Příspěvky uživatele hanek

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Já doporučuju z vlastní zkušenosti půjčovnu faycan.es. Fungují stejně jako víše popsaná společnost, tj bez karty, žádná předplacená nádrž, pojištění v ceně, nejlevněji od 8eur za den!!!... prostě jednoduše tak jak by to mělo být!

Jinak jen souhlasím, žil jsem na Tenerife 1 rok a je to úžasný ostrov. Pro mě jednoznačně nejlepší ze Kanárů, jelikož se zde v podstatě mísí zeleň s vyprahlou krajinou. Sever je jednoznačně chladnější a zelenější - ideální na pěší tůry, serfování, zde je také více skalnaté pobřeží. Jih je vyprahlejší, suchý a teploty pro koupání jsou zde celoročně příjemné (na rozdíl od severu). Co se týče Kanárských ostrovů tak Tenerife je jediný kde se tyto přírodní podmínky takto mísí - Gran Canaria, Lanzarote a Fuertenventura jsou jednoznačně suché ostrovy - dlouhé písečné pláže atd. La Palma, La Gomera a El Hierro jsou zelené ostrovy, nejsou tak vyprahlé jako ostatní a jsou ideální na pěší tůry v lesích apod. Najdou se zde i krásné pláže, zpravidla s černým vulkanickým pískem.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zdravím!
Rád bych se poptal zde přítomných cestovatelů zda se někdo v blízké době nechystá do výše zmíněných zemí. Sám jsem všechny tři země navštívil (turecko a egypt vícekrát) a pokaždé jsem si jako suvenýr přivezl tabák do vodní dýmky (pro vlastní spotřebu). Tentokrát letíme s manželkou do Řecka, takže si můj oblíbený suvenýr nedovezu.
Našla by se nějaká ochotná duše, která by mi tabák dovezla? Není se čeho bát, dovoz není zakázaný, je na něj jen uvalen množstevní limit dovozu (podobně jako na alkohol). U tabáku je to 1kg, já budu velmi štastný i za 100g smiley
Pokud by mi někdo chtěl udělat radost, poradím jak a kde tabák koupit, aby s tím byly co nejmenší starosti. Samozřejmě vše zaplatím i s malou provizí smiley
Děkuji mnohokrát.

0
Zobrazit ve vláknu

Zrovna se chystáme na Kos - letenky na týden přes azair.cz za 2400, ubytko přes booking.com za celkem 3300/os v apartmánku s kuchyňkou, cesta z a na letiště zdarma přes ubytování. Na místě plánujeme jíst min. z 70% v restauracích, půjčit motorku na 6 dní a náš rozpočet je - podobně jak píše AndreaZ - 8000. Vporovnáním s tím co aktuálně nabízí invia nebo dovolena.cz je to mnohem levnější. A pokud se bojíte té fámy s utečenci tak staší vyhledat pár "nezaujatých" stránek na internetu, kde píšou čeští expati z řecka apod. Situace o uprchlících na řeckých ostrovech je "nafouklá" médií (což je jen dobře, jelikož letenky i pobyty zlevňují smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já bych se toho vůbec nebál. Díval jsem se na to místo co doporučoval Bear a sám bych snad nevybral lepší. Nevidím důvod proč by měli auto odtáhnout pokud stojí na vyhrazeném parkovišti bez omezení. Další, avšak komplikovanější varianta je nechat auto někde v Brně a do vídně na letiště zajet se student agency… Pokud jedete z Prahy tak je to lepší varianta než parkovat v Bratislavě, i když to už rovnou můžete jet busem z Prahy do Vídně.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

V listopadu jsme byli s manželkou na týden v Dubaji. Letenku jsem si koupil samostatně (vyšla něco okolo 6,5tis na os.). Předtím jsem se podíval na program CK co v Dubaji "ukazují" a individuálně jsme si prošli to o nás zajímalo (fontány, burj khalífa, burj al arab, atd.). Cestovka také nabízela výlet do pouště džípech, nebo na velbloudech - na místě je však koupíte levněji (nutno podotknout, že ani cestovka nenabízela češtinu, tzn. vše bylo v angličtině, popř. jiném světovém jazyku na vyžádání).
Výhodou výletu bez CK je svoboda a možnost vlastního plánování - nikdo vám neříká kde a v kolik musíte být atd. Nám toto cestování vyhovuje. Na druhou stranu je výhodou CK, že máte vše "pokupě" a v podstatě se nemusíte o nic starat. Pokud však není zajištěný český průvodce a troufnete si s angličtinou, tak proč si to rovnou celé nezorganizovat sám. Dubaj je bezpečné město, taxikáři vesměs poctiví, každý rád pomůže.. Určitě doporučuji jet bez CK.
Napadá mě ještě jedná otázka - kdyby se někdo v blízké době chystal do Dubaje, byl bych rád, kdyby se se mnou soukromě spojil (email, mobil). Měl bych zájem o dovoz tabáku do vodní dýmky smiley Mé zásoby z listopadu mi došly.. Na oplátku mužu s čímkoliv ohledně plánování a pobytu v Dubaji a okolí individuálně poradit.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu