Příspěvky uživatele radkap

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Kajuty bývají standartně dvojlůžkové, ale některé jsou s možností jedné, příp. dvou přistýlek. Tam je zajímavá hlavně cena pro dítě, někdy to bývalo i zdarma, ale je to zase na úkor pohodlí. Jsou to taková sklápějící lůžka připevněná na zeď příp. rozkládací lůžko. Vždy večer to pokojský připraví a ráno zase složí. Určitě se to ale dá, stejně se na kajutu jde většinou jenom přespat. Ty kajuty s přistýlkou bývají na potvrzení od lodní společnosti a bývají i celkem brzy vyprodané. My jsme na kajutě s přistýlkou spali s dcerou, které bylo skoro 18 a bez problému.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ano, kinedryl zkusila známá, nasadila ho prý při prvních obtížích a bylo to v klidu. Jinak prášky by měly být k dispozici i na lodi, samozřejmě u lékaře, ale podle informací i na recepci.
Bouřku jsme naštěstí nezažili smiley
Chystáme se na plavbu zase v únoru přístího roku, tak doufám, že ani nezažijeme smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Literakl:
Máme za sebou 6 plaveb, z toho 5 Středomořím, pokusím se tedy také odpovědět.
1. Za těch 6 plaveb (cca 7 týdnů) jsem měla mořskou nemoc 1 den, při plavbě z Tunisu do Barcelony napříč Středozemním mořem, bylo to v únoru (houpalo se to opravdu dost, vlny byly velké, potíže měla tak aspoň polovina pasažérů, trvalo to přesně ten jeden den plavby, souviselo to hlavně s tím počasím). Nyní bych to řešila práškem, tenkrát jsem to chtěla zvládnout a bylo to na nic smiley
2. Velmi dobrá cena za týdenní zimní plavbu ve Středomoří je okolo 7000 (bez spropitného, pití, výletů a dopravy do přístavu, tak jak je to obvyklé). Této ceny jsme dosáhli pouze s německou CK. Cena v jiném termínu je někde jinde smiley
3. Spoleh ano, ale trasu nám již také kvůli počasí změnili a s tím i časy odplutí, ale stalo se nám to pouze jednou a během plavby, tedy nikoli první den. Letenky i doprava autem nebo busem do přístavu je lepší den předem i kvůli cestě do Itálie a možným problémům.
4. V zimě se pluje většinou pouze západní Středomoří.
5. V ČR mohu doporučit Rivieru Tour (dražší, ale i s dopravou do přístavu, s delegátem a bezkonkurenčním servisem), CK Johoho, PT Tours, Orbislink. Se všemi máme osobní zkušenost my nebo naši známí, ale samozřejmě existují i jiné. Pro nás nyní nej německá Polster und Pohl Reisen.
Jinak doporučuji stránky Orbion, v sekci diskuse je záložka Nejen plavbám zdar! a zde je 2121 příspěvků k tomuto tématu smiley smiley smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Prosím o radu smiley Máte někdo zkušenost s nákupem a použitím Japan Bus Passu? Zaujala mě to, ale trochu v tom tápu smiley Samozřejmě mě zajímá i váš názor. Zaujalo mě hlavně to, že je 3 nebo 5 denní narozdíl od Japan Rail Passu. Děkuji.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zaujala mě tato nabídka od Qatar airways. Myslíte, že to stojí za tu cestu až do Varšavy (mám to asi 10 hodin, jsme ze severu Čech)? Zkoušela jsem i jiná města (Německo, Rakousko), ale nikde mi to takovou akci již nenabídlo. A ještě otázka - není problém v SAE, když jedou pouze 2 ženy? Rozohdně nejsem "cestovatel začátečník", ale v SA jsem zatím nebyla a ani s QA zatím neletěla. Díky za vaše rady.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zajímavý je rozdíl v odkazu ohledně hvězdiček u hotelu - na bookingu jen tři, u hotel čtyři a půl smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Taky jsem zvědavá smiley naše zkušenost z léta je totiž opačná. V podstatě pár minut před odletem jsme se zkoušeli "cvičně" zeptat na let z Mnichova do Prahy, abychom nemuseli busem a částka za let byla přímo astronomická smiley V podstatě jsme si to vysvětlili tak, že by tímto "klesalo" jméno letecké společnosti, radši to neprodají, ale nevím, nechám se také poučit.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Přes StubHub jsme si kupovali lístky na NHL před dvěma lety a nebyl s tím žádný problém.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Dobrý den, přidávám se k diskusi - co zimní sluníčko? smiley Zvažuji někdy okolo Vánoc Athény. Chtěla jsem se poradit, zda byste do toho vzhledem k počasí v prosinci a situaci v Řecku šli (moc to nesleduji, proto se radím smiley )? Nebo jiná destinace na krátký výlet ideálně město a o něco tepleji než u nás smiley Ale je mi jasné, že ceny okolo Vánoc hrůza, ty Athény celkem jdou smiley Díky za každou radu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Souhlasím, v létě jsme letěli na dovču z Mnichova a po návratu měli čas a byli zvědaví, tak jsme obcházeli stánky cestovek a sledovali, jak vypadají ty lasty a nebylo toho moc (možná tím, že byla sezóna smiley ) a to, co bylo, nebylo nijak cenově zajímavé smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu