Příspěvky uživatele Elsa

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

 Ahoj Dejve, prosím o tip na levné letenky Peking - Bali a zpět na toto léto, ideálně červenec/srpen. Předem ti děkuji, ER

0
Zobrazit ve vláknu

Dejve, kde bych prosím našla nejlevnější variantu letenek Peking - Bali a zpět / ideálně konec července na Bali, druhá půlka srpna zpět do Pekingu. Předem moc děkuji, E.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Dublin - nudné město, ve kterém pořád prší. Kromě Jehly na náměstí tam nic není. Průvodce sliboval medicínské muzeum a i to mezitím stihli zrušit. Jeden den v Dublinu byl tím nejdelším v mém životě.

Londýn - davy lidí valící se úzkými ulicemi města a myšíma dírama v metru. Špinavá a zapáchající Temže.

Jeruzalém - rádoby kosmopolitní město, které svým přístupem nejen k turistům zaručeně otráví úplně všechny. Po příjezdu do hotelu, který jsme měli předplacený na 3 noci, nikdo na recepci není. Šábes. Pak se dopotácí špinavej chlap, nechá vás vymluvit a řekne "Šábes - přijďte po západu slunce". Na dotaz, zda si tam někde můžete nechat aspoň kufry, odpoví, že jo, ale nikdo je hlídat nebude (místnost na zavazadla nemají) - je šábes. Po západu slunce čekáte na špinavé chodbě další 2 hodiny než pomalu se ploužící cosi laskavě uklidí pokoj. Dodnes nechápu, co tam uklízel, protože pokoj sestával ze dvou zrezavělých paland s 3 cm silnou matrací a velkého plakátu, kde vás premiér vyzývá, abyste se nesprchovali déle než 3 minuty, protože v Izraeli mají málo vody. A takhle funguje celé město. Zcela bez ohledu na to, zda je nebo není šábes. Jediné, co dělají pořádně, jsou otravné kontroly u každého vstupu do obchodu a mávání samopaly. Zvláště jako žena (a ještě k tomu bílá) si tam nutně připadáte zcela nepatřičně a už po dvou hodinách se ptáte, proč jste tam sakra lezli. Zlatej Tel Aviv.

Peking - království smogu, nefunkčních bankomatů (ani u McD s MasterCard nepochodíte), policejních kontrol a přelídek a co je úplně nejlepší: anglicky tam umíte jen vy. A když se jamo my rozhodnete, že přijedete do Pekingu vlakem, máte to k nejbližšímu metru pěknou 3 km procházkou s planou polní na zádech. Na druhou stranu musím říct, že pekingská kachna, Beihai park a zakázané město můj dojem z města dost vylepšili. Ale vracet se tam nehodlám smiley

Zámecký hotel v Náchodě - a přidáme taky jednu domácí lokalitku - hotel, kde se kouří úplně všude, servírují syrové maso (opakovaně, náhoda to rozhodně nebyla a záměr dát si tatarák taky ne) a v pokojích mají úžasné stoleté polštáře a peřiny plněné peřím s roztoči. Nebo spíš roztoči s peřím. Po druhé noci, když víte, že vás čeká ještě jedna, to začíná být zajímavé. Budiž vám útěchou, že začnete-li se astmaticky dusit, můžete si zakouřit, v tom vás nikdo omezovat nebude.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu