Příspěvky uživatele Jakub_Z

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Proky napsal(a):

eremi, dělám místopředsedu (a ještě i hraju) v malém fotbalovém klubu za Ostravou, už je to okres Karviná. na hřišti máme restauraci. co tam ti lidi melou, s prominutím, za hovna, to bys hned věděl, kde se voliči těchhle a podobných stran berou. mezi takové lidi se normálně nedostaneš, ale jak tomu tam de facto šéfuju a řeším, co je třeba, tak občas samozřejmě zaslechnu, jak tam lidi řeší některé věci u piva a to musím raději rychle pryč, protože to prostě nejde. a zkoušet něco vyargumentovat nebo něco někomu vysvětlit? zbytečné. jsou to jejich názory, respektuju je, ale vždy se radši rychle vypařím.

už tam hraju devět let, pět let dělám místopředsedu a dokončuju necelý kilák od hřiště barák, tak se obávám, že to tam budu slýchat i nadále :) mimochodem, v Rychvaldě by podle hlasů z posledních voleb vyhrál Zeman nadpoloviční většinou hlasů už v 1. kole. takže asi tak :)))

dneska jsem se na hřiště jel kouknout, jak je to s údržbou, zavlažováním atd. a taky tam zrovna měnili kotel. no, bylo tam asi osm lidí, kteří se kolem klubu pohybují, všichni pohromadě, bez roušek, i uvnitř v budově. já jediný s rouškou si připadal téměř nepatřičně. a nakonec mi tam ještě předseda (karosář, pořádný dříč a srdcař, ale samozřejmě žádný učenec to není - bez urážky, nemyslím to zle) říkal, že žádný virus není, že to je vymyšlené, aby mohli buzerovat lidi a že vládě zpočátku fandil v těch rozhodnutích, ale už ho to sere, že proč se nemůže hrát fotbal, když je otevřený Hornbach a podobně.

takže tolik k tomu, kde se berou podobní voliči a taky k tomu, jak je to s dodržováním čehokoli :)

Trochu OT, kdyz hrajes fotbal na Ostravsku. Znas Tomase Kucu? 😀

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Vlastimil B. napsal(a):


Když vidím a slyším, co je schopen vypustit z úst tenhle akční výbor estébák - lampasák - snaživý a tupý "svazák", tak mě mrazí. Další komunista chce nahnat studenty na pole. Epidemiologové se po odborné stránce neshodnou skoro v ničem, ale všichni chtějí co nejdéle trvající opatření.


Dosud mám v paměti, kolik mě, coby čerstvého gymnazistu, stálo úsilí získat koncem 80. let výjezdní doložku do západního Německa. A opravdu bych nerad, aby nás něco podobného v bleděmodrém čekalo v budoucnosti. Ještě jednou se podívejte, kdo nám vládne a kdo tu vládu drží v parlamentu nad vodou.

K epidemiologům asi tak.

Mezi světy a mezisvěty od Václava Bělohradského.



obr2.png

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Roiman4 napsal(a):

Já si položím otázku. Co je lepší teď. Mít studenty v lesnictví/zemědělství , kteří můžou vykonávat nějakou práci a budeme mít z toho všichni užitek ( možná se něco i přiučí nebo najdou lepší vztah k přírodě a konečně uvidí i ten bordel okolo ) nebo poflakující skupinky ?  Zase tolik jim to neublíží ne ? 


Jestli to nevíš, tak vysokoškoláci mají normálně výuku. Tedy alespoň na ČVUT.
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ridder napsal(a):

Jako upřímně... já být na jeho místě, tak cestování mimo ČR povolím nejdřív od září. Právě kvůli tomu, aby lidi měli dovolenou v ČR a utráceli tady. Nebo právě nějaký kombo, že zahraničí ok, ale 14 dní karanténa a tím pádem by si to mohl dovolit jen zlomek lidí.

Samozřejmě z mýho soukromýho pohledu to tak nechci, ale smysl by mi to dávalo absolutně.


Nebo to zavřít na vždy. Utrácet doma pořád je lepší, než jen do září.


Nemusíš přepočítávat kurz, jazyková bariéra není problém. Smysl mi to dává absolutně.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ano minulý čas je uveden správně. Teď už ani nestačí dotační podvody.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Deny napsal(a):

cywe, proč zrona Chorvatsko, proč? Ach jo.

Do Chorvatska jedes pres Rakousko, tam to vezmes doprava a jsi v zapadnim Nemecku ❤️

A jak rika plukovnik, jsou obrovske tlaky (nejspise v diskuzi pod tydenim hlasenim na fb Andyho), takze verim ze do leta se to rozvolni, vice nez jen pro Chorvatsko.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

To je celkem vtipné, že se tu posmívá lidem, že nedokáží pár měsíců nelítat na prodloužené víkendy po Evropě. A při lehkém uvolnění karantény polovina lidí hned směr východ a balkán, kde je zdravotní péče na úrovni Ugandy...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Michal napsal(a):

Ono do cestuj dementně patří spíš ty aerolinky, co létají, jako by se nic nedělo. Slabším duchem to bohatě stačí jako důkaz, že vše je OK.

Hlavně, že už i u nás máme na mikrovlnce či pračce, že tam nemáme dávat zvířata a takovou botu nechají bez povšimnutí. Někdo asi rád vypravuje repatriační lety. 

Mikir vol. II

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ty ted nemohou. Organizuji promoce. Epidemiologu ted fakule chrli tisicovky.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Michal napsal(a):

Školy bývají obvykle odtržené od praxe, tak se tam dozvíš jen, jak by to mělo vypadat v ideálním světě ;-)  Ještě tam mají takové blbiny jako předmět Ochrana spotřebitele :-D

Vysoka skola zivota postaci vid....

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak snad ti těch 9 euro za prodloužený víkend v bezvýnamném městě východní Evropy dají.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Na tom kdo boural a pak každém čtvrtém v koloně (nepočítají se kojenci, zaměstnanci pohřebních ústavů a řidiči mlékárenských vozů).

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

T napsal(a):

Mě zase fascinuje obsese tvoje a dalších se do mikira navážet neustále kvůli tomu samému. Stejně ho nezměníte Kdybyste tu mikira neměli, tak byste si ho museli vymyslet 😀


+1


Viz jeho žvásty ve vláknu cestuj pivně. Proště ať si tam píše co chce, vidím jeho fotku a automaticky roluji na další příspěvek.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Armáda na čáře. Na čáře? To je v pohodě 🙂


3a9c4c33-ffaa-4e13-b7c9-baf1e4cdb9e8.jpeg

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Martin V napsal(a):


Doporučení je naprosto zbytečná věc, vždycky se najde spoustu lidí, co to nedodrží, protože... milion výmluv.

Ano pokud někdo nepochopí, že ty hranice jsou zavřené z důvodu naprosto nepředvidatelné události, jako je šíření pandemie, tak se skutečně nemáme o čem bavit.


Myslím, že to lze vyřešit velmi jednoduše.

https://dennikn.sk/minuta/1839100/

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Martin V napsal(a):

Viru je naprosto u pr... u zandele, jestli jedete nakupovat do Primarku do Vídně, nebo někam do Tramtárie na druhý konec světa. Obě to jsou naprosto zbytečné a potencionálně nebezpečné cesty. Takže ta přísná karanténa po návratu, v tom nevidím žádný problém. A že by neměla být hrazena, s tím taky souhlasím. V současné době každý zná nebezpečí, kterému sebe a své okolí tím vystavuje. A je to možné eliminovat. Stejně tak, jak pojišťovna odmítne plnění, když jste nehodu způsobil pod vlivem omamné látky, nevím, proč by náklady na karanténu měl hradit zaměstnavatel. Buď si vemte další dovolenou, nebo neplacené volno. 

A pokud nedokážete pochopit, proč jsou ty hranice zavřené, tak je to potom těžké. Srovnávat to s dobou totality, je mírně řečeno, dementní (to není na tebe osobně, ale všeobecně).


S tím samozřejmě souhlasím, že kdo by chtěl za stávající situace vycestovat, tak by měl jít do karantény a samozřejmě neplacené. Nikdy jsem nepsal opak.

Ale jestli nevidíš rozdíl mezi zavřenými hranicemi a nedoporučením cestovat, a když už, tak pod podmínkou, že po návratu půjdeš do karantény. Tak asi není třeba pokračovat.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Roiman4 napsal(a):


To at si to vyridi se zamestnavatelem na 100% uhradu, pokud to je sluzebka. Ale k cemu ti bude ted jet za hranice? To mi vysvetli ten duvod. Letet nekam k mori, kde je situace v nestabilnim rozvoji nebo za praci kdyz te to tak stve.

To se uz tady rozebiralo toto. Z toho neco ma stat na danich a muze to vlozit do toho. Z COVID-19 nema nikdo nic a stoji to kazdeho neco. 


Ok, optám se týpka co mi prodává trávu, jakou má na tom sazbu DPH.
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jsou dokonce i lidé co cestují po světě a né jen do primarku a nesmyslné víkendovky po Evropě. Někoho sere jen ten fakt, že jsou hranice zavřeny, což je můj případ.

Míníte platit daně za to, že tu je desetina národa ožralá? Další část kouří, fetuje? Já si z Nepálu přivezl v noze nějaký zánět, měl jsem si to hradit ze svého?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

+1

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

matej15 napsal(a):

Tak ono ani nejde o to, jestli nás pustí ze země, ale spousta zemí nás nepustí dovnitř a pokud jo, tak tam bude 14 dní nařízená karanténa. Třeba do té Kanady tě momentálně nepustí, pokud tam tedy jedeš jako klasický turista. 


Jak si to nakonec vyřešil ty s tou cestou do Kanady v květnu? Odpískal si to?
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Petr76 napsal(a):

Tomu vážně věříš? 


Já tomu také věřím. Ná západě berou demokracii trošku jinak.

Viz proslov Merklové, od času 5:26 mluví právě o hranících.

https://www.youtube.com/watch?ti...e=emb_logo

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

T napsal(a):

V souvislosti s dnešním lehkým obratem Prymuly by stálo za připomenutí výrok Merkelové, že se má nakazit 70% populace. Tehdy jí všichni spílali, že se zbláznila.


Jak jinak v ČR, Merklová je horší než Kalousek :)
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Uvidíme, já jsem optimista. Všichni okolo mě však tvrdí to co ty :D

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

matej15 napsal(a):

Tak ono ani nejde o to, jestli nás pustí ze země, ale spousta zemí nás nepustí dovnitř a pokud jo, tak tam bude 14 dní nařízená karanténa. Třeba do té Kanady tě momentálně nepustí, pokud tam tedy jedeš jako klasický turista. 

To vim, ale momentalne je duben. Cesta je naplanovana za 2.5 mesice.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Proky napsal(a):

Prymula: Změnil jsem názor. Populaci je třeba promořit
https://echo24.cz/a/Sd9AE/prymul...a-promorit

Poslední odstavec článku: "Podle Prymuly se také brzy otevřou hranice. Letiště se prý odblokuje poměrně záhy. Opatření se v horizontů dnů rozvolní pro experty, kteří cestují za prací. Ale po návratu každého čeká 14denní karanténa. Cestovat bude možné jen do zemí, kde je srovnatelné riziko a kde bude stabilizovaná situace. „V Německu je zatím riziko vysoké. Mohli bychom na Slovensko – ale to se tomu brání. Mohli bychom do Polska,“ zmínil." 


S konzistencí jejich názorů, které se odvíjejí od komentářů odborníků v diskuzi na FB to vidím za tři dny na Běloruskou cestu a za 14 dní zákaz vycházení pod stanným právem.


Pro mě jen dobře. V červnu mám letenky do Kanady a nejvíce se bojím, že celý svět bude fungovat, jen my si tu budeme hrát na oázu. A jak píše eremi, ekonimika se musí točit.
0
Citovat Zobrazit ve vláknu