Příspěvky uživatele JindraC

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Hodně záleží, na koho narazíš, já jsem však nikdy u Ryanair s rozměri neměla problém (o dalších problémech s Ryanair pomlčím..). Takže bych do toho šla, při nejhorším doplatíš rozdíl. Co jsem si všimla, tak hodně řeší, jestli to zavazadlo má kolečka, nebo je to opravdu "batoh". I když vidí větší batoh, který máš však na zádech, tak tě nechají projít bez kontroly..

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zdravím 🙋‍♀️,

zanedlouho budu potřebovat využít přepravy UBER či BOLT v cizině (Španělsku), a nejsem si jistá, zda-li je možné přepravit touto formou krabici s kolem a případné další zavazadla.. Mají možnosti jako třeba Uber XL atd, kde bych předpokládala, že místo bude, ale radši se zeptám tady.. máte někdo s touto službou zkušenosti? I třeba z jiné země, myslím si, že to bude podobné.. 

Moc děkuji za odpovědi.

0
Zobrazit ve vláknu

Lsd78 napsal(a):

Ahoj, už je to teda deset let, ale letěla jsem s Easyjetem ze Švýcarska do Edinburghu a kolo jsem měla taky rozložené v krabici, kam jsem dala i menší příslušenství, a bylo to v pohodě. 

Děkuji. Snad to bude v pohodě.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

dan _10 napsal(a):

Obsah krabice nikdo z odbavení kontrolovat nebude.

Též si myslím. Děkuji.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Sue Ellen Ewing napsal(a):

Zkušenost tady ti k ničemu nepomůže - pokud máš nejasnosti, kontaktuj s dotazem přímo aerolinku.

Proč by ne? Aerolinka jasně píše, že v krabici nic extra být nesmí, což mi ale nedává smysl, tak proto se ptám. A odpovědí se dostává. A co se týče kontaktu aerolinek, všichni víme, jak dlouho z nich trvá dostat odpovědi (a nedejbože aby nebyla strojově napsána)...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zdravím,

máte někdo zkušenost s přepravou kola letecky Easyjetem? K letence se dá přikoupit, avšak nemají uvedené rozměry. Mám v plánu kolo dát do krabice, ve kterém běžně nové kolo bývá. Mají tam dále uvedeno, že v té krabici nesmí být žádne další věci..  mám v plánu zabalit s tím i lahve na pití, cyklo helmu.. 

 

Díky za každou radu/zkušenost 

0
Zobrazit ve vláknu

Pěkný nápad, držím palce. S jakou cenou počítate? Jen letenky musí vyjít na dost, obvzlášť mimo EU. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Na kolik celá cestovatelská sranda v Grónsku na ten den výjde?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Reni85 napsal(a):

Ahoj, 

Antelope Canyon je Upper a Lower. Do oboch sa odporuca rezervovat (kupit) vstup vopred. Vstup je len so sprievodcom a skupiny maju limitovany pocet.

 

Z vlastní skušenosti doporučuji přijet do parku pozdě večer nebo v noci, brány jsou otevřené a nemusíte platit 🙂

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Případně z Lisabonu líta na Madeiru za pár desítek EUR, tak to spojit s návštěvou Lisabonu... :-)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

To jako vážně? Já měla doteď za to, že při nákupu letenky jsem kryta jak aerolinkou, tak prostředníkem.. 

A co cestovko, to takovou věc nekryje? Vždycky si před odletem sjednám cestovní pojištění přes srovnátor,  kde mají v podmínkách taktéž zrušené lety, a mám klid, alespoň doufám, že to tak je.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

U AirBnb se mi to ještě nestalo, ale u např. Bookingu si to hotel vyžádal.. takže si myslím, že pokud má to ubytko dobré hodnocení, tak se nejedná o podvod. A beztak, s kopií vaší občanky toho nikdo moc nedokáže, beztak jí už někdo má ;-)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj Filoméno, první! Nedoporučuju, a myslím, že to většinou ani nejde. Ceny realitě moc nedopovídají, většinou jsou cca o 30-50 procent nižší, než je reálná cena (případně ta ukázaná Rome2Rio je ta nejnižší možná, která je pouze ve 2 ráno pro jeden spoj, kterým nikdo nejezdí)..

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

No masakr, já se podělím se svou "perlou". Ještě v době COVIDu, jsme s kamarádem letěli z Tenerife, přes Londýn do Prahy. Vše proběhlo v pohodě, avšak před branou do letadla do Londýna nám byl znemožněn vztup kvuli tomu, že jsme neměli formulář "passenger form", který je nutný vyplnit před vstupem na území UK (i přes to, že jsme jen přestupovali). Vyplnění by trvalo asi 3 minuty (což jsme měli), avšak i tak nám byl vstup znemožněn.. Podal jsem reklamaci na ryanair, a po půl roce se mi dostalo odpovědi, že ztratili mou žádost, zda-li bych jí mohl opakovat... výsměch, až na to, že tato sranda přišla cca na 10,000,- :-(. Ryanair nikdy víc!

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Upřímně si myslím, že 99% lidí jde po nejnižší ceně a neřeší, zda-li mají letenku koupenou přes MyTrip, GoToGate či jiné portály.. A s podporou bych řekla, že to bude podobné..

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Většinou lítám z obou terminálu, a mívám více než 200ml lahvičky, a vždy prošli, nikdy jsem neměl problém (a to řádově již cca 5 let).

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Za mě Ryanair suveréně nejhorší aerolinka v západním světě, za kterou se hrabe Spirit Air. Před cca rokem jsem letěla z Tenerife s přestupem v Londýně, a nikde jsem se nedočetla o nějakém formuláři (locator formulář vyžadován britskou stranou). Na check in mi nic neřekli, a před samotným vstupem na letadlo mě velmi agresivní zaměstnanec Ryanairu odmítl vpustit do letadla, (formulář jsem do 3 minut vyplnil), a i přes to mi byl vstup odepřen. Když jsem věc reklamovala, tak se Ryanair nijak nevyjádřil a po půl roce mi zaslal formulář, že ztratil mou žádost, abych vyplnila novou. 

Bottom line: Ryanair nikdy.. kdyby jej ostatní také bojkotovali, tak by byli nuceni změnit přístup, avšak to asi nehrozí :-(

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zdravím, má někdo zkušenost s post-COVIDovém Maroku? Fungují turistická místa, jako před? 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jedna z alternativ na gotogate. Již jsem přez ně letenku koupil a vše bez problémů. Předpokládám, že jediní ti, co měli např. zrušený let, budou moci dát subjektivní referenci. Pokud nabízejí letenku levněji, tak bych do toho šel (y).

0
Citovat Zobrazit ve vláknu