Příspěvky uživatele doonio

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

tonic napsal(a):

nahodou v tom trolejbuse letiskovom nie je uz paypass masina na listky?:)


Hmmm, asi záleží jak který, my chytili zrovna ten socialistický trolejbus a tam se platilo jen u řidiče (2 týdny zpět)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já byl 2 týdny zpět v Lvově a ve většině směnáren měli CZK, jen jsem nekoukal na kurz, protože jsem měl Revolut a s tou jsem vybral až na místě bez problému. Ale něco málo bych si vyměnil už v CZ (třeba ten trolejbus 29 z letiště karty nebere - na druhou stranu i na letišti byla směnárna, jen nevím s jakým kurzem

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jako co čekáte od člověk, který se registroval před 6h a má 2 příspěvky...to nevypadá na nějaké velkého cestovatele, když chlapec ani neví, že Kiwi musí z něčeho žít a to právě z prodeje dodatečných služeb a malou marži si přirazí na každou letenku, kterou prodá. Ale určitě to nějaký střelec koupí.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já byl min. týden v Bratislavě s MC World Elite od ČSOB a příjemně mě překvapili. Majitel + 4 vstupy zdarma v rámci MC, takže jsem nemusel čerpat pro doprovod vstupy z LK.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já si postěžoval za nekonkureční podmínky u EUR účtu, a platby za salónky po využítí 4xzdarma na LK by mohli být taky levnější.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak už si pro ně jde taky zubatá... aneb Adria zrušila všechny lety na dnešní večer...Není to asi takový WAU jako ThomasCook, ale docela masakr co se poslední dobou děje.

https://www.exyuaviation.com/201...tions.html

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nevím tedy odkud jste počítala 12h busem, já jezdil vždy cca 8h. Nicméně komfortnější mi to příjde tím vlakem - z Prahy jedete přímým spojem až do Grazu a z Grazu buďto Flixbusem, nebo goOpti Vás tam taky doveze. 


0
Citovat Zobrazit ve vláknu

A co my chudáci, co to máme zdarma ke kreditní kartě :-D Nevím,kde přišli na cenu 720Kč, když za ty suchý chlebíčky, nepitelný víno a brambůrky bych si představoval tak tu cenu 150Kč za vstup....

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Pavel Mik napsal(a): Mám v plánu vybrat auto skrze Ryanair (mám vysledováno že se dostanu na nižší ceny než přímo na webu půjčovny


nepodělil by ses o praktiky, jak to děláš...někde jsem slyšel takové story, že booknu u rentalu třeba, a pak vidím o chlup dražší nabídku u Ryanu, napíšu jim a oni nabídnou o -15% lepší cenu, počkám ještě týden/dva a oni na jejich webu upraví cenu ještě o trochu níž.


Díky za případný tip ;)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Standed mě příjde takový standard, na výběr teplá i studená kuchyně...Ano, pokaždé když jsem tam byl jsem musel čekat na recepci, než se uvolní místo, ale to bylo třeba 10-15 min. Pro alko/nealko se chodí na bar a mají takový základ - já nejsem náročný strávník, jen se rád hodně najím před hladolety Ryanu.  Mají tam hodně studené kuchyně - toasty, sladké pečivo, nějaké studené saláty.  Vstup na PP. Za mě bych mu dal 2-

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já, ač mám teda taky "JEN" Fábii, tak jsem raději dal 20€ za 4dny a měl jsem klid a nemusel jsem řešit, jestli odjedu, nebo zůstane auto na špalkách, apod... Ten tiger je fakt za hubičku a za ty vynaložené problémy to nestojí, zvlášť když ještě neumím ani trochu německy. Taky nechápu ty lidi, kteří  nechají v baru za večer 50€, ale za parkování auta v mnohonásobně větší hodnotě řeší, kde jen to nechat zdarma... Já se na druhou stranu těm lidem co tam žijí nedivím, furt jim někdo okupuje to jejich parkoviště před sídlištěm s cizíma autama a oni co tam žijí, nemají kde zaparkovat - odsuzuju to samozřejmě, co není moje na to nešahám!

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

To už jsou lepší ty Škojcanské jeskyně "Škocjanske jame", Jsou v Unescu, jsou levnější a jsou rozhodně hezčí a jsou taky kousek od dálnice směr Piran, btw. přímo u Škocjanské jamy je Lipica - přesně od tama jsou slavní Lipicáni, můžete si projít stáje, muzeum,... vstupné 23€

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

1. Ak nevyjde počasí, zašel bych na Bledski hrad, případně pokud počasí i tak vyjde a budete mít čas - kousek od Bledu je "soutěska Vintgar", malebná cestička korytem řeky. 


4.  Maribor se určitě vyplatí, je to malé městečko, určitě půl dne stačí. Rozhodne bych nevynechal restauraci "Baščarčija", v centru města - na Poštne ulici, případně tam nově tedkomc otevřeli českou restauraci "Kozlovna", kde mají český pivko a i dobré jídlo.  Na zmrzku v Mariboru, jedině do Ilicha, nebo Laštovka. Jak už bylo zmíněno, cca 20min. pěšky z centra je Piramida, s pěkným výhledem na město, druhých 20min. autem je Pohorje, pokud byste chtěli trochu turistiky.




0
Citovat Zobrazit ve vláknu

niemandos napsal(a):


Tak hlavně záleží, od koho tu kartu máš? Jestli od Erste, tak by to mělo být jedno který salonek. Taky jsem zaregistroval, že někomu nechtěli vzít hosty, ale někdo další tvrdil zase  opak. Vsak uvidíš na místě .-)


Jedná se o ČSOB World Elite...Právě že toho informačního šumu je tolik, že nevím, jak to je aktuálně.Na podpoře ČSOB neví, prý to zjístím až v salónku, to je trošku pozdě :-D Rovněž jsem zmínil non-schengen, o tom Schengenu a Jet/Sky lounge omezení vím, že už neberou hosty.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Do kterýho salónky ve Vídni (non-schengen) můžu vzít hosty zdarma na MC Word Elite, četl jsem, že dělali zase nějaká změny, nicméně v Air-Lounge by stálě melo jít 1+4?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ti řeknu moji čerstvou zkušenost (2 týdny zpět jsem se z Kalifornie vrátil) a měl jsem to podobně. Půjčovali jsme si auto v LAX a jeli jsme nahoru do SF, tzn. auto jsem měl na 3dny a stálo mě to 60EUR (s Zero excess). Do města LA se auto moc nedoporučuje, ty zácpy jsou tam šílený a stále jen stojíš v kolonách, no a když nestojíš v kolonách, máš to auto zaparkovaný na drahém parkovišti (většinou kolem 8$, co jsem viděl, ale našli se i vyjímky jako 20$ na 2h, nebo 40$ an den, ufff). Po LA jsme jezdili většinou metrem - do downtown, Santa Monicy, Holywood se bezproblému dostaneš a rychleji než autem.

Auto jsem bookoval přes rental-cars a měl jsem ho od Alama, taky jsme byli 2 , taky 2 kufry a stači nám nějaký economyClass (Hyundai Elantra GT). Já být tebou, tak první 3 dny jezdím MHD a potom jeden z Vás zajede vyzvednout auto na letiště (mají i pobočky v centru, ale nevím jeslti tam není příplatek) a můžete jet směr parky.

Přebírání na LAX bylo hodně zautomatizované, prvního člověka jsem potkal až při výjezdu. Přijdeš ke kiosku, dáš tam kartu, řidičák, svoje iniciály, vyjede ty takový dlouhý papír a jdeš si vybrat auto na parkoviště - klíčky jsou vždy v autě, sedneš..zkontroluješ a směr EXIT, tam týpek zkontroluje jestli sis nevzal Mustanga Kabrio, místo Fiata Punto (který sis zaplatil) a tradááá.

Jinak rozhodně je nutné mít kreditku (Amíci říkají všemu kreditka, ale ta karta musí na sobě mít Mastercard Credit!!!)

Ad Turo: Hodně mě řekla jedna zkušenost půjčujícího:
I also had someone scratch the front bumper, and I was surprised at the damage cost, running me nearly $800 for a scratch that could happen at any time parking in Los Angeles. I had basic coverage that they offer, which doesn't do much because the deductible is enormous. Point being, if you're using Turo it's probably to save some coin, but if you're going to forego the insurance, it's risky, and if you add the price of insuring the vehicle, you might as well deep=search hotwire and places like Hertz, because you're up a creek if things go awry. Again, super-nice dude, but the experience, not so much.

Suma-sumárum..nepříjde mi to jako nějak ultra konkurence schopná nabídka oproti běžným autopůjčovnám (pro nás jako turisty), k tomu půjčení auta musíš ještě řešit nějaké extra pojištění, většina těch lidí má "delivery" na letiště za poplatek, ceny mi příjdou o trochu levnější než půjčovna na letišti, ale za tu zbytečnou námahu to nestojí. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Trošku opráším staré téma...taky letím za 2 týdny do US a nejschůdnější varianta se mi jeví to od T-mobilu za 30$ - kde jsou 2GB 4G internetu a nějaký minuty/SMS. Sice se mi to zdá drahé jako pra** na 10 dní, ale internet potřebuji na navigaci, uber,MHD,...

Nevím jak moc věřit těm nabídkám na ebay, to mi jako fakt někdo pošle něco do hotelu? Dá se tomu věřit?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Pivo Praha...

https://www.facebook.com/pivoprahabeer/


Super restaurace, vaří si svoje pivo, dělají i takový ty český jídla - ala guláš, tlačenká, kačenu. Pro Filipínce příjemná změna oproti rýži, ale Čecha to asi nenadchne, guláš v CZ je prostě originál.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Dovolím si taky přispět mým reportem, pár let zpět:

https://cricroasia.wordpress.com...3/volcano/

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já se bojím co té svojí napsat, aby mě obratem nebombardovala...že účet aktivně nevyužívám, že investice nemám, atd. :-D


jsem rád, že mě někdo nemasíruje, tak nevím jeslti mám dráždit hada bosou nohou, nicméně měli by to aspoň dorovnat tu nabídku, neli  ještě vylepšit.
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já měl půjčené auto z Paphosu od Car4You (převlečený Sixt) a neřekli nic o tom že bych tam nemohl, jen že se na to nevztahuje to pojištění a že pokud tam pojedu, že ani nemá cenu volat na jejich support linku, že tam pro mě holt nemůžou poslat nic, ani odtahovku, ani nějakou pomoc. Od toho je to pojištění 3.strany co platíš na hranicích 30€/7dní. 


nám se to v konečném důsledku nevyplatilo, hranici jsme přešli pěšky a na turecké častí si stopli Dolmuš a jeli dál...
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

MoonEclipse napsal(a):

Za normálnych okolností by som to tiež nechal vyhniť, ale na flyertalk už asi 40 ľudí písalo že tam volali a všetko vpohode. Navyše už je v biznise voľných len pár miest o ktoré mám záujem tak to risknem.


Neposlal by jsi odkaz, nemůžu to tam najít...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nn, právě že transakční poplatek byl 0€

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Před promo codem to bylo za 110€, takže na 2 lidech ušetřeno 40€ a to se hodí....

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Pecka, tak promo kód stále funguje i v 2017, dnes využit na let z Dubaje do prahy za libových 90€! smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu