Příspěvky uživatele Filip _9

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Pěkný spam, doufám, že tě co nejdříve smáznou.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Stejně ty Český dráhy jsou bídáci. :) Jezdil jsem vlakem z Prahy do Kolína nad Rýnem spojem Praha - Cheb - Norimberk - Kolín nad Rýnem.  Eshop Českých drah vám při zadání trasy Praha - Kolín nad Rýnem vyhodil nabídku za 4500 Kč, což nebudem si nalhávat, je fakt darda a vyplatí si koupit letenku. Ale jakmile tam vložíte podmínku, že chcete jet přes Cheb, tak vám to nabídne spoj za 580 Kč. V té době ten spoj byl pomalejší o cca 30 minut, což při 8 hodinách cesty většina lidí oželí. Koukám, že tenhle fígl se dá použít stále, jen jízdenka stojí 550 Kč. Si myslím, že tohle musí být pod náklady DB, když vezmu, že trasa Aachen - Köln dlouhá cca 100 km stála 20-25 € regionálním vlakem.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj,


jedu za tři týdny na půl roční trip po Asii a potřeboval bych poradit s pojištěním. Hlavně o to, které zvolit, přeci jenom není to zrovna nejlevnější záležitost při takto dlouhém tripu, navíc když to je v jednom kuse. Co bych potřeboval, aby v tom bylo zahrnuto, je turistika do 5000 m.n.m. (pouze v září, kdyby se to vyplatilo rozdělit na dvě pojištění), surfování, případně normální potápění a pak klasika, jízda na motorce apod.


Našel jsem si pojištění od UNIQA ve spolupráci s horolezeckým svazem, kde to na rok vyjde na 5500 Kč, což je dobrá cena. Jen si nejsem jistý, jestli to neplatí pouze pro rok 2018, vznezl jsem dotaz, tak uvidím, co odpoví.


Napadlo mě ještě řešení, že bych si založil prémium účet u ČSOB, které v sobě zahrnuje jejich nejvyšší cestovní pojištění. Platí to pro dobu 120 dní, takže bych poté někdy v lednu si zaplatil pojištění např. od True Traveller na zbytek pobytu. Ale tohle řešení není úplně ok z morálního hlediska, jelikož bych si musel pingovat peníze sem a tam, abych splnil podmínku vedení účtu zdarma, pro což musím mít příjem 50k měsíčně, který se dá vytvořit uměle.


Pokud máte případně jiné návrhy, tak sem s nimi, budu jedině rád. Zase nechci jít cestou úplně neznámých pojišťoven, které se budou snažit vykroutit z každého plnění.


Děkuji


0
Zobrazit ve vláknu

Tak stále ji můžeš vrátit, pokud ještě neuběhlo 14 dní od data koupě.


Spousta batohů od Osprey nemá svojí pláštěnku.  Např. Exos 48, Talon 44. Mají to většinou těžší batohy, kestrel atmos atd.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Abys neměl problémy na Čínské ambasádě, až budeš žádat o vícevstupový vízum. Už u jednovstupovýho můžou mít pindy.  Nebo se pak vracíš normálně z Filipín do ČR? Z toho co si napsal, jsem pochopil, že jedeš ČR-Šanghaj-Filipíny-Šanghaj-ČR

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

V Číně jsem byl v listopadu 2017. Vyřízení víz úplně bez problémů, pokud tedy máte všechno vyplněný správně, doložený letenky, itinerař, kopii pasu a fotku. 

Bod 2.8 jsem nevyplňoval podle mě.

Všechno, co nevyplníš, proškrtneš. Byl jsem takhle vyřízený asi za 1 minut a za týden jsem si šel pro víza. :) Ale stejně je nutný počítat s tím, že tam skejsneš poměrně dlouho. Ambsáda otevírá v 9 hodin, fronty před branou se tvoří od 8. Já tam přišel asi v 8:30 a na řadu jsem přišel kolem desáté hodiny. Vyzvedávání víz je otevřeno v rozmezí 10-11 hodiny, tam přijdeš na řadu téměř okamžitě.


Jak tu někdo poznamenal časy nejsou úplně ideální. Já jsem naštěstí z Prahy a mám pružnou prac. dobu, tak to pro mě nebyl až takový problém. Jestli by sis musel brát dva dni dovolené, tak to za to asi nestojí. :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak koupeno za 258€ stejný let, sice má ta Ota katastrofální recenze, ale řekl jsem si, že za ten risk to stojí. Už přišel i e-ticket confirmed. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Díky, já už to jen tak ze zvědavosti včera checkoval různý okolní letiště a z Krakowa to jde třeba za 295$ a let trvá jen 12 hodin, což je sice fajn, ale zase nebydlím zrovna v ideálním městě na to, abych se dostal jednoduše do Krakowa.


Ale teď jsem našel PRG-KTM za 316$ ten stejný let, opět přes Vayamo, akorát jsem se na ně dostal z jinýho vyhledavače. Je to alchymie, jak to tak průběžně zkoumám.

Chvíli ještě počkám, jestli poleze kurz $ dolů a koupím to i s vědomím případného rizika. Budu si muset tedy ještě prostudovat podmínky, jak to funguje při placení kartou u Vayama, aby si to nepřevedli nějaký svým kurzem.


Každopádně všem díky za rady!

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tonic: Jo promiň, uvedl jsem koukám jen září. :)

Odlet bych chtěl mít naplánovaný na 12.9., tak abych byl samozřejmě druhý den v KTM (13.9).

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Kdybych to kupoval přímo u FlyDubai, tak teď by za to chtěli 11k, což je fakt hodně. Proto nad tím dost přemýšlím. Kdyby šlo o ušetřených 500-1000 Kč, tak to nejspíš neřeším. No ještě nad tím popřemýšlím. :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Flexibilita je asi taková, že +-1/2 dny by se nic asi nestalo. Akorát teď si čtu recenze na flydubai a budu si to muset ještě promyslet. Let trvá ve výsledku asi 10h (PRG-DXB 6H, DXB-KTM 4 hodiny), takže by se špatný servis dal nějak přežít.

Právě mě zajímalo, jestli Vayama je podobná společnost jako GotoGate, Tripsta apod. Ale počítám, že asi ano, když vezmu ty jejich nízké ceny.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Máte někdo zkušenosti s Vayama? Je možný tam najít letenky do KTM s FlyDubai za 341 $ na září (one-way, 20h), což mi přijde jako dobrá cena. Nerad bych se spálil, ale oproti jiným stránkám jsou ty letenky asi o litra levnější, což by se vyplatilo za menší riziko. Za větší ne. :)


Na trustpilot mají 7,1/10, což je dobrý, ale vím, že není těžký tyhle hodnocení nějak zmanipulovat.


Tak teď ještě koukám, že přes budgetair jsou za 249 GBP, což podle kurzu je ještě o něco levnější.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Máte chybu na stránce s diskuzí. Aby se mi podařilo kliknout a vepsat do vyhledávacího pole, které je umístěné napravo, tak musím kliknout do spodní poloviny pole. Vršek je překrývaný elementem <div class="hdr__cnt container"> ....

Děje se to minimálně v Mozille a Chromu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, já jim psal někdy minulý měsíc ohledně změny čísla pasu a kontaktoval jsem je přes tento email a bez problémů poměrně rychlá odezva. ca_europe@airchina.com

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Máte někdo zkušenosti s online check-inem přes mobilní aplikaci Air China? Registrace přes aplikaci je možná pouze pro čínské tel. čísla, ale je to možné obejít tak, že se registruji přes jejich německé stránky a pak už je možné se přihlásit v jejich Android aplikaci. Otázka je, může být nějaký problém v tom, že jsem to tímhle způsobem obešel nebo by to mělo být bez problému? Odlétat budu z Frankfurtu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

kkoukal napsal(a):

ale nakonec jsem tam nejel a ubytoval v jiném hotelu v Šanghaji a o tom vůbec nevěděli

Ale tím, že si byl v nějakém hotelu, tak ten tu registraci udělá automaticky za tebe, takže nemusíš ty nic řešit.

Já se trochu bojím, že to ubytování přes Airbnb není úplně legální, proto se mi nechce ptát přímo na policii ohledně Airbnb. Zkusím se domluvit s hostitelem, že by se mnou zašel na policejní stanici a řekl mu, že jsem třeba jeho kamarád a že u něj přespávám.

Nebo bych se případně neregistroval a dělal bych blbýho, kdyby na něco přišlo, ačkoliv vím, že neznalost neomlouvá. Našel jsem si nějaký článek, kde nějaký chlápek se registroval až po 30 dnech a neměl s tím žádný problém.

Jen mě zajímalo, jestli nemá přímo někdo zkušenost buď s Airbnb nebo s tím, že se vůbec neregistroval.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

To mě taky napadlo, ale tak ten hostel mě ale zaregistruje právě na určité datum nebo se pletu?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj,

příští měsíc se chystám na 20 dní do Šanghaje. Dočetl jsem se, že se musím do 24 hodin registrovat na policejní stanici po příletu a informovat je, kde bydlím. Mám ubytování přes Airbnb, nejsem si úplně jistý, jestli to je košér. Ale zajímalo by mě, co se stane, když svoje místo pobytu nenahlásím a po 20 dnech se pokusím odletět zpět do Čech? Jak to dělají tzn. batůžkáři? Pochybuji, že neustále hlasí místo, kde aktuálně jsou.

Děkuji za rady

0
Zobrazit ve vláknu

Tak včera jsem žádal o vízum a všechno šlo bez problémů. Nutný je hlavně mít vyplněný všechno, co oni chtějí, je možný to dohledat na stránkách čínské ambasády.

Pro turistické vízum jsem měl připraveny následující dokumenty:

Vyplněn formulář (Kamarádka říkala, že to je nutné vyplnit ručně, takže na to asi pozor. Nutné vyplnit všechny kolonky, ty co vyplněny nejsou, proškrtnout)

Kopie hlavní stránky pasu

Pas s volnou dvojstranou pro vízum

Potvrzené ubytování - Mám to rezervováno přes booking.com

Letenky

Detailní itinerář - Měl jsem to den po dni, co mám v plánu dělat. - Nijak to nekontrolovali.

Čekal jsem přibližně před ambasádou půl hodiny před otvíračkou a už tam čekalo asi 20 lidí. Poté, co jsem dostal číslo 17, jsem přišel asi po hodině na řadu a byl to fofr, během minuty mi to projela a oznámili mi, že 11. 10. si můžu dojít pro vízum. Jeden tam to vízum vyřizoval přes 30 minut, je možný, že žádal o nějaké speciální vízum, tak proto mu to tak trvalo.

Na to, že jsem se toho bál, jak tam ztvrdnu dlouho a budou u toho dělat nějaký obštrukce, to byla pohoda.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu