Příspěvky uživatele Brouk

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

@Breathe  :

- dovolená , ono také záleží na pracovní pozici. Já jsem běžně  musel udávat na sebe kontakt po dobu dovolené a počítat s tím, že budu třeba odvolaný.......

- předplacené SIM karty  nabízejí za  registraci kredit určité výše zdarma , tudíž je  v ČR mnoho  registrovaných.....


0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já myslím, že je svobodnou volbou každého rezervovat  bez možnosti zrušení rezervace nebo s možností zrušení rezervace.  Předpokládaná   úspora volbou levnější varianty bez možnosti zrušení však přináší riziko ekonomické ztráty. To je snad  jednoduchý a pochopitelný princip, který se neustále někteří snaží obejít.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Vláken na coronavirus je hodně, možná jsem  někde přehlédl příspěvky k pojištění. Pokud jsem duplicitní, tak se omlouvám. Můj dotaz do pléna :   lze očekávat ( asi ano ? )  problémy  s plněním  pojišťovny při onemocnění  tímto virem v zahraničí ?

Myslím pouze  náklady  na léčení , případně  asistenci. Nejedná se o  storno letenky, ubytování apod. Která pojišťovna má pro tyto případy nejlepší krytí ?

Pokud poradíte, předem děkuji.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

@mikire ,  docela dobré  počty . 4x okolo 70 e dá dohromady okolo 200 e . Tomu říkám optimismus úsporného cestování.


@tramine, neposoudím  Tvoje náklady na Vídeň , já mám  prakticky domovské letiště Berlin, odkud bych uvedenou cenu  určitě bral. Přeji krásné Azory ,  jejich návštěva za to určitě stojí.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Vzhledem k mému bydlišti často využívám Berlin Schonefeld ( pomerně snadno dostupný). Odtud  je přímý let Ryanair  např. 16.6.  za cenu 110 EUR v tarifu  Plus ( zavazadlo 20 kg atd...) 13.6. byla cena ještě nižší...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

L.Bláha uvádí ve svém cestopisu z Tenerife na CL (prosinec 2019), že  soutěska Masca je dlouhodobě uzavřena.

My jsme spali v hotelu  Bahia Flamingo  poblíž Los Gigantos  s polopenzí. Nahlásili jsme pozdní příjezd a večeře nás čekala připravená na pokoji. Hotel jsme  řešili přímo bez booking.com. Volba hotelu byla z důvodu polohy hotelu od letiště.  Ranní odlet = nechtěl jsem jet  příliš dlouhou vzdálenost  a mít rezervu pro vrácení auta. (Cicar).

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Vždy ještě koukám na web  daného hotelu a kontroluji ceny, které jsou většinou shodné. Často je ale nabídka pokojů , některých služeb , případně  stravování  mnohem širší, než na booking.com

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jery :  Nestudoval jsem podmínky, ale  předpokládám, že depozit  vrátí  v plné výši, pokud vrátíš auto nepoškozené( jinak by depozit ztrácel význam) , určitě tam bude spoluúčast !  To je asi  zásadní rozdíl proti cicaru, který má spoluúčast  nulovou ! ( nejen druhý řidič ).....

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Cicar jsem využil již 3x,  zatím vždy vše OK, auta ve výborném stavu a vyšší kategorie než rezervováno. Pohyb cen nahoru jsem  zjistil jen  jednou , bylo to však v řádu jednotek procent. Platil jsem vždy výhradně v hotovosti. Doporučuji  rezervaci přes web včetně registrace, vlastní výpůjčka  je potom  řádově do pár minut. Nyní jsem si v registraci  měnil č. řidičáku, neb mám nový.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Libore S díky za info, naše tzv geologická výprava  je skutečně na pár hodin, kousek autem za město, kratičký výšlap a máme dostat ochr. brýle a kladívko a budeme se pokoušet najít zkameněliny....  V podstatě náš celý výlet je takové vyhození si z kopýtka. Samotný Longyearbyen  je výrazně odlišný od běžných destinací a při  nabídce  příznivých letenek se SAS  jsme neodolali a dopřáli si  atmosféru místa  znovu užít.

Pan  Čupa (AXA)  pověřil nějakého pracovníka, který mne telefonicky kontaktoval.  Vysvětloval, že  měnili  obchodní podmínky a zapomněli  Špicberky  z nabídky míst odstranit. Opakovaně se omlouval a vysvětloval, že tuto oblast skutečně nejsou schopni pojistit. Podotkl   jsem, jak poznám, co všechno zapomněli....

Ještě jednou Libore  díky, letíme teď v pondělí  a i na těch pár dní se moc těšíme.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Díky všem za odpovědi. Koukám, že  budu muset příště více studovat  podmínky jednotlivých pojišťoven. Na Špicberkách jsem byl předloni, vloni v Laponsku, vždy jsem  kliknul asi  oblast Evropa a více nepřemýšlel. Až letos mým dotazem na chatu AXA  si vše zkomplikoval....

Libore S, díky za tipy, hotely jsou skutečně velmi drahé, ale do kempu bych v této oblasti manželku nedostal. Kemp u letiště  jsme viděli , za sluníčka paráda, ale při dešti a místní teplotě vyžaduje vyšší odolnost. Nemáme v plánu žádný extrem, chceme do Pyramiden  a na geologickou výpravu... Taky v Longyearbyenu přibyly další kešky, na které se těšíme.


Petře76,  "fixace" na AXU  je dána  tím, že v podstatě vždy uzavírám se slevou 50 - 55% - úsporu vyplýtvám  variantou excelent - kde jsou slušné  limity. Je pravda, že jsem bližší podmínky - výluky apod. nestudoval, naše cestování mi nepřipadá rizikové. Pojišťovnám asi ano - budu muset více pročítat podmínky.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak jsem Janu Čupovi napsal,  obratem odpověděl, že zařídí   vyjádření odpovědného pracovníka, tak uvidíme.....

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Cali, díky za odpověď.  Operátorka chatu mne odkázala na e-mail, protože nevěděla...  Na první zamítavý e-mail jsem reagoval s tím,   proč při sjednání on-line  umožní volbu Svalbard  a pro toto místo dokonce částku zkalkuluje. Částka je specifiká , vyšší než Evropa  a vyšší než svět !

Před chvílí  odpověďní e-mail  ( od jiného pracovníka) :  Nedokážeme toto území pojistit z důvodu odlehlosti, nikoliv z důvodů, že by klienti mohli vykonávat individuální turistiku do hor.

Každopádně předáme na příslušné oddělení dotaz ohledně možnosti vybrat si Svalbard jako destinaci, když je nepojistitelný. 

Nyní Vám bohužel nedokážeme nabídnout jinou alternativu, která by klienty pojistila na daném území. 

Tolik citace, pochopil jsem, že s touto pojišťovnou je asi složité cokoliv řešit, pravděpodobně ji do budoucna opustím....

Díky i za Cvrcka

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zdravím cestovatele, možná někdo poradí. Letíme na Špicberky a vyplňoval jsem cest. pojištění AXA. Během vyplňovaní jsem se zarazil při volbě Evropa - svět. Využil jsem nabídku on-line chatu, kde mi operátorka sdělila, ať dotaz směřuji na email. Mezitím jsem našel, že lze ve volbě konkretního místa zvolit i Svalbard. Přesto jsem dotaz napsal i se skutečností, že Svalbard je v nabídce míst.

Dnes jsem dostal odpověď, že oblast leží za polárním kruhem a tudíž u AXA nelze pojištění uzavřít. Docela mne to šokovalo, AXU jsem pravidelně používal.... Doporučíte prosím pojišťovnu, která pro tuto oblast pojistí ?? Nejedem tam za žádným extremem, hotel + výlety a agenturou.

Díky ...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

V podstatě bylo vše odpovězeno, jenom doplním :

V době naší cesty byly na stránkách doporučovány hotely, bohužel zde byl jenom jejich popis, bez cen a možnosti rezervace.  Na stránkách se však  objevil odkaz na stránku Booking.com, na které  jsem rezervoval  raději pro bezproblémový  průběh doporučený hotel.  Na hotelu jsem očekával , že mají s akcí zkušenosti, recepční však  s naší bumážkou chvíli zápasila a byla velmi udivena, že  nemáme víza.

Povinně zakoupená přeprava (původně jsem se domníval, že jde o  autobus objíždějící hlavní památky) je  malý autobusek, který neměl  v přístavu ani označené stanoviště, rovněž stanoviště na Izakijevském  náměstí nebylo označeno a  jeho úkolem bylo pouze přepravit cestující ( žádný výklad) . Na autobus byl docela nával, do našeho se všichni zájemci nevešli. 

Povinnost využít tuto dopravu však není, zpět jsme  využili metro a městský bus (  byla vojenská přehlídka a zvednuté mosty- potřebovali jsme se dostat přes Něvu a to bylo možné jedině metrem)

Pohyb po Petrohradu naprosto neomezený,  lodní společnost nabízela organizované prohlídky různého rozsahu, to jsme ale nevyužili. Nevím, jestli  by bylo možné opustit Petrohrad, ale vzhledem k omezenému času jsem tuto možnost nezjišťoval. Zpáteční cesta  není možná po silnici ani vlakem - musí se opět lodí.




0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Absolvovali jsme loni v srpnu.  Letěli jsme Praha - Helsinky, zde pobyli  2 dny a následně pluli lodí do Petrohradu. Po návratu lodí do Helsinek jsme   kompenzovali  městskou část cesty letem  za přírodou severního Finska v Laponsku a ze severu se  následně se vraceli do Prahy.

Informace k podmínkám  a nákup  lodních lístků  :  https://stpeterline.com/ .  Loď odplouvala  navečer, v Petrohradu byla ráno , zde jsme se však zdrželi  2-3 hodiny  při  pasové kontrole  a vystavení bumažky k pobytu.Toto absolvovala většina z cca 2 tis. cestujících !  Na lodi jsou restaurace, kavárny - v jedné z kaváren  byla možnost  horké vody se samovaru - bezplatně . (pro vodu chodilo velké množství cestujících s termoskami).Všimli jsme si, že na loď byly zakázány v zavazadle el. spotřebiče typu varné konvice, žehličky.... Tyto posádka odebrala a při výstupu opět vracela.....

Podmínkou bezvízového  vstupu  je prokázání se  rezervací noclehu ( stačilo potvrzení Booking.com) a dále zakoupení přepravy  z přístavu do centra města a zpět. Pozor, chtěli jsme naši rezervaci podpořit  potvrzením z hotelu, tyto však nabízejí vyhotovení potvrzení za poplatek - je to pro účely žádosti o vízum - pro tuto cestu není nutné !

Lodní lístky vč. přepravy do centra nás stály  441 eur , pro dvě osoby  v kajutě s oknem ( kvůli oknu jsme měli na jednu cestu dokonce 4-lůžkovou, 2-lůžková už nebyla a cenový rozdíl nebyl zásadní.  Kajuty bez okna ( vnitřní)  jsou levnější.

Zpět z Petrohradu odplouvá loď opět večer a v Helsinkách je ráno. 

V Petrohradě je nutné  zajistit 2 noclehy. My bydleli  pár kroků od Něvského prospektu, většinu památek, které byly cílem našeho zájmu jsme  zvládli pěšky. Pokud chcete do Ermitáže, vyplatí se  koupit vstupenky předem přes internet, vyhnete se dlouhé frontě u pokladny.


Máte-li  nějaký konkretní dotaz, rád  se o naše zkušenosti podělím.




0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Mikire, to je důležitá informace. To tady všechny obohatí...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Mikire , podle Tvé  jasné (!)  logiky jsou  dobré podmínky půjčoven na všech ostrovech (t.j. nedá se nepozorovaně zdrhnout).... Bohužel  takovou zkušenost nemám. V tom jsou Kanáry skutečně výjimečné .

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Cicar bere i platbu v hotovosti - karta není nutná.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Brimo,  řešil jsem stejný problém a zde na fóru získal odpověď :

Easyjet má dvě konfigurace A320 a ve druhé namísto toalet jsou i celé řady 30+31. https://www.seatguru.com/airline...320_V2.php


To byl zatím jediný případ, kdy jsme neseděli u EZY vedle sebe. Nevím, proč  není EZY schopno  mít v rezervačním systému správnou konfiguraci.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Easyjet  storno do 24 hod ( ale s poplatkem...)


0
Citovat Zobrazit ve vláknu

V  lednu check-in  30 dní předem , 2 osoby  ve dvou řadách za sebou...... ( takto se nám to stalo výjimečně  poprvé)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jak píše andreko :  Pro nás (Ústecko) je Berlín finančně zajímavý po započtení benzínu.., píše to i za mne.

Na parkoviště , které využívám u Schönefeldu to mám 230 km, jezdím to lehce přes 2 hodiny. Parkování , případně MHD se přece řeší  u každého letiště ( pokud tam přímo nebydlím ) - nerozumím  argumentu txm.  Berlin využívám cca v 80% dle cílové destinace ( cena letenky, letové časy, přímé lety atd....) Nemohu řešit  jednotlivosti, ale  posuzuji celou cestu. Na Špicberky jsem v loni letěl z Prahy, letos letíme z Berlína pro příznivější cenu a lepší návaznost letů - delší cesta na letiště hraje marginální roli.  Příště z Lipska ?? Určitě každý vyhledává letiště, které je pro něj výhodné....


0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Na Maltu je 3,5 dne skutečně málo.  Osobně bych  nevynechal  návštěvu alespoň jednoho  z megalitických chrámů,  kouzelné - fotogenické  solné pánve na severním pobřeží Goza, ve Valettě  je velmi zajímavá podzemní vojenská pevnost, odkud gen. Montgomery řídil  vojenské operace za 2 sv. války ( velmi autentické)  ....  Osobně bych vynechal  atrakce typu Pepkova vesnice - to ale záleží především  na každém individuálně....

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Krapet doplním do Petrohradu se  dá bez víza na 72 hodin, k lodnímu lístku se však musí automaticky zakoupit  přeprava do centra - tato se však nemusí  využít, doprava je naprosto individuální. Doporučuji využít  celé povolené 3 dny, určitě to stojí za to...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu