Příspěvky uživatele Miki _3

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Máte někdo nějaký slevový kód na Regiojet ted na březen? :)))

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jinak je tam nejaka skryta past proč lidi chodi na PCR za 800 misto na antigen za 200? Když třeba poletim na Kanáry, kde uznávájí obojí? Jen u PCR je platnost 72hodin a u antigenu 48hodin... 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jakej je rozdil v certifikátu když si zajdu do laboratore a zaplatim si 800 za PCR a nebo když dostanu e-žádanku od obvoďáka a jdu na PCR test zdarma? :D 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

gr6 napsal(a):

Bež s tou reklamou do prdele.

to není žádná reklama blbče. Si to klidne registruj bez referal linku hnupe! Je to mnohem lepší produkt nez karty od KB a dalších bank, kde platíš ročně nekolik tisíc, který už nikdy neuvidíš. Si myslíš, že nějakých 25dolaru za doporučení pro lidi co mají tuto kartu něco znamená, když na tu kartu musís uzamčít 4000dolaru nebo 40000dolaru na tu lepší verzi? :D 

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já používám CDC kartu, kde mám free vstup do salonků + nějaký další výhody jako cashback, spotify a atd. Jedina podmínka je objednat si tu kartu a na 6měsícu na ní nechat zamčenou určitou částku peněz, po 6 měsících je můžeš vybrat zpět a vstup do salonku furt zůstává. Jen přijdeš o to spotify, netflix atd.  Tady máš referal kdo chce: Use my referral link https://crypto.com/app/gnbutqzzwh to sign up for Crypto.com and we both get $25 USD

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Stalo se někomu, že vám booking z ničeho nic zablokoval a později zaúčtoval 2230 polských zlotých? I když jste žádnou rezervaci neměli? A po hovoru na podporu bookingu vám chlápek řekl, že pokud neřeknu číslo rezervace, tak mě nic neřekne. 

 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

28Kč flixbus:

CDU42TXG6AT

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak podle mých informací, co jsem teď našel na různých fórech je to tak, že CSAIR má na letišti Urumqi nějakou vyjímku u těchto letů CZ6022 a CZ6021 s technickým mezipřistáním libovolně dlouhým (1:45, 2, 2:10, 2:25,...). A to díky tomu, že si zaměstnanci CSAIR hned po příletu vezmou všechny, kteří pokračují do Kantonu, dají jim nálepku Transit a odvedou si je vlastní "boční" cestou k úředníkům a pak je zase vrací do letadla. Tím asi mají pojistit, aby se nikdo nedostal z letiště ven v Urumqi. 

Pokud by člověk totiž šel na normální imigrační, a dali by mu 24hod tranzitní vísa, tak by mohl klidně z letiště odejít. Tím že je hlidají zaměstnanci CSAIR, tak se ven nedostanou. To se mě zdá docela logický, asi to tak bude. :D 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

V tomto případě je stop v Urumqi přesně dvě hodiny, takže by to mělo být v pohodě. Otázka ale je, jestli podmínka 24hodin má přednost před podmínkou maximálně 2hodin v Urumqi. Všechny lety do Asie jsou už teď se stopem 2:10. :-)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

daniel.astalos napsal(a):

Toto je 


napiš přesnej čas, jakej je u technickýho přistání v Urumqi

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Má teda někdo zkušenost s tím technickým stopem v Urumči u letu CZ6022 z Vidně do Kantonu, pokud je technickej stop dlouhej 2:10hod (dvě hodiny a 10 minut). 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak to jsou dobrý zprávy. Asi začali víc pouštět. Před rokem bylo ve fronte předemnou asi 8lidi a skoro všechny vyházeli. Až na mě a ještě někoho.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Počítej s tím, že při stopoveru pod 24hod oficialně (nebo jako já 18hod se zblbnutí hlavy číňance na přepážce) se do města na víza zdarma nedostaneš. Takže jedině si vizum zaplatit. To pak zaleží jestli kvuli pár hodinam se ti to vyplatí. :-)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jitka napsal(a):

Borneo je pro mě v rámci dovolené určitě priorita, klidně vynechám něco na pevnině, ale Borneo chci vidět :)

Přemýšlela jsem, že bychom letěli KL-Sandakan a následně Kota Kinabalu-KL (případně to prohodit, směr asi neřeším). Jak se po Borneu dá dopravovat? Jezdí tam nějaká doprava? 


Tak se podivej pár dní v Singapuru nebo KL a pak přeleť do malajsijské části bornea (Sarawak, Sabah) a tam buď zbytek dovolené. To ti těch 16 dní akorát vyjde, když je Sarawak a Sabah větší než celá ostrovní část Malajsie. :-)

Máš tam jeskyně, džungle, vodopády, nejvyšší horu, ostrovy s křišťálovou vodou a korály,.. je toho plno co tam vidět.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

:D To je postupnej plán, nemusí to stihnout všechno. 

Když už jednou jedu do Singapuru, tak si ho projdu celej, né jenom centrum města, ale i okolní ostrovy. Proto 4 dny, abych se tam nemusel už vracet. 

Když někam jedu, tak chci ten stát mít kompletně a né jenom trochu. Jak někteří experti tady jedou do Bangkoku a na Phuket, a už do Thajska nemusí, protože už ho znají. :-)


Edit: Až ted jsem si přečetl, že letí rovnou do KL a pak dál na dovolenou. To je pak uplně něco jinýho jet na dovolenou, nebo turistiku nebo cestovat... Tři ruzny věci :-)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nemá cenu spíchat a pak doma litovat, že na "tom" a "tom" místě si nebyla, nebo že si byla vedle kruté věci, ale nestihla si tam jít. Můžeš za 16 dní projet vše, ale nepoznáš nic a nic neuvidíš pořádně. Radši si pořádně projdi Singapur 3-4dny. Pak jed busem Pulau Tioman -> Malaka -> KL -> Taman Negara -> Cameron Highlands -> Penang -> Langkawi -> Perhentian a zpět na letiště. Na Borneo se vykašli jestli máš jen 16 dní. Tam můžeš příště a spojiš to s Brunejí a s indoneskou částí Bornea. 


PS: na Langkawi se mužeš vykašlat, protože to je ostrov, kterej by měl stejně patřit Thajsku! :D Určitě je lepší jet Taman Negara + Cameron Highlands a nestihnout Penang s Langkawi, než naopak.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

lemming46 napsal(a):


A co jako? Bali už nepatří Indonézii? Nebo je nějakej časovej limit, odkdy se to může označit? Mám si zrušit Polsko, když jsem byl jenom jeden den v Osvětimi? ;)


Podle mě by sis ho zrušit měl. :D ...Mám si vyznačit celý Rusko a Čínu, když jsem měl přestup v Moskvě a Pekingu? ;)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Travel logic: ,,Byla jsem týden na dovolené na Bali, vyznačím si do mapy celou Indonésii."  

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Benzinky v pohodě, vždycky jsme natankovali plnou. Benzínek je dost a všude benzin vždy byl. V nejhorším se dá sehnat na vesnicích od místních prodejců ve flaškách.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Za dva dny to asi jen pojedete. Kousek před Vang Vieng začínají hory a pokračuje to až do Luang Prabang. Jeli jsme to na motorkách a jsou tam krásný výhledy. Cca celej den jízdy se zastavkama to muže zabrat z Luangu až do hlavního města. Zustante jeden vecer a noc ve Vientiane a projděte si místní večerní trhy v parku. :-) Tipy na místa, koukni na videjko: 

Celý video:
http://www.bushmanfilm.com/laos-...tru/    

Krátký video:
https://www.youtube.com/watch?v=yiij6jTZg_4

TOP:
https://www.youtube.com/watch?v=E8qOxRLqbUY

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Šla by přidat do Mapy nějaká možnost na Procestování dané země? Aby lidi, kteří třeba byli jen na Bali nebo Pekingu, si nevyznačili celou Indonésii a Čínu. A pak neříkali, že procestovali 40% světa... :D 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Za měsíc tam poletím, tak to pro ostatní otestuju. :) Zkusim odbavit bágl do Pekingu a dostat se díky tomu do města na 19 hodinovej přestup.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

gugos005 napsal(a):


Letěl jsem s Hainan přes Peking (20 a 22h přestup, zpáteční ) na Havaj. Ženský v Praze i přes to, že jsem se třikrát ptal mi řekla, že kufr jede až do HNL, bral jsem to jako výhodu, nemusel jsem se starat o zavazadlo a na tranzitní víza mě do města pustili. 

S Hainan jsem letěl taky přes Peking, ale už leden 2017. Takže mě pustili bez problému. Ty si letěl když už byly ty nový podmínky?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zkoušel tu někdo odbavit zavazadlo jen do Pekingu (při cestě do BKK s AirChina) s přestupem kratším jak 24hodin? Aby ho kvuli tomu pustili na tranzitní vízum do města? 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Má někdo zkušenost s dronem Mavic Air v příručním zavazadle při přestupu v Pekingu? Něco jsem zaslechl, že lítat v Pekingu s dronem je zakázaný, tak mě zajímá, jestli mě ho neseberou :D


Jinak mě při cestě z Dubaje vyhodili taky Victorinox :( Při cestě z Budapešti tam to nikomu nevadilo ale :P

0
Citovat Zobrazit ve vláknu