Příspěvky uživatele Jitkanovakova

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Hele, já se vešla s přítelem cca do 50 tisíc hlavně tím, že jsem cestovala mimo hlavní turistickou sezónu a hledala ubytování v levných kempových místech nebo hostelech, obzvlášť v Nairobi. Pro dopravu jsem využívala autobusy a sdílená taxi místo drahých turistických transferů - uznávám, tady je to hodně o tom, jak se budete cítít bezpečně, ale zásada je vybírat jednoduchá a kratší skupinová safarí nebo dokonce denní výlety namísto dlouhých, nákladných expedic. Vyhýbat se drahým řeťezcům a nakupovat na místních trzích či jíst v místních restauracích tam, kde je jídlo cenově dostupné a autentické. Mimochodem, za mě je asi nejlepší čas vyjet na přelom roku, kdy je u nás zima - https://www.srovnator.cz/clanky/...onec-roku/

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Kajman77 napsal(a):

[citace="Jitkanovakova "]

Turecko, které je teď nebývale levné díky místní inflaci.

 

No to leda když člověk neleze do žádné památky. Protože na vstupech se nedoplatí.

[/citace]

 

Já tam ted chvíli nebyla, jak moc šli ceny za návštěvu památek nahoru? Ještě před rokem byla cena třeba do známé Hagie Sofie tuším 3 stovky. Což mi nepříjde hrozné.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Díky za tipy! Ano, porušovat pravidla se nemá, ale pokud není jiná cesta, tak si to jako necháte ujít? 

Nakonec jsme se vydali s přítelem tak, jak jste psali a vše vyšlo v pohodě. Stihli jsme i západ sluníčka a to, jak sopka vytvořila stín nad obzorem bylo fenomenální.

Ještě taková drobnost, příteli se podařilo při sestupu vymknout kotník, ale naštestí jsme to byli schopní dojít, avšak dole ve městě musel do nemocnice, kde mu to zasádrovali. Naštěstí jsme měli cestovko u axy přes srovnátor, ale stále čekáme na proplacení. Již čekáme týden, máte někdo zkušenosti, jak dlouho to může trvat?


img-9071.jpg

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Za mě asi nejlepší střední východ, ač je dnešní situace nestabilní (ostatně kdy byla..?). A Turecko, které je teď nebývale levné díky místní inflaci. A pár dalších tipů je tady - https://www.srovnator.cz/clanky/...m-vyrazit/

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahój, už jsem dostala kompenzaci jak za zpožděný let, za zrušenou cestu autobusem i vlakem, a docela pěkne to mají sepsané tu: https://www.srovnator.cz/clanky/...dskodneni/

Hlavní je to řešit hned a nenechat se odradit tím, že to s váma danná přepravní společnost nechce řešit. Případně to předejte agentuře, co to vyřeší za vás (naůčtuje si tak 10% z částky, kterou dostanete jako kompenzaci) a vyřeší to za vás ;)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahój, za měsíc se s partnerem chystáme na Tenerife a máme v plánu i výšlap této krásné sopky, který ční až 3km nad moře. Akorát je menší problém, že jsme si včas nevyřídili povolenky a teď jsou termíny na celý měsíc beznadějně vybrané. Je možné to nějak obejít, případně tam jít bez něj? 

0
Zobrazit ve vláknu

Ahoj, s půjčením auta v Malaze mám docela špatnou zkušenost. Půjčila jsem si osobák Toyotu cca na týden u Sixtu, a bohužel jsem si ho nenafotila... a když jsem ho vracela, tak po mě chtěli zaplatit za pár škrábanců, které tam zaručeně už byly.. takže doporučuju nafotit, ať to máte pojištěný... A ještě doporučuju přečíst pár tipů tady - https://www.srovnator.cz/clanky/...dat-pozor/ , opatrnosti není nikdy dost.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Neapol bude asi jednou z nejrizikovější lokalitou v Itálii, ba v celé Evropě, kde si auto půjčit :P, určitě si dávejte pozor, jestli auto bude pojištěné, a to včetně krádeže. Když jsem tam byla, tak se mi nepodařilo spatřit auto, které by nebylo nějak poškrábané. Mrkněte sem https://www.srovnator.cz/clanky/...dat-pozor/ , doporučuju nepodcenit.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Mělo by to být v pohodě. Sabiha je oproti novému letišti v dobré. Problém bude na tom novém letišti v Evropské části, tak se mým známým povedlo prošvihnout let i se 4 hodinovým přestupem - prý neskutečné fronty.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj nemáte někdo zkušenosti s ostrovem Hvar? Rádi bychom jeli příští rok na hezkou dovolenou. Stojí to tam za to?

0
Zobrazit ve vláknu

A nemůžete se tam dopravit autobusem? To mi přijde asi nejlevnější a nemusíš se tam bát, že s tebou spadne letadlo.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Není ten Irán nebezpečný? Ve zprávách je každou chvilku jak někoho unesli a usekali mu hlavu.. Nemáte tam strach cestovat?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Není Írán v poslední době nebezpečný? Ve zprávách pořád vidím jak někomu sekají hlavy, tak bych se toho docela bála. Vy co tam jezdíte tak máte cestovní pojištění, nebo to prostě jen tak risknete a nebojíte se, že by Vás islámisti unesli? Já bych už nejela snad ani do egypta, když to tak vidím v těch zprávách. Ale byla bych ráda, kdyby mě někdo přesvědčil, že to tam není tak hrozné a nebezpečné.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu