Příspěvky uživatele jackbrno

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

1) včera v BTS nepřeměřovali vůbec nic ani hlavní kabinové, ani menší. Ale pokud ta fotobrašna nemá pevnou skořepinu (tedy není to spíš kufr), tak se bude případně o ty 3cm dát zmáčknout, ne? smiley Jinak kabinová zavazadla mi nikdy nikde nevážili.

2) léků si nikdo nevšímal, nikdy je ani nechtěli z příručního zavazadla vytahovat

3) Li-ion baterky bych viděl jako problém spíš v odbaveném zavazadle. V kabině snad ne. Jde o to, že u Li-ion existuje riziko vznícení, ale v zavazadlovém prostoru k nim není přístup, aby se mohlo zasáhnout, kdežto v kabině ano. Ale samozřejmě bych to zbytečně s jejich množstvím nepřeháněl smiley

Ještě přidám dobrou radu z praxe, kterou asi nebudeš chtít slyšet smiley U toho fotopříslušenství zvaž, co všechno je opravdu nezbytné a vše ostatní nekompromisně ze zavazadel vyhaž. Já jsem dřív začátečnickým nadšením tahal všechno, co jsem měl, i když reálně více než půlka věcí nebyla nutná. Skončil jsem u toho, že vozím malou trojúhelníkovou brašnu a v ní tělo zrcadlovky, jeden univerzální objektiv 18-70, polarizační filtr a malou kvalitní trojnožku. Někdy ještě přibalím tele, podle toho, co hodlám fotit. Hodně se mi ulehčilo a fotky vozím lepší, než dřív, protože jsem s lehkou sestavou mobilnější a pohotovější smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Qeasa:

Já tam letím 12.4. a vracím se 16.4., taky budu půjčovat auto, tak třeba budu mít nějaký dobrý tip smiley Ale myslím, že teď mimo sezónu to nebude žádný problém.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nechci plašit, ale s vysokou pravděpodobností ti drona na palubu nepustí.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

V tom případě bych si to odpustil, protože tři dny takové dovolené postrádají jakýkoliv smysl, vůbec se nedostaneš do dovolenkového režimu a nic za tu dobu nestihneš vidět. Jen si začneš zvykat, už tě z lodě vyženou. To už bych spíš naplánoval jeden výlet na některý z ostrovů. Podle mě má cruise plavba opodstatnění minimálně na 7 dní. Ani těch 5 nestačí a 3 dny budou jen vyhozené peníze.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Danke: to víte, to jsou ty "evropské hodnoty", které tady vyzdvihoval jeden předřečník smiley Nicméně bych teď letěl. Těžko najdete dobu, kdy budou letiště, metra atd. tak dobře hlídána, jako právě v době těsně po nějakém útoku.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Se SA taky spokojenost. Před pár týdny jsem kupoval letenku na léto s Aegean a asi za hodinu po nákupu mi volá na telefon slečna, že děkuje za nákup a chce si ověřit, jestli vím o tom, že zakoupená letenka je bez odbavených zavazadel, aniž by mě nějak přesvědčovala si je doplatit. Prostě se jen ujistila, že to vím, abych pak nebyl překvapen. Takže za mě OK.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Přesně tak. Ten fašismus se projevuje tak, že jsou práva cizinců nadřazována právům tuzemců, práva menšin nad právem většiny, cenzuruje se internet, zakazuje se kritizovat nějaká náboženství, odposlouchávají se telefony, čtou se emaily atd. Je to trochu jiný fašismus, než byl v německu. Ten novodobý má označení neomarxismus a šíří se jak mor...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ještě bych si dovolil podotknout, že 1) letuska.cz rozhodně monopol v česku nemá a 2) cenová tvorba je už od roku 1990 čistě věcí poskytovatele služeb a spotřebitel má plné právo službu nakoupit jinde, pokud ji někde sežene o 10-20% levněji. Takže brečet tady, že je někde něco levnější, než jinde, je docela úlet.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

To je úplně zbytečná otázka, protože to záleží čistě na tom, jestli autobus přijede na čas nebo ne a to ví jen křišťálová koule smiley Pokud pojede na čas, tak 2 hodiny stačí. Ovšem nikdo ti nezaručí, že autobus nebude mít poruchu nebo se nezdrží v zácpě po nehodě na dálnici. Potom by ti ta ušetřená hodina a pár korun mohlo kriticky chybět. Takže osobně bych to určitě neriskoval, pokud stojíš o to odletět smiley Když jsem před šestnácti lety letěl z Mnichova, tak jsem měl na výběr autobus s dojezdem 3 hodiny před odletem a nebo 17 hodin před odletem. Zvolil jsem těch 17 hodin čekání, protože jsem fakt odletět chtěl smiley Navíc to bylo v půlce března a zrovna tou dobou byla sněhová kalamita, tak jsem neriskoval.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ještě bych to viděl tak, že požádat někoho, ať zajde do obchodu, tam to koupí a přiveze. Ale chtít po někom, aby od někoho neznámého převzal věc, jejíž obsah není schopen si prověřit a převážet to z ciziny, to je opravdu za hranou přijatelnosti smiley Vážně, proč asi myslíš, že jedna z nejobvyklejších otázek při bezpečnostní kontrole na letišti zní: "Balil jste si svá zavazadla sám"? smiley Fakt, toto kdyby někdo byl ochoten riskovat, tak by musel být padlej na hlavu smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu