dost lidí nosí roušky i venku, což mi přišlo v těch téměř 40°C vedrech trochu na hlavu.

Jinak vše funguje bez problémů a velice příjemným bonusem bylo město s minimálním počtem turistů, oproti normálnímu stavu.


Let zpět: Opět žádné zádrhely, obsazenost letadla cca 95 %.


Takže celkově destinaci vřele doporučuji, vidět město takto "opuštěné" má něco do sebe.


Přikládám ještě pár aktuálních fotek :-)


img-20200812-080332.jpg
img-20200812-085717.jpg

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Souhlasím s Deny. Mě na tom nejvíc štve skutečnost, že Češi mají ban, ale např. Francie či GB jsou v pohodě, přestože tam denní přírůstky také nejsou nijak příznivé. Když navíc vezmu v potaz, že ani ten povinný test s maximálním stářím 72h nezaručuje zastavení šíření, je to od Řeků veliká podpásovka. Hlavně, jak si na začátku července mlaskali, že jim Češi zachraňují sezónu...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

niemandos napsal(a):

A proč by měla padat??



Protože jsem tam měl naplánovanou za 2 týdny krátkou víkendovku (na nic jiného jsem přes léto čas bohužel neměl) a nebudu si zdvojnásobovat náklady pořizováním testu...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

A dovolená v Řecku padá :-(


https://www.denik.cz/cestovani/c...00810.html

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Super cestopis, díky za něj ;-)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, moc děkuji za info! :-) Mohl bys mi, prosím, poslat odkaz na ten formulář? Radši si ho pro sichr vytisknu, mám v tomhle vždy docela kliku :-) 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, příští týden letím do Říma. Je zapotřebí vyplnit nějaký formulář? Budu rád ideálně za vlastní nedávnou zkušenost. Oficiální web Ryanairu mi přijde v tomto velice zmatečný a přiznám se, že se v tom moc nevyznám. Díky moc! :-) 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

No já jsem teď udělal takovou menší šílenost :-D Všiml jsem si, že Ryanair od srpna přidal do letového řádu spoustu nových letů z Prahy a podařilo se mi sehnat zpáteční letenky za nějakých 1300 Kč. Má to jen jediný háček (ovšem plánovaný, vzhledem k tomu, že už mi nezbývá dovolená) - letím tam na necelých 24 hodin, tak jsem zvědavý, jak to celé klapne. Pokud mě budou chtít testovat, dozvím se výsledky pravděpodobně až zpátky v ČR :-D

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ano, kdyz se ubytko (a ostatni naklady) rozpocita na vice osob, vychazi to super. Kdyz ale cestujete jako jedinec, uz to takova hitparada neni. To jen konstatuji, samozrejme vim, ze to tak je. Psal jsem to v tom smyslu, ze jsem ocekaval diky letosni krizi pokles cen jak u CK, tak u individualniho ubytovani. Oproti lonskym rokum vsak vidim zdrazeni cca 20 %.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

S tim zlevnovanim bych to nevidel tak ruzove :-) Take jsem cekal, ze letos dovolena v Recku vyjde levneji, no opak je pravdou. Nabidka LM tristni (alespon pro jednotlivce). Individualne by se neposkladalo o nic lepe (letenky se sice daji vyjimecne poridit za par susnu, no na ubytku to pekne naroste).

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Copak jsem nekde psal, ze to bude pristi rok v cajku? Coronavirus nezmizi, to je jasne uz ted. Ale zkratka za techto podminek nehodlam riskovat komplikace. Tot vse.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nevím tedy, jak ostatní, ale já na to letos prostě kašlu. Na dovolené si chci odpočinout od starostí a celoročního stresu. A ne, aby se člověk nervoval, jestli projde sítem na letišti, jestli mu náhodou nezavolají, že je jeho test pozitivní nebo (a to mi přijde jako největší riziko) mu dají vědět, že cestující o uličku vedle byl identifikován jako covid-19 pozitivní, takže je nám líto, ale jdete  s celou rodinou na 7 dnů do karantény, poté opět testy a když dopadnou OK, můžete se zase vrátit domů...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu