Příspěvky uživatele michalvonprag

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Ahoj vespolek, poprosil bych o radu zkušenějších cestovatelů, zakoupil jsem v akci letenky v megaakci ze 4. 7.  na přelom listopadu prosince na Mauritius, protože se mi vůbec nedařilo najít vhodné termíny přes vyhledávání zde na cestujlevne, koupil jsem letenky přímo u letecké společnosti Kenya airways. Minulý týden jsem si opětovně překontroloval rezervaci přes manage booking letecké společnosti, při otevření se zobrazí booking confirmed, ale veškeré údaje o letu v reservation details zmizeli...tak nevím, jestli je stále rezervace platná, případně co může být za problém. Říkal jsem si, že bych počkal čtrnáct dnů do odletu a pak bych případné kontaktoval leteckou společnost, ale opravdu nevím. Doporučili byste nějak konkrétní postup pro tuto situaci?


booking.png

0
Zobrazit ve vláknu

Doporučuji spíše koupit než čekat. V top sezóně na Azorské ostrovy podle mého názoru není šance, že by šla cena nějak výrazně dolů, spíše půjde nahoru, není důvod zlevňovat. Počítal bych, že 2 až 3 měsíce před odletem bude RT za 200 euro a možná i víc. Sám jsem chtěl v létě na Azory jet, ale v mém termínu je to už 130 euro, počkám si na příští rok a letenky koupím first minute za 80euro RT s TAP Portugal.....nebo 60RT s Ryanem.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

V tom případě se asi vyplatí dokoupit priority a mít větší cabin bag přímo na palubě a mít klid, bude to i levnější než platit za odbavené zavazadlo.

Jinak to je důvod, proč už se nyní snažím Ryanairu pokud to jde vyhýbat, slibovali změny ve stylu "Always getting better" a pořád se místo toho zhoršují, např. otravné rozsazovaní cestujících po letadle při check inu na společnou rezervaci , nepřehlednost a změny politiky kabinového zavazadla a nebo změna interiéru letadel a super nepohodlné nové sedačky, ale to je možná jen subjektivní pocit.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

A není už náhodou účinná změna palubního zavazadla na rozměry 35x20 při letech do Ovdy viz předchozí příspěvky? V tom případě bych to radši neriskoval....

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

....ale Level létá na Martinik až od září...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Dik, to bude ale cena pouze přes my trip a podobné prodejce a do toho se mi popravdě moc nechce - viz rubrika proč nechci ušetřit 200 korun za letenky.....

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Velká škoda, že z Wroclawi to stojí celkem 2800, to už se vyplatí air baltic za 3400 z Prahy se superkrátkým přestupem v Rize.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zatím plánuji následující zpáteční lety, navíc ještě šetřím 14 dni dovolené pro stýčka příhodu, pokud by se něco dostatečně zajímavého ještě objevilo ;)

1/2018 - Praha - Marseille ( Volotea)

1-2/2018 - Praha - Brusel - Gran Canaria Las Palmas ( Brussels airlines), možná ještě prodloužím na El Hiero nebo La Gomeru s Binterem canarias)

3/2018 Praha - Istanbul - Denizli (Turkish airlines)

4/2018 Praha - Eindhoven (Transavia)

5/2018 Praha - Frankfurt - Bilbao ( Lufthansa)

6/2018 Praha - Kyjev - Dubai (UIA)

8/2018 Praha - Helsinki - Oulu (Finnair)

9/2018 Drážďany - Reykjavik (Germania)

10/2018 Praha - Milano - Granada (Easyjet)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

..ano, a interval autobusu je 20 minut, doba jízdy z t1 na t2 je 10 minut; takže výstup z letadla, passport control, cesta na zastávku shuttle busu půl hodiny, přejezd mezi terminály půl hodiny a security control a příchod ke gatu tak 15 min, vychází mi to celkem na 1:15 a gate zavírá 30 min před odletem; no nevím jestli se to dá bezpečně stihnout...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu