Příspěvky uživatele mispi

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

hmm... to je ako sa opýtať... chystám sa navštíviť Európu, kam zájsť a aké miesta navštíviť....tá otázka skôr patrí do  jedného obľúbeného fóra trochu nižšie...nepýta sa to náhodou Nadežda Krupská pod pseudonymom?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

JSLIWKA napsal(a):

Být 3-4 dny jen v SF by bylo škoda. Na samotné město stačí 1 den. Jestli jste nebyli v Yosemitech, tak jednoznačně doporučuji. Kdyby malý výlet, tak po celém dni v SF se večer za cca 2 hod přesunout do Manteca/Modesto/Stockton. Tam přespat, ráno  jet do Yosemite Valley, vylézt na vodopád Vernal, pak vyjet na Glacier Point. Bud přespat v Oakhurstu, druhý den zpět do Mariposa Grove na sekvoje a zpět do SF. 


Vďaka, presne takto som si to predstavoval, dlhšia varianta by už pre nás / manželku/ bola trochu únavná

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Pre rok 2020 plánujeme s manželkou návštevu Polynézie. Máme okolo 60 a tak cestu tam i späť plánujeme rozdeliť zhruba na polovice s prestávkou v USA.  Cestou tam 1 noc niekde pri letisku, späť 3 -4 noci. Južnú Kaliforniu, Nevadu aj Arizonu máme prejdenú,  takže voľba  na prerušenie cesty padla na SF a severnú Kaliforniu.

Poraďte, ako najlepšie stráviť čas v SF a okolí, aby to nebol  len jeden veľký presun a milión prejazdených km a aby sme aj čosi zaujímavé videli.

0
Zobrazit ve vláknu

Kód sa nedá uplatniť vždy a všade. S kódmi na Agode / a nie len na nej / treba trošku čarovať. Napríklad mne, keď na ňu idem z Tripadvisora, takmer vždy ponúkne  kód na 10%, ale z Hotelscombined nie.  Kódy sa takmer nikdy nedajú uplatniť pri rezervácii sieťových hotelov /Hilton, Accor.../.

Inak, Agoda mi v poslednej dobe vychádza na viacerých rezerváciách ďaleko výhodnejšie, než genius na bookingu - a to sú v jednej skupine. Pre rezervácie v USA je ale asi výhodnejšia skupina Expedia  /hotels.com, Orbitz..../

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Audit napsal(a):


Off season květen, červen ... na to jsi přišel kde?

Jinak je třeba si to hlídat, máme Martinik na březen z Prahy přes Paříž letenky a ubytování pro dva za 27 000,-Kč. Letenky koupené v prosinci.

Keďže Martinique patrí medzi tie drahšie karibské destinácie, celkom by ma zaujímalo kde, v čom a na koľko nocí budete na Martinique ubytovaní - na sume letenky + ubytovanie za málo nad 1000€ pre 2 osoby mi niečo nesedí...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Majka napsal(a):

díky za info. Oficiální web jsem prošla již dříve.  Undercover.... jsem shlédla nyní a ceny jsou v podstatě , jak uvádíte , skoro stejné. Týden tam strávit neuvažujeme.  Takže asi jiné možnosti nejsou. Ještě jednou dík.

Pri plánovaní sa pozrite na návalový kalendár https://orlandoinformer.com/univ...-calendar/ , rušné dni sú naozaj rušné...

Ak idete na deň, Express pass výrazne pomôže skrátiť čakacie doby. Inak strávite v radoch čakaním z 8 hodín návštevy parku tak 6. Na niektoré  atrakcie je možné vygenerovať časenku cez aplikáciu.

Ak idete na budget, na ubytovanie odporúčam The Point Hotel and suites, prípadne sieť Rose Inn na international drive. Oba majú aj free shuttle do Universalu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

cali napsal(a):

Michale, na oficiálním webu kupuje jen lolek... Respektive tam má smysl koupit jedině bundle s hotelem. Pokud se nebojíte, dají se koupit lístky z druhé ruky nebo korporátní  v těch budníkách třeba okolo International Drive. Je to ale risk. Pokud chcete něco málo ušetřit, pak přes prodejce typu https://www.undercovertourist.co...do-resort/

 apod. Případně zkusit nějaké kupóny v hotelu.

Mimo oficiálneho webu na 1 -2 dňových vstupenkách  u tretích strán skoro nič neušetríte a niekedy je ešte komplikovaný odber vstupeniek, niečo ušetriť môžete na viacdňových, ale je to skutočne len v percentách. Lacnejšie to majú obyvatelia Floridy, nejaké korporátne karty - napr AA, Wallmart, prípadne military.

inak odporúčaný web undercover... je dôveryhodný

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Vlani v októbri nám 2 týždne ani nekvaplo a bolo krásne, teplo a príjemne, ale týždeň predtým to bolo hurikánové peklo, ktoré zmietlo Panama City /Florida/ . Ako to bude tento rok ti nikto nepovie ani 2 týždne dopredu. Riziko je na tvojej strane.

Ja by som šiel v októbri. Riziko je menšie / ale stále je/, je teplo a ceny sú mimosezónne.  V Orlande v parkoch je Halloween party /viac termínov/, Epcot food festival, pláže v mexickom zálive sú už viac menej bez rizika "red tide"

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

No neviem... all inclusive v sezóne pri mori za cca 500€ / osoba.... To budú plastové kelímky s krabicovým vínom a rozmrazené "pochúťky" z Metra. 

V tejto kategórii /o niečo drahšie /asi Malta na vlastnú päsť a oblasť Mellieha beach - trebárs DB Seabank priamo cez ich stránku

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tip pre milovníkov a odborníkov na vojnu v Pacifiku - 

https://www.seascanner.com/cruis...ama-sydney


0
Zobrazit ve vláknu

Potrebujem letenky Viedeň - Seychelly. Ktorú  leteckú spoločnosť si vybrať - Quatar airways, alebo Emirates?

Cena je približne rovnaká, časy letov  takisto, routing - prílety a odlety  mi tiež vyhovujú u oboch. Prestupy v Dohe i Dubaji cca 3 hod - mám Mastercard world s Lounge key, asi využijem aj salóniky.

Čo si teda vybrať? S Quatar som ešte neletel, Emirates mi nepripadajú v Economy o nič lepšie, než ostatní.

Do úvahy pripadajú ešte Etiophian, tí sú o čosi lacnejší, cca o 60 €/ osoba, ale tým akosi moc neverím.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Do hotela v Las Vegas choďte z nedele na pondelok , cez víkendy sa nedoplatíte

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Lietajú / pred dvoma rokmi lietali/ obe spoločnosti

Nelétá na Martinik náhodou i Air Caraibes a/nebo Corsair? 

[/citace]

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Bali - pláže na Nusa Dua mi zasa nepripadali až tak zlé, sú chránené  koralovým útesom /Geger beach Nusa Dua / - ubytko asi na Tanjung  Benoa - mrknite sa na bývalú Ramadu - dnes The Tanjung Benoa Beach Resort. Ceny balíkov cez nich nie sú až tak vysoké.

Pre Honeymoon je Bali nedostižná. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ak je Malindo porovnateľné - aj mierne drahšie -, ber ho, v zime som s nimi letel na Langkawi a bolo to pre mňa veľmi príjemné prekvapenie.... Miesta na nohy viac, než v "prémiových" aerolinkách, nové lietadlo, krásne letušky a aj nejaké drobné občerstvenie - a skutočne 25 kg  batožina v cene.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Parkovanie Mazur parken - cena priamo na ich stránke je pomerne vysoká, nižšia je pri objednaní parkovacej karty napr. cez letenky.sk

Porovnanie - 2 týždne  priamo 107,90€, cez letenky.sk 68€

                           -3 týždne  priamo 129,90€, cez letenky.sk 86€

Možno to niekomu pomôže


0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Myslím, že jinkaspar to napísal perfektne. Tie prvé dva okruhy boli pridlhé na 6 dní - samá cesta v aute, prakticky na nič  by nebol čas.

Pridám: V Las Vegas - nákupy v North premium outlets, hotely cez Vegas.com, prípadne aj zlacnené shows, cenove výborne vyšiel hotel Downtown grand. Grand Canyon - boli sme len na West rim a Eagle point, ak nemáš na to viac dní, asi to stačí - manželke určite. Spojením s Hoover dam je to na celý deň.  Ďalší deň nejaký trek vo Valley of fire. Universal v LA nepoznám, ale v orlande a Singapure stáli za to. Ubytko odporúčam cez Orbitz s nejakým zľavovým kódom  Best Western Hollywood Plaza Inn, Hollywood - 5 minút pešo od Hollywood blvd metro station, zájdite sa pozrieť do santa Moniky. Auto cez Autoeurope - Alamo s plným poistením, z letiska do požičovní chodia okružné busy

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

pre prvocestovateľa by som navrhol Malajziu - čistá a civilizovaná krajina, k turistom prívetivá. Najprv Kuala Lumpur - na pár dní tam je čo vidieť - ubytovanie trebárs 5* Le Meridien nad Sentral station / z letiska rýchlovlak priamo k hotelu, priame linky do Batu Caves, Putrayaje a metro po meste/ - veľmi dobrý cenový balík veekend escape priamo cez hotelovú stránku, potom prelet na Langkawi a ubytovanie na privátnom ostrove s jedným hotelom a dobrou dostupnosťou - kyvadlový čln na hlavný ostrov - 5* Vivanta by Taj rebak - dobré ceny som chytil cez Asiatravel. Pekný bazén,čistá súkromná pláž a výborné bufetové večere - samozrejme, pozerám sa na cenovú reláciu, o ktorej sa tu hovorí...

Potom prelet z Langkawi do Singapúru a pár dní tam - Sentosa a Universal studios, China town a zologická záhrada. Návrat domv z Kuala Lumpur

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

niemandos napsal(a):

A at se na mě mispi nezlobí, ale s tou politickou nestabilitou na Filipínách maličko přestřelil.

No vzhľadom na to, že som bol  na Bohole v apríli 2017 v čase , keď na východnom pobreží tohto ostrova bezpečnostné sily vystrieľali námorný výsadok Abu sayaf z Mindanaa, tak si nemyslím, že opatrnosti pri plánovaní cesty na Filipíny nie je treba. 

K súčasnej situácii pozri tiež:

https://www.osac.gov/Pages/Conte...?cid=23672

https://www.osac.gov/Pages/Conte...?cid=23774

Istý rozdiel medzi tými krajinami z bezpečnostného hľadiska asi je.



0
Citovat Zobrazit ve vláknu

No pláž vedľa Tahjung Rhu resortu mala veľmi čistú vodu, pekné výhľady na skalnaté ostrovčeky a bola viac menej prázdna.... ani jeden číňan v dohľade.... určite lepšia, ako Sunrise beach, či pattaya beach na Ko Lipe

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Vzhľadom na politickú nestabilnú situáciu na Filipínach by som bral Malajziu. Filipíny určite majú viac čo ponúknuť, ale Malajzia je ďaleko bezpečnejšia. 

V zime určite západné pobrežie - , pozor na termíny - Čínsky nový rok je najdrahšie a najpreplnejšie obdobie - tento ro sme boli týždeň na Langkawi - bezcolná zóna a na pas v obchodoch veľmi lacný alkohol a pivo /Vivanta by taj rabak island / a týždeň na Ko Lipe  /  Mountain resort /, po návrate ešte dve noci v Telaga boutique resort - všetky 3 ubytovania odporúčam

je pravda, že pláže na Langkawi nie sú v okolí Pantai cenang nič moc, ale na druhej strane ostrova v okolí Tanjung Rhu sú fenomenálne.

Na Ko lipe Bu Low beach. Pozor, Ko Lipe vôbec nie je lacný!

malajská strava mi chutila viac, ako tá thajská / najmä kuchingská kuchyňa/


0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Z Floridy, ak sa chcete aj pohybovať hodne po ostrove, tak ma napadá len Puerto Rico - pozrite si ostrov Vieques, El Junque NP, Palomar teleskop, bioiluminescent bay.....  Ubytujte sa na Isla Verde, alebo v Luquillo... ostatné ostrovy / okrem Dominikánskej republiky / sú na týždenné cúranie trošku malé

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

presne tak som to dal aj ja

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

pozrite sa na Nalusuan Island Resort and Marine Sanctuary, Maledivy za filipínske ceny

0
Citovat Zobrazit ve vláknu



A asi jsem slepá, ale já tam opravdu nečtu Mispi, že by se tazatel ptal, co dělat s miminem ve Valencii.



[/citace]

už som sa zaprisahal, že v tomto vlákne sa už neozvem, ale nedá mi.

Žiadateľ v texte napísal, že cestujú s 8 mesačným dieťaťom. Odpoveď - s osem mesačným dieťaťom v NOVEMBRI sa dá vo Valencii robiť veľmi málo. Keby napísal, že cestujú s 8 ročným dieťaťom - odpoveď by bola , že sa dá vidieť a robiť veľmi veľa. Osem mesačné dieťa potrebuje režim, pravidelnú stravu a POKOJ.

Predstavme si novembrové sychravé počasie vo Viedni. Dážď, vietor a kopec kýchajúcich ľudí s červenými nosmi. A jeden z nich si sadne k žiadateľovi do trojky v lietadle Vueling /predpokladám, že žiadateľ poletí Vuelingom na akciovú letenku/ a celú cestu presmrká a prekýcha. Pre kojenca skutočne ideálna situácia


0
Citovat Zobrazit ve vláknu