Příspěvky uživatele romanbrn

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Letos jsme leteli s kamoskou z Toronta do Washingtonu a celou celni procedurou a asi trema ruznyma kontrolama jsme si prosli v Kanade...byl to opruz, ale nakonec k nezaplaceni - po pristani ve Washingtonu jsme jen vzali zavazadla a behem 10 minut jsme jeli do mesta:)

Overil bych si nekde na oficialnich strankach jestli celni/vstupni prohlidka probehne uz v Kanade.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Na pristi rok nejspis uz nic dalsiho nepribude (neni dovolena):

Leden:

Viden - Barcelona; Barcelona - Praha

Viden -> Londyn -> Providenciales; Providenciales -> Grand Turk; Grand Turk -> Providenciales -> Miami; Miami -> Albuquerque; Albuquerque -> Dallas; Dallas -> Fort Lauderdale -> Bridgetown; Bridgetown -> Fort Lauderdale; Miami -> Lissabon; Lissabon -> Praha

Duben:

Praha -> Amsterdam -> Atlanta -> Aruba; Aruba -> Fort Lauderdale; Fort Lauderdale -> Treasure Cay; Treasure Cay -> Fort Lauderdale; Miami -> Atlanta -> Amsterdam -> Praha

Cerven:

Viden -> Curych; Curych -> Viden

Viden -> Sofia; Sofia -> Viden

Cervenec:

Praha -> Brusel -> Porto; Lisabon-> Madrid; Barcelona-> Praha

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

v pripade, ze by cely zkopirovany link nefungoval, tak bezte primo na stranku travel-dealz:

https://travel-dealz.de/blog/boo...#cc_closed

a zde kliknete na modre pole "Gutschein anzeigen & öffnen"

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

pokud se nepletu, tak Wizzair pozadoval za zachovani (plne vytizene) linky do Londyna-Lutonu 500 000 euro, tzn. 13 milionu...z toho plyne, ze za onech 60 milionu bychom meli 5 linek z Wizzairem anebo Ryanairem jen s jistotou, ze po dobu placeni "dotace" budou letat

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

gum napsal(a):

Hlavně je to však codeshare s Lufthansou takže se dá koupit i letenka dál než do Michova, ač jsou ceny zatím poněkud vysoké (např. NYC ~20k RT).

Lufthansa měla dobrou akci delší dobu, kdy šla koupit letenka do Miami (buď z Brna a zpět do Prahy, případně opačně) do 13 000 Kč...bohužel toto po krachu AirBerlin najednou zmizelo

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Díky za odkaz, přidávám svůj:

https://www.booking.com/s/34_6/ca3c7fc1

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Qatar byl urcite v pohode. Letel jsem s nim dvakrat do Asie (celkem 8 letu), z toho jednou z Budapesti a jedno z Vidne. V Kataru jsem mel hodinu na prestup a kupodivu jsem vse stihal, i zavazadla dorazily. Vzhledem k obecne precpanym letum Emirates (a jak psal nekdo vyse snizenim limitu a hlavne placenim za zvoleni mista) bych doporucil zvolit Qatar Airways.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

https://www.booking.com/s/11_8/ca3c7fc1

10% sleva z ubytovani

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Spíše mi šlo o placení 25€ za úsek...čili 100€ navíc pří zpáteční cestě do Asie...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

 Dnes jsem zkousel vyhledavat letenky na zimu do Asie (jen z dovodu routingu) a popravde receno jsem byl nemile prekvapen nasledujicim:

- u nejlevnejsiho tarifu je zmenen vahovy limit na 25kilo a rezervace mista drive nez pri checkinu je zpoplatnena 25€/usek (pri letu PRG->DBX->BKK)

- u druheho nejlevnejsiho (stale economy) je vahovy limit stale 30kilo, ale rezervace mista je zpoplatnena stejne jako u vyse uvedeneho tarifu

Tato zmena se udala uz davno a ja ji jen propasl anebo se jedna o nejakou super novinku?


0
Zobrazit ve vláknu

27.01. VIE -> DOH, DOH -> BKK
29.01. BKK -> USM
02.02. URT -> CNX
06.02. CEI -> DMK, DMK -> SIN
10.02. SIN -> KUL, KUL -> PER
11.02. KUL -> PER (let číslo 300)
15.02. PER -> KUL
16.02. KUL -> DOH, DOH -> VIE

30.04. PRG -> LHR, LHR -> CLT, CLT -> MIA
06.05. MIA -> EYW
09.05. MIA -> CLT, CLT -> LHR
10.05. LHR -> VIE

01.07. PRG -> HEL
04.07. HEL -> OUL
06.07. HEL -> PRG

27.08. PRG -> OSL
28.08. OSL -> TRD
30.08. TRD -> KRK

15.10. PRG -> MXP
16.10. MXP -> NOS
17.10. NOS -> MRU
24.10. MRU -> MXP
25.10. MXP -> PRG

17.12. PRG -> MXP
20.12. VCE -> PRG

Celkem 31 letů.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

25.01. BUD -> DOH, DOH-> KUL
26.01. KUL -> PER
27.01. PER -> SYD -> RAR -> AIT
31.01. AIT -> RAR
05.02. RAR -> AKL
06.02. AKL -> TUO
10.02. TUO -> AKL
12.02. AKL -> OOL
15.02. OOL -> KUL
17.02. KUL -> DOH, DOH -> BUD

30.06. PRG -> HEL
03.07. HEL -> GDN
04.07. GDN -> KRK

29.07. PRG -> BCN
01.08. BCN -> PRG

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

diky za odpovedi a za uklidneni smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Při podání žádosti o ESTU jsem vycházel z toho, že do USA přiletím letadlem (ještě jsem neměl koupenou letenku). ESTA je schválená. Nakonec ale přicestuji do USA autobusem a ne letecky. Má s tím někdo zkušenosti? Bude na hranici problém? Anebo je jim tohle jedno?

0
Zobrazit ve vláknu

Pro mě jednoznačně Londýn-Heathrow. Totálně nepřehledný letiště, přecpaný, pracovníci aerolinek (British airways) vás posílají mezi přepážkami když přestupujete a potřebujete palubní vstupenku a nikdo vám ji nevystaví...pak se na odletové bráně diví, že ji ještě nemáte...hodinu před odletem není běžně známa odletová brána...hrůza, děs - na cestě do USA i na cestě zpět. Zlatý Frankfurt nebo Mnichov.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Trošku nechápu to rozplývání nad A380...skoro mi to připadá, že jste ničím jiným ještě neletěli smiley Já s A380 letěl několikrát, poprvé ještě zdarma u nouzovýho východu, a kromě zde jmenovaného jsem jediný rozdíl viděl v osvětlení kabiny. Místo na nohy bylo stejně málo jako v kterýmkoli jiným letadle (konfigurace je provedena dle požadavků letecké společnosti). Emirates jsou dobrý, servis excelentní, na druhou stranu jsou jejich letadla přeplněný, takže nemůžete doufat, že třeba místo vedle vás zůstane volný. To se mi u jiné letecké společnosti stalo na ceste do KL i zpět, servis taky super, cenově v akci za 12500.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Taky bych to nenechal vychladnout. Jste v pravu, stezoval bych si na hotel + booking kde se da. Mozna by nebylo od veci zapojit do toho ochranu spotrebitele (s nemeckou mam dobre zkusenosti pri dohadovani s hotels.com, ktery patri expedii)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

ještě bych dal hodnocení na tripadvisor, tam by mu taky mohlo pomoct smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Letěl jsem s nimi několikrát. Vždycky starý letadla, kde u prvního jsme se s kamoškou smáli, že ani nevzletíme...Sedadla velký, místo na nohy žádný. Možnost vzít si jen 15ti kilový zavazadlo. Při všech letech zpoždění, u 4 letů dokonce přes 2 hodiny. Nikdy více.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Geylang je v pohodě, byl jsem tam už ve dvou různých hotelech celkově na týden

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Pár míst v plánu je smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

podle mě je karta u AirBerlin totálně k ničemu, stejně jako u ČSA.

AirBerlin - let po Evropě většinou za 20 000 mil, ovšem platí se poplatky...

jiný případ je Executive Club, sice BA nedává spoustu mil, ale s jedním/dvěma dálkovými lety se dá nasbírat dost mil na přelety téměř zadarmo - v Evropě se extra nevyplatí, naproti tomu třeba pro lety po USA, případně po Austrálii jsou dokonalý - 4500 mil za kratší vzálenost a třeba jen 125 korun doplatek.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Máte pravdu, že většina portálů typu edreams vám těsně před zaplacením zvedne cenu letenky i o 30 euro. Bohužel se mi stalo i u expedie, že jsem nebyl informován o zrušení letu - jednalo se o let Vídeň->Řím; Neapol->Vídeň. Zrušení zpátečního letu proběhlo v červnu 2014, let měl být v září. Že nepoletím jsem zjistil až na letišti v Neapoli...Nečekal jsem to, od té doby se dívám na stav všech letů na www.checkmytrip.com.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jediný místo, který na mě udělalo takový dojem, je Dubaj.
V celým městě není nic kromě mešit, nákupní ráj to je asi jak Miláno (i v Praze se dá líp nakupovat než v obou zmiňovaných městech). Jediná rádoby atrakce je předraženej mrakodrap, z kterýho je vidět smog nad městem. V metru je neskutečný zápach. Malý plus bod: obyvatelé jsou vcelku milí.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu