Příspěvky uživatele Miroslav Šimeček

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Ahoj, prosím, nevíte někdo když jsem měl u Wizzairu koupený zpáteční let, zda bude platit, když jsem do té destinace neletěl, ale zpátky bych chtěl využít pouze tu zpáteční letenku?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Český Krumlov - liduprazdno oproti normálnímu stavu, pivo 0,5l na zámku za 35kc 12°, to jsem taky ještě nikdy nezažil. Pouze trdelniky si drží standard cenu 🙊 Normalne je tam napraskano hlavne turisty z Asie a neda se ani zaparkovat, ted bez problemu, ceny lidove. Chystáme se do Prahy, viz dnešní akce 😂

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

To duty free mělo slevy i v Alicante a taky jsme tam udělali první větší nákup v životě v duty free, protože ty ceny byly opravdu zajímavé. Bud 50% sleva, nebo 2+1 zdarma apod. a vína měli za pár kaček. Tak jsme v letadle cinakli lahvema :-D

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já můžu také jedině září/říjen. Otázka je, zda se vubec bude moct ještě v tu dobu někam vyjet ...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Včera jsme se vrátili z Alicante a mám pár informací:

v pondělí řešili policajti i roušky i na ulici, byli jsme párkrát upozorněni, když jsme neměli na ulici nasazenou roušku. Na pláži chodili policajti a kontrolovali rozestupy. O víkendu bylo celkem plno - jak v ulicích, tak i na pláži, ale v týdnu je pláž téměř "prázdná", v ulicích je také méně lidí. Výtah na hrad Sant Barbara byl bohužel uzavřený kvuli covid, výšlap nahoru s kočárkem jsem v tom pařáku nedali, vzdali jsme to v pulce. Moře bylo bohužel dost zaplavené a špinavé od řas, bylo sice teplé, ale tak špinavé, že se ani do toho nechtělo lezt.


Co se týče cen v restauracích, dalo se najít výhodné menu, kde byly 3 chody (starter&main course&dezert + 1x pití) za 13€ osoba, nebo někde dávali k jídlu pití (víno/pivo) zdarma. Jinak mi přišli ceny stejné, o víkendu restaurace poloplné, v týdnu poloprázdné, spousta jich měla v týdnu zavřeno. 


Dezinfekce na každém rohu a v každé restauraci, roušky na ulici měla většina lidí, ale v tom vedru je to celkem nepříjemné a docela peklo. Párkrát nás i kolemjdoucí upoznoril, když jsem neměl roušku na nose. Ačkoliv si nejsem vědom, že by to bylo povinné, docela se tam roušky řešili. Byli jsemv lekárně pro krém na kůži, kde se nás lékárnice snad i bála obsloužit.


Letiště v Alicante - nikdo neřešil nic, mimo roušek.  V letadle všichni roušky, někdo i štíty a rukavice, cesta zpět s Wizzair - měli jsme relativně prázdné letadlo, kde bylo dost řad prázdných a nebyl problém se přesadit, nikdo nic neřešil. Velikost zavazadel nám taky nikdo nekontroloval a vše proběhlo v uplné pohodě. Ve Vídni pouze kontrola teploty pomocí temokamery a tím skončila veškerá kontrola. Formulář po nás nikdo nechtěl.


Nakonec to nebylo zas tak strašné, i přes výše zmíněné, to byla fajn dovolená, ale bez roušek by to bylo přece jen lepší. Ačkoliv jsme měli veliké obavy (halvně kvuli 1ročnímu dítěti), jsme rádi, že jsme jeli. Co nám asi nejvíc vadilo bylo špinavé moře, ale za to nemůže covid. :-) 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Osobně bych 13dni taky neriskoval. Zrovna jsme v Alicante a není to dovolená, jak jsme zvyklí. Přece jenom máme určité obavy, vyhýbame se davům, dítě nenechávame běhat kde se mu zachce a hojně využíváme dezinfekci. S dětma je to o to horší a situace se může změnit celkem rychle. I my jsme byli nerozhodni a rozhodli jsme se úplně na poslední chvíli, že nakonec pojedeme.


Navíc je tu strašný vedro a to ještě není nejhůř, ale kolem oběda je lepší být zalezlej někde uvnitř, nebo ve stínu. A že by tu bylo málo lidí taky bohužel úplně neplatí.


Nakonec se docela těšíme domů, asi vůbec první dovolená, kdy si říkáme, že se těšíme zpět domů. Ne, že by to tu bylo strašný, ale ta situace, která tu panuje, není ideální pro klidnou dovolenou s dítětem.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Taky jsme v Alicante. Formulář rozdávají jak v letadle, tak i na letišti, tzn QR kód není nutný, jen je to rychlejší. Na letišti měří teplotu. Ve Vídni nikdo neřešil nic, Wizzair ani nekontroloval rozměry zavazadel a letadlo tak 70% obsazenost.

Ve městě lidi poměrně dost, na pláži  není prelidneno, ale lidi tam taky málo není a jak psal výše mirjur, moře zaplavené rasama, ale je opravdu teple, takhle teple more jsem zazil jen v Thajsku. Plaja De Postiguel je z části rozkopana, něco tam dělají.

Roušky tu nosí na ulici většina lidí, na pláži občas někdo taky ma. Dost ženských, ale nemá vrchní díl plavek 🤣 Do obchodu, lékárny bez rusky nepouští a někde vyžadují i max počet osob a dezinfekci rukou. Na pláži a i na ulici policajti kontrolují rozestupy. Párkrát někoho upozornili, aby se posunul dal. Ale jinak chodit s rouškou ve 30° je fakt "zazitek"

Vcera jsme byli na veceri, v restauraci povětšinou poloprázdný a jako bonus, aby jsme se u nich najedli nám dali víno a pivo zadarmo. Jinak cena jídel 10-15e, což mi přijde stejně jako před covid.

 platba kartou zatím možná všude, kde jsme byli, i malý krámek nebo stánek s ovocem.


Ps. Pokud stále někdo je v Alicante, rádi potkáme nové tváře, kdyžtak napište.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

My jsme leteli s WIzzem do Catanie na podzim a 6mes ditetem, sice nebylo v krosne, ale v nositku + kocarek a zadny problem, nic jsme za to neplatili, dokonce jsme meli narok na prednostni nastup. Jediny co, tak nas nenechali sedet spolu s pritelkyni, to je za priplatek. Do kocarku jsme dokonce dostali i nejake dalsi veci, jako pleny, obleceni atd. :-)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

I 3€ za pivo mi prijde celkem ok, ve srovnání s jinými zeměmi, např Dublin, kde jsme platili asi 8€. Jak jste to měli s obsazeností letadla? My máme letět s Wizzem, tak mě zajímá, zda to je už zase napraskaný, nebo se dá s trochou štěstí počítat s tím, že si bez příplatku budeme moci sednout spolu? A co ve městě, je tam znát pocovid období, např jako v jiných městech (co jsem četl např vylidněný Madrid)?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

mirjur napsal(a):

Update Alicante: Od Ryanairu přišel před odletem do mailu k vyplnění "povinný" dotazník od španělské vlády. Je to ale duplikát toho on-line formuláře, na letišti v Alicante chtěli pouze QR kód. V letadle bylo jen pár míst volných, bez zaplacení místenky každý jinde (trošku jsem doufal, že kvůli covidu by se na tuhle praktiku mohli vykašlat), ale přesazení bez problémů. Půlka letadla z Vídně česká. V autobuse C6 do centra je možné zaplatit kartou obdobně jako v brněnské šalině jen přiložením, netřeba tedy kvůli tomu vybírat hotovost. Lidí v ulicích hodně, většina s rouškami. Některé bary regulují počet hostů, venku je klidně fronta čekajících, i když vevnitř je stůl nebo dva volný.

Perlička na závěr: z Brna jsme měli koupen vlak RegioJet s příjezdem do Vídně HBf 2 hodiny před odletem. Když jsme dorazili na hlavák, dostal jsem sms, že kvůli výluce to jede z Dolního nádraží. 10 min před odjezdem! Tak taxik na Dolní nádraží, tam ale žádný vlak do Vídně nebyl. Telefon do RJ - omlouváme se za chybu, jede to z hl. nádraží, pokusíme se vlak pozdržet. Tak zpět na hlavák, to už 10 min po odjezdu, vlak samozřejmě nikde. Za 5 minut sms - omlouváme se, spoj byl z technických důvodů zrušen!!! Takže do Vídně po vlastní ose, s výlukou na hlavním tahu na Mikulov... stihli jsme to tak tak.


Jak to tam vypad s povinnosti rousky? pry je povinnost i na plazi, pokud nejste ve svem ohranicenem prostoru? Da se tam vubec najit volne misto na plazi? Jestli ma vubec cenu tam jezdit. Mame letet ve ct z Vidne, ale s tim, co ctu, nas to spis odrazuje.
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, našel by se někdo, kdo by se rad vydal na Island na podzim, když to bude možné? Dnes má Wizzair akci a dají se koupit levne letenky z Vídně. Rád bych toho využil, ale z mého okolí není asi nikdo tak nadšen pro cestování jako já, nebot jejich hranice cestování končí v Chorvatsku. :-)

0
Zobrazit ve vláknu

Na jak dlouho? Taky bych se někam vydal.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

V pátek máme letět do Osla z Vídně a zavládla panika, že naše skupina uvažuje o zrušení, jeden z nás je mírně nachlazen a bojí se, že by v případě zhoršení, byl poslán do karantény. Stejně tak panují i obavy, byt minimální, z možného nakažení např v letadle. Tak nevím, co ted, zda letět, nebo se na to vykašlat a nechat propadnout letenku a počkat až ta bublina splaskne. CO ostatní, letí ted někdo někam do Evropy, mimo Itálii a neřešíte to, nebo taky raději přehodnocujete své plány?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Daniel P. napsal(a):

Ahoj,chystám se v květnu poprvé do NY, kde je teda nejlepší nastoupit na bus do JGarden a koupit lístek a asi je dobré jet hned ráno? Mám v plánu si tam koupit velký kufr a naplnit ho. Dá se tam i dobře nakoupit pro děti, nikde jsem tu nic takového nečetl? Děkuji

Já jsem tam byl v obchodě pro těhotné (název už envím), kde jsem koupil 2 trika a tam mi dali 30% slevue na nákup ve vedlejším obchodě se zbožím na děti od nejmenších, až po puberťáky. Ceny celkem v pohodě, ale zase nějaké extra WOW ceny jsem tam neviděl. Jinak v normálních obchodech dětské oblečení je, ale nekoukal jsem na ceny. Co se týče času, my byli v pátek, jeli jsme kolem 10h a narváno tam nebylo, horší to bylo cestou zpět, kde jsme stáli asi 1h frontu na bus :-)
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj,


před 14ti dny jsme byli v NY a za mně:

Macys - veliký obchoďák, najdete tam značky, které se u nás asi těžko shánějí, cenově nijak exta výhodné, za mně ztráta času.

Jersey Gardens - jak už tu někdo zmiňoval, pecka, veliký výběr obchodů za skvělé ceny, já třeba nakoupil trika VANS za 4,95$ :-) Quicksilver za 5-8$, celkově jsem vezl plnej bágl hadrů asi za 1500Kč dohromady, což bych tady koupil max 2 trika :-D. Při vstupu můžete ukázat pas a za 5$ zíáskáte kartu se slevami, např 20% na celkovou utratu (koupili jsme to 4 lidi dohromady), ale nic z toho jsme nevyužili. Jednalo se slevu typu utratíš v Adidas 70$ získáš 20% slevu na nezlevněné zboží. Možná pro někoho, kdo tam jede utrácet to smysl má, ale pro nás to bylo nepoužitelný, jelikož jsme nakoupili už zlevněné zboží na které se stejně sleva z pasu nevztahovala. Do Jersey Gardens se jezdí busem, kupte si vstupenku hned dole v hale, protože v buse ji nekoupíte a pozor na zpáteční jízdenku. My jsme si ji koupili, řidička si ji vzala a nevrátila nám ji, zpátky jsme ji teda museli koupit znovu. Jedna cesta stála 8$.

Century21 - je i v Jersey Gardens, dají se tam najít zajímavé kousky, nevím jak přímo v NY City, ale v Gardens se dali najít věci jako Guess, Calvin Klein apod za zajímavé ceny.

Obchody na 5Av. - ztráta času, předražené věci. V Jersey najdete stejné věci za mnohem lepší ceny.

Co se týče Apple Store - byl jsem ve 2 (5Avenue menší) větší najdete na rohu u Chelsea Market, ceny jsou cca o třetinu levnější, ale problém se zárukou a prodejce nevěděl, zda bude mobil fungovat v ČR. Nakonec jsem nic nekoupil, ačkoliv ceny byli vcelku zajímavé, takže pokud sjte fanoušky Apple, zjistit více info dopředu a můžete tam nakoupit levněji, než u nás.

Navštívili sjem i nějaké obchody s electro (poblíž Flatiron Building), ale cenově zase tková výhoda, oproti našim shopům, není.

Co se týče času, 1den je tak akorát,pokud chcete nakoupit, vemte si prázdný zavazadlo, protože se to vyplatí, domů pojedete určitě s plným zavazadlem.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Díky za tipy. :-)

Abych to upřesnil, nejsme fanoušci umění, ale přírodovědecká, technická apod muzea (něco jako je v Londýně), to se rádi podíváme. Niagáry jsme zavrhli kvuli cestě, vydáme se zřejmě do WC.


A ještě dotaz, jak jste řešili data? Potřebuji kvůli práci být min. online na Whatsappu.
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Bydlení zatím zvažujeme, máme 2 možnosti, bud na Long Island City 100m od metra, lepší cena se snídaní, nebo blok od Times Square, cena o trochu dražší, ale bez snídaně, na druhou stranu v centru.

Milovníci muzeií nikdo z nás není. Niagáry jsme taky zvažovali koupit letenku, ale přijde nám to zbytečná ztráta času, v podstatě min půl dne na cestě, což při takto relativně krátkém pobytu je docela dost. Otázka je, zda 7dní na New York není příliš.


NHL máme taktéž v plánu, nějaké kluby atd. :-) Ale hlavně street food.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, chtěl bych se zeptat zdejších, co již byli v New Yorku, zda-li by jste mi mohli dát tipy co vidět, nezmeškat, co zažít, kde třeba ochutnat něco zajímavého, ale naopak i čemu se vyhnout? Jak jste to měli se vstupy, kupovali jste si City Pass třeba na 3 dny? Má to opravdu smysl? Případně, stojí za to udělat si 1 denní výlet do Filadelfie, nebo Washingtonu?

Zajímají nás také místa, která třeba mezi turisty nejsou moc populární, ale stojí za návštěvu.


V případě, že máte někdo někde schovaný itinerář, nebo tip na dobrého text/video průvodce, budu za něj také rád.


Budeme tam 4 kámoši od 27.2-6.3.2019, kdyby tam náhodou někdo byl, rádi se potkáme. :-)

Případně díky za tipy.

0
Zobrazit ve vláknu

Michaela napsal(a):

ahoj, letěl tady někdo se Scootem trasu Singapore-Berlin bez všech těch zpoplatněných možností? Bez jídla to asi dám, příp. zkusím něco propašovat, ale zajímalo by mě jestli ten základní tarif je fakt i bez přikrývky a minipolštáře.. Moc věcí na oblečení zase nemám :D

Díky

Ahoj,


letěli jsme minulý týden. Jídlo jsme normálně měli v batohu, klasika - neprošla voda (tu jsme natočili až za checkinem), jinak toast, croissant atd prošlo. Neplatili jsme ani společná sedadla, checkin jsme dělali s předstihem přímo na letišti a vždy jsme seděli spolu. Polštářek a ani deku zadarmo nedají, ale měli jsme svoje - klapku na oči, špunty a polštářek.

Jinak na Tegelu doporučuji být s dostatečným předstihem, když jsme letěli my, tak tam byla fronta tak na 3h a vůbec to nestíhali odbavovat.
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, mohl bych poprosit o radu, sháním letenky Praha/Viden/Mnichov - Kambodža na listopad, nějaké tipy na lepší ceny? Zkouším hledat skrz Kuala Lumpur, Singapur, atd, ale cena zatím +/- kolem 20k za osobu. Případně díky za rady :-)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

DimikUK napsal(a):

Takze nestihacka a v pripade zpozdeni propadla letenka. A to se vyplati. Proc jsi to nekoupil na jedne letence?

Protože brln sgn jsem kupoval v akci za pár korun a pak dokoupil tuto letenku po cca 2mes. Ale neuvědomil si krátký čas na přestup :( Zkusím tam ještě zavolat, ale v nejhorším hold koupím zpátečku v jiný čas no...  

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak jsem tam napsal a odpoved na muj dotaz je vicemene zde: https://www.flyscoot.com/en/fly-...scoot-thru

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Letím jen s příručním zavazadlem, takže v tomto směru by neměl být problém.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, prosil bych o radu, možná jsem udělal chybu, ale třeba také ne. Mám koupeny letenky od Scoot: Phuket - Singapur 28.6 (19:50-22:45) s tím, že pak mám koupenou letenku od Scoot: Singapur - Berlin 29.6 (00:20-07:30). Co jsem koukal, Scoot operuje všechny lety na terminálu 2, ale otázka je, zda to není moc krátký čas na přestup? Dá se to stihnout, nebo je to veliké riziko? Budu muset dělat znovu imigrační a projít všechny kontroly, když z terminálu nevylezu, zda to teda bude možné? Případně díky za info.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, chtěl bych se zeptat, zda nemá někdo zkušensot jak je to u Scootu během delsího letu (Berlin-Singapur) s pitim, jidlem? Sice pisou, ze se na palubu nesmi brat, ale nechce se mi platit 35eur za jidlo a piti, tak by me zajimalo, zda se da nejak propasnout aspon nejaka flaska vody natocena na zachode, pripadne rohlik?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu