Příspěvky uživatele Nathan7

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Ahoj :) Dakujem pekne za pochvalu. Ten Victoria Peak nam moc nevysiel.  Tiez sme  si hovorili, ze pesi by to bolo rychlejsie.

A co sa tyka vyhliadok, tak sme ich tam hore par aj neplatenych navstivili. Ci uz vpravo ako aj vlavo od platenej vyhliadky. Len presne v tom case bolo zamracene a fotky neboli moc dobre.  Hlavne uplne na na vrchole. Tam by to bolo super, len ten opar a mraky to kazili. Prave na tej platenej sa vycasilo a vykuklo na chvilu slnko :) 


A co sa tyka jedla, tak jasne skusali sme kadeco. Ja mam streetfood  rad.  Len my akosi jedlo nefotime. Vzdy ho rychlo zozerieme, a potom sa smejeme, ze sme ho mohli aj odfotit :D

A k tej Cine, tam si musim priznat, ze som to podcenil. Ale  bavilo ma to aj offline. Bola to sranda :-D a z vyhladavacov mi isiel napriklad aj slovensky zoznam. ;-)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nakoniec sa mi podaril ten Hong Kong spracovať skôr. Strávili sme tam Silvester. Okrem toho sme si odbehli i do vedľajšieho mesta hazardu - Macao.  My sme sa však vydali viac za kultúrou. 


Článok nájdete tu: 


https://cestujzamenej.sk/2019/02...hong-kong/


Je tam trošku viac fotiek. Ideálne na obednú pauzu alebo ku kávičke. 


0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Veru. Úplne iné fotky z toho padajú. A už teraz viem, že sme tam neboli naposledy :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahojte. Túto zimu sme opäť sviatky strávili v Ázii. Niekedy v lete som kúpil Air Chinu za 420€. Trasovanie Viedeň - Manila (13 hodín prestup v Pekingu) a domov Hong Kong - Ženeva.

Následne som podokupoval ostatné prelety. Air Swift Manila - EL Nido za 40€ aj s batožinou, EL Nido - Caticlan za 80€ a najdrahší bol prelet do Hong Kongu z Kalibo cez Cebupacific za 120€.
Článok som rozdelil na 3 časti.

1. Časť - Peking

https://cestujzamenej.sk/2019/02...ii-peking/


2. Časť - Filipíny

https://cestujzamenej.sk/2019/02...-filipiny/



3. Časť - Hong Kong a Macao

Túto ešte nemám úplne dopísanú. Asi bude vonku budúcu sobotu.

Mám tam dosť veľa fotiek. Tak upozorňujem dopredu. :-)

0
Zobrazit ve vláknu

My sme boli cez posledne Vianoce v El Nido. Problem nebol zohnat tour z jedneho dna na druhy. Problem bol zohnat inu tour ako C.  Kombinovane tour su tiez vraj zrusene.  V nasom pripade zrusili 3 zastavky kombinovanej tour rano pred odchodom. Taktiez bol problem zohnat nejakeho miestneho borca co by urobil pick up a drop off na nejakom ostrovceku. Ale s troskou usilia a trpezlivosti sa to dalo. Samozrejme to bolo asi drahsie ako v minulosti. Co mam info, tak v minulosti stal pick up/drop off od 500 - 750 peso. Cez Vianoce o takejto sume nechceli ani pocut a nakoniec sme sa dohodli na sume 1500 peso. Odviezol nas najskor na jednu plaz, tam sme boli cca hodinku, potom na druhu, kde nas nechal a vratil sa po nas na obed. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

My sme boli teraz v decembri. Zohnat lod na private tour bol neskutocne zlozity ukon. Vsetko len zdielane tour.  Podarilo sa nam 2x urobit pick up a drop off. Chlapik nas nalozil, odviezol na miesto a po 2 hodinach po nas prisiel. Stalo to 1500 peso. Co sa tyka private tour tak na Vianoce nechecel nik pod 18 000 peso ist. Mimo sezonu verim, ze tych 6000 - 7000 peso moze byt realne.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Alebo napis predajcovi. ja som mal letenky cez pelikana a poslal som jej mapku zo seatguru, kde chcem sediet a slecna to zajednala.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Dobre ranko. Tento rok sme boli  pozriet konferenciu v  Maroku. Cestopis je preto  trosku "iny".

Mali sme pevne dany termin, takze suma za letenky ziadna slava.


Celkove naklady boli nasledovne:

Letenky  - 100€

Vstupenka na konferenciu  - 100€

Ubytko na 7 noci  - 225€ 

Vsetky vydavky na taxi, stravu a suveniry -  75€. 


To nam dava rovnych 500€ na osobu na 8 dni komplet so vsetkym. 

Zvycajne minieme podstatne menej, ale nelutujem ani cent.

Vyborny vylet.


https://cestujzamenej.sk/2018/12...-stvorici/


0
Zobrazit ve vláknu

Chalani nabuduce ma uz vezmite :D ty si chodis na tie vylety stale ako sukromnik :D

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ano ten AirSwift som pozeral, ale nechodi kazdy den. Ale cez Manilu to ide denne. Takze su tam moznosti. Pri mojom type cestovania, ked nevydrzim viac ako 3 - 4 dni na jednom mieste to budem musiet dako vymysliet :D ked nepojde lietadlo, tak pojde lod...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Malo by sa dat pekne preletiet cez Manilu. A ak aj nie tak presun lodou je cca 5 hodin co nie je tak hrozne :) Ten trajekt chodi podla internetu rano o 6:00, takze okolo obeda by som mal byt uz na mieste. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Som si aj myslel, ze max Coron + Palawan. Asi nebudem vymyslat a pekne to tak urobim ako som planoval. Predpokladam, ze najlepsie je medzi nimi preletiet :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahojte, nechcem zakladat novu temu tak sa spytam tu. V nedavnej akcii sme kupili letenky Vieden - Manila Hong Kong - Zeneva. Aktualne som sa pustil do planovania tohto tripu. Do Manily priletime v noci 19.12. 2018. 


Plan je neostavat tam, ale preletiet prvym rannym letom asi na Coron. Mam na celu oblast len 10 dni. 30.12. 2018 sa ideme presunut do Hong Kongu.  


Vymyslene to mam takto: prve 3 dni Coron, potom presun El Nido Palawan a tam stravim 3 dni, odtial Port Burton tam 2 dni a presun do Puerto Princessa odkial by som to vzal cez Manilu do Hong Kongu.  


Velmi rad by som videl aj Cebu alebo Bohol, ale to mi pride uz moc napratane a asi radsej ostanem pri variante Coron + Palawan. Alebo myslite, ze by sa to dalo zvladnut v tych 10 dnoch navstivit napr Coron + Palawan + Bohol? Vopred dik za rady.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Normalne si mi dal chrobaka do hlavy :D vyzera to ako super otocka :) asi vymenim milano za brest :D

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

VIE - PMI Zaciatkom juna a potom nasledne PMI - VIE nekontrolovali absolutne nic. Kebyze nesies tank aj ten ti dovolia vziat na palubu. Asi zalezi od obsluhy :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

http://www.azair.cz/

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ono platit za elektricku 7€ ked je napraskana tak to urcite nie :) my sme si, ale pockali na tretiu v poradi a vagon bol poloprazdny :) Keby sme na nu nesli tak by sa svet, ale urcite nezrutil :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Co sa tyka toho vlaku, tak si myslim, ze staci ist busom a odviezt sa potom tou elektrickou za 7€. A ohladom jedla - nie nejedli sme vifonky, ani sme si nic nedoniesli. Normalne sme sa tam stravovali, kde sa nam pacilo. To sa mi vsak zda uz individualne a zalezi na kazdom kde sa naje. My sme mali taky mix. Aj draha restika, mcdonald, lidl... 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahojte, včera sme sa vrátili z Malorky.  Tento rok to vyzerá, že tam idú asi všetci a tak som rýchlo spísal krátky cestopis pre inšpiráciu čo sa dá stihnúť za 3 dni :)

Kuknúť naň môžte tu:

http://cestujzamenej.sk/2018/06/...nove-bali/


Náklady na 2 osoby na 2 noci boli nasledovné:

Letenky – 58€

Ubytovanie – 106€

Parkovné Viedeň – 48,68€

Autobus z letiska – 20€

Autobus Palma – Valldemossa – 3,7€

Autobus Valldemossa – Soller – 4,4€

Autobus – Soller – Palma – 4,7€

Električka Soller – 14€

Prenájom auta – 35€

Benzín – 30€

Spolu 2 osoby – 324, 48€ (162,24 € na 1 osobu)

0
Zobrazit ve vláknu

my sme leteli v 7/2016 za 420€ z Viedne (kratky prestup v Rime 1,2h), ked sme to kupovali tak bolo aj z kosic za 396€ vtedy. takze akcie byvaju, ale cena okolo 500€ nie je zla. Vsetko pod na leto je podla mna fajn :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahojte, náš posledný výlet uplynulý rok bol na severe.

Z Krakova sme leteli do Malma a nazad z Kodane opäť do Krakova.

Spísal som o tom článok, ale žiadne akčné udalosti v ňom nečakajte. Nikto nás neokradol, neoklamal a ani nič iné sa nekonalo.

Bol to do pohody výlet. Naše postrehy a kopa fotiek si môžte prečítať na našom blogu:

http://cestujzamenej.sk/2018/01/...dan-malmo/

0
Zobrazit ve vláknu

Ja lietam najcastejsie z Polska a tak to aj vyzera. Najviac letov mam s wizzairom a nasleduje ho v zavese ryanair. a potom uz to je divocina, kde mam rozne spolocnosti hlavne na dialkovkach. Najhlavnejsi faktor je u mna cena letenky a nasleduje ho zaujimavost spojenia. Ja naopak od inych ludi tu na fore vyhladavam take spojenia kde je 6+ na prestup aby som vybehol do mesta :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nemyslim len tuktukara :) vseobecne aj v restike, hotel, na ulici, na trhoch a podobne. celkovo aj ludia mi tam prisli omnoho priatelskejsi a srdecnejsi. A ponukli aj nieco zadarmo. Chlapik nam dal vodu, od niekoho sme dostali ananas zadarmo... bez toho aby sme nieco chceli. toto sa mi inde este nestalo. Mozno sme mali len statstie na ludi a preto nemam pocit, ze nas tam chceli vsade okradnut.

a samozrejme som myslel cely komplex angkor :) je to nieco neuveritelne a nerozumiem ako sa to nemohlo dostat do 7 divov.

a co sa tyka thajska tak len klasicke podvody u taxikarov / tuktukarov, potom ako je niekde zatvorene aj ked nie je, ako nieco stoji viac aj ked tam je cenovka s nizsou sumou a podobne. nic strasne. pokial ma clovek nacitane tak sa dokaze celkom efektivne branit :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Urcite sa oplati ist do centra. My sme sli z letiska taxikom(brali sme oba razy oficialne ruzove na taxameter), ale doprava bola hrozna a trvalo to cca hodinu. cena bola cestou z letiska 100MXN co je 4€ a nazad nejakych 70-80MXN(nebola taka husta premavka tak to sfukol za 30 minut) - takze okolo 3 €. v meste sme boli cca od 13:00 - 20:00 a stihli sme toho obehnut celkom dost (niekde tu na fore bude aj cestopis). Jedlo v stankoch stalo 0,5 - 1€, taktiez dake oblecenie sme kupili a celkovo fajn cas na obzretie mesta :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Za mna zatial Angkor Wat TOP pamiatka, na ktorej sme boli. Naozaj je to nieco neskutocne co tam dokazali postavit. A vobec mi to neprislo ako "scambodia". Praveze mi to prislo v porovnani napr. s Thajskom alebo Vietnamom do pohody. dohodli sme sa napr. s tuktukarom den vopred kolko bude pytat za nasledujuci den a ta cena platila. Co sa o Thajsku alebo Vietname neda povedat - tam skusaju menit podmienky za jazdy uplne bezne. to iste napr. ceny potravin a jedla. Tiez mi nepripadalo, ze by nas chceli niekde vyslovene ojebabrat. A hlavne co sa Anglictiny tyka tak to bolo uplne o niecom inom ako inde v Azii. Sice sme boli len v Siem Reape, ale 80% ludi si s vami vedelo pokecat.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu