Příspěvky uživatele Zuzana _1

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Martin Vícha napsal(a):

[citace="Zuzana"]

[citace="Martin Vícha"]

Tak to bych vážně chtěl vidět tu destinaci, kterou lítá jen a pouze CSA.

Praha-Valencia nic jinýho než ČSA nelítá. 

[/citace] Z Prahy ne, ale z Vídně 5x týdně FR a 2x W6.

[/citace]

Díky, ale neptala jsem se na to, odkud se lítá do Valencie. Ptala jsem se na zkušenosti s vracením peněz za letenky ČSA, takže děkuju za další příspěvek k ničemu. 
Samozřejmě vím, že Valencie se lítá z Vídně nebo Berlína, ale letenka byla pro mámu, která se nedomluví anglicky, proto jsem pro ní volila to nejjednodušší a to přímej let. Já sama obvykle lítám s přestupem, případně dřív jsem lítala z Berlína. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

floodland napsal(a):

[citace="Zuzana"]

Praha-Valencia nic jinýho než ČSA nelítá. 

Tak přímý spoj se určitě vyplatí. Ta obsazenost musí být úžasná. Pak se ale CSA nemohou divit, že jsou tam kde jsou. 

[/citace]

Před covidem byl ten spoj dost plnej. Když jsem letěla naposled, bylo míň lidí, ale ne prázdno. 

Ale na tohle jsem se vůbec neptala :D.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Martin Vícha napsal(a):

Tak to bych vážně chtěl vidět tu destinaci, kterou lítá jen a pouze CSA.

Praha-Valencia nic jinýho než ČSA nelítá. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

floodland napsal(a):

Asi blbej dotaz, ale dokáže mi někdo z majitelů bezcenných voucheru vysvětlit, proč kupoval zrovna u CSA/SW?

Protože jiná letecká společnost tu destinaci nelítá. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, ČSA mi zrušilo let na srpen, prej ,,due to protective regulations related to the COVID-19 outbreak". Tak určitě. Tou stejnou linkou jsem letěla nedávno a maj poloprázdno, tak se jim nechce letět když nemaj plno. Jak z nich dostat peníze zpátky? Koukala jsem, že lety v jiný časy nabízej, ale asi je taky zrušej, protože ten ,,můj" let se taky pořád dá koupit. 
Minule mi při zrušení vystavili voucher, vyplnila jsem formulář, že chci refund, ale nikdo se mi neozval. Nakonec jsem teda voucher využila, ale teď chci peníze, protože s nima fakt už letět nehodlám.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Kabanoss napsal(a):

Stalo se mi něco podobného před cca dvěma rokama. Večer jsem udělal online check in a ráno přítelkyně 40 horečky. Storno samozřejmě již nešlo. Letecká společnost vrátila letištní poplatky a pojišťovna zaplatila vše vč. přeletů, které byli v cílové destinaci asi za týden po plánovaném příletu. Letecká společnost byla EVA Air + v místě nějací číňani :-)

PS: počítal jsem s tím, že nedostanu nic. I prodejce letenek mi sdělil, že si myslí že nic nedostanu. Pojišťovna nakonec bez řečí zaplatila cca do 14 dnů 80% vzniklé škody. Tedy to co měla. Byl jsem příjemně překvapený. 

 

Tak to jsi mě potěšil :D Můžu se zeptat, jaká pojištovna to byla? Plus co jsi jim dokládal za dokumenty - měl jsi potvrzený od letecký společnosti, že jste neletěli? 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Terez N napsal(a):

Záleží na aerolince a místě, kde jsi koupila. Pokud budou rozumní, dají ti pro pojišťovnu papír o tom, že jsi nenastoupila na let a letenka propadá. 

Lufthansa a kupovala jsem přímo u nich, tak snad mi něco dají. Zítra jim budu volat. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, máte někdo zkušenosti jak z pojišťovny dostat peníze za propadnutý letenky? Měla jsem dneska letět, ale probudila jsem se s horečkou a zvracením. U doktora jsem byla, mám potvrzení, že jsem nebyla schopná cestovat. Chtějí po mě doložit potvrzení o stornování a stornopoplatek - já jsem ale let nestornovala, protože to už nešlo, ale nevyužila jsem ho. Může mi letecká společnost vystavit nějakej dokument, kterej mi pojišťovna uzná?
Předem díky za odpovědi. Není to moc, ale když už si to pojištění platim, tak bych z toho ráda něco měla :D 

0
Zobrazit ve vláknu

simona.bord napsal(a):

Ahoj, někdo tip kam zajít v Praze na PCR test se zasláním certifikatu pro vycestování do zahraničí do emailu, aniž bych tam musela pro certifikát pak osobně?:) Děkuji:)

Tak do ocka to dávaj všichni, jinak já mám skvělou zkušenost s Nazadanku

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Peetee 247 napsal(a):

[citace="speedy7cz"]

[citace="andreko"]

https://www.seznamzpravy.cz/clan...3GBn4qsZ-k
Tohle je nocni mura.

Tak to je dobrej poser. Vždyť plně očkovaným stačí registrace do příjezdového formuláře, nebo to je až od včera? Navíc tohle není adekvátní reakce, si ho tam vyzvedli, jak kdyby to byl terorista.

[/citace]

 

Tak ona hlavně propast mezi tím, jak to podaly novinky a jak to skutečně bylo, bývá obrovska

[/citace]

 

Taky si myslim, v tom muselo bejt něco jinýho. Přece kdyby měl mít test a neměl, tak ho nepustěj ani do letadla, případně to budou řešit až v destinaci příletu. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Kontroluje v Praze při příletu z Shengenu někdo testy? Nebo stačí kontrola která se dělá v odletové destinaci?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já odbočim od Mikina, ale dá se cestovat ,,postaru" bez covidpasu? Tzn že budu mít vyplněnej formulář tý země + test, ale nebudu mít nějakou tu aplikaci na covid pas?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak výsledky testů jsou různý, někde ti daj papír a nahrajou to do uzisu, někde pošlou certifikát. 

Co se týká certifkátu, tak je to taky různý :D někde se nahrává do aplikace, někde ho chce aerolinka nahrát do aplikace při checkinu, někdy ho ukazuješ na letišti

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

David K napsal(a):

odbavuji se jen na jednu cestu, posílám i screenshoty, jestli se s tím někdo už setkal, děkuju moc

U toho prvního screenshotu máš ,,check in done" - seš si jistej, že checkin neproběh? Jinak testy na covid se nahrávaj do aplikace od Španělska

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Citylab, 30.5., PCR v 11hodin, výsledek v 21h v SMS a emailu. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

fungují ještě ty kody, nbo už ne? 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Petr76 napsal(a):

Je jasné, že v cizině delší dobu žil, pracoval nebo studoval jen Marco Polo, Komenský a pak mikir, takže nás rozhodně může poučovat, nikdo jiný podobné srovnání nemá.

Škoda jen, že kvůli 50c navíc (bez tak zaplacených irskými daňovými poplatníky) tady mikir popsal už asi pět stránek a ještě ho nenapadlo(?) si koupit ty zlevněné jízdenky do zásoby.

Samozřejmě, že je domácím úkolem turisty si zjistit jaká úskalí ho mohou v dané destinací čekat, ale zrovna u směnáren dohled ČNB dost selhává. Stejně tak je volbou LKPR a SŽDC komu pronajmou stánky na letišti, resp. nádraží. 

Na druhou stranu ale komu není rady tomu není pomoci. Pokaždé když jdu od letadla a vyloženě nespěchám, tak se zastavím u hloučku turistů kolem bankomatů Euronet a říkám jim, že tento bankomat je ojeb nenechte se napálit, a že landside jsou bankovní ATM s příznivějšími sazbami a že za MHD lze platit kartou. Totéž na Hlaváku u směnárny Forex... popojděte 50m a pod schody jsou bankomaty UniCredit. Z deseti si nechají poradit tak 2-3.

jj, nedávno jsem se setkala s něčím podobným. Přijel k nám do hotelu jeden korporátní klient a stěžoval si na chování taxikáře. Tak jsem se jentak zeptala, kolik platil a prej 1100 CZK. tak mu řikám, že je to dost, a on jenom mávnul rukou že ví, že taxikáři tu hodně ojebával, že jezdí do Prahy často.  Jakože jasně,  taxikáři v prní řadě nemaj okrádat, ale pokud je to těm turistům jedno, je to pro ně snažší

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jako sama na Prahu nadávám, ale zrovna sehnat lístek je asi ta nejlehčí věc :D. Platba cash v automatu, platba kartou v automatu, přes SMS, přes mobilní aplikaci, u řidiče v autobusu, v trafice, v automatu v tramvaji pomocí karty.... nenapadá mě, jak jinak by to ještě mělo jít :D 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

mikir napsal(a):

Zuzana ,vazne se mi to nechce uz vysvetlovat porad  dokola , sms jizdenku zahranicnim mobilem  nekoupim ,appku nemam. ridic prodava draz  navic nema cely sortiment  ,kartou z automatu nejsem povinen kupovat  ,automat na mince nefunguje navic  stejny problem sortimentu ,  stanek MHD je zavreny   takze nezbyva nez mit zasobu jizdenek ,coz uz po zkusenostech  mam,.nebo jet nacerno na Veleslavi, kde uz jsou automaty ,ktere nakup umuznuji  ,proc stejne nejsou i na letisti mi nikdo nevysvetli 

A na Cesko neplivam ,jen proste konstatuju  realitu

jj, je prostě asi tisíc způsobů, jak si tu jízdenku koupit, ale protože prostě Mikir si jí CHCE A CHCE koupit jenom pomocí mincí v automatu, tak by se HMP mělo ujistit, že při jeho ctěné návštěvě budou všude umístěny přesnosné automaty na mince. 
A na letišti jsou úplně stejný automaty, jako na Veleslavíně :D.

Celkem obdivuju, jak cestuješ po světě, když nákup jízdenky v Praze je takovej neřešitelnej rébus

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Litacka, clovek si muze koupit i vic jizdenek, zaplati kartou a nez vleze do MHD, tak si ji v mobilu ,,oznaci" a revizorovi pak ukaze QR kod, funguje i ve vlacich. 

Copak takove vymozenosti v SSSR nemate?
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Navíc vlakem těžko někdo pojede z letiště :D 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Надежда Константиновна Крупская napsal(a):

Musíš mít ale lokální telefonní číslo a třeba ve vlaku je SMS jízdenka na nic, protože průvodčí jí neumí zkontrolovat.

V tom případě pořád je možnost to koupit přes appku :) 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jako doprava na letiště v Praze neni nejlepší,ale ruku na srdce, kde jinde se dostanete přímo od hotelu na letiště za 1 euro? V zahraničí buď musíte speciálníma shuttle busama nebo si dost připlatit za letiště. 

A mikire, už zase neumíš nakoupit jízdenku? :D Neni nic jednoduššího, než si poslat sms, nebo si jí koupit v appce v mobilu, takže to je zas zbytečný plivání na Česko. 


0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jaká je Vaše představa o rozpočtu na nízkonákladovou dovolenou? (Určete prosím počet dní a maximální částku, kterou byste byli ochotni investovat)


Tohle je taky otázka jak stehno.... Nízkonákladová dovolená třeba v Norsku a na Ukrajině se bude rapidně lišit... to co bych zaplatila na lowcost v Norsku bych rozhodně nikdy nezaplatila na Ukrajině

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

co to je za dotazník? Takže když jedu na dovolenou, je to jinej důvod, než relax a odpočinek? Dál jsem radši nedošla :D 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu