Příspěvky uživatele Jakub _1

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

My jeli 5 hod. marsutkou primo z Kutaisi...jinak do Tbilisi jsme jeli pri navratu, 3 hod. marsutkou do Zugdigi a pak 3 hod. ze Zugdigi, vse marsutkou...da se to, ale jasne, ze letadlo bude pohodlnejsi, kdyz by se neco posralo, myslim, ze nebudes mit problem se dostat do Mestie alternativne...

jinak muj nazor, byl jsem v Mestii a Ushguli pred 3 lety a asi bych tedka zvolil jiny misto ve Svanetii, nejaky odlehlejsi...uz tenkrat to bylo hodne turisticky provareny, pro tebe jako zkusenyho cestovatele nebude problem dostat se dal, kde je to jeste autenticky...zalezi na casu a prioritach...muzu jeste doporucit nocni vlak z Batumi do Yerevanu a pohori Gegham u jezera Svan, nema vadu...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

tonic - co potrebujes vedet o Mestii?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nebo zkusit slozitejsi variantu, do Skopje z Blavy aeroplanem, a pak za 16 € ze Skopje 3 a pul hodky busem...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj,

v srpnu plánuju dovo ve Slovinsku a v Itálii, cca 7 nocí.

Doporučil by mi někdo nějaký zajímavý místa, který jsou pěkný a nebude tam milion lidí? Vim, jedu v sezoně, nechci bezlidno, jen se nechci mačkat. Jde mi zejména o hory (VHT, ferraty)...

Dík.

0
Zobrazit ve vláknu

superweb . napsal(a):

Byli jsme ted v cervnu na mensim roadtripu baltimore-ac-ny-niagara-toronto-pittsburgh-washington-baltimore. Zvladnuto za 9 dni. Celkem pekny, zazitky nabity vylet.

V NY jsme se byli projet na kole V Central parku, celkem hezka vyjizdka, nevim jak v prosinci. Kola pujcenaod postavajicich prodejcu na chodniku. Vyzkouseno, ze pujcovne kola jde usmlouvat z puvodnich asi 15 dolaru za hodinu na uroven asi 7,5 dolaru na tri hodiny, niz uz se jim nechtelo. Podobne to bude ai u vsech na ulici prodavanych zazitku v NY. Dost popularni - alespon podle poct prodejcu - jsou vyhlidkove busy..moc jsem nepochopil jak nekdo muze platit za stani v zacpe, kdyz se da jit krasne pesky a rychleji.

Zrovna v nasem terminu se hralo i finale NHL, ale ceny vstupu zacinali nekde asi na 500USD "za slopem" a slusne misto od cca 2000 USD. Bylo to finale, ale stejne bych asi kouknul co stoji vstupenky pred cestou. Jako ubytko slouzil predevsim retezec motel6, az na ten prvni u filadelfie celkem cisty a za rozumny penize(levnejsi pres jejich aplikaci, kterou ale nestahnes mimo usa z Google Play, ale jen pres nejaky alternativni app store co jsem nasel. 10% slevu dostanes i pri rezervaci pres PC, pokud si po vybrani pokoje odskocis cca na 10minut a pak se vratis a rezervaci dokoncis - zjisteno nahodou :) ), hlavne pro nas vyhoda proti airbnb moznost checkinu i pozde v noci.

neměl bys krapet podrobnější info k vašemu roadtripu :)? Docela se mi váš itinerář zamlouvá a do NY bych chtěl v září...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

matej15 - Díky moc, hnedle jsem využil :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak jsem zkusil livechat, kde mě odkázali na reklamační oddělení, tam jsem napsal taky, samozřejmě reklamaci neuznali. Odkazují se na to, že peníze vrací pouze v případě úmrtí atp. O tom, že chyba byla v jejich systému nechtějí slyšet. Tak nevím, co s tím. Né, že by mě 10E zruinovalo, každopádně slevová akce tím pro mě ztrácí smysl a jde taky o to, že chyba byla v přetíženosti jejich systému, ne v tom, že bych si blb rezervoval dvě letenky.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Projel jsem stránky srbskejch i bosňáckejch železničních dopravců a vážně všechno nasvědčuje tomu, že vlak zase nejezdí :( díky za maršutky, jsou i levnější. Jak dlouho to jelo a odkud to jezdí? Stránky jsou bohužel srpski :(

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

 Ahoj, nemáte někdo nedávný zkušenosti z cesty vlakem z Bělehradu do Sarajeva, příp. bližší info (cena, doba jízdy, čas odjezdu, komfort) ?

Díky.

0
Zobrazit ve vláknu

Zdar,

prosim o radu. Koupil jsem si v akci Ryanairu letenky z Blavy do Nise...nejprve jsem je chtel koupit na termin od 31.5. do asi 9.6., pri zaplaceni letenky mi to hodilo error (stala 15E), ze prej platba neprobehla. Chtel jsem to booknou znovu, ale cena byla uz o 20E vys...proto jsem si zvolil termin od 12. do 19.5. celkem za 10E a platba probehla normalne. Pri kontrole emailu a uctu jsem ale zjistil, ze mi na email prisly dva cestovni itinerare a to i pro ten prvni termin, z uctu se strhly penize taky za oba terminy.

Poradi nekdo, co s tim? Prinscreen chyby samozrejme nemam, na Ryanair napisu (maji CZE podporu?), ale myslim, ze se mnou vyjebou... Diky.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Za sebe doporučuju jedinej makedonskej minipivovar, nachází se mezi pevností a mešitou, těsně u silnice. Skvělý pivo a jídlo taky nevypadalo zle... smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Sice ti nedam tipy na víkend, ale Budapešť nemá vadu. Pro mě nejlepší hlavní město Evropy! Pecka...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, v únoru letím na Zéland. Vzhledem k tomu, že tam strávím pouze 14 dní, rozhodl jsem se letět z Aucklandu do Queenstownu letadlem. Do Auck. bych měl přiletět v 12:05 hod. z Bangkoku. Je reálný stihnout letadlo do Queenst., který odlítá ve 14:35 hod.? Samozřejmě v ideálním případě, když nebude mít spoj B - A zpoždění.

Díky, K.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zdar,

při přestupu na Novej Zéland mám necelý čtyři dny v Thajsku, letím přes Bangkok. Proto bych se chtěl zeptat, co se dá za takhle krátkou dobu z Thajska vidět. První den brzo ráno přílet,celej druhej, celej třetí den a čtvrtej den večer odlet. Chtěl bych vidět ňákej chrám (Ayutthaya?) / vodopády a pak se třeba na chvilku vykoupat (Ko Samet?), jesli je to teda možný... Díky za tipy, K.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

...jinak co se týče pučení auta, tak jsem zažil i horší země, než je Írán, ani bych se toho tolik nebál. Pravdou ale je, jak píšou kucí vejš, autobusová doprava je levná (cca 5 euro na 400 km), rychlá a pohodlná, tak proč ne. Přináší i spoustu hezkejch setkání s Íráncema stejně jako stop. Při stopu ale počítej, že bu%d po tobě budou Íránci chtít peníze a nebo, že ti to nabourá plány, protože tě pozvou k sobě domů a ty nebudeš mít to srdce je odmítnou.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Devět dní je celkem na knap. Doporučil bych hnedle po příletu vzít vnitrostátní let (38 euro) a valit do Šírazu, ušetříš spousta času. Šíraz bylo pro mě nejhezčí město Íránu, vyplatí se tam zůstat aspoň dva dny. Pak bych pokračoval směr Jazd (krásný město, né tak hektický), Esfahán (celkem mě zklamal, Šíraz mi přišel hezčí, i Íránci to říkají), Kashan a skalní město Abbyaneh a konečně Teherán. Ten za moc nestojí, ale pakliže se vyvezeš do hor lanovkou, je to pecka! Akorát to krapet vleze do peněz. Qom jsme vynechali, jelikož jsme oba propiercingovaný a potetovaný, už takhle na nás koukali některý Íránci jak na atrakce a v tak konzervativním městě jako je Qom bychom se asi necítili úplně nejlíp, ale je po cestě do Tehe, tak proč ne.

Na pobřeží Kaspickýho moře jsme byli v Babolsaru. Odsud máme jedinej negativní zážitek, a sice, že nám při nocování (resp. spaní nad ránem po příjezdu busem) na pláži ukradli drahou kšiltovku. Pláž byla silně znečištěná odpadky (vč. injekční stříkačky), ke koupání to vůbec nebylo, hlavně tam byla i poměrně zima. Ale stojí za to, vidět největší jezero světa smiley.

Jinak to všechno byla íránská pecka a doteď nevěříme, že to všechno v Íráně do sebe tak bezvadně zapadalo. Rychle tam, než to zápaďáci zkazí, v Esfahánu už je to krapet vidět!

Jo a jinak čerstvý info, dva dny po našem příletu íránská vláda zakázala veřejně a v restauracích kouřit vodní dýmky!

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Informace k vízum - listopad 2016

Přikládám osobní zkušenost ze získávání víz na teheránskym letišti. Cena víza byla 75 Euro, kdy vízum platilo na 30 dní, nikdo se nás neptal, na jak dlouho vízum chceme, zkrátka týpek napsal na lísteček částku s cenou a tu jsme pak zaplatili u okýnka - zřejmě si vymejšlel cenu podle ksichtu, protože někdo měl vízum za 100 E někdo za 60 E. Referenční číslo vůbec není potřeba, nikdo se vás na něj neptá. Co se týče pojištění, tak to jsme měli z domova (Alpenverein) a přeložený do angličtiny s tím, že se vztahuje na celej svět vč. Íránu, to tam musí bejt výslovně napsáno. Nám tohleto prošlo a dostali jsme na potvrzení o pojištění razítko, s kterým jsme si šli pro vízum. Měli jsme ale spíš štěstí, protože co jsme se bavili s lidma, tak nikdo obdobně neprošel, i když měli stejný pojištění jako my, vždycky si museli koupit pojištění za 15 E. Rezerave ubytování na první noc - to jsme neměli, napsali jsme do příslušný kolonky, že ihned letíme do Shirazu, jinak se to ale kontroluje a úředníci rezervace ověřují telefonicky - jdem s tim ale takhle vyjeb*t.

Celá tahle anabáze trvala cca 2 hodiny, pak už perfektní Írán. Cena taxíku z letiště do centra cca 550 000 Rls, jinak se dá přes den jet i sdílenym taxi za 70 000 Rls na předposlední zastávku metra linky č. 1 a odsud do centra metrem za cca 10 000 Rls.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

My letíme za tejden taky s UIA a referenční čísla jsme vůbec neřešili, vzhledem k diskuzím tady na fórech. Tak snad je to jenom kec...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

My byli následovně:

1. den - přílet do Negomba - noc v Negombu

2. den - poté přesun do Dambully, noc v Dambulle - Dambulla pěkná, na mě ale moc masová, nicméně takhle ze začátku dovolený to jde

3. den - přesun na Sigiriy, vzhledem k výši vstupnýho (cca 900,- Kč) a stovkám lidí jsme zvolili Pidurangallu vedle Sigirie a můžu jí vřele doporučit, vstupný je za pár kaček, lidí potkáš pár a výhled je impozantní, poté ještě Polonnaruwa - ta je úžasná, vstupný sice taky drahý, ale dá se ušetřit, tím, že se domluvíš s místníma...my byli půl dne, kdy nás vozili po nejzajímavějších místech tuk tukem, a pokud nejseš nějakej zarytej fanda historie, bude ti půl den stačit. Přesun do Kandy, noclech

4. den - v Kandy se nám moc nelíbilo, moc hektický, takže pouze návštěva botanický zahrady (super) a výlet do sloního sirotčince Millenium Elephant Foundation (celkem levný vstupný). Sloni jsou tu většinou "ve výslužbě" nebo po nějakých úrazech, takže tam dožívají a hezky se o ně starají. Několik jich je v řetězech, ale to pouze z toho důvodu, že jsou agresivní kvůli špatnejm zkušenostem s lidma, kteří je týrali. Z Kandy přesun do Elly a noc v Elle

5. den - výšlap čajovýma plantážema na Little Adam's Peak - celkem hezký a odpoledne pokus o Ella Rock, na kterou jsme bohužel nedošli - špatný počasí a těžká orientace, nicméně trečík mezi rejžovejma políčkama stojí za to smiley - Ella spíš už taková západní, bez srílanský atomosféry. Přesun do Haputale

6. den - Haputale, městečko, který není moc hezký, ale má dobrou výchozí polohu. Odsud jsme navštívili Lipton's seat, nádhernej výšlap mezi plantážema plnejch tamilskejch sběraček okořeněnej peckovym výhledem a příjemnym občerstvenim nahoře. Po tom se dal ještě stihnout Diyaluma falls, pěknej vodopád s příjemnym koupánim tak hoďku od Haputale.

7. den - vlakem Ella - Badulla - těšil jsem se na to moc, ale spíš zklamání, vlak měl asi tři hodiny zpoždění a byl beznadějně narvanej, takže jsme neviděli skoro nic. Přesun přes Wellawayu, kde byli opět přeplněný autobusy, tekže jsme se dvakrát nevešli a potřetí si museli místo v buse vybojovat, do Tangalle. Čtyři hodiny v přeplněnym autobuse na stojáka, výborná záležitost smiley)

8. den - Tangalle - prohlídka nepěknýho města a hezkejch prázdnejch pláží. Oceán ke koupání moc nebyl. Přesun na Mirrisu

9. - 11. den Mirrisa - pěkná pláž s klidnym, teplym oceánem, na pláži báry, možnost celkem levnýho ubytování kousek od oceánu. Má to tady takovou baťůžkářskou atmosféru, pěkný místo. Doporučuju.

12. - 13. den - přesun do Galle - krásný historický centrum, možnost dobrejch nákupů ve městě. Návštěva Jungle beach, kde bylo spousta Čechů a pláž Unawatuna - bez atmosféry, sice spousta mušlí, ale mraky lidí a dno se celkem rychle svažuje do hloubky.

14. den - přesun vlakem do Colomba a odsud rychle pryč shutlle busem do Negomba

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Díky! Tak asi taky využijeme autobusy...jinak neni problém najít v Teheránu centrální autobusák? A co jízdní řády? Doptat se na místě...? Díky moc za trpělivý odpovědi, už se nám to blíží (měsíc do odletu), tak chci bejt připravenej smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Díky za odpověď. A jak jste se po Íránu pohybovali? My chceme zkusit kombinaci stopu a autobusu (nevíš, jak cenově a časově 100 km/ ?? h), ale taky jsem přemejšlel, že pakliže by byly levný vnitrostátní lety, tak bysme zkusili doletět do Shirazu letadlem...(co ten noční bus?) Díky, Kuba,

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zdar,

zeptam se, jak je to s tou rezervací ubytování? Pochybuju, že si všichni, co jedou do Íránu, bookujou drahý ubytování přes booking.com. Proto se chci, prosim, zeptat, jaký jsou Vaše zkušenosti s rezervací ubytka? Stačí kontakt na hostilele z couchsurfingu? Dík!

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Myslím, že se turistická "zaplněnost" Islandu zbytečně démonizuje. Byli jsme tem loni na začátku srpna a nepřišlo mi, že by bylo všude přeturistováno. Jo, na místech jako je Jökulsarlón, Skogafos, Golden Circle, je lidí dost, ale většinou se jedná o super lidi z celýho světa, který jsou strašně příjemný. No a pak jsou místa jako západ Islandu, kde člověk na nikoho skoro nenarazí a příroda je tam stejně krásná. Proto bych projel některý "must see", jako je Laudarvegur, Golden Circle, pak pár vodopádů (Skogafos, Seljalandfos,...) a věnoval bych se odlehlejším částem Islandu. S půjčenym autem to bude uplně v pohodě...za mě Island srdcovka, na kterou myslim skoro pořád, furt mi to táhne zpátky...a podzim tam musí bejt pecka...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj,

odlítám 05.09.2016 v Blavy do Skopje, vracím se 16.09.2016. Mám v plánu Prokletije (2-3 dny), potom albánský města na jihu a pobřeží, příp. ještě výstup na Golem Korab.

Přemejšlim o půjčení auta, kdyby měl někdo zájem se připojit, budu rád. Email: ourednikjakub@seznam.cz

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Györ má atmosféru, teda alespoň v noci smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu