Příspěvky uživatele Honk

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Díky Dave, tak to je teda akce na dvě věci smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Chtěl jsem zkusit tu aktuální promo slevu na zpáteční let Praha - Manila přes PVG, ale když vyberu PRG, tak mi to MNL jako destinaci vůbec nenabídne. A když vyberu jen segment Praha - Šanghaj, tak tam nevidím možnost přidat další let. Jde to tedy na tom jejich "čínském" webu vůbec nějak naklikat? Používám ten UK odkaz..

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Revolut funguje dobře, vyzkoušeno v USA (New York) a bez problému. Nemáte tu někdo také kartu od německé Number26? Na webu Travelbible je "návod" k registraci, ale když dám resident ČR, přijde mail, že musíte být resident jen Německa nebo Rakouska, přitom by měla stačit jen adresa např. v Německu nebo i na Slovensku a nationality by neměla být rozhodující. Když bych dal např. resident Německo, tak si myslím, že by to neprošlo u ověření pasu. Máte někdo zkušenost, jak tím aktuálně projít? Přes přeposílací služby z těchto zemí prý účty rušili...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Rád bych se zeptal někoho zkušeného jak na FFP a také bych se přimlouval u Dejva za námět na článek, nikde jsem zatím nenašel nic shrnujícího a dostatečně informačně hodnotného:-). Budu mít možná pár "hloupých" otázek, ale tak to prosím přejděte, zdá se mi, že tyto programy jsou nastavovány schválně tak, aby se v tom nikdo nevyznal a nemohl je ani náznakem využít:D
Vím, že máme 3 velké aliance: Star Alliance, One World a Sky Team a existuje stránka wheretocredit.com; a teď již konkrétně (nejde mi o statusy, ale o míle, případně upgrade při overbookingu economy class):

Star Alliance
Mám prolétáno něco málo s Turkish. Zde mám i založený FFP a načteny míle. Nikde ale nemohu najít, jak se tam dají načíst míle od jiného Star Alliance dopravce např. Aegean, kde mám taky něco proletěno? Co je k tomu potřeba - etix?
Nebo myslíte založit si FFP Aegean a načíst si míle tam? Jak dlouho po proletění to jde? Šly by tam i převést již načtené míle od Turkish?
Nebo jde si založit FFP Lufthansa nebo United a míle Turkish + Aegean načíst tam? Jak je to kde s expirací?

Sky Team
Mám proletěno něco s Garuda (před rokem a něco) a nedávno s China Eastern. FFP u Sky Team nikde nemám. Jde založit AF Flying Blue což mi přijde pro Evropu jak to tu čtu jako nejsmysluplnější a ty míle od Garudy a China Eastern tam načíst? Jak?

Stejně se asi zjistí, že žádný z těch FFP už skoro nemá cenu smiley
Díky

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Letěli jsme na SL s Turkish, odlet jsme si dali z Malé (Maledivy) za cca 12tis. Na Maledivy jsme se přesunuli zvlášť s China Eastern, které vycházely nejlevněji. Tento let jsme kupovali na Cleartrip.com v měně INR (Indická Rupie) kvůli ceně, po přepočtu asi 1800. Podle mě je ale tak krátký stop na Maledivách zbytečný, na hlavním ostrově toho moc k vidění není a pokud se chcete přesouvat na jiný jinak než hydroplánem nebo speedboatem, tak trajekty jezdí na některé ostrovy jen v určité dny a/nebo jen třeba 2x za den. Jako minimum bych tam viděl 3-4 dny. My byli 5 dní na Maafushi.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Také se dá jet nočním vlakem, který je také lehátkový, odjížděl z nádraží na severu Singapuru okolo 23h a brzy ráno jsi v KL. Fígl pro levnou cestu spočíval v tom, koupit si na netu lístek až z první stanice v Malajsii do KL (lůžko) a lístek ze Singapuru do té první stanice v Malajsii až na nádraží (jen sedačka, trvá to tam asi 10min.). Pak si jen přejdeš do jiného vagonu a jdeš spát:D. Pozor na to, že některé ty nelůžkové vagony pak odpojují a jedou jinam:). Dále je potřeba být na nádraží dostatečně včas, prodej lístků zavírá ještě asi půl hodinu nebo hodinu před odjezdem vlaku. Na nádraží je rovnou i celní odbavení jako na letišti. Na netu na toto najdeš i podrobnější návody vč. jízdních řádů a online rezervace a nákupu lístků. Ale jestli jsou ty ceny letenek tak nízké jako tu uvádíte, tak to bude letadlem možná i výhodnější.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

1) Ko Lipe, Thajsko - nádherný malý ostrůvek s až kýčovitými panoramaty. Bydlení v romantických palmových chýších hned za pláží, večerní pohoda při drinku v plážovém baru, kde je jen pár lidí, šnorchlování, přesuny na dřevěných loďkách.. Parádní relax a únik z 21. století. Celkově se do Thajska chci ještě vrátit a poznat více těchto menších ostrůvků. Zklamáním naopak byl Phuket a Bangkok.
2) Norsko - nádherná příroda, fjordy, Preikestolen, cesta trollů, Atlantická cesta po ostrůvcích spojených mosty a další patří k nezapomenutelným zážitkům.
3) Korsika a Sardinie - krásné pobřeží, pláže, průzračné moře, navíc každý z ostrovů má úplně jiný charakter.
4) Itálie - celkově, zejména ale v zimě Livigno, které má pro mě svou autentickou atmosféru (a to tam nechodím na nákupy) a rád se tam vracím - doporučuji zajít si na pizzu do Bait dal Ghet (ale pozor bývají tam fronty) a v létě Lago di Garda a její okolí, která mě také okouzlila. Tady bych doporučil nejlepší zmrzlinu z Gelateria Flora v Rivě del Garda. Nevýhodou obou destinací, komu to vadí, jsou velké počty turistů a to i krajanů:).
5) Langkawi, Malajsie - ostrov, který se dá krásně na skútru celý procestovat, bezva koupání, vodní sporty a málo lidí (turistů). Zajímavá byla zastávka s ochutnávkou všemožného ovoce na ovocné farmě.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu