Příspěvky uživatele DaveVe

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

V obou městech se dá samozřejmě příjemný den strávit a pár zajímavostí vidět. Mrkni třeba na Wikitravel.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Design se určitě poladí, ale mě nejvíc chybí možnost vidět vlákna s novými příspěvky a klikem na oranžovou ikonu rovnou na tyto nové nepřečtené příspěvky najet. Rolovat, co jsem ještě neviděl a co už asi ano, mě nebaví.

3
Citovat Zobrazit ve vláknu

Díky moc za oba tipy.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj,

na začátku května se chystáme na 12 dní do Osaky + Kjóta. Předpokládané cesty jsou do Nary, Okayamy, samozřejmě Osaka <> Kjóto, možná Kurama. Jsme spíš klidnou na městskou turistiku, nepotřebujeme se honit po celé zemi.

1) Dotaz na znalce - vyplatí se řešit na takto málo časté cestování nějaký pass? Z dostupného info mi vychází, že ušetřím už na jedné zpáteční cestě šinkanzenem z Osaky do Okayamy s JR Kansai Wide Area Pass.

2) Himeji je prý extrémně turistické. Je to opravdu tak hrozné? Zatím plánuji jej vynechat.

Děkuji

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Měla by tam jezdit tramka http://urbanrail.net/eu/uk/man/manchester-map.htm

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

My jsme měli u Gamla Stanu loď Anedin Hostel. To bylo cenově taky dobré, koupelna vlastní.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, mam blbej dotaz, ale uzivatele Airbnb a/nebo kreditek budou vedet:

Hostitel mi zrusil zarezervovane ubytovani. Airbnb se me pta, jestli chci refundovat castku ve forme kreditu + 10 % navic nebo refundovat puvodni castku uplne. Platil jsem to kreditkou (mBank) a tedy nemyslim si, ze to jde jednoduse vratit na ucet jako pri platbe debetkou. Jde nebo ne? smiley diky

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

To už opravdu moc neklesne. Pokud ano, tak to, co ušetříš, dáš pak za dva tři měsíce čekání stejně zaplatíš kvůli již menšímu výběru ubytování.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Airbnb je větší nejistota. Taky mě lezlo na nervy, když jsem byl posledně 3x odmítnutý, ale pak jsme byli nadšení. Jak tu někdo psal - hlavně na delší pobyt je to super.

Já beru jen ubytování s přísnými storno podmínkami - nechci, aby mi to někdo rušil pár dní před příjezdem a já musel na rychlo vybírat z dost přebraného.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Určitě nakouknout do Chesteru. To je nejzachovalenější anglické středověké město se spoustou hrázděných domků. Fakt pěkné.

+ to, co už bylo zmíněno.

Pro mě bylo zklamáním třeba Imperial British Museum North v Manchesteru - malinkaté, zaměřené jen na první světovou a novější dobu. Pokud nebudeš mít vyloženě cestu okolo, klidně vynech.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj,

ve středu letíme do Manchesteru, kde budeme až do neděle. Rádi bychom si udělali i výlet do Chesteru a Liverpoolu, vlakem.

1. Na wikitravelu píšou, že bookovat dopravu z letiště do města dopředu netřeba. Zde nabízí až 50% úsporu. Nevíte někdo, jestli to má smysl nebo zda se stejně reálně nic neušetří stejně jako třeba na Gatwicku, kde se taky snaží prodat lístek do města dopředu?

2. Je v Anglii něco jako zvýhodněná vícedenní jízdenka? Budeme mít (vč. letiště) tři zpáteční jízdy, tak jestli se dá něco ušetřit. Operuje zde Northern a Transpennine, takže kompatibilní mezi oběma by to, předpokládám, také nebylo...

Díky za případné rady od zkušenějších.

D.

0
Zobrazit ve vláknu

Jsou to v tomhle směru šmejdi - člověk, co tam vyplní všechny potřebné údaje už nad tím většinou mávne rukou a pár stovek obětuje. Lepší když už, kupovat přes SA.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

No na podzim jsme byli ve Wroclawi a byl problém najít hospodu, kde by nebylo jen české pivo...

Zrovna co se týče českých piv, jejich dostupnost v zahraničí mi přijde dobrá. Tedy zrovna největší české kekely jako Krušovice nebo Staráč tam jsou prezentována jako premium czech beer. Každopádně souhlas s Prokym.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Díky, to jsem potřeboval.

Pasmo i Suica tedy platí na vlaky z/na letiště Narita.

Ty rezervace míst na tento vlak nejsou nezbytné, předpokládám...?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj,

začínám být trochu zoufalý ohledně dopravy v Tokiu, tak prosím o radu zkušenější.

1. Dorazíme v sobotu ve 20 h místního času na Naritu a potřebovali bychom se dostat na Ueno station. Je lepší použít Kensei nebo Sky Access Line? Koukám do http://wikitravel.org/en/Narita#By_plane a jsem zmatený už i z toho vysvětlujícího boxu "Jste zmatení?"...

2. Chápu správně, že takto večer si tam už nepořídím kartu Suica, protože je kancelář zavřená, a budu jí muset shánět až druhý den ve městě (třeba na Tokyo station)? http://www.jreast.co.jp/e/customer_supp ... enter.html
Mmch. tušíte, kolik si zhruba dobít na 5 dní a cestu (z a) na letiště? Aspoň orientačně, ať to nevystřelíme za jednu jízdu nebo tam nenabíjíme zbytečně majlant. Nemám ani orientační představu.

Díky moc předem.

D.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

S Visou mivam problemy v Nemecku, kde ji docela casto v kramech u pokladny nechteji brat. Poridil jsem si jako rezervu Revolut, ktery ma Mastercard.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Řím a Bergamo... těšil jsem se na něco, kam se z Prahy zatím bez přestupu rozumně nedostanu smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já si pár let zpátky dělal drahý rychlopas kvůli cca hodinové návštěvě Lichtensteinska, kam se jen s občankou údajně nemůže. Nebo aspoň tehdy nemohlo. smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Z Prahy lita pravidelna linka do Pisy od Alitalie. Da se poridit za 2 - 3k. Primo z letiste pak jezdi x busu rovnou do centra Florencie do 1 hodiny a za par euro.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

My měli loni výlet po Portugalsku:

2,5 dne Lisabon
Sintra (půlden, ale dal by se tam strávit celý, fakt celá oblast stojí za to) + Cabo da Roca
Peniche + Óbidos
Coimbra (tu bych klidně vynechal)
Guimaraes + Braga (jen Bon Jesus)
Porto - celý den, pozor sklípky zavírají už někdy odpoledne/podvečer dle sezóny... stihli jsme jen 2 smiley
Aveiro

Půjčili jsme si auto, takže jsme nebyli vázaní jízdními řády a bylo to super.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já si část lir koupil v Praze za (ve srovnání s dalšími směnárnami) dobrý kurz a pak jsem platil kartou od mBank a i přes její blbý kurz to vyšlo o něco málo lépe.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

My si v Portugalsku půjčovali auto od Sixtu a bez problému, stejně tak od Sixtu 2x ve Španělsku. V čem by měl být problém?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Předloni jsme byli v druhé půli června v Andalusii, kousek východně od Gibraltaru a na delší koupání to fakt nebylo smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj,

plánujeme ještě na říjen výlet pátek až neděle autem do Wroclawi. Počítám, že přímo ve Wroclawi bychom strávili sobotu. Máte nějaké tipy, co je zajímavého v okolí města, příp. co navštívit cestou z/do Prahy?

Zatím to vidím na zámek Książ.

Vítány i f***ing-weather tipy smiley

Díky

D.

0
Zobrazit ve vláknu

Ja muzu doporucit jeste vylet do Macau. Jezdi tam tryskove lode pres cely den. Cesta trva cca hodinu a to hlavni tam se za den stihnout da.

Jedno odpoledne jsme si i vzali taxik (neuveritelne levne BTW, ve vice lidech tam nema cenu resit MHD) a jeli na jih ostrova HK, kde je velmi solidni koupani. Mistni na koupani moc nejsou, tak jsme na pisecne plazi byli skoro sami.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu