Příspěvky uživatele Michael

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Protože web slovenského Ministerstva vnitra tvrdí něco jiného než Vojtěch. Pravidla platí od pondělí.

  • Povinnosť domácej karantény pre osobu zo zahraničia aj osoby zo spoločnej domácnosti  sa nevzťahuje na:
    • zaočkované osoby (po 14 dňoch od druhej dávky mRNA vakcíny, po 28 dňoch od prvej dávky vektorovej vakcíny, alebo po 14 dňoch od prvej dávky ľubovoľnej vakcíny, ak bola podaná do 180 dní od prekonania COVID-19),
    • osoby, ktoré prekonali COVID-19 pred nie viac ako 180 dňami,
    • osoby do 18 rokov.

https://www.minv.sk/?tlacove-spr...o-semaforu

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Máte někdo info k tomu, kolik dní po 1. dávce to půjde? Ono totiž slovenské úřady třeba všude mluví jen o kompletním očkování, jinak karanténa a test.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Přidávám zkušenost. Měli jsme na loňské jaro letenky ČSA přes Gotogate. Let zrušen, tak jsme přebookovávali na léto přes web ČSA, tam jsme dopláceli rozdíl letenky. V létě druhý let opět zrušen.

U obou transakcí poždádán Chargeback (jedno Airbank, druhé Revolut).

Trvalo to velmi dlouho, Airbank velmi příjemná, Revolut trochu horší, ale hlavně se nevzdávat. Ke konci roku jsme obě transakce získali zpět. Takže doporučuji zkoušet chargeback za neposkytnutí služby.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Marek Sourak napsal(a):

Neni tam doplatek, lze to zmenit i na mnohem drazsi destinaci, alespon mne to tak soo 

Přes co jste to prosím dělal? Infolinka? Mně dřív napsali e-mail, že je možné měnit o den posunutý let na jakoukoliv letenku zdarma (mimo asi 3 destinací), před cca týdnem ten let zrušili úplně a už mi psali, že jen v rámci stejné země. Přes web to jde změnit také jen na tu samou zemi. :(

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Petr napsal(a):

Pořád čekám na ty Prymulovy testy za 500 o kterých mektal v létě ...

https://www.idnes.cz/zpravy/doma...domaci_pmk

Ty LAMP testy ze slin podle dnešního vyjádření ministra Blatného padají. Prý nejsou dostatečně spolehlivé.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Vlastimil B. napsal(a):

@Michael - přes chat to lze změnit bez doplatku za rozdíl v ceně letenek? Přes web tasm samozřejmě ten doplatek je. Rád bych vyměnil zrušenou říjnovou Bolognu za nějakou letní koupačku;)

Pokud zrusi let, tak na chatu zmena bez doplatku, alespon me to takto vysvetloval a pak prebookoval pracovnik na chatu. Coz je pecka, da se zmenit treba 5 eurova letenka za neco pristi rok z Prahy. Nevim, jestli tam je jakekoliv omezeni, me rikal, vyberte si jakykoliv let.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Také doporučuji nevracet peníze a přes chat změnit. Já teď s Ryanairem třeba zrušený Porto z Vídně za 5 euro OW vyměnil na Mallorcu z Prahy na léto 2021 bez jakýhokoliv poplatku či doplatku ceny :D.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Dvoji ceny mohu potvrdit, uz nekolikrat na vlastni oci potvrzeno, i kdyz nova letenka stoji normalne 15 eur, pri prebookovani hazi treba 70. Je to dost okaty, protoze kdyz si to zkusim prebookovat z jine letenky, vzdy to davalo cenu o cca 10 eur vyssi nez byla puvodni cena prvni letenky. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

mig22 napsal(a):

Nevíte jak to je teď s voucheram a jejich použití? Kupoval jsem na jaře letenky pro sebe a mou ženu, všechno nám padlo(řešeno voucherem od FR). A když jsem chtěl použít vouchery tak to šlo jen na moje letenky. Což mi přišlo jako dobrá prasárna když to byly zrušené lety nás dvou.

Ale v červenci jsem něco zkoušel zas nakoupit a už jsem měl pocit, že tam to omezení není. Tak netuším jaká je teď jejich politika.

Já podobnou situaci resil pozadanim o navrat penez pres chat, behem par dni zpet na ucte.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Take se vam stava, ze Ryanair umele navysuje ceny letenek pri prebookovani? Typove mam letenku z A do B za 40 eur, letenka na kterou to chci s odpustenym poplatkem prebookovat stoji 12 eur, ale pri prebookovani ukazuje 45 eur.

Takovy trosku podvudek, i kdyz zas cenim to, ze na rozdil od CSA/SW se alespon trochu snazi vyjit lidem vstric.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

sanette napsal(a):

Ahoj, zkoušel někdo dostat z Ryanairu peníze nazpět i přesto, že jste přijali voucher? Za dnešních podmínek odmítám cestovat a kdo ví, kdy to zase půjde normálně . Popřípadě jestli jste zkoušeli chargeback v téhle situaci? Díky.

Ano, úspěšně. Přijal jsem voucher, po nějaké době si to rozmyslel, zažádal jsem přes online chat o vrácení peněz a během několika dní byly zpět na účtě.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

My máme zas zkušenost s Wizz, že skupinky usazeny k sobě. Naopak Ryanair prvně alokuje middleseat daleko od sebe.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Víte nějaké podrobnosti o zrušení letů ČSA? Máme letět na začátku září do BCN, i když začínám čím dál víc tušit, že nepoletíme. Ať už kvůli ČSA, nebo situaci v Barceloně, která je teď prakticky nejhorší v celé EU.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

lma napsal(a):

Do BUD jezdím často,ale toto jde mimo mě jelikož z ČB je rychlejší a pohodlnější spojení přes Linz (z Lince railjet OBB) i když dražší.

Jinak koukám těch 399 je ta jejich socko třída ,tam může sedět sedm hodin jen masochista .. standart je 539 (ČD 2.třída 548) a relax (kterou využívám u regiojetu) za 659.

Za minus považuji,že to jezdí na Déli - okrajová část města musí se využít metro.

Ono pozor, tedka ma Regiojet jako Lowcost byvale nemecke jednicky, ktere jsou sice trochu retro, ale prostor v nich je luxusni. V tom jejich drivejsim Lowcostu jsem mel problem i Praha-Brno, ale soucasne vagony jsou pohoda, navic s moznosti online objednavky obcerstveni. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

J0x napsal(a):

Google cesty = Google Trips? Tu už ale Google před časem zařízl...

Google pak udělal webovou službu Travel https://www.google.com/travel/

Je to celkem fajn, automaticky to bere letenky i ubytko, bohužel část letů mi to z Gmailu nebere 😔

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj všem,

Jakou používáte aplikaci pro plánování výletů? 🙂

Dlouho jsem hledal a zkoušel (Tripit, google cesty), ale nic mi úplně nevyhovuje. Jde mi o to co nejvíce zautomatizovat bez ručních zásahů, ideálně aby bralo i ČD či Regiojet. 

Zatím vyhrává App in the air. Ta sice umí vše automaticky, ale zas neumí třeba vlaky. Google cesty umí i hotely a vlaky, ale zas mi některé lety automaticky nerozpozná...

0
Zobrazit ve vláknu

Dominik napsal(a):

Dobrý den,

ryanair zrušil let 22.7.2020 z Vídně do Porta, chci refund, ale když vše vyplním zobrazí se mi toto Flight has not been cancelled or delayed > 3 hours....ví někdo co s tím? 


Děkuji Dominik 

Zkuste to za par dni 🙂. Take mi to neslo, asi to musi nekdo nekam zadat... 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Dnesni zkusenost s HER-VIE s Wizz: Chteli vytisknout formular, ktery poslali mailem. Nikdo na letisti, v letadle ani po priletu ho ale nechtel, takze vubec nevyplneno. Krom rousek a mereni teploty ve VIE cesta jako pred covidem.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

vl k napsal(a):


to vyzera na typicku nemecku poriadkumilovnost :) ako vlastne vyzera ten PLF doklad s QR kodom? Su tam uvedene  udaje konkretneho cloveka ako meno, datum narodenia, datum odletu a destinacia atd., alebo vieme v najhorsom pripade nastupit do lietadla aj s PLF ktory uz pouzil niekto pred nami?

V pdf souboru je uvedeno vse, co se vypisovalo do formulare. QR kod samotny je navic jeste v mailu, kde je jen jeho cislo. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

vl k napsal(a):


ano, vsimol som si, ze tym, co leteli dnes to doslo az okolo polnoci, preto zatial nestresujem, len zistujem, ako su na tom ostatni.

videl som, ze si pisal, ze vam to peclive kontrolovali, s akou spolocnostou ste leteli?

Leteli jsme s Condorem. Udelali ten check in tak, ze clovek vicemene musel dojit na prepazku, i kdyz mel online checkin (odbavovali povinne i vetsi kabinova zavazadla, aby pry lide nestali v ulicce letadla). 

Dokonce vystup z letadla vyvolavani po radach, i kdyz vubec nechapu vyznam, vzdy se tam stejne shlukla sklupinka lidi. 🤷‍♂️

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

vl k napsal(a):

Caute, mate niekto odlet zajtra 10.7. a dosiel vam uz kod? My letime o 6. rano z VIE a zatial nic :)

Nebojte, nam dosel fakt par hodin pred odletem, evidentne ten den uplne nedodrzuji. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak jsme prave absolvovali let SXF-HER. QR kody prisly asi 6 hodin pred odletem, na lezisti pred odletem je peclive kontrolovali i udaje z nich.

Po priletu plati 1 = test, 2 = bez, kontrola jen pohledem, vse trva chvilinku. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak nam prave prisel qr kod. Necelych 6 hodin pred odletem.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

chaltom007 napsal(a):

Také odlétáme v 5 ráno a QR ještě  nemáme, ale teď jsem chatoval s CK a pry mají ověřeno z ministerstva,že stačí  i ten potvrzovací e mail o odeslání formuláře ke vpusteni do země. 

A nevite, budou pak vsichni s potvrzenim testovani? 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

AdeeH napsal(a):

Tak my zajtra letíme na Krétu a stále nám QR kódy neprišli, ešte stále čakáte aj ostatní čo ste písali vyššie? 

Stale cekame, odlet v 5 rano z Berlina. 😁

0
Citovat Zobrazit ve vláknu