Příspěvky uživatele Aďo

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Za 1400KC/den si dovolenku uzijete v klude. Pre nas boli najdrahsie vstupy do narodnych parkov, ostatne bolo zanedbatelne. Samozrejme, vsetko zalezi na nastavenom standarde a odhodlani zjednavat.
S tym, ze sialene okradaju turistov by som nesuhlasil. Su to normalni obchodnici a myslim, ze v porovnani s arabskym svetom dokonca etickejsi a viac na pohodu.
+ ten trik so zastrckou funguje.
Uzijte si Sri Lanku, bude sa Vam pacit! smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ja som zasa zmrsil ten formular co sa vypisuje po prichode. V ramci treningu pamate som tam zadal cislo pasu z hlavy a kto by to tusil, samozrejme zle. smiley Prisli na to (fakt to kontroluju), poslali ma k veducemu do kancelarie. Ten robil chvilu bubaka. Uznal som svoju chybu (ako inak), ospravadlnil sa za problemy a preslo mi to. Asi by som to riesil az po prilete, boli tam celkom "normalni".
Drzim palec, nech sa Ti Lanka paci! smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Mam odskusany Albatros Premier Hotel pri Kucukayasofya. Je to kusok od Sultanahmet-u, v centre zaujmov vacsiny turistov. Je to velmi slusne ubytovanie, ked sa to nascita tak som tam stravil snad dva mesiace zivota. Ranajky vo forme svedskych stolov, na streche a s vyhladom, kusok od historickeho centra, wifi, cisto, slusny personal. Dobra volba, aj ked mozno trochu drahsie. A myslim, ze po dnesku budu mat celkom prazdno...

Este by som pripomenul co uz vsetci vieme - cenu za ubytovanie vyvesenu na recepcii, alebo tu z internetu treba VZDY zjednavat, netreba s tym vahat. Je to turecky narodny sport!

+ milujem Turecko, cast mojho zivota mi tvorilo domov. Je mi smutno z toho, co sa tam dnes stalo a celkom sa obavam nasledkov. "Ne mutlu Türküm diyene" ma dnes pre mna horku prichut.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ak niekto neprestane chlastať a fajčiť v Nórsku, tak už asi nikde. Ostatné sa dá uhrať. Mám tu veľa kamarátov, čo robia v kaviarňach, kantýnach, obchodoch s potravinami.. a pri konci šichty vyhadzujú jedlo čo sa nemôže predávať na druhý deň. Sú moc vďační, keď sa raz za čas niekto zastaví a vezme si to.
Nechcem tým povedať, že Nóri plytvajú jedlom viac ako my zo stredu kontinentu (to určite nie), len to na konci stále viac riešia cez zdravý rozum ako cez interné smernice a dá sa to uhrať. Napr. dve krabice zákuskov najlepších v živote. Alebo 15 krabíc bio pomarančového džúsu jeden deň po záruke..

Možno niekomu bez hamby tiež pomôže. smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Stale aktualne? Napada ma... Cez mobil nemusi vzdy fungovat rezervacny system spravne. Cez pocitac pojde vsetko lahsie, tak ak sa da tak skus to iste a cez pocitac.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ono, s letiskom v Colombe je to podobne, ako s letiskom v Katowiciach. Vola sa to tak, ale je vlastne uplne inde. V pripade KTV je v Pyrzowiciach a v pripade CMB je v viac v Negombe.
Co sa tyka presunov na Sri Lanke (aspon podla mojich skusenosti) je skoro jedno, cim clovek ide. Vacsina presunov nieje limitovana rychlostou vozidla, ale "priepustnostou" komunikacie. Srandovna bola skusenost, ked ma spolu s autobusom tlacili cez prave naliaty beton - opravovali tak cestu smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Pekne si zdokumentoval. Cim to bolo tocene?
Ja som sa tiez hral tenkrat poprve s videom - Annapurna circuit trail

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Poučné čítať si cestopis z vlastnej krajiny. Som rád, že ste vlaky "zadarmo" využili.
Na Spišskom hrade som aj ja zažil jednu z najlepších prehliadok - to dievča sa pre to snáď narodilo a bolo vidieť, že ju to sprievodcovanie naozaj baví. Oproti tomu Dobšinská ľadová jaskyňa zaspala dobu a bol to čistý fail. Škoda, že ste nešli v Trenčíne aj do vnútorných hradných priestorov a úplne hore na Matúšovu vežu - fajn výhľad.

Slovenskú prírodu určite nevynechajte! Osobne mám moc rád Veľkú Fatru (Borišov je srdcovka), Muráňsku planinu, Vihorlat a Poľanu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

ahoj. Ved ja som sa len za seba zamyslel a to este nie hlboko.. fakt to netreba brat ako generalizovanie, ved nech si kazdy zije ako chce. Mne sa to paci takto a to vobec neznamena, ze to tak musi vyhovovat kazdemu. Este raz - no offence.
Napriklad. Milujem Turecko. Stravil som tam rok profesneho zivota na asi desiatich roznych miestach kde sa vacsinou so mnou fotili ako s atrakciou bo tam biela drzka dlho nebola, naucil sa obstojne ich rec, jedol tam asi vsetko co sa dalo (milujem ich kuchynu), dostal od tureckych priatelov Koran, .. a aj tak nemozem povedat, ze by som Turecko "precestoval" a pochopil. Preto sa casto usmievam ked mi niekto hovori, ze "do Turecka uz nejdem, tam uz som bol" a bol v Alanii na desat dni na dovolenke a odbehol si fakultativne do Pamukkale.
Je to individualne, 100 ludi = 101 chuti.
smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Osobne takejto vyzve nie uplne rozumiem. Cestovanie sa takto casto zmeni na "CHECKED" system. Podla mna nieje cestovatel ten, co presiel tristo krajin a ma 288 razitok v pase, ale ten, co sa zastavil a nieco v tych krajinach pochopi. Na nikoho nenarazam, fakt "no offence", len sa zamyslam. Vo vseobecnosti snad patrim k tym "pomalsie chapajucim" a mozno to niekto vstrebe uz na letisku, no ja nie. smiley

Povazujem miesto priletu za absolutne deformovany priestor. Taku nutnost. Dalo by sa povedat, ze u mna empiricky plati priama umernost - cim dalej od letiska tym viac "naozajstna" pre mna dana krajina je.
No nenutim, CHÁÁPU! smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Pokial viem tak na viza do Indie potrebujes spiatocnu letenku.
Precitaj si Daubnerove zapisky ako ti radia, stoji to za to. Zaujimave a putave citanie, triezvo popisuje za co vsetko a kolko minal. Je to clovek ktory vie, prezil. Je rozdiel byt na ceste pol roka, alebo tri.
JV Azia je lacna, tam to pojde, dalej to uz bude horsie. Su veci, ktore sa "zjednat" nedaju, ako letenky, vstupy ...
smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

çok sagol, Dave. smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

No, pokial tomu spravne chapem tak je to 1+1 letenka zadara. V skratke - kupis cez ich online aplikaciu medzi 3-17.dec letenku najneskor na 29.10.2016 tak dostanes kod na letenku zadarmo, ktoru si mozes preletiet do 26.3 (mimo datumov 31.12-3.1, 22.1-24.1, 29.1-31.1 a 5.2-7.2). Prvych 100k.

Detaily konzultujte so slovnikom http://www.seslisozluk.net , je tu pre vas 24/7 smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Hm, keby som cestoval na mesiac, alebo počas letnych prazdnin tak sa to asi neoplati riesit, ale ked ides na rok mimo Europu tak je to na zvazenie. Platit ako samoplatca Slovenskej VZP minimalne 672€/rok za nieco, co nedociahnem vyuzit mi pride blbost. Vies, kolko nanukov za to mozes v Azii mat? Mroža, Eskimo, šéckóó ! smiley

Fakt to tu este nikto neriesil?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Doteraz som vzdy kratkodobejsie cesty riesil cez Alpenverein. Sam osobnu skusenost nemam, no kamarati ano a bolo to OK aj pri takych extremoch ako nalomeny stavec v Bolivii. Vykryju aj extremy, no samozrejme iba do nutnej vysky dohodnuteho ... treba pozorne citat VPP.

Cestovatelia, ako vsak riesit dlhodobe (zdravotne) poistenie? Chystam sa na viac ako pol roka mimo EU a chcel by som sa vyhnut nasledne duplicitnemu doplacaniu VZP po navrate. Viete poradit ? Vdaka.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak ono nori vedia, ze je u nich draho. Folklor tu je opit sa v piatok doma a do baru sa ist iba jednym panakom dorazit. A ked ides na party niekam na dom tak donesies flasu, a ked sa nedopije tak si ju zoberies naspat. smiley

Co sa tyka cien tak ano, je tu draho, ale da sa naist cesta, ked sa chce. Napriklad som pocul o lowcost cyklistovi z CR co presiel az hore na Nordkapp tak, ze po ceste vzdy chvilu zbieral plechovky na odpocivadlach. V kazdom obchode to potom ide vratit a on z toho z casti financoval svoj postup.

Voda sa da na trekoch pit vsade, kde zrovna nehnoja pole, alebo nestia ovce. Co sa prepravy tyka tak sa tu da okrem ineho v pohode stopovat, coz odporucam.
O Norsku sa hovori, ze je to jedina krajina, kde aj Nemci vozia konzervy. Ale stoji za to. smiley
http://marushkaphoto.blogspot.no/2015/08/opakovane-vyvrcholenie.html

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Vsetko zalezi od cloveka na druhej strane prepazky. My sme mali traja booknuty let Dubaj-Bankok, Emirates. V Dubaji pri stolceku sme hodili na slecnu "Kafkov smutny kukuc", spytali sa ci to nejde prehodit na skorsi let do Krabi a tradá, slo to. Myslim, ze tam dost zavazi cena letenky a spolocnost, s akou letis. A este mozno pomozu nepokoje v cielovej destinacii - v BKK boli vtedy "krute" protesty [co v reale znamenalo, ze tam malo desat studentov na namesti stany a vecer si spievali]. U Wizzair by ma taketo jednanie ... uhm, prekvapilo. Asi je lepsie sa na taketo veci moc nespoliehat, abys nebol potom sklamany smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ano, na SG nebol problem, tam to bolo take "zrelaxovane". Vacsinou to na takychto letiskach prejde, no nejde na to spoliehat a zalezi to od toho kto ma prave sluzbu. Spoliehat sa na to, ze sa seňor v uniforme dobre vyspal sa neda. Po 9/11 sa zmenilo vela, uvidime ako to bude po Parizi 11/13. smiley
Ja si vzdy beriem cez check prazdnu pet flasu a potom si ju naplnim bud z tych verejnych vodomatov, alebo na WC. To je nepriestrelne, nikto ti nemoze povedat ani makke Fň.
Neviem, ako to robia, ale vzdy ma v odletovej hale susi jak na Novy rok smiley .

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, urcite su tu iny "Thajcofily", ja som tam stravil iba mesiac a z toho 10 dni v buddhistickom klastore...Ale uzili sme si to na max a ak by si chcel nejaku inspiraciu tak tu:

bloh o Suan Mokkh klastore - http://marushkaphoto.blogspot.no/2015/05/testovane-na-ludoch.html
Krabi, Railay Beach, Nakhon Si Thammarat - http://marushkaphoto.blogspot.no/2015/05/o-tom-ze-nie-vsetky-damske-jazdy-koncia.html

Juzne Thajsko je nadherne a zalezi iba na tvojich preferenciach. Niekto si rad otlaca na chrbat plazove lehatko, iny zasa medituje o nesmrtelnosti chrusta.. smiley mozno skus viac specifikovat.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Moc vdaka za podnety, tie co uz padli a aj dopredu za tie, co mozno padnu smiley. Preverim a kupujem v najblizsom case. BON VOYAGE, DIKY MOC!
smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

elu_thingol: Termin "vnucovat" podla mna nieje uplne vhodny, ale budiz. Sme na portaly "cestujlevne.com" a tak by sa skoro dalo predpokladat, ze sa tu zdruzuju ludia hladajuci informacie o lacnom sposobe cestovania. Ale mozno sa mylim... smiley
Ja by som informaciu, ze sa da niekde uplne pohodlne cestovat hromadnou dopravou a za desatinu ceny uvital, zaujala by ma. Nechapal by som to ako trubenie do boja. A ani to tak nemalo byt.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nikto? Chceli by sme idealne do Goa, ale ked to pojde inde (Delhi, Mumbai) tak mame cas aj na presun... Celkovo chceme v Indii vyuzit plnu dlzku viz, pol roka cestovat po vlastnej ose na motorkach.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ano, takto to poznam!!! smiley http://marushkaphoto.blogspot.no/2015/11/si-sladka-ako.html
Video - https://www.youtube.com/watch?v=qroZOojl7S4

Teraz som v Norsku. Ked to porovnam, tak ... je to neporovnatelne smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ja tomu tiez nerozumiem.. Ostatni ludia maju asi radi instantne riesenia.
Pre mna bola jazda otvorenym vlakom tretou triedou na Sri Lanke jeden z najvacsich zazitkov. Socialny rozmer tohto sposobu premiestnovania hocico nezatieni, clovek doslova nasiakne clovecinou smileyAle, kazdy ako chce.. Bear, mozno ked budeme mat 60 tak aj my budeme mat fulltime vodica nielen na SL smiley.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj. Ak by niekto hladal typy na SRI LANKU tak nieco ide najst aj tu -
Prichod, Colombo - http://marushkaphoto.blogspot.no/2015/10/slza-indie.html
Kandy - http://marushkaphoto.blogspot.no/2015/11/si-sladka-ako.html

Postupne bude pribudat Adams Peak, surfovanie, korytnacky, safari v Udawalave, .... stravili sme tam paradny mesiac aktivneho presuvania na vlastnu past a byvali kade tade. smiley

Viac fotiek na - https://www.facebook.com/marushkablog/
MARUSHKA.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu